Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Αιγόκερως με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Αιγόκερως με τα 12 ζώδια

Πώς ταιριάζει ερωτικά ο Αιγόκερως με τα 12 ζώδια

«Ακολούθησα την καρδιά μου, δίχως να παραβιάσω τους κανόνες». – Κομφούκιος

Αιγόκερως και Κριός

Ένας Αιγόκερως και ένας Κριός μπορούν να καταφέρουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους, όσο δύσκολο και να είναι. Ως παρορμητικά ζώδια διαθέτουν το τσαγανό και τη δύναμη να τα καταφέρουν. Η κόντρα τους όμως είναι ότι έχουν διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων. Ο Αιγόκερως προχωράει υπομονετικά με σταθερά μελετημένα βήματα. Ένας Κριός είναι ανυπόμονος και θέλει αποτελέσματα εδώ και τώρα. Ο ένας θέλει να δουλεύει ακούραστα για να επιτύχει το πολυπόθητο στάτους που ονειρεύεται και ο άλλος είναι πιο ιδεαλιστής, συνήθως κυνηγάει τα εκάστοτε πάθη του. Όπως τα στοιχεία τους, η γη και η φωτιά, μπορούν να ακυρώσουν ο ένας τον άλλον αν δεν προσέξουν. Χρειάζεται δυνατή αγάπη για να αντιμετωπίσει ένας Αιγόκερως το παιδί που κρύβει μέσα του ο Κριός. Βέβαια, η σχέση δασκάλου-μαθητή μπορεί να στερήσει την ισοτιμία από τη σχέση, τουλάχιστον στον ερωτικό τομέα.

Αιγόκερως και Ταύρος

Τα δύο αυτά σταθερά ζώδια μοιράζονται τον ίδιο πρακτικό τρόπο σκέψης, βλέπουν τα πράγματα με κοινή λογική και έχουν την τύχη να μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Μπορούν να εστιάσουν στη ζωή με ρεαλιστική προσέγγιση και στην επίλυση των προβλημάτων που τους προκύπτουν, δίχως να χάνονται σε συναισθηματικούς δαιδάλους. Αυτό τους κάνει να μπορούν να βρεθούν στην ίδια σελίδα και να μιλήσουν την ίδια γλώσσα. Είναι ένα από τα πιο ταιριαστά ζευγάρια σε φιλικό και συναισθηματικό επίπεδο. Σεξουαλικά είναι ιδιαίτερα συμβατοί, καθώς δίνουν και οι δύο όλο τους τον ερωτικό εαυτό, ιδιαίτερα όταν νιώθουν ότι υπάρχει ασφάλεια και η αξιοπιστία στη σχέση τους. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν είναι η διαρκής ενασχόληση τους με την καθημερινότητα, κάτι που μακροπρόθεσμα μπορεί να στεγνώσει τη σχέση τους από φαντασία και περιπέτεια.

Αιγόκερως και Δίδυμος

Και τα δύο αυτά ζώδια δεν αφήνονται εύκολα να παρασυρθούν από τα αισθήματά τους. Έναν Δίδυμο τον κυβερνά πρωτίστως το μυαλό και η λογική του, ενώ παράλληλα ένας Αιγόκερως δείχνει πάντα αυτοσυγκράτηση. Ως παιδί του Κρόνου είναι επιφυλακτικός και ξέρει καλά να επιδεικνύει αυτοέλεγχο όσον αφορά το συναίσθημα του. Κάπου εκεί τελειώνουν τα κοινά τους σημεία και αρχίζουν οι διαφορές τους. Όταν ο Αιγόκερως ακολουθεί βήμα-βήμα με ευλάβεια το πλάνο του για την επιτυχία, ο Δίδυμος κουράζεται ακόμα και να κοιτάζει κάποιον τόσο σταθερό και προβλέψιμο. Του αρέσει η ζωή να κρύβει εκπλήξεις και να έχει σασπένς. Για να φτάσουν σε έναν κοινό παρονομαστή, θα πρέπει να αντισταθεί στον πειρασμό να εκμεταλλεύεται τη δοτική φύση του συντρόφου/φίλου του, ενώ ο Αιγόκερως πρέπει να είναι πρόθυμος να αποτινάξει την κάπως υπερβολική σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα και να δώσει χώρο στη διασκέδαση και στο παιχνίδι.

