Ταύρος ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2024

Το 2024 ξεκινά μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αστρολογική επιρροή για το ζώδιο σας, που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, σχεδόν μέχρι το 2044 και υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή σας συθέμελα.

Ριζικές αλλαγές με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο

Αναφέρομαι στην είσοδο του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου στις 21/01, το ζώδιο που για σας τους Ταύρους συμβολίζει την καριέρα, το κοινωνικό στάτους, την εικόνα σας στον κόσμο, αλλά και την οικογένεια σας (κυρίως τη μητέρα). Αυτή η επιρροή είναι δύναμη μεταμόρφωσης, ριζικής αλλαγής αλλά και ισχύος. Ανάλογα σε ποια φάση της ζωής σας βρίσκεστε αυτή τη στιγμή τα δεδομένα σας θα διαφοροποιηθούν. Εφέτος θα επηρεαστείτε όσοι έχετε γεννηθεί κοντά στις 20, 21, 22/4, τις πρώτες ημέρες δηλαδή του ζωδίου σας. Εσείς ίσως ανακαλύψετε ότι οι δομές που εξυπηρετούσαν μέχρι τώρα τη ζωή σας δεν σας ικανοποιούν πια και θα πάρετε τις μεγάλες αποφάσεις για αλλαγή. Αλλαγή διαμονής, ίσως και χώρας, αλλαγή καριέρας ή και μια κρίσιμη κατάσταση στην προσωπική ή την οικογενειακή σας ζωή είναι μερικά από τα πιθανά σενάρια της χρονιάς. Αν το επάγγελμα σας σάς φέρνει σε επαφή με το κοινό είναι πιθανό να αποκτήσετε μεγαλύτερη αποδοχή και ισχύ.

Φίλοι και εχθροί

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν αρκετά απαιτητικά για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, αφού ο Κρόνος από τον τομέα της καριέρας σάς υποχρέωσε να συγκεντρωθείτε περισσότερο στα θέματα της δουλειάς, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για όλες τις άλλες δραστηριότητες της ζωής σας. Όχι γιατί απαραίτητα γίνατε τόσο φιλόδοξοι ξαφνικά, ίσως γιατί το επέβαλλαν οι συνθήκες. Κάποιοι πήρατε προαγωγή, κάποιοι άλλοι όμως μπορεί να είχατε μεγαλύτερα προβλήματα με προϊσταμένους, νομικές ή κοινωνικές συγκυρίες. Το σημαντικό είναι πως όλα αυτά είναι πλέον πίσω σας, καθώς ο Κρόνος πήρε ήδη από τον Μάρτιο του 2023 τη θέση του στους Ιχθύς, ένα ζώδιο φιλικό προς το δικό σας και θα τη διατηρήσει σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς. Ο Κρόνος στον τομέα της φιλίας μπορεί να είναι ένδειξη μιας σημαντικής νέας και μακρόχρονης φιλίας που θα ξεκινήσει μέσα στη χρονιά. Για κάποιους μπορεί να είναι ένα ξεκαθάρισμα των φιλικών σας σχέσεων, ώστε να μείνουν οι λίγοι και οι εκλεκτοί. Ακόμη, επειδή οι Ιχθύες για σας συμβολίζουν και τη συμμετοχή σας σε κοινωνικές ομάδες, οργανώσεις, κόμματα, κλπ., μπορεί να δείχνει μια πιο έντονη δραστηριοποίηση για το κοινό καλό. Ο 11ος οίκος στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο κυβερνάται από τους Ιχθύς και δείχνει εκτός των άλλων τις υπηρεσίες που προσφέρουμε είτε στον κοινωνικό μας περίγυρο αλλά και στη χώρα ή στον πλανήτη. Ο Κρόνος σε αυτό τον τομέα μπορεί να σας δώσει τον αρχηγικό ρόλο σε ένα πολιτικό κόμμα ή σε ένα ανθρωπιστικό ή φιλανθρωπικό οργανισμό. Σε κάθε περίπτωση ο Κρόνος θα είναι «φίλος» αυτή τη χρονιά, δίνοντας σας την ευκαιρία για μεγαλύτερη ωριμότητα και προσωπική ανάπτυξη. Επίσης θα σας δώσει μια σοβαρότητα στην προσέγγιση των ερωτικών σας σχέσεων. Η τεχνολογία θα παίξει επίσης ένα σημαντικό ρόλο και μπορεί να βοηθήσει να επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας μέσω διαδικτύου ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ρόλο πρωταγωνιστή με τον Δία στο ζώδιο σας το πρώτο πεντάμηνο

