Υδροχόος ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2024

Το 2023 συνειδητοποιήσατε ότι ένα διαφορετικό μέλλον ανοίγεται μπροστά σας και έρχεται η χρονιά που θα φέρει ουσιαστική πρόοδο, το 2024. Βλέπετε η νέα χρονιά θα σας κατευθύνει στον δρόμο που πρέπει να πάρετε ώστε να εκπληρώσετε τον σκοπό της ζωής σας. Ένα μεγάλο και μακρύ ταξίδι ξεκινά για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας και φέτος θα αποκαλυφθούν οι τομείς που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Ο Πλούτωνας στο ζώδιο σας για τα επόμενα 20 χρόνια ή αλλιώς η κάμπια που γίνεται πεταλούδα

Ήδη από το 2023 πήρατε μια πρώτη γεύση αυτής της συγκλονιστικής επιρροής που διήρκησε όμως πολύ λίγο από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο. Το 2024 ο Πλούτωνας θα ξαναπεράσει στο ζώδιο σας αρχικά από τις 21/01 μέχρι τη 1η Σεπτεμβρίου και ολοκληρωτικά για τα επόμενα είκοσι χρόνια από τις 19/11. Ο Πλούτωνας στην αστρολογία συμβολίζει τις ριζικές αλλαγές και τη μεταμόρφωση. Φέτος θα επηρεάσει τους γεννημένους στις πρώτες 3 ημέρες του ζωδίου σας και θα βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη δύναμη, αντοχές, να επαναπροσδιορίσετε την ταυτότητα και το brand σας και να δώσετε προτεραιότητα στον εαυτό σας και τις ανάγκες σας. Ο Πλούτωνας συμβολίζει την αναγέννηση. Κάποια πράγματα που έχουν φθαρεί ή δεν βοηθούν σε τίποτε την εξέλιξη σας πρέπει να εκλείψουν πρώτα για να καταφέρετε να ξαναγεννηθείτε. Αξίζει όμως τόσο ο κόπος και η προσπάθεια όσο και η όποια οδύνη συνοδεύει μια τέτοια μεταμόρφωση.

Μαθήματα οικονομικής διαχείρισης

Τα προηγούμενα χρόνια η ζωή σας έδειξε την άλλη πιο περιοριστική της πλευρά, αυτή με τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες και τις δύσκολες ή μοιραίες καταστάσεις στα προσωπικά ή τα επαγγελματικά σας. Καθόλου τυχαία βέβαια όλα αυτά, καθώς ο Κρόνος πέρασε από το ζώδιο σας και σας σημάδεψε ποικιλοτρόπως. Τώρα πια όμως είναι μακριά και μπορείτε να αναπνεύσετε πιο ελεύθερα, αλλά και να προσαρμοστείτε στις αλλαγές τις οποίες έφερε στη ζωή σας. Αν μη τι άλλο, η παραμονή του Κρόνου στο ζώδιο σας σάς έκανε περισσότερο αυτάρκεις και αυτοδύναμους κι αυτό μη νομίσετε ότι δεν έχει θετικό αντίκτυπο στους άλλους γύρω σας. Από τη νέα του θέση που πήρε ήδη από τον Μάρτιο του 2023 και συνεχίζεται και σε όλη τη διάρκεια του 2024, ο Κρόνος στους Ιχθύς θα σας μάθει να διαχειρίζεστε καλύτερα το χρήμα, να διαπραγματεύεστε πιο συμφέροντα deals για τον εαυτό σας, να μειώσετε τα έξοδα, τα χρέη ή τις οφειλές του παρελθόντος. Η έννοια της οικονομίας είναι στενά συνδεδεμένη με τον Κρόνο, γι’ αυτό ετοιμαστείτε για λιτότητα. Όχι αυτή που μας επιβάλλουν οι συνθήκες, αλλά αυτή που επιλέγουμε συνειδητά προκειμένου να βελτιώσουμε το οικονομικό μας προφίλ. Για κάποιους από σας το πέρασμα του Κρόνου από τους Ιχθύς θα σηματοδοτήσει και την ανάγκη επένδυσης σε κάποιο ακίνητο. Δεν είναι όμως μόνο τα οικονομικά τα οποία θα επηρεαστούν από αυτή τη θέση. Το πιο σημαντικό μάθημα που θα πάρετε από τον Κρόνο στους Ιχθύς είναι ότι θα σας βοηθήσει να εκτιμήσετε τα ταλέντα και τις ικανότητες σας και να αυξήσετε την αυτοπεποίθηση σας. Με κάποιο τρόπο στην αστρολογία, η αυτοεκτίμηση και ο τρόπος που ξοδεύουμε συνδέονται άρρηκτα. Άλλωστε πολλοί είναι εκείνοι που «πέφτουν» με τα μούτρα στις αγορές όταν νιώθουν ότι δεν τα καταφέρνουν όπως πρέπει στη δουλειά ή στις σχέσεις τους. Θα παρατηρήσετε περαιτέρω αλλαγές στα εισοδήματα σας αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο, καθώς για πρώτη φορά θα ξεκινήσουν εκλείψεις που αφορούν στα οικονομικά σας. Η πρώτη θα έρθει στις 18/09 στους Ιχθύς και ενδεχομένως να έχετε αύξηση των εισοδημάτων σας.