Αιγόκερως και Καρκίνος

Υπάρχει μία μαγνητική έλξη ανάμεσα στα αντίθετα αυτά ζώδια, οι διαφορές τους είναι συμπληρωματικές και κολακεύουν αυτή τη σχέση. Η ρεαλιστική προσέγγιση ενός Αιγόκερου εξισορροπεί το έντονο συναίσθημα και ηρεμεί τις ευαισθησίες ενός Καρκίνου. Ταυτόχρονα η φροντίδα και η αγάπη του δεύτερου, δίνουν σε έναν Αιγόκερω την ώθηση να κυνηγήσει με περισσότερο πάθος τα όνειρά του και να εργαστεί ακόμα πιο σκληρά για να τα επιτύχει. Αν προσέξουν να μην επιβάλλουν τις απόψεις τους για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα και δείξουν ανοχή στις ιδιαιτερότητες τους, μπορεί να κάνουν μία επιτυχημένη σχέση. Ίσως χρειαστεί λίγη περισσότερη κατανόηση από τη μεριά ενός Καρκίνου για τα φτωχά εκφραστικά του μέσα όσον αφορά το συναίσθημα και το γεγονός ότι βάζει τη δουλειά ως προτεραιότητα στη ζωή του. Η ασφάλεια και η σιγουριά που προσφέρει όμως θα τον αποζημιώσουν για τις οποίες ελλείψεις. Εάν πρόκειται για ερωτική σχέση υπάρχει μία δυνατή χημεία που τους ενώνει.

Αιγόκερως και Λέων

Εάν συναντηθούν στον σωστό χωροχρόνο μπορούν να έχουν δυνατές πιθανότητες επιτυχίας, παρόλο που αυτό το ταίριασμα είναι από μόνο του μία πρόκληση, καθώς οι πλανήτες τους έχουν διαφορετικά ζητούμενα. Ο Κρόνος έχει να κάνει με την υπευθυνότητα και την εργασία, ο Ήλιος με τη χαρά και τις… διακοπές. Το πάθος και η αυτοπεποίθηση ενός λιονταριού μπορεί να κάνουν τον εσωστρεφή Αιγόκερω να νιώσει κάπως άβολα και οι μεγάλες ιδέες του να φαίνονται κάπως εξωπραγματικές όταν τις κοιτάει με το ρεαλιστικό του βλέμμα. Όμως μπορούν να αισθανθούν αμοιβαία πίστη και εμπιστοσύνη και να αποκομίσουν πολλά οφέλη από τη διαφορετικότητά τους. Ένας Αιγόκερως μετά από αυτή τη σχέση μπορεί να βλέπει τη ζωή με περισσότερο χαμόγελο και ένας Λέοντας μπορεί να μάθει ποιος είναι ο σωστός δρόμος για την επιτυχία, αρκεί να δείξουν και οι δύο καλή διάθεση και να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις όταν συγκρούονται οι δυνατές τους προσωπικότητες.

Αιγόκερως και Παρθένος

Πρόκειται για ένα ιδανικό ζευγάρι, καθώς είναι πολύ συμβατοί ως χαρακτήρες και αντιμετωπίζουν τις σχέσεις με παρόμοιο τρόπο. Καθώς είναι και οι δύο πολύ υπεύθυνα άτομα, νιώθουν αμοιβαίο σεβασμό για τις ικανότητες, τα ταλέντα και την αποτελεσματικότητα τους. Με κυρίαρχο στοιχείο τους τη γη, μπορούν να γίνουν πολύ δημιουργικοί και να πετύχουν αυτά που ονειρεύονται. Ο κίνδυνος εδώ είναι η εργασιομανία τους, η οποία μπορεί να τους αφήνει συχνά απόμακρους και πολύ απασχολημένους. Όμως, ο καθωσπρεπισμός τους και το γεγονός ότι δεν παρασύρονται από τα συναισθήματα, βοηθούν στο να μένουν ενωμένοι. Μπορεί να μην βιώνουν μεγάλες εξάρσεις και ίσως να μην υπάρχει αρκετός αυθορμητισμός, αλλά έχουν την τάση να είναι πιστοί σε όσους αγαπούν και βιώνουν μία βαθιά αίσθηση ασφάλειας σε μία τέτοια σχέση.