Το 2024 εξακολουθείτε να έχετε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ο Δίας παραμένει στο ζώδιο σας μέχρι τις 25/05 δίνοντας σας ευκαιρίες επέκτασης προς όλες τις κατευθύνσεις. Το πώς θα αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που σας δίνονται, φυσικά εξαρτάται μόνο από εσάς τους ίδιους. Συνήθως η διέλευση του συμπίπτει με μια τυχερή περίοδο στη ζωή μας ή με μια περίοδο σποράς νέων σχεδίων που θα αποδώσουν λίγο αργότερα. Έτσι αν ξεκινήσετε κάτι τώρα, μην απογοητευτείτε αν δεν δείτε άμεσα τους καρπούς των κόπων σας. Είναι βέβαιο ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσετε να δρέπετε τους καρπούς αυτούς. Πολλές φορές ο Δίας σχετίζεται και με γεγονότα που έχουν έναν σημαντικό βαθμό δυσκολίας όπως ένας χωρισμός, μια απόλυση, το τέλος μια κατάστασης. Μη βιαστείτε όμως να στενοχωρηθείτε γι’ αυτό που συμβαίνει, γιατί αυτό το ίδιο το γεγονός θα σας οδηγήσει σε μια καλύτερη και πιο συμφέρουσα κατάσταση για τη ζωή σας. Το ότι δεν το βλέπετε τώρα δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον. Το 2024 ευνοήστε ιδιαίτερα σε θέματα ανώτατων σπουδών, εισαγωγής σε σχολές, αποφοίτησης, συνεργασίες με ξένους ή δουλειά σε πολυεθνικές, ταξίδια στο εξωτερικό. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό στο ζώδιο σας που κορυφώνεται τον Απρίλιο στην έναρξη των γενεθλίων σας φέρνει τύχη, ευημερία, αλλά και πρωτότυπες ιδέες που μπορείτε να αξιοποιήσετε επαγγελματικά. Ακόμη κι η εμφάνιση σας μπορεί να αλλάξει με αυτή την επιρροή, φυσικά με τις δικές σας προσπάθειες. Ένας νέος εαυτός γεννιέται αγαπητοί μου Ταύροι, σίγουρα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.

Οικονομικές ενισχύσεις με τον Δία στους Διδύμους

Μετά τις 25/05 ο Δίας περνά στους Διδύμους κι από κει θα ενισχύσει πρακτικά τον οικονομικό τομέα αλλά και τα θέματα της καριέρας σας. Έτσι θα ευνοήσει μια προαγωγή, μια αύξηση στο εισόδημα σας ή μια νέα καριέρα αρκεί να πάρετε πρωτοβουλίες και να μην φοβηθείτε το άγνωστο. Ακόμη θα σταθεροποιήσει σχέσεις που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Με τον Δία στους Διδύμους μπορεί να τραβήξετε σαν μαγνήτης νέα έσοδα τα οποία πιθανώς θα προέρχονται από δυο πηγές. Όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και με τα έξοδα σας, ειδικά τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο που ο Δίας θα σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο.

