Ιχθύες ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2024

Το 2024 είναι σίγουρα μια από τις πιο σημαντικές χρονιές στη ζωή σας, από αυτές τις χρονιές που θα μείνουν στη μνήμη σας, γιατί κάτι διαφοροποιήθηκε και σας επέτρεψε να σημειώσετε πρόοδο και εξέλιξη.

Μαθήματα ωριμότητας και πειθαρχίας

Ήδη από τον Μάρτιο του 2023 ο Κρόνος πήρε θέση στο ζώδιο σας και επηρέασε τους γεννημένους τις πρώτες ημέρες του ζωδίου. Μέσα στο 2024 θα επηρεάσει όσους έχετε γεννηθεί στα δύο πρώτα δεκαήμερα. Ο Κρόνος θα σας δώσει την ευκαιρία να βάλετε γερά θεμέλια τουλάχιστον σε έναν τομέα της ζωής σας και να ξαναχτίσετε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σας. Κάτω από την επιρροή του θα γίνετε πιο πρακτικοί, θα θέσετε μακροπρόθεσμους στόχους, αλλά θα αναλάβετε και μεγαλύτερες ευθύνες. Ήδη από το 2023 κάποιοι υποχρεωθήκατε σε περισσότερη δουλειά και υποχρεώσεις σταδιακά. Μέσα στο 2024 αυτές θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, τόσο που πιθανώς δεν θα βρίσκετε όσο ελεύθερο χρόνο επιθυμείτε για να τον διαθέσετε στον εαυτό σας ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Βέβαια με τον Κρόνο στο ζώδιο σας θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις επιλογές που κάνετε, γιατί θα έχουν συνέπειες και στο υπόλοιπο της ζωής σας. Έτσι μια νέα καριέρα, η απόφαση για ένα γάμο, η αγορά ενός σπιτιού, ένας χωρισμός, μπορεί να είναι κάποιες από τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρετε στην καινούρια χρονιά. Και το σπουδαιότερο είναι ότι πρέπει να τις πάρετε ολομόναχοι, χωρίς τη συμβολή άλλων. Αυτό άλλωστε είναι και το σπουδαιότερο μάθημα του Κρόνου. Να μάθουμε να στηριζόμαστε στα πόδια μας, χωρίς δεκανίκια και αντί να ακούμε τους άλλους (τους γονείς, τον σύντροφο, τους συνεργάτες) να προτιμάμε να αφουγκραζόμαστε την εσωτερική μας φωνή. Με την επίσκεψη του Κρόνου μπορούμε να διώξουμε συνήθειες και συμπεριφορές που πια δεν μας εξυπηρετούν. Μπορούμε να μάθουμε να λύνουμε τα προβλήματα μας με νέους τρόπους και λύσεις. Η καλύτερη αντιμετώπιση της Κρόνιας επιρροής είναι η πειθαρχία και η υπομονή. Μέσα στο 2024 μπορεί να αποφασίσετε να παντρευτείτε ή να συμβιώσετε με το έτερον ήμισυ, να αποκτήσετε έναν απόγονο, να αγοράσετε ένα σπίτι, να φροντίσετε ένα άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον που έχει ανάγκη τη φροντίδα και την προστασία σας. Για άλλους μπορεί ο στόχος να είναι επαγγελματικός, π.χ. να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, να δεχτείτε μια προαγωγή ή μια νέα θέση εργασίας. Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα γίνει με εύκολο τρόπο χωρίς να χρειαστεί να δουλέψετε σκληρά, αλλά έτσι θα καταφέρετε να σταθείτε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να επιτύχετε.

