Σκορπιός ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

2022

Ο Ιανουάριος είναι μήνας με έμφαση στην επικοινωνία, στις επαφές σας με τους ανθρώπους που συναντάτε καθημερινά ή σχετίζεστε μαζί τους με κάποιο τρόπο προσωπικά ή επαγγελματικά, στις συζητήσεις που διεγείρουν τον εγκέφαλό σας, αλλά και στις μετακινήσεις. Ο μήνας ξεκινά με τη Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω στις 2/1 βοηθώντας σας να καταστρώσετε τα σχέδια σας για τη νέα χρονιά και να αναλάβετε ευθύνες και υποχρεώσεις. Βέβαια, στον ίδιο τομέα παραμένει ανάδρομη κι η Αφροδίτη κι έτσι μπορεί να υπάρχουν μέχρι τις 28/1 και κάποια κωλύματα στην επικοινωνία ή και μια αίσθηση ότι οι άλλοι δεν σας κατανοούν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φροντίζετε ότι οι άλλοι έχουν καταλάβει αυτό που τους λέτε, ακόμη κι αν χρειαστεί να το επαναλάβετε ή να το επεξηγήσετε αρκετές φορές. Αυτό θα πρέπει να κάνετε ακόμη πιο έντονα όταν ο Ερμής γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στις 15/1 στον Υδροχόο και μετά τις 26/1 στον Αιγόκερω. Η περίοδος του ανάδρομου Ερμή στον Υδροχόο μπορεί να φέρει άλυτα οικογενειακά ζητήματα στο προσκήνιο προκειμένου να βρείτε λύσεις, ενώ στον Αιγόκερω θέλει προσοχή στην επικοινωνία, τα λάθη, τις παρεξηγήσεις, τις κακές εκτιμήσεις, τις καθυστερήσεις και τις αναβολές. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο στις 17-18/1 σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζώδιο επηρεάζει τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο και μπορεί να δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα στις σχέσεις σας με παιχνίδια χειρισμών και εξουσίας. Μπορεί να νιώθετε μια αίσθηση ότι αδικείστε σε μια σχέση, αλλά προσπαθήστε να μην πάρετε τελεσίδικες αποφάσεις για την πορεία της. Μην εστιάζετε τόσο πολύ στις λεπτομέρειες και βλέπετε το δέντρο αλλά χάνετε το δάσος. Η είσοδος του Άρη, του παραδοσιακού σας κυβερνήτη, στον Αιγόκερω θα αυξήσει τις φιλοδοξίες σας, θα σας κάνει πιο δυναμικούς στην προσέγγιση σας τόσο σε θέματα δουλειάς όσο και σπουδών και θα αυξήσει με γεωμετρική πρόοδο τους ρυθμούς στην καθημερινότητα σας. Ενδεχομένως να ετοιμάζετε ένα καινούριο πρότζεκτ, να έχετε πολλή μελέτη αν σπουδάζετε ή έρευνα.

Για τις ετήσιες προβλέψεις μου για το 2022 πατήστε εδώ.

Για τις ερωτικές προβλέψεις μου για το 2022 πατήστε εδώ.

Μολονότι η διάθεση στο ξεκίνημα του Φεβρουαρίου είναι πιο κλειστή κι εσωστρεφής και το μόνο που πιθανώς θα θέλατε να κάνετε είναι να ξεκουραστείτε, να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας και να «λιώσετε» στον καναπέ και τις σειρές, αυτό το κλίμα αντιστρέφεται στην πορεία του Φεβρουαρίου που είναι πιο δυναμικός μήνας. Η Νέα Σελήνη της Τρίτης 1/2 στον Υδροχόο σας κλείνει σε ψυχολογικό επίπεδο και στρέφει την προσοχή και την ενέργεια σας στο σπίτι και την οικογένεια. Πιθανώς να υπάρχει κάποιος λόγος ή ανάγκη για να ασχοληθείτε με τους ανθρώπους που συμβιώνετε ή με τον ίδιο τον χώρο του σπιτιού. Για τους γεννημένους αρχές του δευτέρου δεκαήμερου μπορεί να υπάρχει η πιθανότητα μιας αλλαγής στον χώρο ή μιας μετακόμισης. Περισσότερα για την επιρροή της Νέας Σελήνης μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Στις 3/2 ο Ερμής ολοκληρώνει την ανάδρομη φαινομενικά πορεία του και μετά τις 4/2 σας ελευθερώνει σε θέματα επικοινωνίας. Θα έχετε καλύτερη αίσθηση στις επαφές σας με τους άλλους, τα λόγια σας θα πιάνουν τόπο, οι δοσοληψίες σας θα γίνονται με πιο εύκολο τρόπο. Φυσικά θα πρέπει να δείξετε υπομονή και πειθαρχία, διότι μην ξεχνάτε ότι ο Αιγόκερως είναι ζώδιο του Κρόνου και δεν χωρά παρόρμηση. Στον τομέα επικοινωνίας, μετακινήσεων, σπουδών, θα βρίσκονται Αφροδίτη και Άρης σε όλη τη διάρκεια του μήνα και μάλιστα θα συναντηθούν σε μια σύνοδο στις 16/2 κάνοντας σας παθιασμένους με τις ιδέες, τις σκέψεις, τα σχέδια σας για το μέλλον. Η όψη αυτή μπορεί να φέρει και κάποιο φλερτ για τους αδέσμευτους του ζωδίου, πιθανώς και μέσα από ένα κοινωνικό δίκτυο στο οποίο συμμετέχετε. Την ίδια μέρα η Πανσέληνος στον Λέοντα επηρεάζει τα θέματα καριέρας και επαγγελματικής σταδιοδρομίας για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο και μπορεί να υπάρχει μια αλλαγή. Στις 18/2 το εξάγωνο Δία-Ουρανού φέρνει μια ευκαιρία σε προσωπικό επίπεδο για μια γνωριμία με ένα άτομο ιδιαίτερα υποστηρικτικό. Ο Ήλιος προχωρά στις 18/2 στους Ιχθύς μέσα στον τομέα του έρωτα, της δημιουργίας, των παιδιών και μπορεί να φέρει κάποιες θετικές εξελίξεις σε αυτά τα ζητήματα στο τελευταίο δεκαήμερο.

