Σκορπιός ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

2021

Καλή χρονιά και καλό μήνα αγαπητοί μου Σκορπιοί! Το 2021 μπαίνει με μεγάλα γκάζια, καθώς ο Άρης περνά απέναντι σας στο ζώδιο του Ταύρου στις 7/1 και πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις. Σχέσεις, σπίτι, οικογένεια, δουλειά. Από αυτή την ημερομηνία και μετά θα αρχίσετε να νιώθετε και τι σημαίνει η επιρροή του Κρόνου και του Δία για το δικό σας ωροσκόπιο, καθώς ο Άρης θα ενεργοποιήσει με κάθε τρόπο αυτές τις μακροπρόθεσμες επιρροές. Ο τομέας των σχέσεων, ερωτικών και επαγγελματικών, θα έχει σαφώς τη μεγαλύτερη έμφαση μέσα στο μήνα με ποικίλα σενάρια έντασης, έξαψης, πάθους, απογοήτευσης, διαφωνιών. Σε σας τους Σκορπιούς η ένταση δεν είναι ένα στοιχείο που σας προβληματίζει όμως. Αυτό που δεν αντέχετε είναι η ουδετερότητα και η αδιαφορία. Προτιμάτε να τσακωθείτε με το ταίρι σας, διότι αυτό τρέφει το πάθος σας σε σχέση με το να κυλάνε όλα ήρεμα και ήσυχα. Όμως τώρα θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, γιατί κι οι αντιδράσεις της άλλης πλευράς μπορεί να μην είναι οι ίδιες. Πολύ σημαντικό είναι να κρατήσετε κάπως χαμηλούς τόνους στην εργασία, ειδικά αν εργάζεστε μαζί με άλλους Σκορπιούς, Ταύρους, Λέοντες ή Υδροχόους, την ομάδα δηλαδή που θα είναι στις επάλξεις αυτό το μήνα. Ακόμη, θα είναι απαραίτητο να έχετε ως προτεραιότητα την υγεία σας ή την υγεία μεγαλύτερων ατόμων στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Η Νέα Σελήνη στις 13/1 σας βρίσκει σε ένα επικοινωνιακό ντελίριο κι ίσως κάτι ετοιμάζετε και θέλετε να το λανσάρετε εκείνη την περίοδο ή να το διαφημίσετε. Το θετικό είναι ότι θα έχετε συμπαραστάτη και σύμμαχο στα σχέδια σας την Αφροδίτη από τον Αιγόκερω. Μάλιστα, αν είστε μόνες-οι μπορεί να προκύψει κοντά στις 9/1 κι ένα φλερτ ή ένας νέος έρωτας. Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Λέοντα στις 28/1 στρέφει την προσοχή σας σε θέματα καριέρας και δεν είναι απίθανο να υπάρχει κάποια θετική ως επί τω πλείστων εξέλιξη σε επαγγελματικό επίπεδο εκείνες τις ημέρες. Τα θέματα της οικογένειας και ενός ακινήτου μπορεί να σας απασχολήσουν εντόνως μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο. Σ’ αυτόν τον τομέα θα γυρίσει ανάδρομος κι ο Ερμής μετά τις 31/1. Επειδή επηρεάζει νωρίτερα προσέξτε παρεξηγήσεις.

Καλό μήνα Σκορπιοί μου! Ο Φεβρουάριος συνεχίζει την πίεση που ξεκίνησε ο προκάτοχος του προς όλα τα μέτωπα και δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα θέματα των σχέσεων, αλλά και της οικογένειας, του σπιτιού και της ακίνητης περιουσίας σας. Με κάποιο τρόπο το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας σας θα δαπανηθεί σε αυτά τα ζητήματα με ποικίλες αντιδράσεις. Βλέπετε, τίποτε δεν σταθεροποιείται αυτόν τον μήνα, καθώς ο Ερμής θα βρίσκεται σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία μέχρι τις 20/2, όπως εξηγώ και στο σχετικό μου άρθρο. Το σπίτι μπορεί να είναι πηγή χαράς, αισιοδοξίας και στήριξης με τη Νέα Σελήνη στις 11/2, που συνοδεύεται από τη συνάντηση Αφροδίτης-Δία στον Υδροχόο. Αν ο Ήλιος σας βρίσκεται από τις 21 έως τις 25 μοίρες και από τις 10 έως τις 14 μοίρες του Σκορπιού, μπορεί να έχετε μια θετική εξέλιξη για κάποιο ακίνητο, να παίρνετε κάποια χαρά από την οικογένεια ή να αποφασίζετε μια αλλαγή σπιτιού ή ακόμη κι ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα. Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται ο Ήλιος σας πατήστε εδώ για να το βρείτε με ακρίβεια. Αν πρόκειται να γίνει κάποια αγοραπωλησία, η συμβουλή μου είναι να προχωρήσετε σε υπογραφές μετά τις 20/2, που θα έχει ορθοδρομήσει κι ο Ερμής. Στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα η ερωτική σας ζωή θα δημιουργεί πιέσεις, είτε γιατί δεν υπάρχει το κατάλληλο πρόσωπο είτε γιατί οι διαφωνίες και οι εντάσεις θα είναι καθημερινότητα στη σχέση ή τον γάμο σας. Ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όλη τη γκάμα των σχέσεων σας πρέπει να είστε στις 1, 7, 10, 20/2. Εννοείται ότι θα προσέχετε και την υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση και θα προσπαθείτε με κάθε τρόπο να διώξετε το συσσωρευμένο άγχος. Μια καλύτερη κατάσταση θα ξεκινήσει με την είσοδο των πλανητών στους Ιχθύς. Πρώτα ο Ήλιος στις 18/2 κι έπειτα η Αφροδίτη στις 25/2 θα δώσουν προτεραιότητα στον έρωτα, τα παιδιά και τη δημιουργία. Μια φιλική σχέση μπορεί να σας απασχολήσει με την Πανσέληνο στις 27/2, αλλά δεν θα συμβεί κάτι που δεν υποψιαζόσασταν. Σε κάθε περίπτωση, ίσως χρειάζεται μια αλλαγή και στον φιλικό σας κύκλο.