Το ταξίδι αυτογνωσίας βαθαίνει…

Εκτός της επιρροής του Κρόνου, μια άλλη πλανητική αλλαγή θα ωθήσει σε περισσότερη αυτογνωσία και ενδοσκόπηση. Πρόκειται για τη ζωδιακή αλλαγή θέσης του Πλούτωνα που πέρασε δοκιμαστικά για ένα τρίμηνο από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023 στον Υδροχόο και τώρα επανέρχεται στις 21/01 δυναμικά. Ο Πλούτωνας από τις 21/01, με εξαίρεση το διάστημα από 02/09 μέχρι 19/11, θα προχωρήσει στον Υδροχόο για τα επόμενα 20 χρόνια. Πρόκειται για μια μακροχρόνια επιρροή που σκοπό της έχει να σας μεταμορφώσει, καθώς θα κινείται στον 12ο οίκο σας τον χώρο του υποσυνειδήτου, της ψυχολογίας και της πνευματικότητας. Θα στρώσει στην ουσία τον δρόμο για να γίνετε ακόμη πιο δυνατοί. Μην ξεχνάτε αγαπητοί μου Ιχθύες ότι η ουσιαστική αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας. Αν παλεύατε την προηγούμενη χρονιά να φέρετε σε μια ισορροπία τα έσοδα και τα έξοδα σας ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) στον Κριό θα βοηθήσει να γίνετε αποδέκτες οικονομικής ενίσχυσης ιδιαίτερα την άνοιξη. Γενικότερα με τις εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού που αφορούν στους οικονομικούς τομείς του ωροσκοπίου σας, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα μπορέσετε να κλείσετε εκκρεμότητες και χρέη του παρελθόντος και να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα των οικονομικών. Φέτος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια θα γίνετε και οι αποδέκτες της επιρροής της πρώτης έκλειψης στο ζώδιο σας. Τα επόμενα δυο χρόνια θα προστεθούν κι άλλες εκλείψεις στο ζώδιο σας και το απέναντι της Παρθένου. Στις 18/09 με την έκλειψη στους Ιχθύς μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να κάνετε σημαντικές αλλαγές είτε στην καριέρα είτε ακόμη και στις συνθήκες διαμονής σας. Αλλαγές μπορεί να βιώσετε και σε επίπεδο σχέσεων και συνεργασιών ειδικά αν τα προηγούμενα χρόνια νιώθατε ότι συμβιβάζεστε σε μια κατάσταση.

Έμφαση στην επικοινωνία και τις επαφές σας με τους άλλους

Ο παραδοσιακός κυβερνήτης σας Δίας θα βρίσκεται στον Ταύρο στον τομέα της επικοινωνίας το πρώτο πεντάμηνο και θα σας κάνει πιο αισιόδοξους στην προσέγγιση σας απέναντι στους άλλους, πιο πειστικούς για τις θέσεις και τις ιδέες σας. Μάλιστα φέτος την άνοιξη θα σχηματίσει και μια από τις κορυφαίες όψεις της χρονιάς, τη σύνοδο με τον Ουρανό που θα γίνει ακριβείας στις 20/04. Αν εργάζεστε στα ΜΜΕ, στον χώρο της διαφήμισης, του τουρισμού και των μεταφορών θα έχετε σημαντικές θετικές εξελίξεις και θα καταφέρετε να εκμεταλλευτείτε ταλέντα σας που ίσως δεν είχατε ακόμη διαγνώσει. Κάποιοι ίσως ξαναγυρίσετε στα θρανία για να αποκτήσετε γνώσεις, επιμόρφωση που θα προσθέσετε στο βιογραφικό σας. Αν ακόμη είχατε αφήσει στη μέση σπουδές ή επιθυμούσατε πάντα να μάθετε μια ξένη γλώσσα, υπολογιστές, κλπ., τώρα έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Ακόμη και τα μαθήματα οδήγησης ευνοούνται με τη θέση του Δία στον Ταύρο. Κάτι άλλο που θα απολαύσετε είναι τα ταξίδια κυρίως σε κοντινές αποστάσεις, που πιθανώς συνδέονται και με το αντικείμενο της εργασίας σας.