Εκλείψεις στον άξονα υγείας – εργασίας

Κάτι άλλο εξίσου σημαντικό το 2024 είναι η βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης και υγείας. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) στον Κριό σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και οι εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού (τρεις μέσα στη χρονιά) σας παραπέμπουν σε μεγαλύτερη φροντίδα για τον εαυτό σας σε όλα τα επίπεδα πνευματικά, ψυχικά και σωματικά. Τον Φεβρουάριο, που ο Βόρειος Δεσμός θα συναντήσει σε σύνοδο τον Χείρωνα, είναι κατάλληλη στιγμή να διώξετε όλες τις φοβίες και τις αρνητικές πεποιθήσεις. Το άγχος και το στρες που ταλαιπωρούν τον οργανισμό σας θέλουν προσοχή, ενώ επιβάλλεται να διατηρείτε σε καθημερινή βάση μια καλή ρουτίνα διατροφής, άσκησης και ύπνου. Οι εκλείψεις δείχνουν αλλαγές και σε θέματα δουλειάς, ενώ ο 6ος οίκος που επηρεάζεται από αυτές συνδέεται και με τα ζώα συντροφιάς, οπότε μπορεί να σας γεννηθεί η επιθυμία να υιοθετήσετε ένα ζωάκι. Εκτός από τις εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού, θα έχουμε ακόμη μια έκλειψη σε ένα διαφορετικό άξονα αυτόν των Ιχθύων-Παρθένου που θα ξεκινήσουν από φέτος στις 18/09. Η έκλειψη αυτή είναι φιλική προς το ζώδιο σας και ενδεχομένως οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο να έχετε ενδιαφέρουσες γνωριμίες που θα σας στηρίξουν επαγγελματικά.

Εντάσεις στο τέλος της χρονιάς

Το τέλος της χρονιάς μπορεί να είναι αρκετά πιο ζόρικο κυρίως σε θέματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια. Βλέπετε ξεκινά η μακρά πορεία του Άρη στον Λέοντα και λέω μακρά, γιατί κατά παρέκκλιση ο Άρης θα μείνει πολύ περισσότερο σε αυτό το ζώδιο λόγω της ανάδρομης πορείας του που θα ξεκινήσει στις 06/12. Το τελευταίο δίμηνο μπορεί να έχετε προβλήματα με άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον ή θα πρέπει να ρυθμίσετε ζητήματα ακινήτων. Κάποιοι μπορεί να ετοιμάζεστε για μια μετακόμιση ή να έχετε επισκευές στο σπίτι.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

13 Φεβρουαρίου – 22 Μαρτίου

09 Ιουνίου – 20 Ιουλίου

04 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς

Ταύρος

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΛΛΟ ΖΩΔΙΟ

2024

Κάθε νέα χρονιά αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας, φέρει τη δική της διαφορετική ενέργεια, τις δικές της προκλήσεις και ευκαιρίες. Το 2024 δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τον κανόνα αυτό. Οι πλανήτες κινούνται αέναα στο Ηλιακό μας σύστημα, αλλά κάποιες από τις κινήσεις και τις όψεις τους είναι πιο σημαντικές μέσα στη νέα χρονιά. Ας δούμε λοιπόν τις κορυφαίες αστρολογικές επιρροές του 2024 και πώς θα μας επηρεάσουν αναλυτικά.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι το 2044

Πέρυσι όπως και φέτος έχουμε το παιχνίδι του Πλούτωνα ανάμεσα σε δυο ζώδια: τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο. Το 2023 είχαμε το ίδιο παιχνίδι, μόνο που η δοκιμαστική του πτήση στον Υδροχόο κράτησε πολύ λιγότερο σε σχέση με την περίοδο που έμεινε στον Αιγόκερω. Φέτος θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Θα μείνει στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στον Υδροχόο, όπου θα εγκατασταθεί για τα καλά για τα επόμενα 20 χρόνια στις 19/11/2024, ενώ θα αποχαιρετήσει τον Αιγόκερω εντελώς μένοντας μόνο από τις 02/09/2024 μέχρι τις 19/11/2024. Ο Πλούτωνας στην ελληνική μυθολογία ήταν ο βασιλιάς του «κάτω κόσμου». Συνδέεται με τον θάνατο και την αναγέννηση, τη μεταμόρφωση, την ενδυνάμωση, τη δύναμη, την εξουσία και το ασυνείδητο. Συμβολίζει το αόρατο, το μυστήριο, την ψυχή και κάθε ζωδιακή του μετακίνηση δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και το συλλογικό ασυνείδητο, τις μάζες και τη ζωή στον πλανήτη. Σαφώς τη μετάβαση από τον Αιγόκερω που παρέμεινε από το 2008 στον Υδροχόο θα την αισθανθούμε σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε πήραμε μια γεύση το 2023. Από το 2008 ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω με κάποιο τρόπο διέλυσε κοινωνικές και πολιτικές δομές, άλλαξε πολλά από τα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία, δημιούργησε μεγάλες ανασφάλειες και γκρέμισε σχεδόν ό,τι μας έδινε ασφάλεια και σιγουριά για να γεννήσει μια εντελώς νέα κατάσταση από τη νέα του θέση στον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και σχετίζεται με την πρόοδο της τεχνολογίας, την επανάσταση, την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και τη δύναμη που επιστρέφει πλέον στον άνθρωπο μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Σαφώς και μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουμε τις όποιες παθογένειες έχουμε εντοπίσει αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου, ή όσοι έχουν πλανήτες ή και ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τη 0η μέχρι και την 3η μοίρα. Αναλυτικά για τον Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο την άνοιξη του 2024 (21/04/2024)

