Τα 4 ζώδια που κάνουν «ένα βήμα μπρος και τρία πίσω» στη σχέση τους

Τα 4 ζώδια που κάνουν «ένα βήμα μπρος και τρία πίσω» στη σχέση τους

Τα 4 ζώδια που κάνουν «ένα βήμα μπρος και τρία πίσω» στη σχέση τους

Ορισμένα ζώδια τόσο στην αρχή μιας νέας γνωριμίας αλλά και αργότερα μπορεί να κάνουν ένα βήμα μπροστά και μετά να οπισθοχωρούν στη σχέση τους. Για τους συντρόφους τους αλλά και για τους ίδιους μπορεί να είναι μια επίπονη και δύσκολη συναισθηματικά διαδικασία. Αυτά τα 4 ζώδια μπορεί να εμφανίζουν χαρακτηριστικά και τάσεις που τους κάνουν επιρρεπείς σε αυτές τις συμπεριφορές, που έχουν τις ρίζες τους σε κάποιες ανασφάλειες και φοβίες που είναι καλό να αντιμετωπίσουν.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι ένα παιχνιδιάρικο ζώδιο που προτιμά να φλερτάρει και να κάνει πνευματώδεις, έξυπνες συζητήσεις, αντί να ασχοληθεί πραγματικά με τα συναισθήματά του. Η συναισθηματική οικειότητα δεν είναι το δυνατό τους σημείο και η αποφασιστικότητα απέναντι σε μία σχέση δεν είναι και το πιο δυνατό τους χαρτί. Στην πραγματικότητα, με τις τάσεις φυγής που τους πιάνουν ανά διαστήματα, αλλά και ακόμη συχνότερα σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να δυσκολεύονται να είναι όχι μόνο συναισθηματικά διαθέσιμοι, αλλά και να αφοσιωθούν σε ένα μόνο άτομο. Έχουν ένα βαθύτερο φόβο να μην ακινητοποιηθούν, να μη γίνουν δυσκίνητοι και να μην μπουν στα γρανάζια της ρουτίνας, κάτι που θα τους κάνει να στερηθούν τη χαρά και τον περιπετειώδη τρόπο ζωής που τόσο επιθυμούν. Παρόλα αυτά, θέλουν να βρουν την αδερφή ψυχή του συμβόλου του ζωδίου τους. Μέχρι τότε όμως, η διχογνωμία της φύσης τους θα έχει πάντα τις αντιρρήσεις της και οι ερωτικές συμπεριφορές τους μπορεί να αλλάζουν πιο γρήγορα από τις δυνατότητες που έχουν να τις αφομοιώσουν και να τις επεξεργαστούν οι σύντροφοι τους. Για όλους αυτούς τους λόγους, φοβούνται επίσης να δείξουν σε κάποιον τον πιο αληθινό και ευάλωτο τους εαυτό. Στο μυαλό τους υπάρχει μια πλευρά της προσωπικότητάς τους που πρέπει να κρατήσουν κρυφή. Συνήθως, διαλέγουν οι ίδιοι πώς θέλουν να προβάλουν τον εαυτό τους στους άλλους. Επιλέγοντας ποιες πλευρές του εαυτού τους θα δείξουν, θεωρούν ότι προστατεύουν τον εαυτό τους από το να αισθανθούν πολύ κοντά και οικεία και οχυρώνονται με ασφάλεια πίσω από αυτή την εικόνα. Καθώς είναι ένα ζώδιο στο οποίο υπερτερεί η λογική, δεν είναι εξοικειωμένο και άνετο με τα συναισθήματα και την ευαισθησία, επομένως αποφεύγουν όσο μπορούν αυτά τα πράγματα. Οι Δίδυμοι προτιμούν συνήθως πιο περιστασιακούς τύπους σχέσεων, ή μακροχρόνιους αλλά συχνά δίχως επισημοποιήσεις. Το κάνουν αυτό επειδή έτσι αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Κάτω από όλες αυτές τις δικλείδες ασφαλείας κρύβεται ένας πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος, κάποιος που αξίζει να δώσει στον εαυτό του μια ευκαιρία για μια γνήσια σχέση. Επειδή βαριούνται εύκολα, πιθανότατα δεν θα ανοίξουν ποτέ όλα τους τα χαρτιά και ίσως να ταλαιπωρούν το ταίρι τους οπισθοχωρώντας συχνά, ακόμη κι αν το άτομο που είναι μαζί είναι αρκετά συναρπαστικό και διασκεδαστικό γι’ αυτούς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι πρακτικοί και αναλυτικοί και χρειάζονται χρόνο όχι μόνο για