Ισχυρότεροι οικογενειακοί δεσμοί

Από τις 25/05 και μέχρι το τέλος της χρονιάς ο Δίας θα προχωρήσει στους Διδύμους σε ένα νευραλγικό τομέα του ωροσκοπίου σας, που συνδέεται με το σπίτι και την οικογένεια. Αυτός θα είναι και ο τυχερός τομέας μέσα στο 2024. Ίσως είναι η χρονιά που θα αγοράσετε το πρώτο σας σπίτι, ή μπορεί να κάνετε μια ανακαίνιση στο ήδη υπάρχον, να αγοράσετε ένα εξοχικό ή να επενδύσετε γενικώς σε κάποιο ακίνητο. Ακόμη, η οικογένεια σας μπορεί να αυξηθεί σε μέλη με ένα γάμο ή την γέννηση ενός παιδιού, ενώ κάποιοι από σας μπορεί να λάβετε χρηματική ενίσχυση από κάποιον γονέα ή ένα σημαντικό δώρο. Η ανάγκη πάντως να ζήσετε σε ένα περιβάλλον πιο μεγάλο, πιο αρμονικό, πιο κοντά στην αισθητική σας θα είναι ιδιαίτερα έντονη, έτσι ακόμη κι αν δεν κάνετε αγορά μπορεί να προχωρήσετε σε μια μετακόμιση. Κάποιοι από σας μπορεί να χρησιμοποιήσετε μέρος του σπιτιού και ως επαγγελματική στέγη ή μπορεί να δουλέψετε περισσότερο από το σπίτι αυτή τη χρονιά. Το 2024 μπορείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους συγγενείς σας ή να κάνετε μια καινούρια αρχή σε κάποια σχέση που είχε προβλήματα στο παρελθόν. Ακόμη είναι σημαντική επιρροή αν θέλετε να πουλήσετε ένα ακίνητο και δεν μπορούσατε τα τελευταία χρόνια, να το πράξετε εφέτος.

Τα απαιτητικά διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

1 Ιανουαρίου – 4 Ιανουαρίου

23 Μαρτίου – 30 Απριλίου

21 Ιουλίου – 4 Σεπτεμβρίου και κοντά στις 18/09 με την έκλειψη στους Ιχθύς

Ιχθύες

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΛΛΟ ΖΩΔΙΟ

2024

Κάθε νέα χρονιά αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας, φέρει τη δική της διαφορετική ενέργεια, τις δικές της προκλήσεις και ευκαιρίες. Το 2024 δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τον κανόνα αυτό. Οι πλανήτες κινούνται αέναα στο Ηλιακό μας σύστημα, αλλά κάποιες από τις κινήσεις και τις όψεις τους είναι πιο σημαντικές μέσα στη νέα χρονιά. Ας δούμε λοιπόν τις κορυφαίες αστρολογικές επιρροές του 2024 και πώς θα μας επηρεάσουν αναλυτικά.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι το 2044

Πέρυσι όπως και φέτος έχουμε το παιχνίδι του Πλούτωνα ανάμεσα σε δυο ζώδια: τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο. Το 2023 είχαμε το ίδιο παιχνίδι, μόνο που η δοκιμαστική του πτήση στον Υδροχόο κράτησε πολύ λιγότερο σε σχέση με την περίοδο που έμεινε στον Αιγόκερω. Φέτος θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Θα μείνει στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στον Υδροχόο, όπου θα εγκατασταθεί για τα καλά για τα επόμενα 20 χρόνια στις 19/11/2024, ενώ θα αποχαιρετήσει τον Αιγόκερω εντελώς μένοντας μόνο από τις 02/09/2024 μέχρι τις 19/11/2024. Ο Πλούτωνας στην ελληνική μυθολογία ήταν ο βασιλιάς του «κάτω κόσμου». Συνδέεται με τον θάνατο και την αναγέννηση, τη μεταμόρφωση, την ενδυνάμωση, τη δύναμη, την εξουσία και το ασυνείδητο. Συμβολίζει το αόρατο, το μυστήριο, την ψυχή και κάθε ζωδιακή του μετακίνηση δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και το συλλογικό ασυνείδητο, τις μάζες και τη ζωή στον πλανήτη. Σαφώς τη μετάβαση από τον Αιγόκερω που παρέμεινε από το 2008 στον Υδροχόο θα την αισθανθούμε σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε πήραμε μια γεύση το 2023. Από το 2008 ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω με κάποιο τρόπο διέλυσε κοινωνικές και πολιτικές δομές, άλλαξε πολλά από τα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία, δημιούργησε μεγάλες ανασφάλειες και γκρέμισε σχεδόν ό,τι μας έδινε ασφάλεια και σιγουριά για να γεννήσει μια εντελώς νέα κατάσταση από τη νέα του θέση στον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και σχετίζεται με την πρόοδο της τεχνολογίας, την επανάσταση, την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και τη δύναμη που επιστρέφει πλέον στον άνθρωπο μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Σαφώς και μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουμε τις όποιες παθογένειες έχουμε εντοπίσει αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου, ή όσοι έχουν πλανήτες ή και ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τη 0η μέχρι και την 3η μοίρα. Αναλυτικά για τον Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο την άνοιξη του 2024 (21/04/2024)

