Δίδυμοι ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2024

Το 2024 έχετε όλες τις καλές προδιαγραφές για να εξελιχθείτε σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Είναι μια χρονιά εξερεύνησης και ανοίγματος των οριζόντων σας για πολλούς και ποικίλους λόγους. Ένας από αυτούς είναι η αλλαγή θέσης του Πλούτωνα που το 2024 θα εγκατασταθεί πλήρως στο ζώδιο του Υδροχόου για τα επόμενα 20 χρόνια. Το 2023 μας είχε δώσει μια πρόγευση από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο από το ζώδιο του Υδροχόου, αλλά από φέτος θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της επιρροής του.

Οι ορίζοντες σας διευρύνονται, η επιρροή σας ενισχύεται

Ο Πλούτωνας στις 21/01 λοιπόν περνά στο φιλικό προς το δικό σας ζώδιο του Υδροχόου, μέσα στον τομέα της περιπέτειας, της γνώσης, των ταξιδιών, των πεποιθήσεων σας για τη ζωή και τον κόσμο. Αν μη τι άλλο θα ενισχύσει περαιτέρω την επιθυμία σας να δείτε και να βιώσετε νέες εμπειρίες. Με κάποιο τρόπο μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, που θα κρατήσει η επιρροή του από αυτό το ζώδιο, πολλά από αυτά που πιστεύατε και αντιλαμβανόσασταν θα αλλάξουν για τα καλά, ενώ χρόνο με τον χρόνο θα αποκτάτε περισσότερη δύναμη επιρροής στο περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο που αποτελείτε μέρος του. Μάλιστα η φήμη σας δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας. Πάντως το 2024 θα συμβεί ακόμη κάτι σημαντικό για τον οικονομικό τομέα του ωροσκοπίου σας, καθώς ο Πλούτωνας θα φύγει από τον Αιγόκερω που στο δικό σας ωροσκόπιο συμβολίζει τις αξίες και τα οικονομικά θέματα και θα μπορείτε να τα διαχειριστείτε χωρίς απρόοπτα και μοιραία γεγονότα από δω και κάτω.

Ένας άλλος δείκτης αλλαγών είναι ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) που φέτος σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μέσα στον 11ο οίκο του Ηλιακού σας ωροσκοπίου που συνδέεται με τη συμμετοχή σας στην κοινωνία, σε ομάδες, οργανώσεις, κλπ., και θα σας ενθαρρύνει να επηρεάσετε με τα λόγια και τις πράξεις σας τον κόσμο με ένα θετικό τρόπο. Με τις περισσότερες εκλείψεις να πραγματοποιούνται στον άξονα Κριού-Ζυγού θα έχετε αρκετές αλλαγές και στις σχέσεις σας με φίλους, συνεργάτες, ομοϊδεάτες αλλά και στην ερωτική σας ζωή.