να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους, αλλά και για να καταλάβουν αν εμπιστεύονται κάποιον και νιώθουν αρκετά ασφαλείς και άνετοι ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία να συνδεθούν μαζί του. Έχουν πολλά κουτάκια να τσεκάρουν και όταν επιλέγουν σύντροφο είναι σαν να εξετάζουν το βιογραφικό του για μια απαιτητική θέση, όχι σε μια οποιαδήποτε ανώνυμη εταιρεία αλλά στην ευαίσθητη και μόνιμα αγχωμένη καρδιά τους. Για να συνδεθούν με κάποιον σε βαθύτερο επίπεδο χρειάζονται ένα ταίρι που να δείχνει πολύ υπομονή μέχρι να τακτοποιήσουν τα συναισθήματά τους και να καταλάβουν πώς, αν, και με ποιο ρυθμό μπορούν να προχωρήσουν. Το ζώδιο της Παρθένου είναι μακράν το πιο σχολαστικό στη φύση του και έχει υψηλά πρότυπα για όλους και για όλα στη ζωή. Η επικρίσεις του είναι μνημειώδεις και μπορούν να ταλαιπωρήσουν μία σχέση, όμως, δεν υπάρχει τίποτα που να είναι πιο σκληρό απ’ όσο είναι συνήθως οι ίδιοι με τον εαυτό τους. Ένας Παρθένος υπερβαίνει τον εαυτό του προσπαθώντας για την τελειότητα, μερικές φορές φτάνοντας να υποφέρει πολύ στη διαδικασία. Στον έρωτα, η αναλυτική τους φύση τους κάνει να σκέφτονται υπερβολικά κάθε μικροσκοπική λεπτομέρεια. Είναι δύσκολο για αυτούς να ανοιχτούν επειδή φοβούνται να εκθέσουν τα τρωτά τους σημεία και τα ελαττώματα που θεωρούν ότι έχουν. Χρειάζεται να ξεπεράσουν πολλά για να αποκτήσουν οικειότητα, όχι μόνο επειδή πρέπει να εμπιστεύονται κάποιον, αλλά επειδή πρέπει να ξεφύγουν από ανασφάλειες ή κολλήματα για να μην επικρίνουν τον εαυτό τους και τον σύντροφό τους. Για παράδειγμα, μπορεί να ανησυχούν να μοιραστούν το υπνοδωμάτιο και να εκτεθούν σε κάποιον άλλον. Το να αφήσουν κάποιον να δει τις ατέλειές τους με κίνδυνο να τους κακοχαρακτηρίσει και να τους απορρίψει είναι ο φόβος και ο τρόμος τους. Θα επιβεβαίωνε τον χειρότερο εφιάλτη τους ότι δεν είναι αρκετά άψογοι και καλοί. Έτσι, συνήθως χτίζουν ένα φρούριο γύρω από την καρδιά τους και συχνά βάζουν τρικλοποδιές και εμπόδια στη σχέση τους. Κάτω από όλα αυτά κρύβονται όμως οι πιο καλές προθέσεις και η επιθυμία να μοιραστούν την τέλεια και πιο ιδανική αγάπη με τον άνθρωπο τους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ένα από τα πράγματα που ενδιαφέρει περισσότερο τους Αιγόκερους είναι η αξιοπρέπεια τους και το πώς τους βλέπει ο κόσμος. Ανησυχούν ότι ο έρωτας θα τους κάνει να φαίνονται και να φέρονται ανόητα και ότι ίσως αν αφεθούν στα συναισθήματα, ο πόνος που ίσως να προέλθει από αυτά μπορεί να τους αποδυναμώσει. Και δεν θέλουν επ’ ουδενί ούτε να αισθάνονται ούτε να φανούν αδύναμοι. Οι Αιγόκεροι είναι γνωστοί για τη σοβαρότητα και την αυτοκυριαρχία τους. Έχουν κυρίως στραμμένη την προσοχή τους στην καριέρα τους και στις υποχρεώσεις τους, παρά στις σχέσεις και στα συναισθήματά τους. Γι’ αυτόν τον λόγο θα αποφύγουν να πέσουν αμαχητί στον βωμό του έρωτα. Είναι πολύ δύσκολο αρχικά να τους κερδίσει κάποιος, αλλά μόλις πέσουν οι άμυνες τους ξέρουν καλά ότι θα είναι αφοσιωμένοι για πολύ καιρό, αν όχι και για πάντα. Αυτό τους τρομάζει ακόμη περισσότερο, γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν θα φύγουν εύκολα από μία σχέση, ακόμα κι όταν πρέπει. Είναι δύσκολο να αλλάξουν γνώμη μόλις αγαπήσουν κάποιον και αφού τον αποδεχθούν. Δεν τους είναι εύκολο να κάνουν μια σχέση, καθώς είναι πολύ επιλεκτικοί και προσεκτικοί σχετικά με το ποιον αφήνουν τους πλησιάσει. Είναι δύσκολο να βρουν κάποιον που να τους αρέσει και να τον θαυμάζουν. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να τον αφήσουν να πλησιάσει την καρδιά τους και πρέπει πρώτα ο σύντροφος να αντέξει τις δοκιμασίες. Μερικές από αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν αυστηρότητα, επικρίσεις, διαλέξεις, τελεσίγραφα, ακόμη και ολίγη ψυχρότητα αν κάτι τους ενοχλεί. Συνήθως, αυτό πηγάζει από τον φόβο τους για αποτυχία. Δεν θέλουν στην ουσία να διώξουν το άτομο που τους ενδιαφέρει, αλλά μάλλον να βεβαιωθούν ότι είναι πρόθυμο να αντέξει στο τεστ του χρόνου και της αφοσίωσης. Οι Αιγόκεροι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μη φανούν τα τρωτά σημεία και οι ανασφάλειές τους, έτσι έχουν την τάση να απομακρύνονται από τα συναισθήματα, να το κάνουν δύσκολο και να δημιουργούν άμυνες. Είναι εντάξει με το να βασίζονται οι άλλοι σε εκείνους, αλλά αγάπη σημαίνει ότι θα πρέπει να βασιστούν και οι ίδιοι σε κάποιον άλλο και αυτό τους γεμίζει ανασφάλειες, γιατί τότε αισθάνονται ότι χάνουν τον έλεγχο και δεν έχουν τη δύναμη στα χέρια τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι θεωρούνται συχνά ως οι πιο συναισθηματικά αποστασιοποιημένοι και ανεξάρτητοι σύντροφοι. Μπορεί αυτό να οφείλεται στο ότι έχουν κάποιους δισταγμούς με τις σχέσεις λόγω των φόβων τους να μην χάσουν την ατομικότητά τους ή την προσωπική τους ελευθερία. Καθώς θέλουν να εκμεταλλευτούν όλες τις μοναδικές προοπτικές που τους δίνει η ζωή, μπορεί να διστάζουν να ενώσουν εύκολα τη ζωή τους με αυτή ενός άλλου ατόμου. Συχνά, όταν αρχίσουν να νιώθουν ότι έχουν έρθει αρκετά κοντά σε κάποιον, μπορεί να κάνουν μερικά βήματα πίσω από την σχέση για να απομακρύνουν αυτό τον κίνδυνο. Ακόμη και σε σταθερές μακροχρόνιες σχέσεις μπορούν να κρατήσουν το ταίρι τους σε μια απόσταση ασφαλείας για να έχουν μια αίσθηση ανεξαρτησίας. Πολλοί από τους συντρόφους τους και ιδίως όταν αρχίζει μια νέα σχέση, ίσως αισθάνονται ότι δεν μπορούν πάντα να τους πλησιάσουν εύκολα. Αυτό συμβαίνει γιατί δίνουν προτεραιότητα στις έξυπνες και πιο ιντελεκτουέλ συνομιλίες έναντι αυτών περί αισθημάτων και αγάπης. Όμως, η σωματική οικειότητα δεν είναι το ίδιο δύσκολη για εκείνους, καθώς μπορούν να είναι ανοιχτοί στο σεξ χωρίς να συνδέονται απαραίτητα συναισθηματικά με κάποιον. Επίσης μπορούν να μιλούν για το σεξ μάλλον πιο άνετα από τα συναισθήματα συνήθως. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν θέλουν ένα σταθερό σύντροφο. Αντίθετα προέρχονται από τις υψηλές προσδοκίες που θέτουν τόσο στον εαυτό τους όσο και στην ιδανική σχέση που θα ήθελαν και από την περηφάνια τους που δεν ικανοποιείται εύκολα. Φοβούνται ίσως την αγάπη, γιατί θα σήμαινε ότι πρέπει να είναι ο καλύτερος εαυτός τους κάθε στιγμή της ημέρας και διστάζουν να αποδεχθούν και το ρίσκο και την ευθύνη για ένα μήκος χρόνου που είναι μακρινό και απρόβλεπτο. Στην πραγματικότητα, μπορεί συχνά να αποφεύγουν αυτές τις σκέψεις και τέτοιου είδους αποφάσεις εντελώς, ώστε να μην χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τις συναισθηματικές αναταράξεις που μπορεί να τους δημιουργούν.