Μια αρκετά σπάνια όψη θα σχηματιστεί την άνοιξη του 2024 ανάμεσα στον Δία και τον Ουρανό που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ζώδιο του Ταύρου. Η όψη θα είναι ακριβείας στις 21/04/2024, αλλά το εύρος της επιρροής της θα είναι πολύ μεγαλύτερο και συγκεκριμένα από τις 24/02/2024 μέχρι τις 25/05/2024. Πάντα η συνάντηση δυο αργών πλανητών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι σημαντική για τα τεκταινόμενα. Όταν οι αργοί πλανήτες μας επηρεάζουν ο αντίκτυπος τους δεν αφορά μόνο τις μέρες που σχηματίζουν μια όψη, αλλά πολλές φορές και ολόκληρους μήνες ή χρόνια. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό θα ενεργοποιήσει αλλαγές τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό στον πλανήτη μας. Ο Δίας είναι ο ευεργέτης πλανήτης της αστρολογίας που ό,τι αγγίζει το μεγεθύνει, το επεκτείνει. Φέρνει ευκαιρίες, αισιοδοξία, ελπίδα και δίνει νόημα στη ζωή μας. Ο Ουρανός από την άλλη είναι ο πλανήτης της αλλαγής. Είναι ο πλανήτης της επανάστασης, της απελευθέρωσης από οτιδήποτε μας πιέζει και μας κάνει να ασφυκτιούμε είτε είναι καταστάσεις είτε άνθρωποι. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την εξέλιξη της ανθρωπότητας, του «ξυπνήματος» της συλλογικής μας συνείδησης και φέρνει εκπλήξεις και απρόοπτα. Καθώς είναι ο πιο «απρόβλεπτος» από τους πλανήτες είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα φέρει σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός φυσικά από τα βασικά της επιρροής που είναι οι κατακλυσμιαίες αλλαγές. Η κορυφαία συνάντηση Δία-Ουρανού υπόσχεται να μας ξυπνήσει, να μας ενεργοποιήσει προς την κατεύθυνση των αλλαγών, ενώ θα δούμε και ένα επαναστατικό ρεύμα σε κοινωνικό επίπεδο να ενώνει τις φωνές πολλών ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για περισσότερη δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους. Η όψη αυτή είναι ωδή στη διαφορετικότητα και μας ανοίγει νέους ορίζοντες σκέψης. Αναλυτικά για την επιρροή της συνόδου του Δία με τον Ουρανό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας θα βρίσκεται σε δυο ζώδια στη νέα χρονιά, στον Ταύρο μέχρι τις 25 Μαΐου και στους Διδύμους από τις 25/05/2024 μέχρι τις 09/06/2025

