Καρκίνος ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2023

Το 2023 θα είναι χρονιά που θα μάθετε πολλά και θα γίνετε ακόμη πιο σοφοί στον τρόπο που διαχειρίζεστε τα πράγματα στην καθημερινότητα σας. Η χρονιά δεν ξεκινά ιδανικά για κανέναν, καθώς μέχρι τις 12/01 ο Άρης εξακολουθεί την ανάδρομη πορεία του στους Διδύμους και τον ακολουθεί κι ο Ερμής μέχρι τις 18/01. Από κει και κάτω θα καταφέρετε να απαλλαχτείτε από πολλές φοβίες και αγκυλώσεις που σας κρατούν πίσω και θα είναι πιο εύκολο επίσης να βελτιώσετε τις σχέσεις με τους άλλους στη ζωή σας, ακόμη κι αν πέρασαν από τρικυμία το προηγούμενο διάστημα. Ο μήνας που φέρνει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο πλανητικό σκηνικό και εγκαινιάζει μια νέα εποχή για το ζώδιο σας είναι ο Μάρτιος.

Ο Κρόνος προχωρώντας στις 07/03 στο ζώδιο των Ιχθύων γίνεται φίλος σας ενεργοποιώντας έναν ιδιαίτερα αισιόδοξο τομέα του Ηλιακού σας ωροσκοπίου. Τα προηγούμενα δύο χρόνια σας στρίμωξε αρκετά κυρίως στον τομέα των οικονομικών, ειδικά αν μπήκατε σε διαδικασία αγοράς ακινήτου ή χρηματοδότησης για να ξεκινήσετε κάποια επιχείρηση. Τώρα από το ζώδιο των Ιχθύων σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε πράγματα που δεν γνωρίζατε και να διαφοροποιήσετε την κοσμοθεωρία σας. Ακόμη, σας ανταμείβει για τις σκληρές προσπάθειες που κάνατε στο παρελθόν. Τα ταξίδια, οι σπουδές, οι εσωτερικές αναζητήσεις θα γίνονται με πιο σοβαρό και μετρημένο τρόπο μέσα στη χρονιά. Κάποιοι ίσως αποφασίσετε να σπουδάσετε κάτι ώστε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις που θα βοηθήσουν και στα επαγγελματικά, άλλοι θα αναλάβετε μεγαλύτερες ευθύνες προσπαθώντας να κυνηγήσετε ένα όνειρο σας, και από την άλλη θα φιλοσοφήσετε περισσότερο ό,τι σας συμβαίνει, χωρίς να βιάζεστε να καταλήξετε σε παρορμητικά συμπεράσματα. Οικονομικά θα πάρετε μια μεγάλη ανάσα και θα μπορέσετε εφέτος να βάλετε τις βάσεις για ένα ακόμη πιο ανθηρό οικονομικό μέλλον. Πολύ σημαντικό για την επιρροή του Κρόνου μετά τις 07/03 είναι ότι θα μπορείτε πιο εύκολα να σταθεροποιήσετε τα κεκτημένα σας και να σημειώσετε πρόοδο τόσο σε θέματα σπουδών όσο και στα επαγγελματικά. Η δεύτερη σημαντική αλλαγή του Μαρτίου έρχεται στις 23/03 με τον Πλούτωνα να εγκαταλείπει προσωρινά τον Αιγόκερω και να προχωρά στον Υδροχόο. Φέτος θα μείνει μόνο για δυόμισι μήνες από τις 23/03 μέχρι τις 10/06 και την κανονική του θέση θα τη λάβει σε αυτό το ζώδιο το 2024 για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Με αυτή την επιρροή θα καταφέρετε να αναγεννηθείτε από τις στάχτες σας και να οικοδομήσετε ένα πιο στιβαρό οικονομικό μέλλον. Στη διάρκεια του πρώτου πενταμήνου της χρονιάς και βασικά μέχρι τις 16/05, ο Δίας από τον Κριό θα σας κάνει πιο φιλόδοξους σε επαγγελματικό επίπεδο και μπορεί να έχετε επιτυχίες και διακρίσεις. Πιθανώς να κάνετε ένα σημαντικό νέο ξεκίνημα σε επίπεδο καριέρας που θα σας φέρει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα που δραστηριοποιείστε. Από φέτος θα έχουμε εκλείψεις στον άξονα καριέρας – οικογένειας, και καθώς το Κάρμα στις 17/07 περνά στον Κριό, οι εξελίξεις στα μέτωπα της καριέρας και της οικογένειας θα είναι συνταρακτικές. Αφήστε πίσω σας ό,τι δεν σας ταιριάζει και ό,τι δεν σας αφήνει να εξελιχθείτε (καταστάσεις, ανθρώπους, δουλειές) και ακολουθήστε αυτά που ονειρεύεστε και σας μιλούν στην καρδιά. Το 2023 μπορείτε πραγματικά να ξεχωρίσετε, αλλά και να χτίσετε τη φήμη σας!