Για τις ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του μήνα πατήστε εδώ.

Το ξεκίνημα του Μαρτίου δεν έχει καμία σχέση με το πώς εξελίσσεται ο μήνας. Σαφώς το διάστημα από τις 6/3 μέχρι τις 14/4 είναι το πιο απαιτητικό διάστημα της άνοιξης για σας, καθώς ο Άρης και η Αφροδίτη μαζί με τον Κρόνο θα σας κοντράρουν από τον Υδροχόο. Όμως ο μήνας ξεκινά με μια ιδιαίτερα ευεργετική Νέα Σελήνη στους φιλικούς σας Ιχθύς στις 2/3, που ενεργοποιεί τον τομέα του έρωτα, της δημιουργίας, της αυτοέκφρασης, των παιδιών, της διασκέδασης. Μάλιστα η σύνοδος του Ήλιου με τον Δία στις 5/3 ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτή την επιρροή και μπορεί να έχετε θετικές εξελίξεις ιδιαίτερα οι γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο στα παραπάνω θέματα. Ένας μεγάλος έρωτας, η απόκτηση ενός απογόνου, η επιτυχία σε ένα δημιουργικό σας πρότζεκτ, είναι μερικά από τα σενάρια της επιρροής αυτής. Λεπτομέρειες για τη Νέα Σελήνη μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Τον Μάρτιο βρείτε χρόνο για σας και για τα απολύτως αγαπημένα και έμπιστα σας πρόσωπα, καθώς οι απαιτήσεις θα είναι σε πολλά επίπεδα. Ασχοληθείτε περισσότερο με την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και δείτε όσο πιο αποστασιοποιημένα μπορείτε τις καταστάσεις που εξελίσσονται τόσο στη δουλειά όσο και στις προσωπικές σας σχέσεις. Αν δεν νιώθετε ότι οι άλλοι σας μεταχειρίζονται με σεβασμό, αγάπη και ειλικρίνεια στη ζωή σας, τότε ίσως χρειαστεί να κάνετε σοβαρές αλλαγές. Όμως μην βιάζεστε να προχωρήσετε σε λύσιμο σχέσεων και συνεργασιών, πριν βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα έχετε στο μυαλό σας. Όταν έχετε αμφιβολίες, τότε υπάρχουν δίπλα σας άνθρωποι που εμπιστεύεστε να πάρετε μια δεύτερη γνώμη. Στις 18/3 η Πανσέληνος στην Παρθένο σας ενθαρρύνει να δράσετε σε επίπεδο δουλειάς και σχέσεων, χωρίς να έχετε όμως προσδοκίες ανταπόδοσης. Ενώστε τη φωνή και τις δυνάμεις σας με άλλους που έχουν κοινούς στόχους με σας και ταιριάζουν οι απόψεις και οι πεποιθήσεις σας. Χρειάζεστε ένα στενό δίκτυο σχέσεων που θα σας στηρίζουν, αλλά θα είναι και ειλικρινείς απέναντί σας. Στο τέλος του μήνα στις 28/3 με τη σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου μπορεί κάποια κατάσταση είτε στην οικογένεια είτε στην προσωπική σας ζωή να σας ζορίσει περισσότερο.

Για τις ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Μαρτίου πατήστε εδώ.

Ο Απρίλιος μπορεί να ξεκινά σε ένα κάπως πιο σοβαρό και πιεστικό τόνο, όμως αλλάζει με μαγικό τρόπο στην πορεία την ενέργεια του και σας χρίζει από τους ευνοούμενους του. Στο ξεκίνημα του μήνα με τη Νέα Σελήνη στον Κριό την 1η Απριλίου και μέχρι τις 19/4 που παραμένει ο Ήλιος στον Κριό, υπάρχει έμφαση στον τομέα της δουλειάς, της καθημερινότητας της εργασίας σας, των ρουτινών σας, της υγείας και της ευεξίας. Όλα τα θέματα του 6ου οίκου δηλαδή. Αυτό σας δίνει μεγαλύτερη εύνοια είτε για να πιάσετε μια νέα δουλειά, να πάρετε μια προαγωγή, να βρείτε μια δευτερεύουσα απασχόληση, να έχετε μια καλή πρόταση, να ξεκινήσετε ένα δικό σας επιχειρηματικό πλάνο ή να ξεκινήσετε να προσέχετε περισσότερο τη φυσική σας κατάσταση και υγεία. Η Νέα Σελήνη την 1η Απριλίου ευνοεί ιδιαίτερα σε νέα ξεκινήματα εσάς που έχετε τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο σας από τις 9 ως τις 13 μοίρες του Σκορπιού. Για να βρείτε τις μοίρες του ζωδίου και του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ. Η ενέργεια της Νέας Σελήνης βοηθά και σε θέματα υγείας και ευεξίας αν θέλετε να κάνετε κάποια μικροεπέμβαση ή αισθητική παρέμβαση, αλλά μετά τις 6/4 καλύτερα. Επίσης, αν δεν το είχατε πάρει απόφαση μέχρι τώρα να κάνετε διατροφή ή γυμναστική, ο Απρίλιος θα σας δώσει την ώθηση που χρειάζεται μια τέτοια προσπάθεια. Όμως πρώτα πρέπει να περάσετε τη δύσκολη «πίστα» που λέγεται σύνοδος Άρη-Κρόνου στο ζώδιο του Υδροχόου στις 5/4. Η όψη αυτή μπορεί να φέρει εντάσεις στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή, να δείξει δύσκολες καταστάσεις που πρέπει να φέρετε εις πέρας στωικά και με πολλή υπομονή, καθώς θα είναι σύνθετες. Μετά τις 6/4 όμως όλα σταδιακά αλλάζουν προς το καλύτερο. Αφροδίτη, Δίας και Ποσειδώνας και μετά τις 15/4 και ο Άρης στους Ιχθύς μέσα στον τομέα του έρωτα, της δημιουργίας, των παιδιών, της φήμης, της επιχειρηματικότητας, της διασκέδασης και της τέχνης, θα είναι χορηγοί θετικής ενέργειας για να καταφέρετε να έχετε επιτυχίες στα παραπάνω θέματα. Με κάποιο τρόπο θα μαγνητίζετε τους άλλους και ένας νέος έρωτας, μια εγκυμοσύνη, μια μεγάλη επαγγελματική επιτυχία μπορεί να είναι από τα πιθανά σενάρια του μήνα. Στο τέλος του μήνα, η Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο στις 30/4 μπορεί να δείξει το τέλος μιας σχέσης ή συνεργασίας και το ξεκίνημα μιας καινούριας και μάλιστα εντελώς ξαφνικά. Μην αντιστέκεστε στην αλλαγή. Αγκαλιάστε την, γιατί θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή σας αν είστε γεννημένοι στο τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου.

