Καρκίνος ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2024

To 2024 ξεκινά με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των σχέσεων και των συνεργασιών και μάλιστα σας δίνεται η ευκαιρία είτε να προχωρήσετε σε νέες δεσμεύσεις είτε σε επισημοποιήσεις ήδη υπαρχουσών σχέσεων. Από το 2008 ο τομέας των σχέσεων και των συνεργασιών για σας τους Καρκίνους υπήρξε ένας πολύπαθος τομέας αλλά και σύνθετος ως προς τα αποτελέσματα του. Βλέπετε σε αυτόν τον τομέα φιλοξενούσατε τον Πλούτωνα που βρισκόταν για 15 χρόνια στο ζώδιο του Αιγόκερου. Τώρα όμως ο Πλούτωνας θα περάσει στον Υδροχόο και η παρουσία του στον Αιγόκερω θα περιοριστεί στη νέα χρονιά μέχρι τις 20/01 και στην τελική του φάση από τις 02/09 μέχρι τις 19/11 που θα λάβει και την οριστική θέση του για τα επόμενα είκοσι χρόνια στον Υδροχόο.

Αλλαγή προτεραιοτήτων

Ο Υδροχόος για σας συμβολίζει τα βαθύτερα συναισθήματα σας, αλλά και τα οικονομικά. Όχι αυτά του μισθού σας για όσους εργάζεστε, αλλά τα χρήματα που διαχειρίζεστε εσείς για λογαριασμό άλλων ή άλλοι για λογαριασμό σας, όπως οι πιστωτικοί οργανισμοί, οι τράπεζες, οι συνεταίροι σας και ο ή η σύζυγος. Ό,τι έχει σχέση με κληρονομιές, ασφάλειες, μπόνους, διατροφές, υποτροφίες, δάνεια, κάρτες κυβερνώνται από τον 8ο οίκο. Ο οίκος αυτός ενεργοποιείται από τον Πλούτωνα αρχής γενομένης από τις 21/01 για τους γεννημένους στις τρεις πρώτες ημέρες του ζωδίου σας και μπορείτε να επωφεληθείτε οικονομικά από ένα γάμο, μια νέα συνεργασία ή μπορεί να προκύψουν κέρδη από επενδύσεις, μπόνους, κλπ. Ακόμη όμως και στα χρέη θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από κάποια από αυτά και να ανασάνετε. Σταδιακά θα επηρεαστούν μέχρι το 2044 και τα τρία δεκαήμερα. Εκτός από το χρήμα, ο οίκος αυτός κυβερνά το σεξ, το υποσυνείδητο, τον ψυχισμό σας. Αν νιώθετε ότι στα παραπάνω ένας θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει, μη χάσετε την ευκαιρία να τον συμβουλευτείτε.

Χρονιά σταθεροποίησης και επέκτασης

Ο Κρόνος θα βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια του 2024 στους φιλικούς σας Ιχθύς και θα βοηθά να ισχυροποιηθείτε ακόμη περισσότερο. Φανείτε ευέλικτοι και ανοιχτοί στη γνώση, στις νέες εμπειρίες και προσπαθήστε να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας είτε με σεμινάρια, ειδική κατάρτιση ή να ψάξετε για μετεκπαίδευση. Θα έχετε περισσότερες ανταμοιβές και αναγνώριση στην καριέρα σας αν έχετε ήδη κάνει το καθήκον σας και έχετε δείξει υπομονή και επιμονή στους στόχους σας.

Στον ίδιο τομέα που βρίσκεται ο Κρόνος θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκλειψη στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου στις 18/09. Αυτή η έκλειψη μπορεί να δείξει την απόφαση για σπουδές πάνω σε ένα διαφορετικό αντικείμενο, επιστροφή στα θρανία αν θέλετε να κάνετε ένα μεταπτυχιακό, πλάνα για ταξίδια στο εξωτερικό.