Καλό μήνα Σκορπιοί μου! Ο Μάρτιος θα σας απαλλάξει από ένα μεγάλο φορτίο που φέρατε σε όλο σχεδόν το πρώτο δίμηνο της χρονιάς, με τον Άρη να σας πολιορκεί από τον Ταύρο και τον Κρόνο από τον Υδροχόο. Ο Άρης στις 4/3 περνά στους Διδύμους, ένα πιο ουδέτερο περιβάλλον για το δικό σας ζώδιο και δίνει μεγαλύτερη έμφαση από δω και κάτω και μέχρι τις 23/4, στον τομέα των οικονομικών στο ωροσκόπιο σας. Μην ξεχνάτε ότι ο Άρης είναι ο παραδοσιακός σας κυβερνήτης και μπορεί πλέον να θεωρείται ο Πλούτωνας ο μοντέρνος κυβερνήτης του ζωδίου σας, εντούτοις εξακολουθεί η πορεία του Άρη να διαμορφώνει το πλαίσιο που κινείστε ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται. Στη θέση αυτή σας καλεί να δείτε πιο βαθιά τα πράγματα, πίσω από την επιφάνεια. Είναι μια εξαιρετική συνθήκη αν θα θέλατε να κάνετε ψυχοθεραπεία ή οποιαδήποτε άλλη θεραπεία για το σώμα σας. Σημαντικά από δω και κάτω μέσα στον Μάρτιο τόσο η δουλειά όσο και το χρήμα, έτσι μπορεί να κάνετε διαπραγματεύσεις, να ψάχνετε περισσότερο να βρείτε έσοδα για να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της καθημερινότητας σας ή να ψάχνετε ακόμη και ένα έξτρα εισόδημα. Η όψη τριγώνου Άρη-Κρόνου στις 22/3 είναι εξαιρετική αν διαπραγματεύεστε μια αγοραπωλησία ή ενοικίαση ακινήτου ή αν ψάχνετε για επενδύσεις. Στις 5/3 υπάρχει ακόμη μια πολύ θετική όψη για τα οικογενειακά οικονομικά σας. Με τους πλανήτες στους Ιχθύς μέχρι τις 20/3 ευνοείται η καλλιτεχνική σας έκφραση, η ανάδειξη των ταλέντων σας, η ερωτική σας ζωή, τα θέματα των παιδιών, είτε έχετε είτε επιθυμείτε να αποκτήσετε ή ακόμη και να υιοθετήσετε. Η Νέα Σελήνη μπορεί να δείξει έναν νέο έρωτα, αν έχετε γενέθλια στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου. Μετά τις 20/3 σταδιακά οι πλανήτες αρχίζουν να δίνουν έμφαση στον τομέα της εργασίας και της υγείας κι εκεί είναι που πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας. Στις 25, 26/3 η σύνοδος Ήλιου-Αφροδίτης μπορεί να φέρει μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση. Η Πανσέληνος στις 28/3 απαιτεί να ξεκουραστείτε και να δώσετε στον οργανισμό σας περισσότερη φροντίδα.