Για τις ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Απριλίου πατήστε εδώ.

Έντονος από κάθε άποψη ο Μάιος, καθώς η δεύτερη έκλειψη της ανοιξιάτικης περιόδου πραγματοποιείται στο ζώδιο σας στις 16/5. Ο Μάιος είναι πολυεπίπεδος ως μήνας και θα διοχετεύσετε την προσοχή και την ενέργεια σας σε τρεις βασικούς τομείς. Καταρχάς στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας. Εκεί θα βρίσκεται ο Ήλιος μέχρι τις 21/5, ο Ουρανός και ο ανάδρομος Ερμής μετά τις 23/5. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προχωρήσετε σε εκκαθαρίσεις, ιδίως αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Πιθανώς να συμβούν απρόοπτες εξελίξεις που να σας ωθήσουν να πάρετε αποφάσεις για μια σχέση ή συνεργασία. Φυσικά δεν αποκλείεται να προκύψουν μέσα στον Μάιο και νέες γνωριμίες ή και επιστροφές από το παρελθόν, είτε σε ερωτικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Όμως, καθώς η πορεία του ανάδρομου Ερμή εκτείνεται μέχρι τις 4/6, καλά θα κάνετε να μην πάρετε μια πολύ σοβαρή απόφαση δέσμευσης ή αποδέσμευσης από τις 9/5 μέχρι τις 4/6. Πριν και μετά από αυτό το διάστημα θα είστε πιο προστατευμένοι. Ο δεύτερος τομέας που θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα είναι αυτός της δουλειάς, της διαχείρισης της καθημερινότητας σας και της φυσικής κατάστασης και υγείας. Από τις 11/5 μέχρι τις 28/10 θα παρελαύνει ο Δίας σε αυτό τον τομέα και θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικός για να επεκτείνετε τις επαγγελματικές σας ασχολίες, να έχετε καλύτερες σχέσεις με συνεργάτες, συναδέλφους, προϊσταμένους κι αν ψάχνετε μια δουλειά ή μια καλύτερη δουλειά να έχετε πολλές ευκαιρίες να τη βρείτε. Ακόμη, είναι θετική αυτή η θέση για να βρείτε τους κατάλληλους βοηθούς, υπαλλήλους ή τα μέσα που χρειάζεστε για να γίνετε πιο παραγωγικοί στη δουλειά σας. Με Αφροδίτη και Δία σε αυτό τον τομέα δεν θα περάσετε απαρατήρητοι στον χώρο της δουλειάς. Για κάποιους από σας μπορεί να προκύψει κι ένα φλερτ μέσα στο περιβάλλον εργασίας. Στις 16/5 θα λάβει χώρα η δεύτερη έκλειψη της ανοιξιάτικης περιόδου στο ζώδιο σας κι αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο φαίνεται ότι μπορεί να έχετε μοιραίες αλλαγές σε σχέσεις, στην οικογένεια ή σε κάποια συνεργασία που θα σας καθορίσει. Οι εκλείψεις είναι πάντα δείκτες αλλαγών στη ζωή μας κι ακόμη κι αν ξεβολευόμαστε πάντα μας οδηγούν στο μονοπάτι που πρέπει. Μέχρι τις 24/5 ο Άρης θα είναι σύμμαχος και φίλος σας, δίνοντας σας δύναμη και στήριξη για να επιτύχετε τους στόχους σας. Τον Μάιο θα έχουμε και φαινομενικά ανάδρομη πορεία για τον Ερμή μετά τις 9/5 και μέχρι τις 4/6. Σε αυτό το διάστημα θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα τα οικονομικά σας κυρίως μέχρι τις 23/5 και μετά μέχρι τις 4/6 θέματα σχέσεων. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο μπορεί να έχετε επιστροφές ενός μετανιωμένου πρώην ή ενός παλιού συνεργάτη που πιθανώς κάτι έχει να σας προτείνει. Η είσοδος του Ήλιου στους Διδύμους στις 21/5 και η Νέα Σελήνη του Μαΐου στις 30/5 στο ίδιο ζώδιο θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο σε οικονομικά θέματα και θα βοηθήσουν να αναγεννηθείτε.

Για να επιλέξετε τις θετικές και να αποφύγετε τις αρνητικές μέρες του Μαΐου συμβουλευτείτε το άρθρο μου πατώντας εδώ.