Από τις 16/05, που ο Δίας θα προχωρήσει στον φιλικό σας Ταύρο, το 2023 θα αποκτήσει άλλη προοπτική. Ο Δίας από τον Ταύρο σας επιτρέπει μέχρι τον Μάιο του 2024 να στηρίζεστε στους φίλους σας, να επεκτείνετε ακόμη περισσότερο τον κοινωνικό σας κύκλο και να γνωρίσετε και ανθρώπους που πιθανώς θα παίξουν κι έναν ρόλο συμβουλάτορα, μέντορα και θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε μπροστά. Οι φίλοι θα μπορούσαν να παίξουν και τον ρόλο του προξενητή αν είστε μόνοι-ες ή του διαμεσολαβητή αν πρέπει να επέμβουν και να σώσουν μια σχέση. Θα ενισχύσετε ακόμη περισσότερο τη σχέση σας με την τεχνολογία και το διαδίκτυο και μπορεί να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά μέσω του διαδικτύου και των εφαρμογών του. Με τον Δία στον Ταύρο ακόμη μπορεί να δείτε ένα στόχο και ένα όνειρο σας να πραγματοποιείται με τη βοήθεια των κατάλληλων ατόμων. Πιθανώς να ξεκινήσετε και μια συνεργασία με ξένους και εξωτερικό. Η άνοιξη και ιδιαίτερα το διάστημα μετά τις 23/03 που θα περάσει κι ο Άρης στο ζώδιο σας θα είναι ιδιαίτερα δυναμικό. Μια άλλη ιδιαιτερότητα του 2023 είναι η παραμονή της Αφροδίτης για 4 μήνες στο ζώδιο του Λέοντα. Αυτό εξηγείται γιατί από τις 22/07 μέχρι τις 04/09 η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη σε αυτό το ζώδιο. Ο Λέων για σας συμβολίζει τα υλικά αγαθά, το χρήμα, αλλά και τα αποκτήματα σας. Στην περίοδο της φαινομενικά ανάδρομης πορείας της καλά θα κάνετε να ελέγξετε καλύτερα τα οικονομικά σας και βασικά να δείτε πιο προσεκτικά τον τρόπο που ξοδεύετε. Αν σπαταλάτε τα χρήματα σε πράγματα που δεν έχετε ανάγκη απλά για να καλύψετε τις επιθυμίες της στιγμής, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Στο διάστημα της ανάδρομης πορείας της προσέξτε όχι μόνο τα χρήματα, αλλά και τα αισθήματα. Μπορεί να περάσετε μια μίνι κρίση σε μια σταθερή σχέση ή μπορεί να ξανασυναντήσετε άτομα που σχετιζόσασταν μαζί τους στο παρελθόν.

