Πώς ο 3ος οίκος καθορίζει τη νόηση, την επικοινωνία και τις κοντινές σχέσεις μας

Πώς ο 3ος οίκος καθορίζει τη νόηση, την επικοινωνία και τις κοντινές σχέσεις μας

Πώς ο 3ος οίκος καθορίζει τη νόηση, την επικοινωνία και τις κοντινές σχέσεις μας

Ο 3ος οίκος κυβερνάται από τον πλανήτη Ερμή, ο οποίος είναι γνωστός για τις επικοινωνιακές και διανοητικές του ικανότητες. Η θέση κάποιου πλανήτη και το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 3ου οίκου μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις επικοινωνιακές ικανότητες, την πνευματική ευκινησία και την τάση του ατόμου να μαθαίνει και να απορροφά τη γνώση. Εκτός από επικοινωνιακές και νοητικές ικανότητες, ο 3ος οίκος συνδέεται με αδέρφια, ξαδέρφια, κοντινούς συγγενείς, αλλά και αδελφικούς φίλους. Έτσι, το ζώδιο στην ακμή αλλά και η θέση των πλανητών στον 3ο οίκο μπορεί να αντιπροσωπεύει τη φύση αυτών των σχέσεων. Ο 3ος οίκος σχετίζεται επίσης με κοντινά ταξίδια, όπως εκδρομές και ταξίδια εντός συνόρων. Η παρουσία συγκεκριμένων πλανητών στον 3ο οίκο μπορεί να υποδεικνύει τη συχνότητα και τη φύση αυτών των ταξιδιών.

Για να βρείτε ποιους πλανήτες έχετε στον 3ο οίκο πατήστε εδώ.

Τι υποδεικνύουν τα ζώδια στην ακμή του 3ου οίκου

3ος οίκος στον Κριό: Ανεξαρτησία, διεκδίκηση, θάρρος, ενέργεια, αμεσότητα, πρωτοβουλία, δυναμισμός, πρωτοπορία.

3ος οίκος στον Ταύρο: Σταθερότητα, επιμονή, αξίες, ρουτίνες, υλική άνεση, πρακτικότητα, αισθησιασμός, πολυτέλεια, παράδοση, ομορφιά.

3ος οίκος στους Διδύμους: Αντίληψη, επικοινωνία, περιέργεια, ποικιλία, διχογνωμία, ευελιξία, κινητικότητα, ευρηματικότητα.

3ος οίκος στον Καρκίνο: Φροντίδα, ευαισθησία, συναισθήματα, προστατευτικότητα, σπίτι, οικογένεια, ρίζες, παιδιά, ασφάλεια.

3ος οίκος στον Λέοντα: Αυτοπεποίθηση, ρομαντισμός, αυτοέκφραση, θάρρος, δημιουργικότητα, χαρά, πίστη, χάρισμα, παιδικότητα.

3ος οίκος στην Παρθένο: Αποτελεσματικότητα, λεπτομέρεια, εξυπηρέτηση, συστήματα, οργάνωση, κοινή λογική, αθωότητα, καθαριότητα, φροντίδα.

3ος οίκος στον Ζυγό: Κοινωνικότητα, συνεργασία, ισότητα, ισορροπία, αμοιβαιότητα, δικαιοσύνη, δέσμευση, γοητεία, διπλωματία.

3ος οίκος στον Σκορπιό: Μυστικότητα, δύναμη, έλεγχος, ένταση, βάθος, οικειότητα, σεξ, εμμονή, πλούτος, κοινοπραξίες.

3ος οίκος στον Τοξότη: Περιπέτεια, ταξίδια, επέκταση, σοφία, επιχειρηματικότητα, διαπολιτισμικές σχέσεις.

3ος οίκος στον Αιγόκερω: Φιλοδοξία, ρεαλισμός, δομή, στόχοι, μακροπρόθεσμα σχέδια, επιτεύγματα, κύρος, υπευθυνότητα, χρόνος.