Ο Ιούνιος είναι ένας ιδιαίτερος μήνας με έμφαση στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών σας, και τουλάχιστον στην αρχή του θα είναι η συνέχεια του προηγούμενου μήνα που σας αφήνει κάπως με μια αίσθηση σύγχυσης και ασάφειας. Βλέπετε ο Ερμής είναι ακόμη ανάδρομος τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου και εγκλωβισμένος από τον Κρόνο, δημιουργώντας εμπόδια στη ροή της επικοινωνίας και των σχέσεων σας. Πολύ διαφορετική θα είναι η εικόνα σταδιακά από τις 4/6 κι έπειτα. Ο Ερμής θα παραμείνει στον τομέα των σχέσεων μέχρι τις 13/6 που θα περάσει στους Διδύμους και θα συμπορεύεται με την Αφροδίτη που βρίσκεται στον ίδιο τομέα. Έτσι σιγά-σιγά θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει στο μυαλό σας το «πού» πηγαίνει μια σχέση σε προσωπικό επίπεδο ή μια συνεργασία. Ενδεχομένως να πείτε κάποιο αντίο σε ένα πρόσωπο αν νιώθετε ότι πλέον δεν μοιράζεστε τίποτε κοινό ερωτικά ή επαγγελματικά. Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Ουρανό στις 11, 12/6 μπορεί να δείξει μια ξαφνική μεταστροφή επίσης στα συναισθήματα σας σε μια σχέση ή να φέρει έναν ουρανοκατέβατο έρωτα ή μια πρόταση για δουλειά αν είστε γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο. Μπορεί να νιώσετε μια ξαφνική έλξη για κάποιον που πιθανώς δεν είναι ο «τύπος» σας ή να μπείτε σε μια διαφορετική συνεργασία με ένα αντικείμενο πρόκληση για σας. Η Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14/6 ωθεί το ενδιαφέρον σας στα οικονομικά. Τι πρέπει να κάνετε για να νιώθετε ασφαλείς και να μην αγχώνεστε στο τέλος του μήνα με τις οικονομικές σας υποχρεώσεις; Πώς διαχειρίζεστε τα έσοδα και τα έξοδα σας; Μήπως αντί να καλύπτετε τις ανάγκες σας προσπαθείτε να καλύψετε τις επιθυμίες σας; Αν έχετε μια πρόταση συνεργασίας ή μια οικονομική συμφωνία να υπογράψετε προτιμήστε να το κάνετε πριν την Πανσέληνο ή μετά τις 16/6. Αποφύγετε ακόμη τη 18η Ιουνίου που η Αφροδίτη θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Κρόνο, γιατί δεν ενδείκνυται για να έχετε θετική προσέγγιση. Η είσοδος της Αφροδίτης στους Διδύμους θα σας κάνει πιο τολμηρούς στις ερωτικές σας σχέσεις και είναι πιθανόν να έχετε και ενδιαφέρουσες οικονομικές προσφορές. Πολύ πιο ήρεμοι θα νιώθετε όταν ο Ήλιος προχωρήσει στον Καρκίνο στο θερινό ηλιοστάσιο στις 21/6 και αισιόδοξοι για τις εξελίξεις που έρχονται. Η Νέα Σελήνη στις 29/6 μπορεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις επαγγελματικές σας επιδιώξεις, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο τέλος Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου. Ακόμη, μπορεί να σας ανοίξει την όρεξη για ένα ταξιδάκι. Από την άλλη, μπορεί να σας δώσει μια εικόνα από το μέλλον… από το πώς θα θέλατε να διαμορφωθεί η ζωή σας παρακάτω.

Το πάθος είναι το βασικό σας συστατικό κι αυτό τον μήνα θα έχετε πλείστες ευκαιρίες να το δείξετε είτε στην προσωπική σας ζωή είτε και στη σφαίρα των επαγγελματικών. Η είσοδος του παραδοσιακού σας κυβερνήτη Άρη στον Ταύρο ακριβώς απέναντι σας στις 5 Ιουλίου, θέση που θα κρατήσει μέχρι τις 20/8, δημιουργεί το κίνητρο να επιδιώξετε πιο παθιασμένες σχέσεις σε ερωτικό επίπεδο και πιο ενθουσιώδεις συνεργασίες. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι μπορεί στη διάρκεια αυτού του διαστήματος να πείτε και κάποια «αντίο» σε σχέσεις που έχουν κλείσει τον κύκλο τους και δεν έχουν να σας προσφέρουν τίποτε πια. Άλλωστε ο Άρης μπορεί να φέρει στην επιφάνεια θέματα που κρύβατε επιμελώς κάτω από το χαλάκι. Εσείς οι Σκορπιοί δεν φοβάστε τις αντιπαραθέσεις και ξέρετε πολύ καλά ότι αν φτάσετε εκεί τα πράγματα θα αλλάξουν. Είτε θα αποκατασταθεί η αρμονία στην όποια σχέση είτε θα πάτε σε κάτι άλλο. Σε όλη τη διάρκεια του μήνα η προσοχή σας θα είναι εστιασμένη στους «άλλους» ανθρώπους που παίζουν ρόλο στη ζωή σας. Αν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλετε, ίσως θα πρέπει να εξετάσετε πιο βαθιά και τη δική σας στάση και συμπεριφορά και να μη κατηγορείτε μόνο τους άλλους για ό,τι συμβαίνει. Μια δίψα για περιπέτεια, αλλά μια ανάγκη για νέες εμπειρίες θα σας συνοδεύει από τις 5/7, γιατί και ο Ερμής θα περάσει στον φιλικό σας Καρκίνο και θα σας προτρέπει να ανοίξετε τους ορίζοντες σας. Η Πανσέληνος στις 13/7 σας κάνει πιο εκφραστικούς στο συναίσθημα σας, όμως μπορεί να φέρει και κάποια ειλικρινά, αλλά πικρά λόγια. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ειπωθούν προκειμένου να ξεκαθαρίσει μια κατάσταση. Σε ερωτικό επίπεδο θα έχετε κάποια κινητικότητα, όμως ο Ιούλιος δεν υπόσχεται μακροημέρευση σε νέες σχέσεις. Ζήστε ό,τι προκύψει με πάθος, αλλά χωρίς να βαφτίζετε έρωτα της ζωής σας μια περιστασιακή σχέση. Τα θέματα της καριέρας θα σας απασχολήσουν ιδιαίτερα με τη Νέα Σελήνη στον Λέοντα κι αν είστε γεννημένοι τον Οκτώβριο μπορεί να έχετε κάποια αλλαγή χωροταξική. Ίσως αλλάζετε χώρο εργασίας, χωρίς να αποκλείεται να έχετε και αλλαγές στο σπίτι. Η σύνοδος του Ουρανού με το Κάρμα στις 31/7 είναι κεραυνός εν αιθρία, καθώς κάτι φαίνεται να αλλάζει ραγδαία σε μια σημαντική σχέση αν είστε γεννημένοι στο δεύτερο δεκαήμερο. Ένας κεραυνοβόλος έρωτας ή μια ρήξη είναι στα σενάρια αυτής της έντονης όψης.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τις ερωτικές προβλέψεις του Ιουλίου πατήστε εδώ.