Για την επιρροή του Δία στον Ταύρο στο πρώτο πεντάμηνο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Ο Δίας στους Διδύμους, στο δεύτερο ζώδιο που θα επισκεφθεί το 2024, είναι μια θέση που ο πλανήτης της αφθονίας, της επέκτασης και της σοφίας βρίσκεται σε «αδυναμία» σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, καθώς βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο της διακυβέρνησής του τον Τοξότη. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν παύει να είναι ένας πλανήτης που χαρίζει τύχη, εύνοια, φέρνει ευκαιρίες και δώρα στη ζωή μας. Στο ζώδιο των Διδύμων τα πάντα κινούνται γύρω από το μυαλό και τη σκέψη. Εδώ ο Δίας γίνεται περίεργος, έχει δίψα για μάθηση, έχει ζωντανή και παιχνιδιάρικη διάθεση και προσαρμόζεται. Άλλωστε οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο της επικοινωνίας, της πληροφορίας, της κοινωνικής δικτύωσης. Τα δώρα του Δία από αυτή τη θέση είναι η επέκταση και το άνοιγμα των οριζόντων μας που προέρχεται από τη διάθεση μας να σκεφτούμε, να μάθουμε, να μοιραστούμε με τους άλλους. Θα μας δώσει ευκαιρίες να ισχυροποιήσουμε την αυτοπεποίθησή μας στην επικοινωνία, θα μας κάνει πιο ανοιχτούς και πιο κοινωνικούς και θα θελήσουμε να μάθουμε και να δούμε νέα πράγματα, να εξερευνήσουμε νέες προοπτικές και να κάνουμε επίσης αλλαγές στη ζωή μας. Όμως ο Δίας φέτος θα σχηματίσει τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο τετράγωνα με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Τα τετράγωνα αυτά αφορούν κυρίως τα μεταβλητά ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων. Όμως όλοι στα ωροσκόπια μας έχουμε αυτά τα 4 ζώδια σε κάποιους οίκους, ή έχουμε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, άρα αφορούν όλους μας. Το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο δημιουργεί συνήθως εσωτερικές εντάσεις, ενώ μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με οξεία κριτική ή περιοριστικές αντιλήψεις ή συνθήκες. Ενδεχομένως κάποιες από τις απόψεις, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις μας να γκρεμιστούν με αυτή την επιρροή και να νιώθουμε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια σαν να χάνουμε τον έλεγχο στη ζωή μας. Το τετράγωνα του Δία με τον Κρόνο επίσης συνδέονται με οικονομικές δυσχέρειες, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Δεκέμβριο με τα έξοδά μας. Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και με τις σχέσεις μας. Προβλήματα χρόνων που κρύβαμε επιμελώς κάτω από το χαλάκι μπορεί να έρθουν με βιαιότητα στο προσκήνιο ώστε να τα αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο. Μια στάση υπευθυνότητας, πειθαρχίας και η θετική μας στάση απέναντι στις προκλήσεις θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να βγούμε κερδισμένοι μακροπρόθεσμα.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στους Ιχθύς σε όλη τη διάρκεια του 2024

Ο Κρόνος έχει πάρει θέση στους Ιχθύς από τις 07/03/2023 και θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς επηρεάζοντας τους γεννημένους στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Αναλυτικά για την επιρροή του Κρόνου στους Ιχθύς μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2024

Οι εκλείψεις είναι δείκτες σημαντικών αλλαγών στη ζωή μας. Οδηγούν σε ξεκαθαρίσματα, σηματοδοτούν το τέλος καταστάσεων και σχέσεων και οδηγούν σε νέες σχέσεις και καταστάσεις. Ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον κύκλο της ζωής. Κάθε χρονιά κατά μέσο όρο έχουμε δυο περιόδους εκλείψεων με 4 συνήθως εκλείψεις και το 2024 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τη χρονιά αυτή συνεχίζονται οι εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, ενώ θα ξεκινήσει και ο νέος κύκλος εκλείψεων που θα ξεδιπλωθεί τα επόμενα χρόνια στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου από τον Σεπτέμβριο. Αναλυτικά έχουμε:

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 25 Μαρτίου 2024 στον άξονα Ζυγού (Σελήνη) – Κριού (Ήλιος). Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 08 Απριλίου 2024 στο ζώδιο του Κριού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 στον άξονα Ιχθύων (Σελήνη) – Παρθένου (Ήλιος). Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 02 Οκτωβρίου 2024 στο ζώδιο του Ζυγού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου – αρχές δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

[...]