Ένα όνειρο υλοποιείται

Έχετε μεγάλα σχέδια, όνειρα και προσδοκίες για το 2024, κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε διατεθειμένοι να δουλέψετε σκληρά για να τα πραγματοποιήσετε. Ξέρετε πολύ καλά όμως ότι δεν φτάνει η δουλειά για να επιτύχει κάτι, χρειάζεται να σας χαμογελά και η τύχη! Κι αν μη τι άλλο το 2024 είναι η χρονιά που η καλή σας τύχη θα βρίσκεται περισσότερο στο πλευρό σας και θα σας δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσετε ένα μεγάλο στόχο ή ένα όνειρο σας! Η αυτοπεποίθηση σας θα είναι στα καλύτερα της και οι φίλοι κοντά σας να σας βοηθούν με κάθε τρόπο να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σας. Ο Δίας στον Ταύρο ήδη από το 2023 και μέχρι τις 25/05/2024 κάνει τη φιλία ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα πολλές ευκαιρίες προκύπτουν τόσο στον ερωτικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα μέσω φίλων! Ακόμη, στο πρώτο πεντάμηνο θα συμμετέχετε περισσότερο σε ομαδικές δραστηριότητες ή στα κοινά και ίσως θα θέλετε να ξεχωρίσετε στον κοινωνικό σας περίγυρο. Στη νέα χρονιά σκεφτείτε πιο πολύ το «εμείς» παρά το «εγώ» και θα έχετε σίγουρη επιτυχία. Ακόμη σκεφτείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε ταλέντα και ικανότητες που έχετε αφήσει ανεκμετάλλευτα. Με τον Δία σε σύνοδο με τον Ουρανό, την πιο τυχερή όψη που πραγματοποιείται στις 21/04 κι επηρεάζει όλη την άνοιξη, μπορεί να ανέβει η φήμη σας, το όνομά σας θα είναι πιο γνωστό στον χώρο που δραστηριοποιείστε αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί αν η δουλειά σας αφορά το κοινό να απογειωθείτε.

Ένας φύλακας άγγελος στο πλευρό σας

Στην πορεία, μετά τις 25/05 ο Δίας θα περάσει στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας στους Διδύμους και θα σας βοηθά από κει να μορφοποιήσετε τις βάσεις για ένα νέο τρόπο ζωής. Ο 12ος οίκος κυβερνά το υποσυνείδητο, τα όνειρα, τη διαίσθηση, την υγεία της ψυχής, αλλά και του φυσικού σώματος κι όλα αυτά μπορεί να ενισχυθούν με το πέρασμα του Δία από τους Διδύμους. Οι σημαντικές αλλαγές της χρονιάς θα συμβούν κυρίως σε ένα εσωτερικό επίπεδο, θα κυοφορηθούν από το καλοκαίρι και μετά, ώστε όταν περάσει την επόμενη χρονιά ο Δίας στο ζώδιο σας, να γίνουν δημιουργία! Η επιρροή του Δία στον 12ο είναι σαν να έχετε στο πλευρό σας ένα φύλακα άγγελο που θα βοηθά να γλιτώνετε από τα χειρότερα.

Αλλαγές στην καριέρα και την οικογένεια

Τα προηγούμενα χρόνια σημειώσατε πρόοδο στα επαγγελματικά, αλλά σαφώς βιώσατε και κάποιες απογοητεύσεις που πιθανώς σας έκαναν να είστε πιο συγκρατημένοι. Φέτος που ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) θα βρίσκεται στον Κριό και στον τομέα της καριέρας έχετε μια μοναδική ευκαιρία να αφήσετε πίσω σας ό,τι σας πίκρανε και να πιστέψετε στο καινούριο που έρχεται. H σύνοδος του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης με τον Χείρωνα στον Κριό θα βοηθήσει να βρείτε αυτό που επιθυμεί η ψυχή σας και να εμπνεύσετε και τους άλλους στον χώρο που δραστηριοποιείστε. Οι εκλείψεις στον άξονα καριέρας – οικογένειας συνεχίζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι φέρνοντας χωροταξικές αλλαγές στη δουλειά ή στον χώρο του σπιτιού. Άλλοι μπορεί να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας ή να πάρετε μεταγραφή κι άλλοι μπορεί να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό και οικογένεια.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

4 Ιανουαρίου – 13 Φεβρουαρίου

1 Μαΐου – 9 Ιουνίου

5 Σεπτεμβρίου – 3 Νοεμβρίου

Καρκίνος

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΛΛΟ ΖΩΔΙΟ

2024

Κάθε νέα χρονιά αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας, φέρει τη δική της διαφορετική ενέργεια, τις δικές της προκλήσεις και ευκαιρίες. Το 2024 δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τον κανόνα αυτό. Οι πλανήτες κινούνται αέναα στο Ηλιακό μας σύστημα, αλλά κάποιες από τις κινήσεις και τις όψεις τους είναι πιο σημαντικές μέσα στη νέα χρονιά. Ας δούμε λοιπόν τις κορυφαίες αστρολογικές επιρροές του 2024 και πώς θα μας επηρεάσουν αναλυτικά.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι το 2044