Καρκίνος

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΛΛΟ ΖΩΔΙΟ

2023

Η αλήθεια είναι πως η τελευταία περιφορά του πλανήτη μας γύρω από τον Ήλιο ήταν αρκετά σύνθετη, αφού εκτός από την ήδη παρατεταμένη ανησυχία στον τομέα της υγείας με τη συνεχιζόμενη πανδημία, τα οικονομικά προβλήματα, προστέθηκε κι ένας πόλεμος στην ήπειρο μας κάνοντας μας όλους πιο ανήσυχους για το μέλλον και πιο αβέβαιους για το τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Θα ήθελα πολύ να σας διαβεβαιώσω ότι έτσι ήταν το 2022 και το 2023 θα είναι μια πιο ήσυχη χρονιά που θα φέρει λύσεις στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και δεν θα ενεργοποιήσει καινούρια. Δυστυχώς όμως οι αστρολογικές προδιαγραφές και της καινούριας χρονιάς που βρίσκεται προ των πυλών δεν μου το επιτρέπουν. Αυτό δε σημαίνει ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν θα έχουμε θετικές εξελίξεις και λόγους για να χαρούμε και να νιώσουμε ευτυχείς. Η χρονιά μπαίνει με αβεβαιότητα και ασταθείς συνθήκες, καθώς δυο πλανήτες θα είναι σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία. Αναφέρομαι στον Ερμή που θα είναι ανάδρομος στον Αιγόκερω μέχρι τις 18/01/23 και στον Άρη που συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του μέχρι τις 12/01/23. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τις ιδιαιτερότητες του 2023 σε αστρολογικό επίπεδο.

Ο Ερμής ξεκινά αλλά και τελειώνει το 2023 σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία

Ήδη θα είναι ανάδρομος από τις 29/12/22 μέχρι τις 18/01/23 και ξανά στο τέλος της χρονιάς από τις 13/12/23 μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2024. Μη βιάζεστε λοιπόν να κάνετε τη λίστα με τις αποφάσεις και τους στόχους για τη νέα χρονιά στη διάρκεια των πρώτων της ημερών, γιατί πολλά θα αλλάξουν στην πορεία και μάλλον θα πάει χαμένη. Παρόλα αυτά το διάστημα της ανάδρομης πορείας του είναι κατάλληλο για απολογισμούς, για να δείτε τα σημεία επιτυχίας ή αποτυχίας μέσα στην χρονιά που τελειώνει, τα μαθήματα που πήρατε, τις αλλαγές που κάνατε. Σταδιακά μετά τις 18/01 θα νιώσετε πιο ανακουφισμένοι και πιο έτοιμοι να θέσετε τους νέους σας στόχους. Μάλιστα στις 21/01/23 θα έχουμε μια Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου που θα βοηθήσει να σκεφτούμε με ένα διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο όλα αυτά που θέλουμε να επιτύχουμε στη νέα χρονιά.

Τρεις σημαντικοί και αργοί πλανήτες αλλάζουν ζώδιο

Ο Δίας, ο Κρόνος αλλά και ο Πλούτωνας αλλάζουν ζώδιο την άνοιξη του 2023, φέρνοντας μεγάλες αλλαγές τόσο σε προσωπικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο. Πάντα όταν αυτοί οι πλανήτες που θεωρούνται κοσμοκράτορες (ο Δίας και ο Κρόνος) αλλάζουν θέση στον ζωδιακό βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό διάστημα, που δημιουργεί μεγαλύτερη σύγχυση και αβεβαιότητα στις ζωές μας τουλάχιστον αρχικά, αλλά στην πορεία βοηθούν να σταθεροποιηθούν οι καταστάσεις γύρω μας. Καθώς ο Κρόνος απομακρύνεται από τον Υδροχόο στις 07/03 και σταματά να βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με τον Ουρανό που βρίσκεται στον Ταύρο, θα έχουμε περισσότερες ελπίδες αν μη τι άλλο να υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην οικονομία. Ας εξετάσουμε όμως τις νέες θέσεις τους στον ζωδιακό.