3ος οίκος στον Υδροχόο: Ομαδική εργασία, πρωτοτυπία, κοινωνική δικαιοσύνη, μέλλον, τεχνολογία, κοινότητα, κοινωνία, ιδανικά.

3ος οίκος στους Ιχθύς: Όνειρα, φαντασία, διαίσθηση, καλλιτεχνικότητα, μυστήριο, ψυχικές ικανότητες, θεραπεία, συμπόνια.

Τι σημαίνουν τα ουράνια σώματα και οι πλανήτες στον 3ο οίκο

ΗΛΙΟΣ

Ο Ήλιος στον 3ο οίκο σας χαρίζει αυτοπεποίθηση στις επικοινωνιακές σας ικανότητες και σας κάνει έναν άνθρωπο με κοινωνικά χαρίσματα. Έχετε επιτυχία και προσωπική δύναμη σε αυτούς τους τομείς. Σας αρέσει ιδιαίτερα η γνώση, οι πληροφορίες, θέλετε να βοηθάτε άλλους, να διδάσκετε και να μοιράζεστε γενναιόδωρα όσα έχετε μάθει. Τα σύντομα ταξίδια σας ευνοούν και οι σχέσεις σας με την οικογένεια και τους φίλους σας είναι στενές και γεμάτες ζωή. Θα έχετε επιτυχία λόγω της ευφυΐας σας και θα είστε καλοί στο να βρίσκετε λύσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα. Όχι μόνο είστε ανήσυχο πνεύμα, αλλά εκφράζεστε καλά στον γραπτό και προφορικό και λόγο, σας αρέσει η επαφή με τον κόσμο και ίσως αυτοί είναι οι σημαντικοί παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να πάτε πιο μπροστά στη ζωή. Ο 3ος οίκος έχει να κάνει με την κίνηση και την επικοινωνία και τα έχετε ανάγκη όπως τον αέρα που αναπνέετε για να αισθάνεστε ζωντανοί και να εξελίσσεστε διαρκώς.

ΣΕΛΗΝΗ

Η Σελήνη χαρίζει μια «ανοιχτή» ψυχή στον 3ο οίκο που αντιλαμβάνεται πολλά διαισθητικά. Δεν θα νιώθετε άνετα αν αισθάνεστε κολλημένοι ή δεμένοι σε μέρη, ανθρώπους ή εμπειρίες που δεν σας ικανοποιούν, ούτε αν δε βρείτε έναν τρόπο να επικοινωνήσετε αυτά που υπάρχουν μέσα σας. Μπορεί να χρησιμοποιήσετε αυτή την ενέργεια για να εκφραστείτε μέσω της τέχνης ή να γίνει η κινητήρια δύναμη για να εργαστείτε σκληρά, να βελτιώσετε τη ζωή σας και να πετύχετε. Θα αναζητήσετε τη γνώση, τη μόρφωση και θα υπάρχει ικανοποίηση κι επιτυχία σε θέματα που σχετίζονται με το κοινό. Η Σελήνη εδώ φέρνει επίσης συχνές αλλαγές, ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τους αγαπημένους σας, αλλά και συναίσθημα στον τρόπο που εκφράζεστε. Όσα αισθάνεστε μπορεί να θελήσετε να τα εκφράσετε μέσω της γραφής ή της διδασκαλίας αντί να τα επεξεργαστείτε εσωτερικά. Μπορεί να δυσκολευτείτε να μείνετε κλεισμένοι κάπου όταν αναστατώνεστε και να θέλετε να φύγετε αντί να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα.