Ο Απρίλιος μέχρι τις 19/4 έχει έμφαση στον τομέα της δουλειάς, της καθημερινότητας της εργασίας σας, των ρουτινών σας, της υγείας και της ευεξίας. Όλα τα θέματα του 6ου οίκου δηλαδή. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι πλανήτες είναι μαζεμένοι στον Κριό, το ζώδιο που για σας συμβολίζει όλα τα παραπάνω. Το θετικό είναι ότι οι πλανήτες στον Κριό σχηματίζουν εξαιρετικές όψεις με τους πλανήτες στον Υδροχόο, δίνοντας μεγαλύτερη εύνοια σε κάποιες ημέρες που μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε είτε για να πιάσετε μια νέα δουλειά, να πάρετε μια προαγωγή, να βρείτε μια δευτερεύουσα απασχόληση, να ξεκινήσετε ένα δικό σας επιχειρηματικό πλάνο. Αυτές οι ημέρες είναι στις 6/4, στις 10/4, στις 14/4, στις 15/4 και στις 17/4. Η Νέα Σελήνη στις 11/3 ευνοεί ιδιαίτερα σε νέα ξεκινήματα εσάς που έχετε τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο σας από τις 19 έως τις 23 μοίρες του Σκορπιού. Για να βρείτε τις μοίρες του Ήλιου σας πατήστε εδώ και για τον ωροσκόπο πατήστε εδώ. Οι θετικές όψεις των πλανητών βοηθούν και σε θέματα υγείας και ευεξίας, αν θέλετε να κάνετε κάποια μικροεπέμβαση ή αισθητική παρέμβαση. Επίσης, αν δεν το είχατε πάρει απόφαση μέχρι τώρα να κάνετε διατροφή ή γυμναστική, ο Απρίλιος θα σας δώσει την ώθηση που χρειάζεται μια τέτοια προσπάθεια. Από τα μέσα του μήνα θα αρχίσει να σας απασχολεί και η ερωτική σας ζωή. Βέβαια, όλα εξαρτώνται και από τη φάση που μπορεί να βρίσκεστε τώρα. Η Αφροδίτη περνά στον Ταύρο, το ζώδιο που κυβερνά τις σημαντικές σας σχέσεις και θα σχηματίσει μια σειρά όψεων που επηρεάζουν κυρίως τους γεννημένους το πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο με μικτά αποτελέσματα. Στις 23/4 η σύνοδος με τον Ουρανό μπορεί να φέρει έναν κεραυνοβόλο έρωτα ή έναν χωρισμό απροσδόκητο, ενώ στις 25/4 μπορεί να νιώσετε μεγαλύτερη απογοήτευση σε μια σχέση. Ακόμη και η Πανσέληνος στις 27/4, στον άξονα του ζωδίου σας με τον Ταύρο, είναι φορτισμένη υπέρ το δέον συναισθηματικά και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μια πρόσφατη σχέση ή μια σχέση που από καιρό έχει δώσει δείγματα ταλαιπωρίας και κόπωσης. Φυσικά κοντά στις 27/4 θα προσέχετε και την υγεία σας.

Καλό μήνα! Μετά από ένα αρκετά απαιτητικό τέλος Απριλίου, έρχεται ο Μάιος που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα αγαπητοί μου Σκορπιοί. Καταρχάς οι πλανήτες σιγά σιγά αποχωρούν από τον τομέα σχέσεων συνεργασιών, με πρώτο τον Ερμή που μεταπηδά στους Διδύμους στις 4/5 και τον ακολουθεί η Αφροδίτη στις 9/5. Για σας το ζώδιο των Διδύμων αφορά κυρίως την υλική πλευρά των συνεργασιών σας, δηλαδή τα οικονομικά. Έτσι ένα πολύ μεγάλο μέρος του Μαΐου θα ασχοληθείτε κυρίως με τις οικονομικές λεπτομέρειες ενός πρότζεκτ, μιας συνεργασίας ή μπορεί να έχετε να διακανονίσετε λογαριασμούς, χρέη, οφειλές, να προχωρήσετε σε αγοραπωλησίες. Απλά όλα τα παραπάνω μην τα αφήσετε για το τέλος του μήνα, διότι εκεί οι συνθήκες θα είναι πιο ρευστές. Ο Άρης, ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου σας, θα βρίσκεται στον φιλικό σας Καρκίνο σε όλη τη διάρκεια του μήνα και θα σας στηρίζει με κάθε τρόπο στις διεκδικήσεις και τις αναζητήσεις σας. Στις 11/5 σχηματίζεται η Νέα Σελήνη στον Ταύρο και για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο θα μπορούσε να σημαίνει την απαρχή μιας νέας ερωτικής σχέσης, όπως θα διαπιστώσετε και στις ερωτικές μου προβλέψεις για τον μήνα ή την εκκίνηση μιας νέας συνεργασίας. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι θα είναι κάτι πιο υγιές. Στις 14/5 ο Δίας παίρνει μια ιδιαίτερα αβανταδόρικη θέση για το ζώδιο σας, καθώς προχωρά στους Ιχθύς μέσα στον τομέα του έρωτα, των φλερτ, της επιχειρηματικότητας, της φήμης, αλλά και των παιδιών. Αν είστε γεννημένοι Οκτώβριο, τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν εξαιρετικά σ’ αυτούς τους τομείς. Οι Σκορπιοί του Νοεμβρίου πρέπει να περιμένετε τη σειρά σας το 2022. Μετά τις 20/5 ξεκινά ένα πιο απαιτητικό διάστημα για όλους μας, αφού φιλοξενεί την πρώτη έκλειψη του 2021 στον Τοξότη και την ανάδρομη πορεία του Ερμή στους Διδύμους. Θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί σε θέματα οικονομικά και να μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις.