Κρόνος στους Ιχθύς ή το κάλεσμα στην περιπέτεια

Το 2023 ήταν μια αρκετά απαιτητική αλλά για κάποιους από τους εκπροσώπους του ζωδίου σας και κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο και αρκετά παραγωγική χρονιά, αφού ο Κρόνος από τον τομέα της καριέρας σας υποχρέωσε να συγκεντρωθείτε περισσότερο στα θέματα της δουλειάς, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια για όλες τις άλλες δραστηριότητες της ζωής σας. Όχι γιατί απαραίτητα γίνατε τόσο φιλόδοξοι ξαφνικά, ίσως γιατί το επέβαλλαν οι συνθήκες. Κάποιοι πήρατε προαγωγή, κάποιοι άλλοι όμως μπορεί να είχατε μεγαλύτερα προβλήματα με προϊσταμένους, νομικές ή άλλες συγκυρίες. Ο Κρόνος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο Μεσουράνημα σας και θα σας υποχρεώσει να συγκεντρωθείτε και να εστιαστείτε περισσότερο στην πρόοδο των επαγγελματικών σας. Μέσα στο 2024 κάποιοι από σας θα αναλάβετε πιο υπεύθυνα πόστα στη δουλειά σας, θα πάρετε ίσως προαγωγή σε μια άλλη θέση, θα πειραματιστείτε με ένα άλλο αντικείμενο εργασίας ή μπορεί να αλλάξετε εργοδότη και συνεργάτες. Μια χωροταξική αλλαγή είναι ένα από τα πιθανά σενάρια της χρονιάς, ειδικά αν έχετε γεννηθεί στα δύο πρώτα δεκαήμερα. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο θα επηρεαστείτε από τον Κρόνο κυρίως την επόμενη χρονιά. Ο Κρόνος στο Μεσουράνημα του ωροσκοπίου σας αποτελεί «κάλεσμα στην περιπέτεια» και ανάγκη για μεγάλες ανακαλύψεις. Είναι η στιγμή που αναρωτιόμαστε πραγματικά ποιο είναι το νόημα της ζωής μας, το νόημα της επιτυχίας και τι αντίκτυπο έχει στην κοινωνία που ζούμε. Το Μεσουράνημα δείχνει νέα ξεκινήματα και δεν είναι ο οίκος της διατήρησης των κεκτημένων μας. Οι περισσότεροι θα θελήσετε να πειραματιστείτε με κάτι καινούριο ξεπερνώντας φόβους, αναστολές και ανασφάλειες. Βέβαια συμβαίνει συχνά κάποιος που έχει αποφασίσει να κάνει κάτι καινούριο να το μετανιώνει προσωρινά και να βλέπει το παρελθόν με ροζ γυαλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε πίσω. Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στο Μεσουράνημα οι άλλοι μας βλέπουν ως αυτοδύναμους και αυτάρκεις. Είναι όμως ο φόβος μην πέσουμε από τα ψηλά που κυριαρχεί μέσα μας όταν ο Κρόνος περνάει από αυτό το κομμάτι του ωροσκοπίου μας. Γι’ αυτό είναι και η κατάλληλη στιγμή να προσπαθήσουμε να απαλλαχτούμε μια και καλή από τις φοβίες της αποτυχίας, τις ανασφάλειες, τον φόβο της εγκατάλειψης ή της απόρριψης. Στις 18/09 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη έκλειψη στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου κι έτσι οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο μπορεί να έχετε μια ξαφνική χωροταξική αλλαγή είτε επαγγελματικά είτε σε επίπεδο σπιτιού.

Το πρώτο πεντάμηνο θα προετοιμάσετε το έδαφος για τα καλύτερα που θα έρθουν μετά

Ο Δίας στο πρώτο πεντάμηνο θα ενισχύσει από τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας τη διαίσθηση σας. Ακόμη κι η φαντασία, η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα σας θα είναι σε εξαιρετικά επίπεδα μέχρι τον Μάιο που κατά βάση είναι διάστημα προπαρασκευαστικό για ένα πολύ καλύτερο υπόλοιπο της χρονιάς με τον Δία στο ζώδιο σας. Πολύ σημαντική η συμβολή της συνόδου Δία-Ουρανού στον τομέα της υγείας την άνοιξη. Έτσι αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα τα προηγούμενα χρόνια θα καταφέρετε να το ξεπεράσετε με λιγότερα προβλήματα. Εφέτος θα είναι πιο εύκολο να βρείτε τον σωστό ιατρό, θεραπεία ή εναλλακτική θεραπεία που θα σας απαλλάξει από θέματα υγείας και θα σας χαρίσει μεγαλύτερη ευρωστία. Επίσης είναι εξαιρετική η θέση του Δία για να βελτιώσετε με άσκηση και καλή διατροφή το σώμα σας. Ίσως να μην είναι τόσο κοινωνικό το πρώτο πεντάμηνο της χρονιάς όσο θα είναι το υπόλοιπο και να νιώθετε μεγαλύτερη ανάγκη να μένετε περισσότερο μόνοι. Όμως η μοναξιά που θα επιλέξετε δεν θα είναι ενοχλητική και δεν θα σας επιβάλλεται. Δεν είναι κατ’ ανάγκη αλλά επειδή χρειάζεστε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σας.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Στις 25/05 ο Δίας θα περάσει μετά από 12 χρόνια στο δικό σας ζώδιο, δημιουργώντας ένα εύφορο κλίμα ώστε να υλοποιήσετε τις επιδιώξεις σας και να στοχεύσετε στην πραγματοποίηση τουλάχιστον ενός ονείρου! Για κάποιους το όνειρο μπορεί να σχετίζεται με την καριέρα, για άλλους με ένα γάμο ή την απόκτηση ενός απογόνου, για κάποιους άλλους που είναι μικρότεροι σε ηλικία το όνειρο μπορεί να σχετίζεται με την επιτυχία τους στις σπουδές. Ό,τι είναι αυτό που εύχεστε να γίνει πραγματικότητα, μπορεί και θα γίνει μέσα στη νέα χρονιά. Όχι βεβαίως άκοπα. Το σημαντικό όμως εκτός από την προσπάθεια είναι και ότι και η τύχη αυτή τη χρονιά είναι στο πλευρό σας! Ο Δίας θα σας κάνει πιο αισιόδοξους, θα σας δώσει τον ενθουσιασμό που έλειπε από τη ζωή σας τα προηγούμενα χρόνια κι ακόμη κι αν προκύψει κάτι δύσκολο, όπως ένας χωρισμός ή το τέλος μιας συνεργασίας, δεν θα χάσετε την πίστη σας στον έρωτα ή στους ανθρώπους, γιατί γρήγορα ο Δίας θα σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε αυτό που χάθηκε με κάτι που σας αξίζει περισσότερο. Αν τώρα είστε σε μια σχέση που περνάει κρίση, θα καταφέρετε πιο εύκολα να τα ξαναβρείτε με τον άνθρωπο σας ζητώντας ίσως και τις συμβουλές κάποιων ειδικών. Αν είστε μόνοι-ες εύκολα θα κάνετε από το καλοκαίρι σημαντικές γνωριμίες και κάποια από αυτές πιθανώς να είναι και η αδελφή ψυχή σας! Το σημαντικότερο είναι να είστε ανοιχτοί απέναντι στους άλλους χωρίς προκαταλήψεις, γιατί ο σύντροφός που θα ερωτευθείτε πιθανώς να έχει τεράστιες διαφορές από σας, όπως ηλικία, εθνικότητα, κουλτούρα, κλπ. Το πιο σημαντικό με τον Δία στο ζώδιο σας είναι ότι θα δείτε εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας διαφορετικά και θα θελήσετε να τον βελτιώσετε. Προσοχή μόνο στις υπερβολές (ιδιαίτερα στο φαγητό), γιατί ο Δίας μας χαρίζει στο πνεύμα της επέκτασης και κάποιους πόντους στη μέση αν δεν προσέξουμε.