Αιγόκερως και Ζυγός

Υπάρχει συνήθως μία περίεργη έλξη μεταξύ των δύο αυτών ασύμβατων ζωδίων. Ο Αιγόκερως μπορεί να προσφέρει δράση και ένας Ζυγός να δώσει με τα λόγια του ζωή στο σενάριο, όμως υπάρχει μία εσωτερική κόντρα που μπορεί να βγάλει πείσμα και απόσταση αν δεν προσπαθήσουν να αμβλύνουν τις διαφορές τους. Έχουν μία τάση να συγκρούονται και μερικές φορές αρέσκονται στις λεκτικές διαμάχες, τόσο πολύ που προετοιμάζουν τα επιχειρήματα τους για τον επόμενο γύρο. Οι πλανήτες τους, Κρόνος και Αφροδίτη, μπορεί να υψώσουν συναισθηματικά τείχη στον έρωτα και συχνά ένας τέτοιος συνδυασμός δείχνει απόσταση και έλλειψη ερωτικής ή σεξουαλικής έκφρασης. Όμως αν υπάρξει αφοσίωση και προσπάθεια, μπορεί να δώσει μακροχρόνιες σχέσεις με αμοιβαία πίστη και εμπιστοσύνη, που θα ωριμάσουν αργά και με την πάροδο του χρόνου.

Αιγόκερως και Σκορπιός

Μεταξύ αυτών των δύο υπάρχει ένας ασυνήθιστα ισχυρός δείκτης επιτυχίας και συμβατότητας. Μπορούν να σχηματίσουν μία δυνατή φιλία και μία συναρπαστική σχέση που διαθέτει τις απαραίτητες ομοιότητες ώστε να είναι ταιριαστοί και τις αναγκαίες διαφορές που θα κρατούν το ενδιαφέρον τους αμείωτο. Μοιράζονται την ανάγκη της επιτυχίας και είναι το ίδιο επιφυλακτικοί, αντέχουν στα δύσκολα και δίνουν όλο τους τον εαυτό. Όμως η ρεαλιστική απλότητα του Αιγόκερου μπορεί να καθησυχάσει τα μπερδεμένα και πολύπλοκα συναισθήματα ενός Σκορπιού, καθώς και το γεγονός ότι προτιμάει να παίζει συνήθως με τους κανόνες, κάτι που δίνει ένα καλό παράδειγμα συμπεριφοράς κάτω από πίεση. Η χημεία τους είναι δυνατή και η πίστη τους μπορεί να κρατήσει για πάντα εάν δείξουν αμοιβαία ευαισθησία και υπερισχύσει η λογική.

Αιγόκερως και Τοξότης

Παρά τις μεγάλες διαφορές τους, υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία αν μπορέσουν να βασιστούν, έχουν τις δυνατότητες να βρουν κοινούς τόπους. Υπάρχει μία πηγαία ικανότητα να αντιλαμβάνονται ο ένας τις αδυναμίες του άλλου. Ένας Αιγόκερως μπορεί, για παράδειγμα, να αντιληφθεί τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Τοξότη, τα οποία βρίσκει όμως διασκεδαστικά και ίσως εφικτά κατά βάθος και να συγκρατεί τα χαλινάρια της υπεραισιοδοξίας του, καθώς του παρέχει ταυτόχρονα μικρά μυστικά προς την επιτυχία. Ο Τοξότης από την άλλη πλευρά μπορεί να τον παροτρύνει να είναι λίγο πιο ενθουσιώδης και να χαίρεται πιο πολύ τη ζωή, παραμερίζοντας τον καθωσπρεπισμό του. Συναισθηματικά βλέπουν τα πράγματα από διαφορετικές σκοπιές. Αν καταφέρουν να δαμάσουν την ισχυρογνωμοσύνη τους και να συναντηθούν στη μέση, έχουν πολλά οφέλη και πολύ σοφία να αποκομίσουν από αυτή τη σχέση.