Για να επιλέξετε τις θετικές και να αποφύγετε τις αρνητικές ημέρες του Μαΐου συμβουλευτείτε το άρθρο μου πατώντας εδώ.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους αγαπητοί μου Σκορπιοί, ο Ιούνιος δεν φαίνεται ένας χαλαρός μήνας. Με κάποιο τρόπο αναμοχλεύει το συναίσθημα, τις φοβίες ή το άγχος σας, καθώς ο Ερμής από την πρώτη του μέρα θα βρίσκεται σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στους Διδύμους μέσα σε ένα πιο εσωστρεφές και ευαίσθητο σημείο στο ωροσκόπιο σας. Είναι μήνας που μετράτε ίσως σχέσεις, συνεργασίες και μπορεί να βρεθείτε και στη δυσάρεστη θέση να τερματίσετε κάποια από αυτές αν αντί να σας εμψυχώνει και να σας στηρίζει, σας ρίχνει την ψυχολογία. Ευτυχώς μέσα σε όλα θα έχετε την Αφροδίτη από τον Καρκίνο σε μια υποστηρικτική όψη προς το ζώδιο σας να βοηθά να δραπετεύετε από τα δύσκολα και να σας ανοίγει νέους δρόμους. Η έκλειψη στις 10/6 δημιουργεί μια αίσθηση σύγχυσης για κάποια πράγματα, από την άλλη σας κάνει να νιώθετε έτοιμοι να τελειώσετε με μια κατάσταση στη ζωή σας, προκειμένου να ξεκινήσει κάτι άλλο βασισμένο σε πιο υγιείς βάσεις. Από τις 11/6 και έπειτα περνά στον τομέα της καριέρας ο Άρης στον Λέοντα και δυναμιτίζει τις φιλοδοξίες σας. Από κει και κάτω θα αρχίσουν να τρέχουν πιο έντονα εξελίξεις στα επαγγελματικά σας. Κάποιοι μπορεί να αποφασίσετε μια χωροταξική αλλαγή ή είναι πιθανό να επιβληθεί από τις αποφάσεις κάποιου άλλου ή εκ των συνθηκών η ανάγκη μιας μετακόμισης είτε δουλειάς είτε ακόμη και σπιτιού. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Σε όλη τη διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή είναι πιθανόν να έχετε και πολλά θέματα που αφορούν στα οικονομικά τα οποία να σας απασχολούν ιδιαίτερα. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με λογαριασμούς, κάρτες, συναλλαγές και να ελέγχετε την ασφάλεια των κωδικών σας. Το θερινό Ηλιοστάσιο στις 21/6 συνοδευόμενο την ίδια μέρα από το τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα δημιουργεί τις τελειότερες συνθήκες για ένα ταξιδάκι, ώστε να αλλάξετε παραστάσεις και να περάσετε όμορφα και σε ερωτικό επίπεδο. Από τις 22/6 ο Ερμής γυρίζει ορθός κι έτσι θα έχετε περισσότερο έλεγχο σε όλα. Η Πανσέληνος στις 24/6 στον Αιγόκερω μπορεί να δείξει μια συμφωνία, στην οποία μπορεί να καταλήξετε σε επαγγελματικό επίπεδο ή κι ένα επαγγελματικό ταξίδι. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο προσέξτε ωστόσο, διότι την ίδια μέρα η αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα μπορεί να δημιουργήσει ένταση στις ερωτικές σας σχέσεις και χειριστικά παιχνίδια.

Για να επιλέξετε τις θετικές και να αποφύγετε τις αρνητικές μέρες του Ιουνίου συμβουλευτείτε το άρθρο μου πατώντας εδώ.

Το ξεκίνημα του Ιουλίου δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για κανέναν απ’ όσο φαίνεται. Ενδεχομένως κάτι να σας κρατάει πίσω ή να σας δημιουργεί προβλήματα σε θέματα που αφορούν την καριέρα. Μπορεί να είναι μια κατάσταση που αφορά στην οικογένεια, μπορεί όμως να είναι και μια ερωτική ιστορία η οποία σας ζορίζει. Μέχρι τις 8/7 οι μέρες είναι πιο βαριές, με μεγαλύτερη σύγχυση και με τεράστια πίεση κυρίως επαγγελματικά. Ευτυχώς όμως δεν θα είναι όλος ο Ιούλιος έτσι, γι’ αυτό μην βιάζεστε να απογοητευθείτε.

Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο στις 10/7 εγκαινιάζει μια πολύ πιο παραγωγική, δημιουργική και άνετη περίοδο. Τα μεγάλα εμπόδια και οι προκλήσεις είναι πίσω σας πια και οι εμπειρίες που θα αποκομίσετε στη συνέχεια του Ιουλίου θα σας ανοίξουν νέους δρόμους τόσο επαγγελματικά, όσο και σε θέματα σπουδών, σχεδίων για το μέλλον, ταξιδιών. Προσπαθήστε να μην μένετε κολλημένοι με τον παραδοσιακό και τον συνήθη τρόπο που κάνετε ως τώρα τα πράγματα. Προσπαθήστε ακόμη και την ίδια δουλειά να την κάνετε με έναν διαφορετικό τρόπο, πιο δημιουργικό, πιο ευφάνταστο. Το τρίγωνο του Ερμή με τον Δία στις 12/7 μπορεί να φέρει ευχάριστα νέα για ένα επαγγελματικό σας πόνημα, για θέματα σπουδών, για ταξίδια, για θέματα που αφορούν στην προσωπική σας ζωή ή τα παιδιά. Μέχρι τις 21/7 η καριέρα, οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες ρουφάνε εξ ολοκλήρου την ενέργεια σας και η ερωτική σας ζωή μένει λίγο στα μετόπισθεν. Μετά τις 21/7 όμως, περνά η Αφροδίτη στην Παρθένο και θα σας βοηθήσει να γίνετε λίγο πιο εξωστρεφείς, να έρθετε σε επαφή με φίλους, να κανονίσετε διακοπές ή έστω κάποιες αποδράσεις για τα γουηκέντ, που θα ομορφύνουν την διάθεση σας και θα νιώσετε καλοκαίρι. Τα επαγγελματικά και η πορεία της καριέρας θα εξακολουθήσει να σας απασχολεί φυσικά και στη συνέχεια του Ιουλίου, καθώς ο Ήλιος περνά στις 22/7 στον Λέοντα, το ζώδιο που κυβερνά τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες. Η Πανσέληνος στις 24/7 επηρεάζει τους γεννημένους τις πρώτες μέρες και μπορεί να δείχνει μια χωροταξική αλλαγή στη δουλειά ή στο σπίτι. Η οικογένεια και το σπίτι ως ακίνητο θα σας απασχολήσουν και στη συνέχεια, καθώς ο Δίας επιστρέφει στις 29/7 στον Υδροχόο και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Για να επιλέξετε τις θετικές και να αποφύγετε τις αρνητικές μέρες του Ιουλίου, συμβουλευτείτε το άρθρο μου πατώντας εδώ.

Από την αρχή αυτού το καλοκαιριού σας έχω ενημερώσει πόσο πολύ, ακόμη και στην περίοδο των διακοπών σας, τα επαγγελματικά και οι εξελίξεις στον τομέα της καριέρας σας θα σας απασχολούσαν κι έρχεται κι ο Αύγουστος για να το πιστοποιήσει ακόμη μια φορά. Η Νέα Σελήνη στις 8/8 στον Λέοντα ανοίγει ένα νέο δρόμο στις επαγγελματικές σας κατακτήσεις πολύ φιλόδοξο, αλλά όχι απαλλαγμένο από προκλήσεις και δυσκολίες. Βλέπετε, η αντίθεση της Νέας Σελήνης με τον Κρόνο και το τετράγωνο με τον Ουρανό μπορεί να φέρει μια αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης και πορείας, ειδικά για τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο και κάποια εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσετε. Σας αξίζει να έχετε επιτυχία και μην αφήνετε τίποτε και κανέναν να σκιάσει με αμφιβολίες την αυτοπεποίθηση σας. Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στις 9/8 μπορεί να σας δημιουργήσει σύγχυση σχετικά με μια ερωτική ή φιλική σχέση. Μπορεί το μπέρδεμα να είναι ακριβώς αυτό, να μην μπορείτε δηλαδή να διαχωρίσετε ξεκάθαρα τα όρια έρωτα-φιλίας. Δεν είναι ανάγκη να πάρετε όμως αποφάσεις πάνω στη σύγχυση. Αφήστε το πράγμα να σας δείξει μόνο του προς τα πού πάει. Η είσοδος της Αφροδίτης στον Ζυγό μετά τις 16/8 δείχνει ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να διαπιστώσετε τα αληθινά σας συναισθήματα απέναντι σε ένα νεοφερμένο πρόσωπο στη ζωή σας. Η σύνοδος Ερμή-Άρη στις 18, 19/8 από τη μια σας κάνει σούπερ δυναμικούς απέναντι στους στόχους σας κι από την άλλη μπορεί να φέρει διενέξεις και εντάσεις ανάμεσα σε φίλους και συνεργάτες. Δεν είναι ανάγκη αγαπητοί μου Σκορπιοί να συμφωνείτε σε όλα. Είναι σημαντικό να είστε δεκτικοί και σε μια άλλη άποψη, γι’ αυτό πριν βιαστείτε να καταδικάσετε κάτι ακούστε με τα αυτιά, αλλά και το μυαλό ανοιχτό. Η Πανσέληνος του Αυγούστου, που αρχίζει να επηρεάζει από τις 19/8 μέχρι τις 22/8 που γίνεται ακριβείας, βοηθά να βρείτε λύσεις σε θέματα της οικογένειας και του χώρου του σπιτιού που μπορεί να σας απασχολούσαν. Η εποχή της Παρθένου ξεκινά στις 22/8 και ενεργοποιεί τον τομέα των φίλων, των συνεργατών και των νέων στόχων σας με τον καλύτερο τρόπο.