Μια αρκετά σπάνια όψη θα σχηματιστεί την άνοιξη του 2024 ανάμεσα στον Δία και τον Ουρανό που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ζώδιο του Ταύρου. Η όψη θα είναι ακριβείας στις 21/04/2024, αλλά το εύρος της επιρροής της θα είναι πολύ μεγαλύτερο και συγκεκριμένα από τις 24/02/2024 μέχρι τις 25/05/2024. Πάντα η συνάντηση δυο αργών πλανητών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι σημαντική για τα τεκταινόμενα. Όταν οι αργοί πλανήτες μας επηρεάζουν ο αντίκτυπος τους δεν αφορά μόνο τις μέρες που σχηματίζουν μια όψη, αλλά πολλές φορές και ολόκληρους μήνες ή χρόνια. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό θα ενεργοποιήσει αλλαγές τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό στον πλανήτη μας. Ο Δίας είναι ο ευεργέτης πλανήτης της αστρολογίας που ό,τι αγγίζει το μεγεθύνει, το επεκτείνει. Φέρνει ευκαιρίες, αισιοδοξία, ελπίδα και δίνει νόημα στη ζωή μας. Ο Ουρανός από την άλλη είναι ο πλανήτης της αλλαγής. Είναι ο πλανήτης της επανάστασης, της απελευθέρωσης από οτιδήποτε μας πιέζει και μας κάνει να ασφυκτιούμε είτε είναι καταστάσεις είτε άνθρωποι. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την εξέλιξη της ανθρωπότητας, του «ξυπνήματος» της συλλογικής μας συνείδησης και φέρνει εκπλήξεις και απρόοπτα. Καθώς είναι ο πιο «απρόβλεπτος» από τους πλανήτες είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα φέρει σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός φυσικά από τα βασικά της επιρροής που είναι οι κατακλυσμιαίες αλλαγές. Η κορυφαία συνάντηση Δία-Ουρανού υπόσχεται να μας ξυπνήσει, να μας ενεργοποιήσει προς την κατεύθυνση των αλλαγών, ενώ θα δούμε και ένα επαναστατικό ρεύμα σε κοινωνικό επίπεδο να ενώνει τις φωνές πολλών ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για περισσότερη δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους. Η όψη αυτή είναι ωδή στη διαφορετικότητα και μας ανοίγει νέους ορίζοντες σκέψης. Αναλυτικά για την επιρροή της συνόδου του Δία με τον Ουρανό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας θα βρίσκεται σε δυο ζώδια στη νέα χρονιά, στον Ταύρο μέχρι τις 25 Μαΐου και στους Διδύμους από τις 25/05/2024 μέχρι τις 09/06/2025