Πέρυσι όπως και φέτος έχουμε το παιχνίδι του Πλούτωνα ανάμεσα σε δυο ζώδια: τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο. Το 2023 είχαμε το ίδιο παιχνίδι, μόνο που η δοκιμαστική του πτήση στον Υδροχόο κράτησε πολύ λιγότερο σε σχέση με την περίοδο που έμεινε στον Αιγόκερω. Φέτος θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Θα μείνει στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στον Υδροχόο, όπου θα εγκατασταθεί για τα καλά για τα επόμενα 20 χρόνια στις 19/11/2024, ενώ θα αποχαιρετήσει τον Αιγόκερω εντελώς μένοντας μόνο από τις 02/09/2024 μέχρι τις 19/11/2024. Ο Πλούτωνας στην ελληνική μυθολογία ήταν ο βασιλιάς του «κάτω κόσμου». Συνδέεται με τον θάνατο και την αναγέννηση, τη μεταμόρφωση, την ενδυνάμωση, τη δύναμη, την εξουσία και το ασυνείδητο. Συμβολίζει το αόρατο, το μυστήριο, την ψυχή και κάθε ζωδιακή του μετακίνηση δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και το συλλογικό ασυνείδητο, τις μάζες και τη ζωή στον πλανήτη. Σαφώς τη μετάβαση από τον Αιγόκερω που παρέμεινε από το 2008 στον Υδροχόο θα την αισθανθούμε σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε πήραμε μια γεύση το 2023. Από το 2008 ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω με κάποιο τρόπο διέλυσε κοινωνικές και πολιτικές δομές, άλλαξε πολλά από τα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία, δημιούργησε μεγάλες ανασφάλειες και γκρέμισε σχεδόν ό,τι μας έδινε ασφάλεια και σιγουριά για να γεννήσει μια εντελώς νέα κατάσταση από τη νέα του θέση στον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και σχετίζεται με την πρόοδο της τεχνολογίας, την επανάσταση, την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και τη δύναμη που επιστρέφει πλέον στον άνθρωπο μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Σαφώς και μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουμε τις όποιες παθογένειες έχουμε εντοπίσει αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου, ή όσοι έχουν πλανήτες ή και ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τη 0η μέχρι και την 3η μοίρα. Αναλυτικά για τον Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο την άνοιξη του 2024 (21/04/2024)

Μια αρκετά σπάνια όψη θα σχηματιστεί την άνοιξη του 2024 ανάμεσα στον Δία και τον Ουρανό που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ζώδιο του Ταύρου. Η όψη θα είναι ακριβείας στις 21/04/2024, αλλά το εύρος της επιρροής της θα είναι πολύ μεγαλύτερο και συγκεκριμένα από τις 24/02/2024 μέχρι τις 25/05/2024. Πάντα η συνάντηση δυο αργών πλανητών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι σημαντική για τα τεκταινόμενα. Όταν οι αργοί πλανήτες μας επηρεάζουν ο αντίκτυπος τους δεν αφορά μόνο τις μέρες που σχηματίζουν μια όψη, αλλά πολλές φορές και ολόκληρους μήνες ή χρόνια. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό θα ενεργοποιήσει αλλαγές τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό στον πλανήτη μας. Ο Δίας είναι ο ευεργέτης πλανήτης της αστρολογίας που ό,τι αγγίζει το μεγεθύνει, το επεκτείνει. Φέρνει ευκαιρίες, αισιοδοξία, ελπίδα και δίνει νόημα στη ζωή μας. Ο Ουρανός από την άλλη είναι ο πλανήτης της αλλαγής. Είναι ο πλανήτης της επανάστασης, της απελευθέρωσης από οτιδήποτε μας πιέζει και μας κάνει να ασφυκτιούμε είτε είναι καταστάσεις είτε άνθρωποι. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την εξέλιξη της ανθρωπότητας, του «ξυπνήματος» της συλλογικής μας συνείδησης και φέρνει εκπλήξεις και απρόοπτα. Καθώς είναι ο πιο «απρόβλεπτος» από τους πλανήτες είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα φέρει σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός φυσικά από τα βασικά της επιρροής που είναι οι κατακλυσμιαίες αλλαγές. Η κορυφαία συνάντηση Δία-Ουρανού υπόσχεται να μας ξυπνήσει, να μας ενεργοποιήσει προς την κατεύθυνση των αλλαγών, ενώ θα δούμε και ένα επαναστατικό ρεύμα σε κοινωνικό επίπεδο να ενώνει τις φωνές πολλών ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για περισσότερη δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους. Η όψη αυτή είναι ωδή στη διαφορετικότητα και μας ανοίγει νέους ορίζοντες σκέψης. Αναλυτικά για την επιρροή της συνόδου του Δία με τον Ουρανό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας θα βρίσκεται σε δυο ζώδια στη νέα χρονιά, στον Ταύρο μέχρι τις 25 Μαΐου και στους Διδύμους από τις 25/05/2024 μέχρι τις 09/06/2025