Για να επιλέξετε τις θετικές και να αποφύγετε τις αρνητικές μέρες του Αυγούστου, συμβουλευτείτε το άρθρο μου πατώντας εδώ.

Ακόμη κι εσείς οι πιο κλειστοί κι εσωστρεφείς Σκορπιοί γνωρίζετε την αξία της συνύπαρξης, της συνέργειας και της συνεργασίας. Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 7/9 σας υπενθυμίζει ότι οι ομάδες, όταν η συνοχή τους είναι δυνατή, κερδίζουν πιο εύκολα το παιχνίδι από το να προσπαθεί κάποιος μόνος του. Με τη Νέα Σελήνη στον τομέα των στόχων, των φίλων, των ομάδων στις οποίες ηγείστε ή συμμετέχετε, θα έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ένα νέο στόχο, να κάνετε ένα όνειρό σας πραγματικότητα, με τη στήριξη των φίλων ή των συνεργατών σας. Μάλιστα, παράλληλα με την εξαιρετική Νέα Σελήνη, θα έχουμε το τρίγωνο του παραδοσιακού σας κυβερνήτη Άρη με τον μοντέρνο κυβερνήτη σας Πλούτωνα, που θα σας κάνει αν μη τι άλλο ασταμάτητους. Τα επικοινωνιακά σας ταλέντα θα είναι στα καλύτερα τους και θα μπορείτε να πείσετε και τον πιο δύσπιστο για τις ικανότητες σας. Εκμεταλλευτείτε αυτό το νέο φεγγάρι και για να ανοίξετε τον φιλικό σας κύκλο, να κάνετε νέες φιλίες, αλλά και συνεργασίες. Στις 10/9 η Αφροδίτη περνά στο ζώδιο σας, δίνοντας σας μια ακαταμάχητη γοητεία που μπορεί να σαγηνεύσει τους πάντες. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναθερμάνετε την ερωτική σας ζωή ή να ψάξετε για σύντροφο αν είστε μόνες-οι. Θα φλερτάρετε, θα σας φλερτάρουν και μάλιστα κοντά στην Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου (στις 21/9 στους Ιχθύς), που ενεργοποιεί τον τομέα του έρωτα, μπορεί να προχωρήσετε σε μια νέα σχέση. Μάλιστα, μπορεί να είναι μια κατάσταση που θυμίζει παραμύθι. Ακόμη, με αυτή την Πανσέληνο μπορεί να έχετε και θετικά νέα για μια εγκυμοσύνη οι γυναίκες του ζωδίου. Σε όλη τη διάρκεια του μήνα ο Ερμής θα κινείται σε ένα παρασκηνιακό χώρο στον Ζυγό στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας και μετά τις 14/9 θα συνοδευτεί κι από τον Άρη στο ίδιο ζώδιο. Ξεκινά μια περίοδος με μεγαλύτερο παρασκήνιο, μυστικές συζητήσεις, συμφωνίες, αλλά και μεγαλύτερο άγχος και ανταγωνισμό, που πιθανώς δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να τον κάμψετε, τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση. Να είστε πιο προσεκτικοί στον τομέα της υγείας και να ξεκουράζεστε, καθώς μετά τις 22/9 μπαίνετε στο πιο ευαίσθητο διάστημα για τις άμυνες του οργανισμού σας, την περίοδο πριν την εκκίνηση των δικών σας γενεθλίων.

Για να επιλέξετε τις θετικές και να αποφύγετε τις αρνητικές μέρες του Σεπτεμβρίου, συμβουλευτείτε το άρθρο μου πατώντας εδώ.