Επιστροφή στο σπίτι με τον Δία στον Ταύρο

Ο πλανήτης που συνδέεται με την επέκταση, την ευημερία και την αισιοδοξία, ο Δίας, βρίσκεται ήδη από το 2023 σε ένα νευραλγικό τομέα του ωροσκοπίου σας που συνδέεται με το σπίτι και την οικογένεια. Αυτός θα είναι και ένας από τους τυχερούς τομείς μέσα στο 2024. Ίσως είναι η χρονιά που θα αγοράσετε το πρώτο σας σπίτι ή μπορεί να κάνετε μια ανακαίνιση στο ήδη υπάρχουν, να αγοράσετε ένα εξοχικό ή να επενδύσετε γενικώς σε κάποιο ακίνητο. Ακόμη, η οικογένεια σας μπορεί να αυξηθεί σε μέλη με ένα γάμο ή τη γέννηση ενός παιδιού, ενώ κάποιοι από σας μπορεί να λάβετε χρηματική ενίσχυση από κάποιον γονέα, στενό συγγενή ή ένα σημαντικό δώρο. Η ανάγκη πάντως να ζήσετε σε ένα περιβάλλον πιο μεγάλο, πιο αρμονικό, πιο κοντά στην αισθητική σας θα είναι ιδιαίτερα έντονη, έτσι ακόμη κι αν δεν κάνετε αγορά μπορεί να προχωρήσετε σε μια μετακόμιση. Κάποιοι από σας, μπορεί να χρησιμοποιήσετε μέρος του σπιτιού και ως επαγγελματική στέγη ή μπορεί να δουλέψετε περισσότερο από το σπίτι αυτή τη χρονιά. Ακόμη μπορεί να αξιοποιήσετε την ακίνητη περιουσία σας προχωρώντας σε μια πώληση ή σε μια εκμίσθωση ακινήτου. Στο πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς μπορείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους συγγενείς σας ή να κάνετε μια καινούρια αρχή σε κάποια σχέση που είχε προβλήματα στο παρελθόν.

Ο έρωτας ξαναγίνεται προτεραιότητα

Το πολύ καλό διάστημα όμως για σας ξεκινά μετά τις 25/05 που ο Δίας θα περάσει στους φιλικούς σας Διδύμους και θα συναντήσει σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή όψη τριγώνου τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας. Είναι η περίοδος που θα ενισχυθεί η αισιοδοξία και η φαντασία σας αλλά παράλληλα θα έχετε επίγνωση της πραγματικότητας γύρω σας. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι θα έχετε την ιδέα και τον τρόπο να την υλοποιήσετε ώστε να σημειώσετε πρόοδο. Αυτή η επιρροή θα διαρκέσει για ένα ολόκληρο χρόνο μέχρι τον Μάιο του 2025, γι’ αυτό πρέπει να την εκμεταλλευτείτε ποικιλοτρόπως. Τόσο σπάνιες όψεις δεν τις αφήνουμε να πάνε χαμένες! Από το καλοκαίρι και έπειτα, εκτός από τη δημιουργικότητα σας, ευνοούνται ιδιαίτερα οι προσωπικές σας σχέσεις, ο έρωτας ξαναβρίσκει μια θέση στη ζωή σας, ενώ μπορεί να μπείτε και στη διαδικασία απόκτησης ενός απογόνου. Μάλιστα το τρίγωνο Δία-Πλούτωνα μπορεί να φέρει στους γεννημένους τις πρώτες ημέρες και μια μοιραία σχέση στη ζωή σας. Το πιο σημαντικό θα νιώσετε την καρδιά σας να ελαφραίνει από τις πολλές έγνοιες και τα προβλήματα και θα είστε πιο πρόθυμοι να ακολουθήσετε το ένστικτο, τα συναισθήματα σας και το ουράνιο τόξο που βγαίνει μετά από αρκετά χρόνια πίεσης και σκοτεινιάς. Οι νεότεροι σε ηλικία θα έχετε πολλές ευκαιρίες για φλερτ και γνωριμίες. Μέσα στο 2024 θα ευνοηθούν ακόμη οι σπουδές, το άνοιγμα των οριζόντων σας γεωγραφικών, πνευματικών και υλικών. Βέβαια ο Δίας θα σχηματίσει τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο τετράγωνα με τον Κρόνο και σε αυτούς τους μήνες πρέπει να προσέξετε την αστάθεια στα οικονομικά, αλλά και στις σχέσεις σας με τους άλλους κυρίως τις προσωπικές.

