Πώς θα μας επηρεάσει η Ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου 2020

Πώς θα μας επηρεάσει η Ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου 2020

Η τελευταία έκλειψη της χρονιάς είναι  Ηλιακή και πραγματοποιείται την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 23’08’ μοίρες του Τοξότη. Το 2020 είχαμε 6 εκλείψεις, που όσο να ναι έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, που επιτέλους τελειώνει με μια έκλειψη – Νέα Σελήνη πιο αισιόδοξη, η οποία με σωστούς χειρισμούς και προσοχή μπορεί να δώσει φτερά στα όνειρα μας.

Γενικώς, η Νέα Σελήνη – Ηλιακή έκλειψη, ευνοεί τις αλλαγές, τα νέα ξεκινήματα και τη συναισθηματική μας αναγέννηση. Το φεγγάρι κρύβει τον ήλιο και η καρδιά σβήνει το εγώ μας. Και επειδή ο Τοξότης είναι το ζώδιο του ανώτερου πνεύματος και της φιλοσοφίας, καλό θα ήταν να αφήσουμε πίσω μας μικρότητες και κακές συνήθειες και να ψάξουμε να βρούμε το νόημα της δικής μας ζωής. Ο Τοξότης αγαπά να ταξιδεύει και να διευρύνει τις γνώσεις του και τη συνείδηση του. Είναι γενναιόδωρος και γεμάτος ενέργεια και κοιτά πάντα μπροστά, κάνοντας συνεχώς σχέδια για το μέλλον. Και αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς με αυτή την Ηλιακή έκλειψη, που μας καλεί να ενθουσιαστούμε και να επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά θέλουμε και να το πιστέψουμε.

Οι πλανητικές όψεις

Η Ηλιακή έκλειψη και ο Ερμής στον Τοξότη, σε τρίγωνο με τον Άρη στον Κριό και τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, φέρνουν πολλές ιδέες, θάρρος, αλλά και σύγχυση. Ο Ερμής μας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε τα σχέδια μας για το μέλλον και να κάνουμε γρήγορα ξεκινήματα. Ο Άρης μας δίνει επιπλέον ενέργεια και κίνηση, αλλά ο Ποσειδώνας μπορεί να τα κάνει όλα να φαίνονται ιδανικά, οπότε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι βασιζόμαστε σε ρεαλιστικά στοιχεία, για να μην καταστρέψουμε τις νέες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Η Ηλιακή έκλειψη δημιουργεί  έντονους κραδασμούς σε θέματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων, παιδείας, νόμων, ιδεολογιών, θρησκευτικών πεποιθήσεων. Το κλίμα δυναμιτίζεται περισσότερο από την πορεία του Ερμή στον Τοξότη που ευνοεί τις εξτρεμιστικές απόψεις και τον φανατισμό. Κάθε έκλειψη διακόπτει την ροή της κανονικότητας και μπορεί να δημιουργεί  αναστάτωση και ακραία καιρικά ή γεωφυσικά φαινόμενα.

Ποιοι ευνοούνται

Η έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη συνοδεύεται από το θετικό εξάγωνο Αφροδίτης-Δία, που καλμάρει κάπως την επιρροή της και υπόσχεται εκτός από αλλαγές και νέα ξεκινήματα για τους Διδύμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθύς του 3ου δεκαημέρου και θετική έκβαση σε προσωπικές σχέσεις, ευκαιρίες για επιτυχία και καλύτερα οικονομικά για τους Σκορπιούς, Αιγόκερους, Ταύρους, Παρθένους, Ιχθύες, Καρκίνους με γενέθλια τις τελευταίες 3 ημέρες των ζωδίων τους. Την ίδια μέρα σχηματίζεται και το τρίγωνο Ερμή-Άρη, που δίνει καλά αντανακλαστικά, αποφασιστικότητα, ζωηρές συζητήσεις και αποτελεσματικότητα σε Κριούς, Λέοντες και Τοξότες που έχουν γεννηθεί στην αρχή του 3ου δεκαημέρου.