Αν το τελευταίο διάστημα νιώθετε όλο και πιο κουρασμένοι, πιο άτονοι ή γενικά δεν αισθάνεστε ότι είστε σε «δαιμονιώδη» φόρμα, οφείλεται στην τόσο έντονη παρουσία πλανητών στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας, που δεν σας αφήνει αυτή την περίοδο να νιώσετε τόσο δυνατοί όσο επιθυμείτε. Αυτό όμως θα αλλάξει μέσα στον Οκτώβριο μόλις ξεκινήσουν τα γενέθλια σας στις 23/10. Οπότε, αν έχετε να κάνετε σημαντικές εκκινήσεις, προτιμήστε καλύτερα να τις αφήσετε για τη τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, που δεν θα έχουμε πλέον και πολλούς ανάδρομους πλανήτες. Με την είσοδο δε και του Άρη στο ζώδιο σας στις 30/10, τον επόμενο μήνα μπορείτε να κινήσετε με τη θέληση και τη δράση σας «βουνά». Η Νέα Σελήνη στις 6/10 στον Ζυγό καλεί την προσοχή σας στον τομέα της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης και σας ωθεί να πάρετε αποφάσεις, ώστε να συμπεριλάβετε πιο υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητα σας. Ακόμη, αυτή η Νέα Σελήνη μπορεί να δείχνει κάτι το οποίο ετοιμάζετε μυστικά, προκειμένου να το βγάλετε στην επιφάνεια λίγο αργότερα. Μη βιάζεστε Σκορπιοί μου. Ο Οκτώβριος είναι μήνας προετοιμασίας, έρευνας, παρατήρησης, μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο του. Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό μπορεί να δείχνει πάντως κι ένα σχετικό παρασκήνιο στον χώρο εργασίας, γι’ αυτό ας έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα για να αποφύγετε να μπλεχτείτε κάπου που δεν πρέπει. Αποφύγετε κουτσομπολιά, κρίσεις και επικρίσεις και μην ανοίγεστε πολύ σε άτομα που δεν ξέρετε τι ρόλο παίζουν. Η ερωτική σας ζωή θα κινηθεί, όπως θα διαβάσετε και στις ερωτικές προβλέψεις, σε πιο ήρεμους και χαλαρούς ρυθμούς αυτό τον μήνα. Αν είστε σε μια καλή σχέση θα νιώσετε ότι το ταίρι σας σάς στηρίζει και σας βοηθά. Η Αφροδίτη από τον Τοξότη θα συνεισφέρει κάπως στο πορτοφόλι σας, μολονότι θα ανοίξει την όρεξη σας και για έξοδα. Η Πανσέληνος στις 20/10 δημιουργεί ένα εύφλεκτο κλίμα στον χώρο εργασίας με συνεργάτες, προϊσταμένους και υφισταμένους. Ακόμη, για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο μπορεί να βάλλει κάπως την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, γι’ αυτό να κοιμάστε αρκετά, να ξεκουράζεστε και να παίρνετε τις βιταμίνες σας. Έρχεται ένας πολύ δυναμικός Νοέμβριος και θα χρειαστείτε όλη σας την ενέργεια!

Για να επιλέξετε τις θετικές και να αποφύγετε τις αρνητικές μέρες του Οκτωβρίου, συμβουλευτείτε το άρθρο μου πατώντας εδώ.

Σκορπιός

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΛΛΟ ΖΩΔΙΟ

Η Τάση του Μήνα για Όλα τα Ζώδια

Οκτώβριος 2021

Μπαίνουμε στον Οκτώβριο, τον μήνα που ξεκινά με τους περισσότερους πλανήτες σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία, αλλά στην πορεία του θα αρχίσουν να επιστρέφουν σε ορθή και να εξομαλύνουν κάποια πράγματα, αλλά και να πυροδοτούν εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι μπορεί να μας προβληματίσει κυρίως σε δυο διαστήματα, στις δυο φορτισμένες φάσεις της Σελήνης (Νέα Σελήνη στις 6/10 και Πανσέληνος στις 20/10).

Η Νέα Σελήνη της έντασης και των αλλαγών

Η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στις 6/10 με συμμετοχή του Άρη σε σύνοδο και του Ουρανού σε χιαστί όψη. Έτσι, αυτό το φεγγάρι συνδέεται με υψηλή ενέργεια, πάθος, αποφασιστικότητα, πρωτοβουλίες, αλλά ταυτόχρονα και με θυμό, εκδήλωση βίας εξαιτίας της συνόδου με τον Άρη, αλλά και με ανυπομονησία, επαναστατικότητα και ακραίες αλλαγές εξαιτίας της όψης με τον Ουρανό. Ο Άρης δεν είναι από μόνος του αρνητικός ως επιρροή, αντιθέτως είναι ο πλανήτης της δράσης και της γενναιότητας. Όταν όμως σχηματίζει δύσκολες όψεις με τον Ουρανό, τότε μπορεί να εκδηλώσει τα αρνητικά χαρακτηριστικά του. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι βρίσκονται στο στόχαστρο αυτής της Νέας Σελήνης και πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Ανάδρομος Ερμής