Έμφαση στην επικοινωνία

Η πορεία του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης στον Κριό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και η σύνοδος με τον Χείρωνα τον Φεβρουάριο θα σας βοηθήσει να μιλήσετε περισσότερο και να εκφράσετε τα αληθινά σας συναισθήματα στον κύκλο των φίλων και των συνεργατών σας. Θα είστε πιο ανοιχτοί στις ιδέες των άλλων, θα δείχνετε μεγαλύτερη κατανόηση και θα είστε πιο πρόθυμοι να αλλάξετε αντιλήψεις και πεποιθήσεις χρόνων που δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε. Με τις εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού μπορεί να κάνετε πολλά ταξίδια, να έχετε αλλαγές σε θέματα σπουδών, αλλά να ασχοληθείτε περισσότερο και με ξένους και εξωτερικό.

Σχέσεις στο μικροσκόπιο

Στο τέλος του χρόνου ξεκινά ακόμη μια μακροπρόθεσμη επιρροή καθώς ο Άρης θα πάρει θέση στον Λέοντα στις 04/11 και θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο για αρκετό διάστημα και το 2025. Αυτό οφείλεται στη φαινομενικά ανάδρομη πορεία του που θα ξεκινήσει από τις 06/12 μέσα στον τομέα των σημαντικών σας σχέσεων και συνεργασιών. Καλώς ή κακώς θα υπάρχουν πιο έντονες στιγμές στις σχέσεις σας και κάποια από αυτές μπορεί να περάσει μεγαλύτερη κρίση. Προσπαθήστε να μην επιτρέψετε στον εγωισμό σας να μπει μπροστά και να καταστρέψει μια σημαντική σχέση.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

13 Φεβρουαρίου – 22 Μαρτίου

09 Ιουνίου – 20 Ιουλίου

04 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς

Υδροχόος

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΛΛΟ ΖΩΔΙΟ

2024

Κάθε νέα χρονιά αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας, φέρει τη δική της διαφορετική ενέργεια, τις δικές της προκλήσεις και ευκαιρίες. Το 2024 δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τον κανόνα αυτό. Οι πλανήτες κινούνται αέναα στο Ηλιακό μας σύστημα, αλλά κάποιες από τις κινήσεις και τις όψεις τους είναι πιο σημαντικές μέσα στη νέα χρονιά. Ας δούμε λοιπόν τις κορυφαίες αστρολογικές επιρροές του 2024 και πώς θα μας επηρεάσουν αναλυτικά.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι το 2044