Χρειάζεται προσοχή

Ας μην ξεχνάμε ότι οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, στον οποίον θα συνεχιστούν οι εκλείψεις και το 2021 και η Ηλιακή Έκλειψη – Νέα Σελήνη στον Τοξότη συνδέεται άμεσα με τον Νότιο Δεσμό, «υπονοώντας» ότι κάτι μπορεί να τελειώσει τώρα. Μπορεί να είναι ανθυγιεινά πρότυπα συμπεριφοράς ή επικοινωνίας, που πρέπει να βγουν από τη ζωή μας για να κάνουμε νέα βήματα. Επίσης, ο Νότιος Δεσμός συνδέεται με την έννοια του Κάρμα και κάποιες από τις συνομιλίες που θα κάνουμε τώρα, μπορεί να έχουν τεράστια σημασία και επιρροή και στο μέλλον μας, οπότε δώστε και τη δέουσα προσοχή.

Με την Ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη, επισημαίνονται θέματα που σχετίζονται με τη φιλοσοφία, τη θρησκεία και τα συστήματα πεποιθήσεων και αξιών μας, τα οποία σχετίζονται με την αλήθεια και την ελευθερία. Ωστόσο, η εμπλοκή του Ερμή, μαζί με τα τετράγωνα με τον Ποσειδώνα, δείχνουν ότι η αλήθεια θα είναι υποκειμενική, αφού θα υπάρχει σύγχυση και πιθανώς εσφαλμένη επικοινωνία και πληροφόρηση. Ίσως να βλέπουμε και να καταλαβαίνουμε αυτό που θέλουμε και όχι αυτό που πραγματικά συμβαίνει, με αποτέλεσμα να βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα και να διαμορφώνουμε άποψη βασιζόμενοι σε λανθασμένα στοιχεία και να είμαστε νευρικοί. Το τρίγωνο της Ηλιακής Έκλειψης και του Ερμή με τον Άρη στον Κριό, μπορεί να φέρει αντιδράσεις και συγκρούσεις, που θα είναι αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης και της διόγκωσης των καταστάσεων και μέσω όλων αυτών να οδηγηθούμε σε συνειδητοποιήσεις για βαθύτερες αλήθειες. Βέβαια, αυτή η όψη προάγει το θάρρος και τη δύναμη και μπορεί να αισθανόμαστε πιο τολμηροί να εκφράσουμε πώς αισθανόμαστε. Θα μπορούμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να κάνουμε βήματα μπροστά χωρίς να στεκόμαστε σε εμπόδια και αποτυχίες.

Στον αστερισμό του Οφιούχου

Επίσης, η έκλειψη θα λάβει χώρα σε ένα ουράνιο τμήμα που βρίσκεται ο απλανής Ρας Αλχάγκ και είναι το φωτεινότερο στον αστερισμό του Οφιούχου. Η φύση αυτού του αστεριού αφορά στις ιδιότητες της Αφροδίτης και του Κρόνου, αλλά στην «αρνητική» ή υπερβολική τους μορφή, δηλαδή βγάζει μεν το πάθος, αλλά υπέρμετρα και τυφλά και αυτό το πάθος μπορεί να θολώσει την κρίση μας. Παράλληλα, μπορεί να δείχνει και λοιμώξεις μέσω τοξικών συνηθειών (αλκοόλ, ναρκωτικά), δαγκώματα φιδιών ή εντόμων ή επίθεση από ζώα, καθώς και επιδημίες γενικά.

Κύκλοι εκλείψεων

Θυμηθείτε αν βάλατε κάποιους στόχους ή κάνατε νέα ξεκινήματα την περίοδο της Σεληνιακής Έκλειψης – Πανσελήνου στους Διδύμους στις 30 Νοεμβρίου ή έξι μήνες πριν, στις 5 Ιουνίου με τη Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη ίσως δείτε τώρα την έκβαση τους ή μπορεί να  επανέρχονται στο προσκήνιο θέματα εκείνης της περιόδου, καθώς κάποιες καταστάσεις μπορεί να επαναλαμβάνονται. Επειδή οι εκλείψεις λειτουργούν σε κύκλους, είναι χρήσιμο να εξετάσετε θέματα που σχετίζονται με οτιδήποτε συνέβη με τη Σεληνιακή Έκλειψη στον Αιγόκερω στις 5 Ιουλίου ή την Ηλιακή Έκλειψη στον Καρκίνο στις 21 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εν τω μεταξύ, τυχόν πλάνα και σχέδια που ορίσατε τώρα, θα πρέπει να υλοποιηθούν ή να υπάρξουν εξελίξεις είτε με την Πανσέληνο στον Καρκίνο στις 30 Δεκεμβρίου είτε με τη Σεληνιακή Έκλειψη στον Τοξότη στις 26 Μαΐου 2021.