Για την επιρροή του Δία στον Ταύρο στο πρώτο πεντάμηνο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Ο Δίας στους Διδύμους, στο δεύτερο ζώδιο που θα επισκεφθεί το 2024, είναι μια θέση που ο πλανήτης της αφθονίας, της επέκτασης και της σοφίας βρίσκεται σε «αδυναμία» σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, καθώς βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο της διακυβέρνησής του τον Τοξότη. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν παύει να είναι ένας πλανήτης που χαρίζει τύχη, εύνοια, φέρνει ευκαιρίες και δώρα στη ζωή μας. Στο ζώδιο των Διδύμων τα πάντα κινούνται γύρω από το μυαλό και τη σκέψη. Εδώ ο Δίας γίνεται περίεργος, έχει δίψα για μάθηση, έχει ζωντανή και παιχνιδιάρικη διάθεση και προσαρμόζεται. Άλλωστε οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο της επικοινωνίας, της πληροφορίας, της κοινωνικής δικτύωσης. Τα δώρα του Δία από αυτή τη θέση είναι η επέκταση και το άνοιγμα των οριζόντων μας που προέρχεται από τη διάθεση μας να σκεφτούμε, να μάθουμε, να μοιραστούμε με τους άλλους. Θα μας δώσει ευκαιρίες να ισχυροποιήσουμε την αυτοπεποίθησή μας στην επικοινωνία, θα μας κάνει πιο ανοιχτούς και πιο κοινωνικούς και θα θελήσουμε να μάθουμε και να δούμε νέα πράγματα, να εξερευνήσουμε νέες προοπτικές και να κάνουμε επίσης αλλαγές στη ζωή μας. Όμως ο Δίας φέτος θα σχηματίσει τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο τετράγωνα με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Τα τετράγωνα αυτά αφορούν κυρίως τα μεταβλητά ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων. Όμως όλοι στα ωροσκόπια μας έχουμε αυτά τα 4 ζώδια σε κάποιους οίκους, ή έχουμε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, άρα αφορούν όλους μας. Το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο δημιουργεί συνήθως εσωτερικές εντάσεις, ενώ μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με οξεία κριτική ή περιοριστικές αντιλήψεις ή συνθήκες. Ενδεχομένως κάποιες από τις απόψεις, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις μας να γκρεμιστούν με αυτή την επιρροή και να νιώθουμε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια σαν να χάνουμε τον έλεγχο στη ζωή μας. Το τετράγωνα του Δία με τον Κρόνο επίσης συνδέονται με οικονομικές δυσχέρειες, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Δεκέμβριο με τα έξοδά μας. Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και με τις σχέσεις μας. Προβλήματα χρόνων που κρύβαμε επιμελώς κάτω από το χαλάκι μπορεί να έρθουν με βιαιότητα στο προσκήνιο ώστε να τα αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο. Μια στάση υπευθυνότητας, πειθαρχίας και η θετική μας στάση απέναντι στις προκλήσεις θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να βγούμε κερδισμένοι μακροπρόθεσμα.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στους Ιχθύς σε όλη τη διάρκεια του 2024

Ο Κρόνος έχει πάρει θέση στους Ιχθύς από τις 07/03/2023 και θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς επηρεάζοντας τους γεννημένους στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Αναλυτικά για την επιρροή του Κρόνου στους Ιχθύς μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2024

Οι εκλείψεις είναι δείκτες σημαντικών αλλαγών στη ζωή μας. Οδηγούν σε ξεκαθαρίσματα, σηματοδοτούν το τέλος καταστάσεων και σχέσεων και οδηγούν σε νέες σχέσεις και καταστάσεις. Ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον κύκλο της ζωής. Κάθε χρονιά κατά μέσο όρο έχουμε δυο περιόδους εκλείψεων με 4 συνήθως εκλείψεις και το 2024 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τη χρονιά αυτή συνεχίζονται οι εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, ενώ θα ξεκινήσει και ο νέος κύκλος εκλείψεων που θα ξεδιπλωθεί τα επόμενα χρόνια στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου από τον Σεπτέμβριο. Αναλυτικά έχουμε:

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 25 Μαρτίου 2024 στον άξονα Ζυγού (Σελήνη) – Κριού (Ήλιος). Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 08 Απριλίου 2024 στο ζώδιο του Κριού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 στον άξονα Ιχθύων (Σελήνη) – Παρθένου (Ήλιος). Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 02 Οκτωβρίου 2024 στο ζώδιο του Ζυγού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου – αρχές δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

[...]