Πέρυσι όπως και φέτος έχουμε το παιχνίδι του Πλούτωνα ανάμεσα σε δυο ζώδια: τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο. Το 2023 είχαμε το ίδιο παιχνίδι, μόνο που η δοκιμαστική του πτήση στον Υδροχόο κράτησε πολύ λιγότερο σε σχέση με την περίοδο που έμεινε στον Αιγόκερω. Φέτος θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Θα μείνει στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στον Υδροχόο, όπου θα εγκατασταθεί για τα καλά για τα επόμενα 20 χρόνια στις 19/11/2024, ενώ θα αποχαιρετήσει τον Αιγόκερω εντελώς μένοντας μόνο από τις 02/09/2024 μέχρι τις 19/11/2024. Ο Πλούτωνας στην ελληνική μυθολογία ήταν ο βασιλιάς του «κάτω κόσμου». Συνδέεται με τον θάνατο και την αναγέννηση, τη μεταμόρφωση, την ενδυνάμωση, τη δύναμη, την εξουσία και το ασυνείδητο. Συμβολίζει το αόρατο, το μυστήριο, την ψυχή και κάθε ζωδιακή του μετακίνηση δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και το συλλογικό ασυνείδητο, τις μάζες και τη ζωή στον πλανήτη. Σαφώς τη μετάβαση από τον Αιγόκερω που παρέμεινε από το 2008 στον Υδροχόο θα την αισθανθούμε σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε πήραμε μια γεύση το 2023. Από το 2008 ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω με κάποιο τρόπο διέλυσε κοινωνικές και πολιτικές δομές, άλλαξε πολλά από τα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία, δημιούργησε μεγάλες ανασφάλειες και γκρέμισε σχεδόν ό,τι μας έδινε ασφάλεια και σιγουριά για να γεννήσει μια εντελώς νέα κατάσταση από τη νέα του θέση στον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και σχετίζεται με την πρόοδο της τεχνολογίας, την επανάσταση, την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και τη δύναμη που επιστρέφει πλέον στον άνθρωπο μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Σαφώς και μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουμε τις όποιες παθογένειες έχουμε εντοπίσει αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου, ή όσοι έχουν πλανήτες ή και ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τη 0η μέχρι και την 3η μοίρα. Αναλυτικά για τον Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο την άνοιξη του 2024 (21/04/2024)

Μια αρκετά σπάνια όψη θα σχηματιστεί την άνοιξη του 2024 ανάμεσα στον Δία και τον Ουρανό που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ζώδιο του Ταύρου. Η όψη θα είναι ακριβείας στις 21/04/2024, αλλά το εύρος της επιρροής της θα είναι πολύ μεγαλύτερο και συγκεκριμένα από τις 24/02/2024 μέχρι τις 25/05/2024. Πάντα η συνάντηση δυο αργών πλανητών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι σημαντική για τα τεκταινόμενα. Όταν οι αργοί πλανήτες μας επηρεάζουν ο αντίκτυπος τους δεν αφορά μόνο τις μέρες που σχηματίζουν μια όψη, αλλά πολλές φορές και ολόκληρους μήνες ή χρόνια. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό θα ενεργοποιήσει αλλαγές τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό στον πλανήτη μας. Ο Δίας είναι ο ευεργέτης πλανήτης της αστρολογίας που ό,τι αγγίζει το μεγεθύνει, το επεκτείνει. Φέρνει ευκαιρίες, αισιοδοξία, ελπίδα και δίνει νόημα στη ζωή μας. Ο Ουρανός από την άλλη είναι ο πλανήτης της αλλαγής. Είναι ο πλανήτης της επανάστασης, της απελευθέρωσης από οτιδήποτε μας πιέζει και μας κάνει να ασφυκτιούμε είτε είναι καταστάσεις είτε άνθρωποι. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την εξέλιξη της ανθρωπότητας, του «ξυπνήματος» της συλλογικής μας συνείδησης και φέρνει εκπλήξεις και απρόοπτα. Καθώς είναι ο πιο «απρόβλεπτος» από τους πλανήτες είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα φέρει σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός φυσικά από τα βασικά της επιρροής που είναι οι κατακλυσμιαίες αλλαγές. Η κορυφαία συνάντηση Δία-Ουρανού υπόσχεται να μας ξυπνήσει, να μας ενεργοποιήσει προς την κατεύθυνση των αλλαγών, ενώ θα δούμε και ένα επαναστατικό ρεύμα σε κοινωνικό επίπεδο να ενώνει τις φωνές πολλών ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για περισσότερη δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους. Η όψη αυτή είναι ωδή στη διαφορετικότητα και μας ανοίγει νέους ορίζοντες σκέψης. Αναλυτικά για την επιρροή της συνόδου του Δία με τον Ουρανό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας θα βρίσκεται σε δυο ζώδια στη νέα χρονιά, στον Ταύρο μέχρι τις 25 Μαΐου και στους Διδύμους από τις 25/05/2024 μέχρι τις 09/06/2025