Ο Ιούλιος ήταν ένας μήνας που δεν διευκόλυνε ιδιαίτερα τα πράγματα, ειδικά στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών, και στο ίδιο κλίμα τουλάχιστον μέχρι το μέσον του κινείται κι ο Αύγουστος. Όλα βέβαια ξεκίνησαν από την είσοδο του Άρη στον Ταύρο ακριβώς απέναντι σας στις 4/7, μια πορεία που εκτείνεται μέχρι τις 20/8. Πιθανώς ήδη να είχατε αρκετά μπερδέματα κι επιπλοκές σε μια προσωπική ή επαγγελματική σχέση που δεν μπορούσατε όμως να ελέγξετε. Άνθρωποι που πιστεύατε ότι μπορείτε να τους έχετε εμπιστοσύνη αποδείχτηκαν ίσως κατώτεροι των περιστάσεων και νιώσατε προδομένοι. Από την άλλη για κάποιους ήταν ένα διάστημα με πολλές επαφές, γνωριμίες και μια έντονη ερωτική δραστηριότητα. Ο Αύγουστος ξεκινά με την τριπλή σύνοδο Άρη, Ουρανού, Βόρειου Δεσμού της Σελήνης (Κάρμα) στον Ταύρο, φέρνοντας απρόοπτα ή αλλαγές στις σχέσεις, νέες και ξαφνικές γνωριμίες ή και αλλαγή κάποιων δεδομένων σας στα θέματα μιας συνεργασίας. Καθώς όλοι τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου θα είναι λίγο στα «κόκκινα», εσείς προσπαθήστε να αντιδράτε με ψυχραιμία ακόμη κι όταν έρχεστε αντιμέτωποι με παράλογες συμπεριφορές. Η Αφροδίτη μέχρι τις 11/8 στον Καρκίνο θα είναι βοηθητική αν μέσα σε όλα σχεδιάζετε να κάνετε και κάποιο ταξίδι ή διακοπές. Στις 11-12/8 έχουμε τη δύστροπη Πανσέληνο στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου που επηρεάζει τους γεννημένους στο δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο. Αν το τελευταίο διάστημα δίνατε περισσότερη ενέργεια στα επαγγελματικά απ’ ό,τι στο σπίτι και την οικογένεια, μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με παράπονα και προβλήματα. Η Πανσέληνος σας ωθεί να βρείτε ισορροπία ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένεια. Τις μέρες που περιβάλλουν αυτό το φεγγάρι προσέξτε την υγεία σας και αποφύγετε να εμπλακείτε σε έριδες. Αν λείπετε διακοπές ή έχετε πάει ένα μακρινό ταξίδι προσέξτε τα έξοδα σας ιδιαίτερα και μην ξανοίγεστε. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να είστε πειθαρχημένοι με τα οικονομικά είναι η είσοδος του Άρη στους Διδύμους στις 20/8. Στη θέση αυτή θα παραμείνει μέχρι τις 25/3/23, άρα θα είναι επτά ολόκληρους μήνες μέσα στον τομέα των οικονομικών σας. Είτε εκπροσωπείτε το ζώδιο του Σκορπιού είτε έχετε ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο, από δω και κάτω θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη σημασία στη διαχείριση των οικονομικών σας πόρων. Καθώς ο Άρης για ένα διάστημα θα βρίσκεται ανάδρομος σε αυτόν τον τομέα, μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτα έξοδα που δεν τα είχατε υπολογίσει, γεγονότα που μπορεί να απαιτήσουν να ξοδέψετε τις οικονομίες σας, καθυστερήσεις σε έσοδα ή χρήματα που σας οφείλονται. Άρα ο πιο σημαντικός τομέας για αρκετούς μήνες θα είναι ο οικονομικός, που ούτως ή άλλως είναι από μόνος του προτεραιότητα όταν είσαι Σκορπιός ή έχεις ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο. Πολύ διαφορετική στην επιρροή της η Νέα Σελήνη στις 27/8 στην Παρθένο, που ενεργοποιεί τον τομέα της συλλογικής δουλειάς με δυναμικό τρόπο. Είναι η στιγμή να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τους συνεργάτες σας προκειμένου να δείτε να υλοποιούνται οι στόχοι σας. Εν κατακλείδι, ο Αύγουστος είναι ένας απαιτητικός μήνας κυρίως στην κατεύθυνση σχέσεων και συνεργασιών, αλλά με λίγη ευελιξία και πολλή ψυχραιμία θα καταφέρετε να φέρετε τα πράγματα σε μια ισορροπία.

Για να επιλέξετε τις θετικές και να αποφύγετε τις αρνητικές μέρες του Αυγούστου συμβουλευτείτε το άρθρο μου πατώντας εδώ.