Για την επιρροή του Δία στον Ταύρο στο πρώτο πεντάμηνο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Ο Δίας στους Διδύμους, στο δεύτερο ζώδιο που θα επισκεφθεί το 2024, είναι μια θέση που ο πλανήτης της αφθονίας, της επέκτασης και της σοφίας βρίσκεται σε «αδυναμία» σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, καθώς βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο της διακυβέρνησής του τον Τοξότη. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν παύει να είναι ένας πλανήτης που χαρίζει τύχη, εύνοια, φέρνει ευκαιρίες και δώρα στη ζωή μας. Στο ζώδιο των Διδύμων τα πάντα κινούνται γύρω από το μυαλό και τη σκέψη. Εδώ ο Δίας γίνεται περίεργος, έχει δίψα για μάθηση, έχει ζωντανή και παιχνιδιάρικη διάθεση και προσαρμόζεται. Άλλωστε οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο της επικοινωνίας, της πληροφορίας, της κοινωνικής δικτύωσης. Τα δώρα του Δία από αυτή τη θέση είναι η επέκταση και το άνοιγμα των οριζόντων μας που προέρχεται από τη διάθεση μας να σκεφτούμε, να μάθουμε, να μοιραστούμε με τους άλλους. Θα μας δώσει ευκαιρίες να ισχυροποιήσουμε την αυτοπεποίθησή μας στην επικοινωνία, θα μας κάνει πιο ανοιχτούς και πιο κοινωνικούς και θα θελήσουμε να μάθουμε και να δούμε νέα πράγματα, να εξερευνήσουμε νέες προοπτικές και να κάνουμε επίσης αλλαγές στη ζωή μας. Όμως ο Δίας φέτος θα σχηματίσει τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο τετράγωνα με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Τα τετράγωνα αυτά αφορούν κυρίως τα μεταβλητά ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων. Όμως όλοι στα ωροσκόπια μας έχουμε αυτά τα 4 ζώδια σε κάποιους οίκους, ή έχουμε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, άρα αφορούν όλους μας. Το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο δημιουργεί συνήθως εσωτερικές εντάσεις, ενώ μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με οξεία κριτική ή περιοριστικές αντιλήψεις ή συνθήκες. Ενδεχομένως κάποιες από τις απόψεις, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις μας να γκρεμιστούν με αυτή την επιρροή και να νιώθουμε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια σαν να χάνουμε τον έλεγχο στη ζωή μας. Το τετράγωνα του Δία με τον Κρόνο επίσης συνδέονται με οικονομικές δυσχέρειες, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Δεκέμβριο με τα έξοδά μας. Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και με τις σχέσεις μας. Προβλήματα χρόνων που κρύβαμε επιμελώς κάτω από το χαλάκι μπορεί να έρθουν με βιαιότητα στο προσκήνιο ώστε να τα αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο. Μια στάση υπευθυνότητας, πειθαρχίας και η θετική μας στάση απέναντι στις προκλήσεις θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να βγούμε κερδισμένοι μακροπρόθεσμα.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στους Ιχθύς σε όλη τη διάρκεια του 2024

Ο Κρόνος έχει πάρει θέση στους Ιχθύς από τις 07/03/2023 και θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς επηρεάζοντας τους γεννημένους στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Αναλυτικά για την επιρροή του Κρόνου στους Ιχθύς μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2024

Οι εκλείψεις είναι δείκτες σημαντικών αλλαγών στη ζωή μας. Οδηγούν σε ξεκαθαρίσματα, σηματοδοτούν το τέλος καταστάσεων και σχέσεων και οδηγούν σε νέες σχέσεις και καταστάσεις. Ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον κύκλο της ζωής. Κάθε χρονιά κατά μέσο όρο έχουμε δυο περιόδους εκλείψεων με 4 συνήθως εκλείψεις και το 2024 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τη χρονιά αυτή συνεχίζονται οι εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, ενώ θα ξεκινήσει και ο νέος κύκλος εκλείψεων που θα ξεδιπλωθεί τα επόμενα χρόνια στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου από τον Σεπτέμβριο. Αναλυτικά έχουμε:

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 25 Μαρτίου 2024 στον άξονα Ζυγού (Σελήνη) – Κριού (Ήλιος). Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 08 Απριλίου 2024 στο ζώδιο του Κριού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 στον άξονα Ιχθύων (Σελήνη) – Παρθένου (Ήλιος). Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 02 Οκτωβρίου 2024 στο ζώδιο του Ζυγού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου – αρχές δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

[...]