Για την επιρροή του Δία στον Ταύρο στο πρώτο πεντάμηνο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Ο Δίας στους Διδύμους, στο δεύτερο ζώδιο που θα επισκεφθεί το 2024, είναι μια θέση που ο πλανήτης της αφθονίας, της επέκτασης και της σοφίας βρίσκεται σε «αδυναμία» σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, καθώς βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο της διακυβέρνησής του τον Τοξότη. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν παύει να είναι ένας πλανήτης που χαρίζει τύχη, εύνοια, φέρνει ευκαιρίες και δώρα στη ζωή μας. Στο ζώδιο των Διδύμων τα πάντα κινούνται γύρω από το μυαλό και τη σκέψη. Εδώ ο Δίας γίνεται περίεργος, έχει δίψα για μάθηση, έχει ζωντανή και παιχνιδιάρικη διάθεση και προσαρμόζεται. Άλλωστε οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο της επικοινωνίας, της πληροφορίας, της κοινωνικής δικτύωσης. Τα δώρα του Δία από αυτή τη θέση είναι η επέκταση και το άνοιγμα των οριζόντων μας που προέρχεται από τη διάθεση μας να σκεφτούμε, να μάθουμε, να μοιραστούμε με τους άλλους. Θα μας δώσει ευκαιρίες να ισχυροποιήσουμε την αυτοπεποίθησή μας στην επικοινωνία, θα μας κάνει πιο ανοιχτούς και πιο κοινωνικούς και θα θελήσουμε να μάθουμε και να δούμε νέα πράγματα, να εξερευνήσουμε νέες προοπτικές και να κάνουμε επίσης αλλαγές στη ζωή μας. Όμως ο Δίας φέτος θα σχηματίσει τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο τετράγωνα με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Τα τετράγωνα αυτά αφορούν κυρίως τα μεταβλητά ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων. Όμως όλοι στα ωροσκόπια μας έχουμε αυτά τα 4 ζώδια σε κάποιους οίκους, ή έχουμε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, άρα αφορούν όλους μας. Το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο δημιουργεί συνήθως εσωτερικές εντάσεις, ενώ μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με οξεία κριτική ή περιοριστικές αντιλήψεις ή συνθήκες. Ενδεχομένως κάποιες από τις απόψεις, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις μας να γκρεμιστούν με αυτή την επιρροή και να νιώθουμε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια σαν να χάνουμε τον έλεγχο στη ζωή μας. Το τετράγωνα του Δία με τον Κρόνο επίσης συνδέονται με οικονομικές δυσχέρειες, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Δεκέμβριο με τα έξοδά μας. Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και με τις σχέσεις μας. Προβλήματα χρόνων που κρύβαμε επιμελώς κάτω από το χαλάκι μπορεί να έρθουν με βιαιότητα στο προσκήνιο ώστε να τα αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο. Μια στάση υπευθυνότητας, πειθαρχίας και η θετική μας στάση απέναντι στις προκλήσεις θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να βγούμε κερδισμένοι μακροπρόθεσμα.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στους Ιχθύς σε όλη τη διάρκεια του 2024

Ο Κρόνος έχει πάρει θέση στους Ιχθύς από τις 07/03/2023 και θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς επηρεάζοντας τους γεννημένους στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Αναλυτικά για την επιρροή του Κρόνου στους Ιχθύς μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2024

Οι εκλείψεις είναι δείκτες σημαντικών αλλαγών στη ζωή μας. Οδηγούν σε ξεκαθαρίσματα, σηματοδοτούν το τέλος καταστάσεων και σχέσεων και οδηγούν σε νέες σχέσεις και καταστάσεις. Ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον κύκλο της ζωής. Κάθε χρονιά κατά μέσο όρο έχουμε δυο περιόδους εκλείψεων με 4 συνήθως εκλείψεις και το 2024 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τη χρονιά αυτή συνεχίζονται οι εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, ενώ θα ξεκινήσει και ο νέος κύκλος εκλείψεων που θα ξεδιπλωθεί τα επόμενα χρόνια στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου από τον Σεπτέμβριο. Αναλυτικά έχουμε:

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 25 Μαρτίου 2024 στον άξονα Ζυγού (Σελήνη) – Κριού (Ήλιος). Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 08 Απριλίου 2024 στο ζώδιο του Κριού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 στον άξονα Ιχθύων (Σελήνη) – Παρθένου (Ήλιος). Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 02 Οκτωβρίου 2024 στο ζώδιο του Ζυγού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου – αρχές δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

[...]