ΕΡΜΗΣ

Ένα άτομο με τον Ερμή στη φυσική του θέση είναι πολύ εύγλωττο, πνευματικά ανήσυχο και περίεργο, με ταλέντο σε όλες τις μορφές λόγου. Ο Ερμής ενισχύει τις επικοινωνιακές σας ικανότητες και είστε έξυπνοι, πνευματώδεις κι εξαιρετικά ταλαντούχοι. Μπορεί να έχετε έντονο ενδιαφέρον για τη μάθηση, πάθος για ανάγνωση αλλά και οξεία αντίληψη. Επίσης μπορεί να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη δημοσιογραφία, αλλά και την τεχνολογία, και μπορεί να έχετε κάποιου είδους τεχνική κατάρτιση ή τουλάχιστον μία τάση να καταλαβαίνετε εύκολα το πώς λειτουργούν τα πράγματα. Μπορεί επίσης να θέλετε να ενημερώνεστε διαρκώς και να γνωρίζετε τους πάντες και τα πάντα, λόγω του ενδιαφέροντος, της κοινωνικότητας και της φυσικής σας περιέργειας. Έχετε πιθανότατα στενή σχέση με συγγενείς και αδέρφια, με τα οποία σας αρέσει να μιλάτε συχνά.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την ευχαρίστηση, την αγάπη και την αρμονία. Όταν βρίσκεται στον 3ο οίκο ενισχύει τη γοητεία και τις κοινωνικές δεξιότητες του ατόμου. Είναι πολύ πιθανό να έχετε ευγενική και ελκυστική προσωπικότητα, κάτι που σας κάνει δημοφιλείς στον κύκλο σας. Η Αφροδίτη φέρνει αγάπη, ομορφιά και διπλωματικότητα σε όλο σας το επικοινωνιακό φάσμα. Μπορεί να εκφράζεστε μέσω των τεχνών ή κάνοντας τα πράγματα όμορφα γύρω σας. Ίσως έχετε πολύ ελκυστική φωνή ή ταλέντο στο τραγούδι. Συνήθως χρησιμοποιείτε τα λόγια σας για να δημιουργήσετε αρμονία και το να ακούτε ή να μαθαίνετε δυσάρεστα πράγματα μπορεί να σας κοστίζει ψυχικά. Μπορεί να κερδίζετε χρήματα μέσω τοπικού εμπορίου ή μικρών ταξιδιών, αλλά μπορεί και τέτοιου είδους εκδρομές αναψυχής να σας προσφέρουν πολύ όμορφες εμπειρίες, αναζωογόνηση και χαρά. Το να φέρνετε ανθρώπους κοντά ή να τους συμφιλιώνετε σας κάνει να αισθάνεστε εσωτερική ικανοποίηση. Τείνετε να κάνετε αρκετές υποχωρήσεις για να κρατάτε τα πράγματα ευχάριστα, αν και μερικές φορές χρειάζεται για το δικό σας καλό να γίνετε πιο διεκδικητικοί και ευθείς, ακόμη κι αν αυτό δεν αρέσει σε όλους τους κοντινούς σας ανθρώπους.

ΑΡΗΣ

Ο Άρης αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την ενέργεια και την κίνηση. Όταν βρίσκεται στον 3ο οίκο ενισχύει την ανταγωνιστική φύση του ατόμου, κάνοντας να θέλει να αποδείξει τον εαυτό του πιθανότατα με αθλητικές δραστηριότητες ή μέσω της κίνησης, όπως με την οδήγηση, αλλά και με υπαίθριες ασχολίες και περιπέτειες. Όσοι έχετε τον Άρη στον 3ο οίκο είστε επίσης καλοί σε χόμπι που έχουν να κάνουν με διάφορες κατασκευές αλλά και μαστορέματα. Ο Άρης φέρνει διεκδικητικότητα, πάθος και γενναιότητα στην επικοινωνία. Λέτε τη γνώμη σας χωρίς φόβο και δεν διστάζετε να εκφράσετε ό,τι πιστεύετε με πρωτότυπους τρόπους αλλά και μαζί με πρωτότυπους ανθρώπους. Έχετε από λίγη ως και μηδενική ανοχή και υπομονή με τα κούφια λόγια, τις μεγάλες εισαγωγές και τις συγκαταβατικές συζητήσεις. Σε μερικούς μπορεί να μην αρέσει ο τρόπος και ο δυναμισμός σας, αλλά είστε εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι κανείς δεν αρέσει σε όλους και αυτό δεν σας πτοεί. Είστε πολύ φλογεροί ομιλητές και βρίσκετε τις συζητήσεις και τις λεκτικές κόντρες, διεγερτικές για το πνεύμα σας. Γίνεστε ένας καλός ηγέτης που εμπνέει με τα λόγια του ή που μπορεί να δίνει κίνητρο στους άλλους. Τείνετε να έχετε στενή σχέση με συγγενείς σας, παρόλο που μπορεί να διαφωνείτε και συχνά.