Τα απαιτητικά διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

1 Ιανουαρίου – 4 Ιανουαρίου

23 Μαρτίου – 30 Απριλίου

21 Ιουλίου – 4 Σεπτεμβρίου και κοντά στις 18/09 με την έκλειψη στους Ιχθύς

Δίδυμοι

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΛΛΟ ΖΩΔΙΟ

2024

Κάθε νέα χρονιά αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας, φέρει τη δική της διαφορετική ενέργεια, τις δικές της προκλήσεις και ευκαιρίες. Το 2024 δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τον κανόνα αυτό. Οι πλανήτες κινούνται αέναα στο Ηλιακό μας σύστημα, αλλά κάποιες από τις κινήσεις και τις όψεις τους είναι πιο σημαντικές μέσα στη νέα χρονιά. Ας δούμε λοιπόν τις κορυφαίες αστρολογικές επιρροές του 2024 και πώς θα μας επηρεάσουν αναλυτικά.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι το 2044

Πέρυσι όπως και φέτος έχουμε το παιχνίδι του Πλούτωνα ανάμεσα σε δυο ζώδια: τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο. Το 2023 είχαμε το ίδιο παιχνίδι, μόνο που η δοκιμαστική του πτήση στον Υδροχόο κράτησε πολύ λιγότερο σε σχέση με την περίοδο που έμεινε στον Αιγόκερω. Φέτος θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Θα μείνει στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στον Υδροχόο, όπου θα εγκατασταθεί για τα καλά για τα επόμενα 20 χρόνια στις 19/11/2024, ενώ θα αποχαιρετήσει τον Αιγόκερω εντελώς μένοντας μόνο από τις 02/09/2024 μέχρι τις 19/11/2024. Ο Πλούτωνας στην ελληνική μυθολογία ήταν ο βασιλιάς του «κάτω κόσμου». Συνδέεται με τον θάνατο και την αναγέννηση, τη μεταμόρφωση, την ενδυνάμωση, τη δύναμη, την εξουσία και το ασυνείδητο. Συμβολίζει το αόρατο, το μυστήριο, την ψυχή και κάθε ζωδιακή του μετακίνηση δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και το συλλογικό ασυνείδητο, τις μάζες και τη ζωή στον πλανήτη. Σαφώς τη μετάβαση από τον Αιγόκερω που παρέμεινε από το 2008 στον Υδροχόο θα την αισθανθούμε σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε πήραμε μια γεύση το 2023. Από το 2008 ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω με κάποιο τρόπο διέλυσε κοινωνικές και πολιτικές δομές, άλλαξε πολλά από τα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία, δημιούργησε μεγάλες ανασφάλειες και γκρέμισε σχεδόν ό,τι μας έδινε ασφάλεια και σιγουριά για να γεννήσει μια εντελώς νέα κατάσταση από τη νέα του θέση στον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και σχετίζεται με την πρόοδο της τεχνολογίας, την επανάσταση, την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και τη δύναμη που επιστρέφει πλέον στον άνθρωπο μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Σαφώς και μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουμε τις όποιες παθογένειες έχουμε εντοπίσει αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου, ή όσοι έχουν πλανήτες ή και ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τη 0η μέχρι και την 3η μοίρα. Αναλυτικά για τον Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο την άνοιξη του 2024 (21/04/2024)