Αιγόκερως και Αιγόκερως

Παραδοσιακά αυτός ο συνδυασμός μπορεί να δώσει είτε πολύ καλά είτε πολύ άσχημα αποτελέσματα, καθώς η σχέση με το ίδιο ζώδιο είναι τόσο ασφαλής όσο και απρόβλεπτη. Μπορεί να καταλαβαίνουν τις προθέσεις του συντρόφου τους, αλλά συχνά δημιουργείται και μία σύγκρουση εγωισμών, ακόμα και ανταγωνισμός, όταν υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες. Επίσης, κάποιες αδυναμίες τους πολλαπλασιάζονται επί δύο, όπως για παράδειγμα η εργασιομανία τους ή ο πεσιμισμός τους και δεν υπάρχει κανείς να εξισορροπήσει την κατάσταση. Έτσι, ένα ζευγάρι Αιγόκερων θα κυνηγάει την επιτυχία και την υλική εξασφάλιση ανηλεώς, εις βάρος της σχέσης και του ποιοτικού χρόνου με τον φίλο ή τον σύντροφό τους. Όμως σίγουρα θα είναι παραγωγικοί, συνεργάσιμοι και αφοσιωμένοι, καθώς θα είναι πάντα πρόθυμοι να αποδείξουν με έμπρακτο τρόπο την πίστη τους και θα στέκονται στο πλευρό τους στα εύκολα και στα δύσκολα.

Αιγόκερως και Υδροχόος

Υπάρχουν αρκετές προκλήσεις ανάμεσα σε αυτά τα ζώδια, αλλά υπάρχουν και κάποιες διόλου ευκαταφρόνητες ομοιότητες, τις οποίες αν δουλέψουν σωστά μπορεί να βρουν κοινό έδαφος. Είναι και οι δύο ψύχραιμοι, εγκεφαλικοί και προσεγγίζουν τα περισσότερα θέματα με βάση την κοινή λογική. Κανένας από τους δύο δεν νιώθει άνετα με την έκφραση των συναισθημάτων του, ούτε με τις υπερβολές γενικότερα. Ο Αιγόκερως νιώθει ισορροπημένος με τη συναισθηματική ασφάλεια, όμως ο Υδροχόος είναι ο μόνιμος αρνητής των πάντων, ένας πραγματικός επαναστάτης, κάτι που θέτει σε κίνδυνο και βάζει μία ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή στα θεμέλια αυτής της σχέσης. Εάν πρόκειται για έρωτα, η δέσμευση μπορεί να είναι θέμα, καθώς ο αντισυμβατικός Υδροχόος δυσκολεύεται σε αυτό τον τομέα και μπορεί να μην επιθυμεί μακροχρόνια αποκλειστικότητα όπως ο σύντροφος του.

Αιγόκερως και Ιχθύες

Διαθέτουν έναν υψηλό βαθμό συμβατότητας που είναι δύσκολο να αγνοήσουν, διότι έχουν έναν σημαντικό ρόλο να παίξουν ο ένας τη ζωή του άλλου. Μοιράζονται την ίδια πίστη και αφοσίωση για εκείνους που αγαπούν και την πρόθεση να δημιουργήσουν μία σχέση ζωής. Μπορούν να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο, τη δημιουργικότητα και την κατεύθυνση, τον ρεαλισμό και το ένστικτο. Ένας Αιγόκερως μπορεί να γίνει ο συναισθηματικός βράχος που έχει ανάγκη ο σύντροφος/φίλος του. Ένας Ιχθύς μπορεί να φέρει τον Αιγόκερω σε επαφή με το παιδί που κρύβει μέσα του και να γλυκάνει τον συναισθηματικό του κόσμο. Σε μια ερωτική σχέση, εάν μπορέσει ο Αιγόκερως να δείξει περισσότερο ρομαντισμό και ο Ιχθύς να μην τα κάνει θάλασσα με απιστίες, μπορεί να βρουν αυτό που ζητούν στη ζωή.