ΔΙΑΣ

Ο Δίας έχει τη δύναμη της νοητικής και επικοινωνιακής επέκτασης στον 3ο οίκο και η παρουσία του είναι ενδεικτική για τον πλούτο και την ανάπτυξη που μπορεί να φέρει σε αυτούς τους τομείς. Αυτή η θέση ενισχύει τη διάνοια και την αντίληψη, αλλά και τη δίψα για γνώση. Είστε πάντα ενημερωμένοι, έχετε θετική άποψη για τη ζωή και χαίρεστε να μοιράζεστε τις γνώσεις και τη σοφία που συγκεντρώσατε με άλλους. Το μυαλό σας είναι ανοιχτό σε νέες ιδέες, εμπειρίες κι ευκαιρίες μάθησης. Προσαρμόζεστε εύκολα, είστε παντός καιρού και αλλάζετε τον εαυτό σας ή τον τρόπο που κάνετε τα πράγματα όταν οι συνθήκες διαφοροποιούνται. Οι άνθρωποι εκτιμούν ότι είστε ανοιχτοί και συζητήσιμοι και το γεγονός ότι ακούτε τους πάντες σημαίνει ότι είστε περιζήτητοι στις συντροφιές σας. Είστε πολύ συμπαθείς στον κύκλο σας και συνήθως σας ξεχωρίζουν και σέβονται την ευφυΐα και τις απόψεις σας. Είναι εύκολο να αποκτήσετε νέες δεξιότητες κι επειδή ο Δίας κυβερνά τη γνώση σάς κάνει να μαθαίνετε εύκολα. Συχνά μπορεί να είστε αυτοδίδακτοι ή και να έχετε πολλούς τίτλους σπουδών και έχετε πολλά ενδιαφέροντα. Αγαπάτε ιδιαίτερα τα ταξίδια και θαυμάζετε αλλά και σέβεστε πραγματικά τις κουλτούρες και τους άλλους πολιτισμούς. Πιθανότατα μεγαλώσατε σε μια μεγάλη οικογένεια, αλλά αν δεν έγινε έτσι, όλοι οι φίλοι που θα κάνετε θα είναι η οικογένεια που επιλέξατε για εσάς.

ΚΡΟΝΟΣ

Ο Κρόνος στον 3ο οίκο προσφέρει μια αρκετά σοβαρή προσέγγιση στην επικοινωνία και την απόκτηση γνώσεων, κι ενισχύει την εσωτερική δύναμη και την αίσθηση καθήκοντος. Όσοι έχετε τον Κρόνο στον 3ο οίκο θα εργαστείτε για να βελτιώσετε τις ικανότητες σας δουλεύοντας σκληρά για να κατακτήσετε αυτό που στοχεύετε να επιτύχετε. Έχετε υπευθυνότητα, ηθική και επιθυμία να διαπρέψετε στην κοινωνία και την καριέρα σας. Υπάρχει σοβαρότητα αλλά και πολύ άγχος και ίσως μια τάση να σκέφτεστε τα αρνητικά σενάρια. Στη νεότητα μπορεί να είστε πολύ ανήσυχοι, ίσως και υπερβολικά επιφυλακτικοί. Φυσικά, έχετε πάντα εναλλακτικές λύσεις για τις δυσκολίες και δεν παίρνετε περιττά ρίσκα. Αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεων σας και σχεδιάζετε το μέλλον, τις παρέες και την εκπαίδευσή σας προσεκτικά. Συχνά όμως με τον Κρόνο σε αυτή τη θέση μπορεί να βιώσετε κάποιες καθυστερήσεις, αλλά και απογοητεύσεις. Σας ελκύουν οι πρακτικές και σταθερής αξίας ικανότητες και συνήθως οι προσπάθειες σας αποδίδουν. Επίσης, ο Κρόνος εδώ μπορεί να σας δώσει ένα ενδιαφέρον για να επικοινωνήσετε με τη μουσική, τον ρυθμό, αλλά και να ενδιαφερθείτε για τα ιστορικά, τα μυστηριώδη και τα μεταφυσικά. Συχνά επίσης ίσως να σας κάνει να αισθάνεστε ότι δεν ανήκετε σχεδόν πουθενά ή δεν μπορείτε να έρθετε πολύ κοντά με το άμεσο περιβάλλον σας ή με τους συγγενείς σας. Μπορεί επίσης να έχετε στενή σχέση με την οικογένειά σας, αλλά μπορεί να αισθάνεστε κάποιες φορές ότι έχετε και την ευθύνη τους.