Μετά από ένα έντονο καλοκαίρι, ο Σεπτέμβριος σας βάζει σε διάθεση τακτοποίησης στην καθημερινότητα σας καθώς ο Ήλιος βρίσκεται στο οργανωτικό ζώδιο της Παρθένου και τον ακολουθεί και η Αφροδίτη μετά τις 5/9. Η Αφροδίτη θα παραμείνει στο φιλικό σας αυτό ζώδιο μέχρι τις 29/9, δίνοντας έμφαση στις φιλίες, τις σχέσεις με συνεργάτες αλλά και τους στόχους σας. Ανάλογα με τις όψεις της Αφροδίτης μπορεί να έχετε από εξαιρετικές επαφές με το περιβάλλον σας μέχρι εντάσεις ή απογοητεύσεις. Ο μήνας ξεκινά με την αντίθεση του Ερμή με τον Δία στις 3/9, μια όψη που θα επαναληφθεί άλλες δυο φορές μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Η όψη αυτή μπορεί να σας δημιουργήσει μια αίσθηση σύγχυσης αρχικά, γι’ αυτό πρέπει να αποφύγετε να πάρετε πολύ σημαντικές αποφάσεις αν δεν είστε σίγουροι και δεν έχετε όλα τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για να βασίζετε μια απόφαση. Σκέψεις, εμπνεύσεις, ιδέες, θα κριθούν για την πρακτικότητα τους όταν οι δυο πλανήτες ξαναβρεθούν ανάδρομοι κι οι δυο στις 19/9. Και πάλι δεν γράφεται το τέλος της ιστορίας. Ερμής και Δίας θα ξανασυναντηθούν σε αντίθεση στις 12/10 και κάπου εκεί θα σιγουρευτείτε πόσο καλή ήταν μια ιδέα που είχατε στο ξεκίνημα του μήνα. Στις 9/9, ο Ερμής θα γίνει φαινομενικά στάσιμος για να γυρίσει ανάδρομος στη συνέχεια στον Ζυγό, δημιουργώντας παρασκηνιακές ίσως καταστάσεις στον χώρο εργασίας, κάποιες παρεξηγήσεις ή παρανοήσεις ανάμεσα σε σας και τους ανθρώπους που συνεργάζεστε, ενώ θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να προφυλάσσετε τα μυστικά σας, όπως κι αυτά που σας εκμυστηρεύονται οι άλλοι. Θα υπάρχουν στιγμές που θα νιώθετε ίσως κάπως πιο μόνοι, καθώς οι άλλοι πιθανώς δεν θα καταλαβαίνουν την κατάσταση σας ή δεν θα μπορούν να συντονιστούν. Στις 10/9 πραγματοποιείται η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου στο ζώδιο των Ιχθύων μέσα στον τομέα του έρωτα, της δημιουργίας, των παιδιών. Το φεγγάρι αυτό τονίζει την επιθυμία σας να νιώσετε ερωτευμένοι, δημιουργικοί και σας προσφέρει την ευκαιρία για να έρθετε σε επαφή με αγαπημένα σας πρόσωπα. Ο Σεπτέμβριος για σας λειτουργεί σε δυο επίπεδα. Το ένα είναι το εξωτερικό που αφορά τη δράση και τις ενέργειες σας που είναι ορατά στον έξω κόσμο, και το άλλο εσωτερικό και πιο μοναχικό καθώς προσπαθείτε να βρείτε νόημα σε ό,τι συμβαίνει. Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη στις 16/9 μπορεί να φέρει συγκρούσεις με συνεργάτες ή φίλους, ή πιθανώς κι ένα αυξημένο άγχος για τα οικονομικά σας. Στις 24/9 η Αφροδίτη έρχεται σε κόντρα με τον Ποσειδώνα στον άξονα ερωτικών-φιλικών σχέσεων και πρέπει να θυμάστε πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Αν σας πιάνει μια νοσταλγία για το παρελθόν, ίσως είναι η στιγμή να αρχίσετε να το αφήνετε σιγά σιγά πίσω σας. Εστιαστείτε στο εδώ και τώρα και όσα μπορεί να σας προσφέρει το σήμερα και μπορεί να τα παραβλέπετε. Η Νέα Σελήνη τα ξημερώματα της 26ης Σεπτεμβρίου αυξάνει τις τάσεις φυγής, αλλά και το παρασκήνιο στα θέματα της εργασίας. Από την άλλη μπορεί αυτό το φεγγάρι να σας βρίσκει σε μια φάση προετοιμασίας για τους νέους φιλόδοξους στόχους σας.

Για να επιλέξετε τις θετικές και να αποφύγετε τις αρνητικές μέρες του Σεπτεμβρίου συμβουλευτείτε το άρθρο μου πατώντας εδώ.

Ο Οκτώβριος είναι σύνθετος ως προς τις προδιαγραφές του και σίγουρα πιο ουδέτερος στο πρώτο μέρος του και με μεγαλύτερο σασπένς την τελευταία του εβδομάδα. Κάτι φαίνεται να σας απασχολεί και δεν σας αφήνει ανέμελους στην καθημερινότητα σας. Κάτι που μπορεί να σχετίζεται είτε με την υγεία σας ή ενός δικού σας ανθρώπου, ή ένα θέμα από το παρελθόν το οποίο ακόμη δεν έχει λυθεί ικανοποιητικά και επανέρχεται στο προσκήνιο. Η παρουσία τόσων πλανητών στον Ζυγό σάς κάνει κάποιες στιγμές πιο απόμακρους, πιο ευαίσθητους και πιθανώς πιο σκεπτικούς. Ο Ερμής στις 2/10 σταματά την ανάδρομη πορεία του κι υπόσχεται τουλάχιστον λιγότερη σύγχυση και καλύτερη επικοινωνία μετά τις 3/10. Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στις 9/10 στον άξονα Κριού-Ζυγού και μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές σας με ξαφνικές εξελίξεις στον χώρο εργασίας ή ακόμη και σε θέματα ψυχολογικά. Αν νιώθετε ότι κάτι σας πιέζει στη δουλειά, πιθανώς να επαναστατήσετε αυτή την περίοδο ή να ζητήσετε να τροποποιηθούν κάποιες παράμετροι. Ίσως υπάρχει κι ένα οικονομικό ζήτημα το οποίο σας παιδεύει αυτό το διάστημα ή μπορεί να υπάρχει και μια μυστική κατάσταση που σας δημιουργεί στρες στη διαχείριση της. Η είσοδος του Ήλιου στις 23/10 στο ζώδιο σας σηματοδοτεί την εκκίνηση των γενεθλίων σας, αλλά φέτος συνοδεύεται κι από ταυτόχρονη είσοδο της Αφροδίτης στο ζώδιο σας και την έκλειψη Ηλίου στις 25/10. Η σύνοδος της Αφροδίτης με την έκλειψη δείχνει ότι μπορεί να προκύψουν γεγονότα που αφορούν στην προσωπική σας ζωή. Ένας άνθρωπος μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, ένας καρμικός έρωτας να εμφανιστεί από το πουθενά ή μπορεί να τελειώσει οριστικά μια σχέση που δεν είχε κανένα μέλλον και να το πάρετε απόφαση να κοιτάξετε παρακάτω. Όσοι έχετε γενέθλια κοντά στις 25/10, φαίνεται ότι θα έχετε μια ξεχωριστή γενέθλια χρονιά με θετικές εξελίξεις. Η είσοδος του Δία στους Ιχθύς από τις 28/10 μέχρι τις 20/12 θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στην ερωτική σας ζωή και για να ανακαλύψετε νέες δραστηριότητες που σας παθιάζουν. Στις 30/10 ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου σας, ο Άρης, γυρίζει ανάδρομος μέχρι τις 12/1/23 και θα είναι μια περίοδος που μπορεί να νιώθετε κάποιες στιγμές πιο απογοητευμένοι, αν αισθάνεστε ότι δεν εισπράττετε την προσοχή και την αφοσίωση που αξίζετε είτε από τους συνεργάτες είτε από τον σύντροφό σας. Ακόμη, είναι πιθανόν να προβληματιστείτε με κάποια οικονομικά δεδομένα ή να αισθάνεστε ότι δεν έχετε τον έλεγχο. Θα είναι όμως κάτι προσωρινό.