Ήδη μπαίνοντας στον Οκτώβριο ο Ερμής είναι ανάδρομος και θα συνεχίσει σε αυτή τη φάση μέχρι τις 17 Οκτωβρίου. Μετά τις 18/10 ή μάλλον ακόμη καλύτερα μετά τις 20/10 θα αρχίσει να γίνεται πιο βοηθητικός. Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη σύγχυση σε θέματα σχέσεων, να είμαστε πιο αναβλητικοί κι αναποφάσιστοι, να βιώνουμε καθυστερήσεις, αναβολές, μικροαναποδιές στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις. Από την άλλη, μας δίνεται η ευκαιρία αν υπάρχουν άλυτα προβλήματα σε μια σχέση, όσο δύσκολα κι αν είναι, να τα αντιμετωπίσουμε, ώστε να επιλυθούν.

Αφροδίτη στον Τοξότη

Στις 7/10 η Αφροδίτη φεύγει από τη θέση αδυναμίας της τον Σκορπιό και προχωρά στον ενθουσιώδη και περιπετειώδη Τοξότη, δίνοντας μια πιο διασκεδαστική και παιχνιδιάρικη διάθεση στις σχέσεις μας, αλλά και την ανάγκη να ταξιδέψουμε, να αλλάξουμε παραστάσεις, να μάθουμε καινούρια πράγματα.

Οι ανάδρομοι… που γίνονται ορθόδρομοι

Ο Πλούτωνας είναι ο πρώτος που μπαίνει στον χορό των ορθοδρομήσεων αυτό τον μήνα και την επόμενη μέρα της Νέας Σελήνης γυρίζει σε ορθή πορεία. Να σας θυμίσω ότι ήταν ανάδρομος από το τέλος Απριλίου. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με το θάνατο και την αναγέννηση σε συμβολικό επίπεδο. Ας δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να αναγεννηθούμε λοιπόν και να παρουσιάσουμε μια πιο εξελιγμένη έκδοση του εαυτού μας, είτε σε εξωτερικό επίπεδο (εμφάνιση, υγεία, κλπ.) είτε εσωτερικά και ψυχολογικά.

Ο Κρόνος επιστρέφει σε ορθή πορεία στις 12/10 μετά από 4 μήνες ανάδρομης φαινομενικά πορείας, που μας επέτρεψε να χαλαρώσουμε λίγο περισσότερο σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς με την πανδημία. Όμως τώρα γυρίζει σε ορθή πορεία και πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, καθώς ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε. Η ορθή του πορεία θα βοηθήσει σταδιακά να έχουμε εξελίξεις σε θέματα επαγγελματικών.

Ο επόμενος πλανήτης που γυρίζει ορθός είναι ο Δίας στον Υδροχόο και από τις 19/10 θα επιταχύνει ακόμη περισσότερο τις εξελίξεις στην καθημερινότητα μας και θα μας κάνει μια ένεση αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας.

Θα ακολουθήσει ο Ερμής που μετά από στάση 2 ημερών θα είναι ορθός μετά τις 19/10.

Μια «θυμωμένη» Πανσέληνος στον Κριό στις 20/10

Στο ζώδιο του Άρη, τον Κριό, θα βρίσκεται η Σελήνη στη φάση της Πανσελήνου του Οκτωβρίου κι ο Ήλιος με τον Άρη απέναντι στον Ζυγό, δημιουργώντας εντάσεις και τάση για μια ιδιαίτερα εύφλεκτη ατμόσφαιρα που τα νεύρα, ο θυμός, τα πάθη, η βιασύνη κι η παρόρμηση θα περισσεύουν. Προσπαθήστε να πάτε με το «κύμα», αποφύγετε να δραματοποιήσετε καταστάσεις και να υπερβάλλετε και μην μπαίνετε σε διαδικασία να θέλετε να τα ελέγχετε όλα. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου ψυχραιμία! Από τις 19/10 μέχρι τις 23/10 είναι το πιο εύφλεκτο διάστημα του Οκτωβρίου. Στις 23/10 θα περάσει κι ο Ήλιος στον Σκορπιό κι επειδή ο μοντέρνος και ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού, Άρης και Πλούτωνας, θα βρίσκονται σε όψη έντασης, θα κάνει τη μετάβαση στο ζώδιο του Σκορπιού ιδιαίτερα ταραχώδη.

Άρης στον Σκορπιό

Ο μήνας τελειώνει με την είσοδο του Άρη στο παραδοσιακό ζώδιο της διακυβέρνησης του, τον Σκορπιό, δίνοντας μας την ευκαιρία να αφοσιωθούμε στους στόχους μας και κυρίως να διακρίνουμε τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον.

[...]