ΟΥΡΑΝΟΣ

Στον 3ο οίκο ο Ουρανός μπορεί πραγματικά να δώσει πολύ ενέργεια και «ρεύμα» στα θέματα επικοινωνίας, δημιουργώντας στο άτομο μια βαθιά επιθυμία να είναι συνεχώς εν κινήσει, να κάνει πολλά και να μαθαίνει πολλά, και ενισχύει την ανάγκη του για ελευθερία και ανεξαρτησία. Μπορεί να έχετε συχνά απρόσμενα σύντομα ταξίδια και μοναδικές εμπειρίες εξαιτίας αυτού. Αυτή η θέση σας δίνει πολλά ενδιαφέροντα και μάλιστα για ασυνήθιστα πράγματα, και μπορεί να είστε καινοτόμοι και προοδευτικοί στις απόψεις σας. Ίσως να σκέφτεστε περισσότερο από το συνηθισμένο, τόσο που μπορεί μερικές φορές να δυσκολεύεστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, να ηρεμήσετε ή να κοιμηθείτε, επειδή το μυαλό σας δουλεύει ακατάπαυστα. Μπορεί επίσης να έχετε ενδιαφέροντα σχετικά με την κοινωνία, την πολιτική, την τεχνολογία και την επιστήμη. Ο Ουρανός σε αυτό τον οίκο προσφέρει αστραπιαία σκέψη, βασισμένη στην αντίληψη, την επεξεργασία των δεδομένων και τη διαίσθηση, με την αξιοθαύμαστη ικανότητα να φτάνει σε συμπεράσματα χωρίς να έχει απαραίτητα γνώση όλων των παραμέτρων. Αυτό το είδος νοημοσύνης μπορεί να σας κάνει να ξεχωρίσετε από νωρίς, με θετικό ή όχι και τόσο θετικό τρόπο, καθώς ο διαφορετικός τρόπος σκέψης δεν αναγνωρίζεται, ούτε επιβραβεύεται πάντα από το εκπαιδευτικό σύστημα ούτε από τους συνομηλίκους. Έτσι μπορεί να αισθάνεστε κάπως αποξενωμένοι, είτε από τους πολλούς είτε από το σύστημα, καθώς δεν σας καταλαβαίνουν όλοι και μπορεί να αισθάνεστε ότι γεννηθήκατε σε λάθος μέρος ή σε λάθος εποχή. Μπορεί να σας επικρίνουν για τη μοναδικότητά σας. Η στάση σας μπορεί να γίνει τότε πιο απόμακρη ακόμη και αλαζονική. Το πώς μαθαίνετε, μοιράζεστε και ταξιδεύετε είναι καθοριστικοί παράγοντες για τη ζωή και την κοινωνικότητα που θα έχετε. Με τον ίδιο τρόπο θα διαμορφωθούν και οι σχέσεις που έχετε με τους ανθρώπους που αγαπάτε.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Ο Ποσειδώνας σχετίζεται με την πνευματικότητα, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Όταν βρίσκεται στον 3ο οίκο ενισχύει τα καλλιτεχνικά ταλέντα και τη δημιουργικότητα του ατόμου. Είστε ποιητικοί στον τρόπο που εκφράζεστε και είστε επίσης αρκετά ονειροπόλοι, κάτι που μπορεί να ενισχύσει το ταλέντο σας στη συγγραφή, τη μουσική, τον χορό, αλλά και σε άλλες καλλιτεχνικές διόδους. Επειδή έχετε μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη έκτη αίσθηση και αντιλαμβάνεστε τις περισσότερες πληροφορίες διαισθητικά, οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται άβολα μερικές φορές και