Για να επιλέξετε τις θετικές και να αποφύγετε τις αρνητικές μέρες του Οκτωβρίου συμβουλευτείτε το άρθρο μου πατώντας εδώ.

Ο μήνας των γενεθλίων σας σάς βρίσκει σε φάση αλλαγών, μόνο που αυτές οι αλλαγές γίνονται εσωτερικά όχι μόνο αυτό τον μήνα αλλά εδώ και πολλούς μήνες. Απλά ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που βοηθά σε συνειδητοποιήσεις, οι οποίες θα σας οδηγήσουν σε ένα νέο και σίγουρα πιο λαμπρό κεφάλαιο στη ζωή σας. Έρχεστε ήδη από μια έκλειψη στο ζώδιο σας τον Οκτώβριο και προχωράτε σε μια δεύτερη έκλειψη στις 8/11 που σας επηρεάζει, καθώς πραγματοποιείται στον άξονα του ζωδίου σας με τον Ταύρο. Πρόκειται για μια Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνο που σχηματίζεται μέσα στον τομέα των σχέσεων, του γάμου και των συνεργασιών. Η έκλειψη αυτή βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ουρανό, τον πλανήτη του απρόβλεπτου, και μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να θέλει να επαναστατήσει απέναντι σε μια προσωπική σχέση ή επαγγελματική συνεργασία που δεν πληροί τις προδιαγραφές που θέλετε πλέον, ακόμη κι αν στην αρχή όλα ήταν ρόδινα. Ενδεχομένως να χρειάζεται μόνο να αλλάξουν κάποια πράγματα και να μπει η σχέση σε νέες βάσεις, όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο να φτάσετε τα πράγματα στα άκρα και να έρθετε σε ρήξη. Μην ξεχνάτε ότι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου σας ο Άρης βρίσκεται ανάδρομος στους Διδύμους ήδη από τις 30/10 και σας διδάσκει πώς να σέβεστε τα όρια των άλλων, μη επιτρέποντας τους βέβαια να καταπατήσουν τα δικά σας. Από τις 10/11 μέχρι τις 16/11 ο Νοέμβριος φιλοξενεί κάποιες από τις πιο όμορφες όψεις του, καθώς οι πλανήτες από το ζώδιο σας σχηματίζουν θετικές όψεις με τον Ποσειδώνα και τον Δία στους Ιχθύς. Αυτή η τυχερή συγκυρία μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την ερωτική σας ζωή, να κάνετε νέες γνωριμίες, να φλερτάρετε με ανταπόκριση και να διασκεδάσετε λίγο περισσότερο μετά από μια αρκετά απαιτητική περίοδο. Από τις 16/11 η Αφροδίτη προχωρά στον Τοξότη και την ακολουθεί ο Ερμής στις 17/11 και ο Ήλιος στις 22/11 μέσα στον τομέα των οικονομικών και των υλικών σας αποκτημάτων. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα είναι η ιδανική περίοδος για να καλλιεργήσετε τα ταλέντα σας, να τα δείξετε στον κόσμο και να επωφεληθείτε από μια φρέσκια ματιά στα οικονομικά σας. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ίσως πρέπει να σκεφτείτε μια μικρή αύξηση στην παροχή των υπηρεσιών σας, ή αν εργάζεστε για άλλους μια αύξηση στον μισθό σας. Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη στις 24/11 θα είναι ιδιαίτερα βοηθητική προς αυτή την κατεύθυνση. Μην αφήσετε κάτι τέτοιο για το τέλος του μήνα μόνο με την αντίθεση Ερμή-ανάδρομου Άρη.