Ο Κρόνος προχωρά στους Ιχθύς στις 7 Μαρτίου 2023

Στους Ιχθύς ο Κρόνος θα παραμείνει για τα επόμενα σχεδόν 3 χρόνια (με ένα μικρό διάλειμμα για λίγο διάστημα στον Κριό) από τις 07/3/22 μέχρι τις 13/02/26 προσπαθώντας να οργανώσει, να βάλει όρια και δομή σε ένα ζώδιο που είναι πιο απείθαρχο και που δεν έχει κανένα όριο. Το ζώδιο των Ιχθύων είναι συνδεδεμένο με τον Χριστιανισμό, αλλά και γενικότερα με όλες τις θρησκείες. Φαίνεται λοιπόν ότι τα επόμενα τρία χρόνια μπορεί να υπάρχουν πολλές κρίσεις σε θέματα θρησκειών. Οι Ιχθύες είναι ένα πνευματικό ζώδιο που δεν συνδέεται μόνο με την πίστη σε θρησκευτικό επίπεδο, αλλά και τις μεταφυσικές ανησυχίες, την πνευματικότητα γενικότερα, το new age που άνθισε ιδιαίτερα από τότε που πέρασε ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς. Στη διάρκεια της πορείας του στους Ιχθύς πολλοί θα αμφισβητήσουν οποιαδήποτε πνευματική πρακτική και θα υπάρχει πιο έντονος σκεπτικισμός σε ό,τι αφορά τη μεταφυσική. Οι Ιχθύες είναι ένα καλλιτεχνικό ζώδιο που συνδέεται με τις τέχνες, όπως η μουσική, η φωτογραφία, ο κινηματογράφος, ο χορός, η μόδα. Έτσι θα δούμε πολλές αλλαγές να συμβαίνουν και σε πολιτιστικό επίπεδο. Ο Κρόνος στην παραδοσιακή αστρολογία είναι ο κυβερνήτης του Κάρμα. Ανάλογα με τα πεπραγμένα μας μπορούμε να περιμένουμε δικαίωση ή τιμωρία. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την πορεία και θα έχουν σημαντικές αλλαγές στις ζωές τους στα επόμενα τρία χρόνια είναι οι Ιχθύες, η Παρθένος, οι Δίδυμοι και ο Τοξότης.

Ο Δίας προχωρά στον Ταύρο στις 16 Μαΐου

Ο Δίας θα αφήσει τον Κριό στις 16/05/23 και θα περάσει στο πιο υλικό και προσγειωμένο περιβάλλον του Ταύρου για ένα ολόκληρο χρόνο, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις πρακτικές μας ανάγκες, αλλά και στην οικονομία και την αφθονία. Το αίτημα του Ταύρου για ασφάλεια μπορεί να μας κάνει πιο πρόθυμους να βάλουμε κάτι στην άκρη για μια ώρα ανάγκης, να κάνουμε μια επένδυση με μακροπρόθεσμο όφελος ή να αγοράσουμε ένα ακίνητο για να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Από την άλλη, ο Ταύρος ως ζώδιο της ύλης συνδέεται με την υλική μας υπόσταση το σώμα μας, την υγεία μας. Η υγεία μας είναι η περιουσία μας και ίσως το μόνο περιουσιακό στοιχείο που καλούμαστε να διαφυλάξουμε για να παρατείνουμε το ταξίδι μας στον γαλάζιο πλανήτη μας. Ας εκμεταλλευτούμε την πορεία του Δία στον Ταύρο για να φροντίσουμε περισσότερο τον εαυτό μας, τη φυσική μας κατάσταση. Ας δείξουμε μεγαλύτερη τρυφερότητα σε μας τους ίδιους, ας προσέξουμε καλύτερα τη διατροφή μας και ας μη φτάνουμε τον οργανισμό μας στα άκρα. Ο Δίας από αυτή του τη θέση θα ευνοήσει Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