να σας αντιμετωπίζουν με δυσπιστία. Αυτό όμως που δεν μπορούν να αρνηθούν είναι το πόσο συμπονετικοί είστε και πόσο καλοί ακροατές, γι’ αυτό επιζητούν τη συντροφιά σας κυρίως όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η ικανότητα σας να μαθαίνετε είναι μοναδική γιατί απορροφάτε τα πάντα σαν σφουγγάρι. Η προσαρμοστικότητα σας στα περιβάλλοντα είναι επίσης αξιοσημείωτη, με αποτέλεσμα οι ξένες γλώσσες να τείνουν να κατακτώνται γρήγορα και να σας είναι εύκολο να αποκτήσετε τη σωστή προφορά. Είστε επίσης ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις ενέργειες του περιβάλλοντος και μπορεί να αισθάνεστε έντονη έλξη για μια περιοχή ή τοποθεσία που μπορεί να είναι διαφορετική από τη γενέτειρα σας και να μην έχετε κάποιο συναισθηματικό δέσιμο. Μπορεί επίσης να έχετε στενή σχέση με τα αδέρφια σας ή άλλους κοντινούς συγγενείς και να μοιράζεστε μαζί τους κάποια καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Η παρουσία του Ποσειδώνα σε αυτό τον οίκο μπορεί επίσης να σημαίνει ένα ευαίσθητο ή δύστροπο αδερφάκι.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Ο Πλούτωνας συνδέεται με τη μεταμόρφωση, τη δύναμη και την ένταση και όταν συναντάται στον 3ο οίκο ενισχύει την επιθυμία του ατόμου για έλεγχο και μεταμόρφωση μέσω των κοινωνικών επαφών και των επικοινωνιακών του ικανοτήτων. Μπορεί να έχετε ισχυρές και πειστικές προσωπικότητες που επηρεάζουν τους άλλους. Μπορεί η φωνή σας να έχει δύναμη και να εργάζεστε σε κάποιον τομέα ο οποίος προβάλλει εσάς ή το έργο σας. Ανάλογα με το αν ενδιαφέρεστε για ένα πρόσωπο, θέμα ή πράγμα, μπορεί να δώσετε όλο σας τον εαυτό ή να μην κάνετε καμία απολύτως προσπάθεια. Το ίδιο συμβαίνει με τις σπουδές αλλά και την κοινωνική σας ζωή, που η συμπεριφορά σας απέναντι τους είναι πάντα ανάλογη με το πόσο παθιασμένοι αισθάνεστε γι’ αυτό. Είστε εξαιρετικοί όταν αναλύετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και φτάνετε βαθιά στην καρδιά του θέματος. Είναι επίσης πιθανό να αποκτήσετε κάποια εξειδίκευση και να γίνετε ειδικοί σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Συνήθως δεν έχετε πολλά ενδιαφέροντα, αλλά είστε παθιασμένοι με αυτά που έχετε επιλέξει. Είναι πιθανό ένα άτομο με αυτή τη θέση να απομακρυνθεί είτε από την οικογένειά του είτε από τον τόπο γέννησής του, εάν αντιληφθεί ότι η συνεισφορά τους ήταν αρνητική στη ζωή του. Μερικές φορές επίσης η επιθυμία για εξουσία μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις με την οικογένεια. Μπορεί επίσης να υπάρχουν μυστικά και δυσκολία στην επικοινωνία.