Το ξεκίνημα του Δεκεμβρίου είναι αρκετά χαοτικό για όλους σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα σας και τις συνθήκες που αντιμετωπίζετε και θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί τόσο με τα οικονομικά όσο και με τα επαγγελματικά. Αν νιώθετε ότι ο χρόνος που επενδύετε σε μια δουλειά ή σε μια επαγγελματική συνεργασία δεν ανταποκρίνεται ούτε στον μισθό ούτε όμως στη συνολική ικανοποίηση που παίρνετε, τότε ίσως πρέπει να ξανασκεφτείτε τις προτεραιότητες σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί και με τα έξοδα σας, γιατί ο μήνας θα είναι απαιτητικός και λόγω των πολυέξοδων εορτών. Η Πανσέληνος στις 08/12 στον άξονα Διδύμων-Τοξότη και πάλι αφορά οικονομικές ή επαγγελματικές αποφάσεις. Πιθανώς αυτό το φεγγάρι να σας αποκαλύπτει κάποια λάθη στην οικονομική σας διαχείριση το προηγούμενο διάστημα ή μπορεί να προκύψει ένα ξαφνικό έξοδο ή ένας φουσκωμένος λογαριασμός που θα σας κάνει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Γενικότερα το πρώτο δεκαήμερο θα σας ταλαιπωρήσει λίγο περισσότερο σε σχέση με το υπόλοιπο του μήνα που θα είναι πιο ευχάριστο. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας όμως δεν πρέπει να αγχώνεστε όποια κι αν είναι η απόφαση σας. Βλέπετε στις 20/12 θα περάσει στον τομέα των επαγγελματικών ο Δίας που θα προχωρήσει στον Κριό. Έτσι σε όποια φάση κι αν είστε, είτε αναζητάτε μια δουλειά είτε θέλετε να πάτε σε κάτι καλύτερο, οι λύσεις θα βρεθούν λίαν συντόμως, αφού ο Δίας θα παραμείνει μέχρι τις 16/5/23 σε αυτό τον τομέα. Είναι στιγμή σας να επεκταθείτε επαγγελματικά και να ανέβετε πιο ψηλά στην ιεραρχία της δουλειάς σας ή να αποκτήσετε μεγαλύτερη αποδοχή στον χώρο που δραστηριοποιείστε. Ο ίδιος τομέας κυβερνά και τα θέματα της υγείας και της φυσικής κατάστασης, οπότε σας δίνεται η ευκαιρία να τακτοποιήσετε προβλήματα τα οποία ίσως είχατε αφήσει σε εκκρεμότητα. Ο Δίας θα είναι βοηθητικός είτε για να βρείτε τον κατάλληλο θεραπευτή, θεραπεία, δίαιτα, άσκηση, που θα ενισχύσει τις άμυνες του οργανισμού σας. Από τις 7/12 ο Ερμής, από τις 10/12 η Αφροδίτη και από τις 21/12 ο Ήλιος θα περάσουν στον φιλικό σας Αιγόκερω, δίνοντας έμφαση στα θέματα της επικοινωνίας και χαρίζοντας ένα πιο ζωντανό και κεφάτο τόνο στις καθημερινές σας επαφές και δοσοληψίες. Θα ευνοηθείτε σε θέματα σπουδών, εξετάσεων, σε θέματα διαφήμισης και προώθησης της δουλειάς σας, αλλά και σε ταξίδια αν σκέφτεστε να φύγετε για τις γιορτές. Η Νέα Σελήνη στις 23/12 είναι εξαιρετική για να καταστρώσετε τα σχέδια σας για την καινούρια χρονιά, να θέσετε τους στόχους σας και σιγά σιγά να αρχίσετε να τους υλοποιείτε. Έξοδοι με φίλους, εκδρομές, συναντήσεις με άτομα που είχατε καιρό να δείτε και σας φτιάχνουν τη διάθεση δεν θα λείψουν την περίοδο των εορτών. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα αγκαθάκι στο τέλος του μήνα, αφού στις 29/12 ο Ερμής θα γυρίσει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία στον Αιγόκερω βάζοντας σας σε διαδικασία να επανεξετάσετε πρότερους στόχους και σχέδια και να δείτε ρεαλιστικά αν ακόμη επιθυμείτε να τους υλοποιήσετε ή τι αλλαγές πρέπει να κάνετε για να υλοποιηθούν. Θα πρέπει βέβαια να είστε πιο προσεκτικοί στις μετακινήσεις και με το μεταφορικό σας μέσο, αλλά και στις παρεξηγήσεις που μπορεί να προέλθουν επειδή κάτι δεν καταλάβατε σωστά. Από τις 29/12 μέχρι τις 18/1/23 μπορεί να συναντήσετε παλιούς φίλους και συνεργάτες.

Για τις ευνοϊκές και τις δύσκολες μέρες του Δεκεμβρίου πατήστε εδώ.

Σκορπιός

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΛΛΟ ΖΩΔΙΟ

Η Τάση του Μήνα για Όλα τα Ζώδια

Δεκέμβριος 2022

Και να που τα καταφέραμε και φτάσαμε ακόμη μια χρονιά στον τελευταίο της μήνα, που μαζί του φέρνει από τη μια όλες τις χαρούμενες δραστηριότητες που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα, τις επαφές και τις συναντήσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τις εξόδους, τις παραδόσεις κι από την άλλη όλη την τρέλα να ξεμπερδέψουμε με τις επαγγελματικές μας εκκρεμότητες, να προφτάσουμε όλες τις προθεσμίες και να ετοιμαστούμε να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά. Με κάποιο τρόπο ο Δεκέμβριος είναι από τη μια ένας χαοτικός μήνας και από την άλλη ίσως και ο πιο μαγικός της χρονιάς. Ξεκινά με περισσότερη ένταση, καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με όψεις που κάνουν οι πλανήτες από τον Τοξότη με τον Άρη που βρίσκεται ανάδρομος στους Διδύμους. Το αποκορύφωμα αυτών των όψεων έρχεται με την Πανσέληνο στους Διδύμους στις 08/12 που σχηματίζει σύνοδο με τον ανάδρομο Άρη. Μια παρορμητική αντίδραση, μια βιαστική απόφαση ή δράση μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι λίγο πιο ψύχραιμοι και υπομονετικοί τις μέρες που περιβάλλουν το φεγγάρι αυτό. Θέματα επικοινωνίας, μετακινήσεων, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολιτικές εξελίξεις, μπορεί να είναι στην επικαιρότητα για πολλούς και διάφορους λόγους με αυτή την τόσο θυμωμένη Πανσέληνο. Όμως, καθώς οι πλανήτες μετακινούνται στον Αιγόκερω στις 7/12 ο Ερμής και στις 10/12 η Αφροδίτη, την προσοχή μας κλέβουν οι προσωπικές μας σχέσεις, αλλά και τα οικονομικά. Μέχρι τις 2/1/23 ο έρωτας, το χρήμα, αλλά και η ομορφιά απαιτούν πιο συμβατική, προσγειωμένη και παραδοσιακή προσέγγιση. Στις 20/12 ο Δίας φεύγει οριστικά πλέον από τους Ιχθύς και προχωρά στον Κριό αυξάνοντας τις φιλοδοξίες μας, την ανταγωνιστική μας διάθεση και την ανάγκη δράσης και ρίσκου. Στη θέση αυτή θα μείνει μέχρι τις 16/5/2023. Μια εξαιρετική Νέα Σελήνη θα λάβει χώρα στον Αιγόκερω στις 23/12 δείχνοντας την τέλεια στιγμή αν θέλουμε να χτίσουμε κάτι που θα έχει διάρκεια μακροπρόθεσμα. Είναι μια ιδιαίτερα φιλόδοξη Νέα Σελήνη για να βάλουμε μπρος τα μεγαλεπήβολα σχέδια μας. Η χρονιά θα τελειώσει με τον Ερμή να γυρίζει σε ανάδρομη πορεία στις 29/12 στον Αιγόκερω. Είναι η στιγμή να κάνουμε τους απολογισμούς της χρονιάς που φεύγει, να εκτιμήσουμε τις προσπάθειες που κάναμε και να αποφύγουμε να διαπράξουμε τα ίδια λάθη.

Για τις ευνοϊκές και τις δύσκολες μέρες του Δεκεμβρίου πατήστε εδώ.

[...]