Ο Πλούτωνας προχωρά στον Υδροχόο στις 23 Μαρτίου

Από το 2008 μέχρι τώρα ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Αιγόκερω έχοντας δημιουργήσει μεγάλους τριγμούς και δονήσεις στον κόσμο της οικονομίας, στις πολιτικές και κοινωνικές δομές, στο τραπεζικό σύστημα, στην πολιτική, σε όλες τις δομές που αποτελούν τους πυλώνες ενός εύρυθμου κράτους. Τον Μάρτιο αρχίζουμε να βγαίνουμε από το τούνελ, καθώς ο Πλούτωνας μετακομίζει έστω προσωρινά για το 2023 και οριστικά από το 2024 κι έπειτα στον Υδροχόο για τα επόμενα 20 χρόνια. Αυτή τη χρονιά θα δούμε λοιπόν τους ανοιξιάτικους μήνες από τις 23/03 και μέχρι τις 10/06 ένα τρέιλερ του τι μέλλει γενέσθαι παρακάτω στις ζωές μας. Τα επόμενα χρόνια θα δούμε μεγάλες αλλαγές σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ισότητας, στην αναδιανομή του πλούτου, αλλά και θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα τεχνολογικά επιτεύγματα. Μπαίνουμε σε μια περίοδο πιο τεχνοκρατική όπου η τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ θα κυριαρχήσουν. Το πιο σημαντικό είναι να μη χάσουμε εμείς οι ίδιοι την ανθρώπινη υπόσταση μας. Την τελευταία φορά που ο Πλούτωνας βρισκόταν στον Υδροχόο ήταν από το 1777 μέχρι το 1797, μια περίοδο συνδεδεμένη με πολλές επαναστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αυτή της Γαλλίας, την ανεξαρτησία της Αμερικής από την Αγγλία, τον Διαφωτισμό, τις απαρχές της βιομηχανικής επανάστασης. Οι μεταρρυθμίσεις στον ιδεολογικό χάρτη των επόμενων ετών θα είναι ριζικές. Τα ζώδια που θα βιώσουν μεγάλες αλλαγές θα είναι αυτά της σταθερής ομάδας, δηλαδή Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι.

Οι δεσμοί της Σελήνης και οι εκλείψεις αλλάζουν άξονα και προχωρούν στον άξονα Κριού-Ζυγού

Τα τελευταία χρόνια με τους δεσμούς της Σελήνης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και τις εκλείψεις σε αυτά τα ζώδια, η έμφαση ήταν στην οικονομία και στις υλικές συνθήκες. Πλέον οι δεσμοί της Σελήνης θα προχωρήσουν το καλοκαίρι του 2023 στον άξονα των σχέσεων, βοηθώντας μας να δούμε πίσω από την επιφάνεια των σχέσεων μας και καλώντας μας να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στις προσωπικές μας ανάγκες και τις ανάγκες της σχέσης. Οι εκλείψεις στον άξονα αυτό θα ξεκινήσουν νωρίτερα τον Απρίλιο. Το 2023 θα έχουμε δυο σετ εκλείψεων. Δύο Ηλιακές στις 20/4 στον Κριό και στις 14/10 στον Ζυγό και δυο Σεληνιακές στις 05/05 στον Σκορπιό και στις 28/10 στον Ταύρο. Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι θα έχουν αλλαγές κατεύθυνσης στη ζωή τους και στις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες τους.

Η Αφροδίτη θα γυρίσει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Λέοντα στις 22/07

Αν και η Αφροδίτη σε αυτό το ζώδιο βρίσκεται σε ένα ιδανικό περιβάλλον για να εκδηλώσει τα θερμά της συναισθήματα, στις 22/07 θα γυρίσει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία ωθώντας μας να κάνουμε πιθανώς δεύτερες σκέψεις σχετικά με τις ερωτικές μας σχέσεις. Μπορεί να ξαναδούμε κάποια πράγματα που είχαν προκύψει στις σχέσεις μας την τελευταία φορά που η Αφροδίτη ήταν ανάδρομη σε αυτό το ζώδιο 8 χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2015. Φυσικά μια ανάδρομη Αφροδίτη συνδέεται πολλές φορές και με κάποιες οικονομικές δυσχέρειες και περιορισμούς. Λέοντες, Υδροχόοι, Ταύροι και Σκορπιοί πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα χρήματα και αισθήματα από τις 22/07 μέχρι τις 04/09.

[...]