Μια αρκετά σπάνια όψη θα σχηματιστεί την άνοιξη του 2024 ανάμεσα στον Δία και τον Ουρανό που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ζώδιο του Ταύρου. Η όψη θα είναι ακριβείας στις 21/04/2024, αλλά το εύρος της επιρροής της θα είναι πολύ μεγαλύτερο και συγκεκριμένα από τις 24/02/2024 μέχρι τις 25/05/2024. Πάντα η συνάντηση δυο αργών πλανητών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι σημαντική για τα τεκταινόμενα. Όταν οι αργοί πλανήτες μας επηρεάζουν ο αντίκτυπος τους δεν αφορά μόνο τις μέρες που σχηματίζουν μια όψη, αλλά πολλές φορές και ολόκληρους μήνες ή χρόνια. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό θα ενεργοποιήσει αλλαγές τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό στον πλανήτη μας. Ο Δίας είναι ο ευεργέτης πλανήτης της αστρολογίας που ό,τι αγγίζει το μεγεθύνει, το επεκτείνει. Φέρνει ευκαιρίες, αισιοδοξία, ελπίδα και δίνει νόημα στη ζωή μας. Ο Ουρανός από την άλλη είναι ο πλανήτης της αλλαγής. Είναι ο πλανήτης της επανάστασης, της απελευθέρωσης από οτιδήποτε μας πιέζει και μας κάνει να ασφυκτιούμε είτε είναι καταστάσεις είτε άνθρωποι. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την εξέλιξη της ανθρωπότητας, του «ξυπνήματος» της συλλογικής μας συνείδησης και φέρνει εκπλήξεις και απρόοπτα. Καθώς είναι ο πιο «απρόβλεπτος» από τους πλανήτες είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα φέρει σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός φυσικά από τα βασικά της επιρροής που είναι οι κατακλυσμιαίες αλλαγές. Η κορυφαία συνάντηση Δία-Ουρανού υπόσχεται να μας ξυπνήσει, να μας ενεργοποιήσει προς την κατεύθυνση των αλλαγών, ενώ θα δούμε και ένα επαναστατικό ρεύμα σε κοινωνικό επίπεδο να ενώνει τις φωνές πολλών ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για περισσότερη δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους. Η όψη αυτή είναι ωδή στη διαφορετικότητα και μας ανοίγει νέους ορίζοντες σκέψης. Αναλυτικά για την επιρροή της συνόδου του Δία με τον Ουρανό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας θα βρίσκεται σε δυο ζώδια στη νέα χρονιά, στον Ταύρο μέχρι τις 25 Μαΐου και στους Διδύμους από τις 25/05/2024 μέχρι τις 09/06/2025

Για την επιρροή του Δία στον Ταύρο στο πρώτο πεντάμηνο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Ο Δίας στους Διδύμους, στο δεύτερο ζώδιο που θα επισκεφθεί το 2024, είναι μια θέση που ο πλανήτης της αφθονίας, της επέκτασης και της σοφίας βρίσκεται σε «αδυναμία» σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, καθώς βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο της διακυβέρνησής του τον Τοξότη. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν παύει να είναι ένας πλανήτης που χαρίζει τύχη, εύνοια, φέρνει ευκαιρίες και δώρα στη ζωή μας. Στο ζώδιο των Διδύμων τα πάντα κινούνται γύρω από το μυαλό και τη σκέψη. Εδώ ο Δίας γίνεται περίεργος, έχει δίψα για μάθηση, έχει ζωντανή και παιχνιδιάρικη διάθεση και προσαρμόζεται. Άλλωστε οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο της επικοινωνίας, της πληροφορίας, της κοινωνικής δικτύωσης. Τα δώρα του Δία από αυτή τη θέση είναι η επέκταση και το άνοιγμα των οριζόντων μας που προέρχεται από τη διάθεση μας να σκεφτούμε, να μάθουμε, να μοιραστούμε με τους άλλους. Θα μας δώσει ευκαιρίες να ισχυροποιήσουμε την αυτοπεποίθησή μας στην επικοινωνία, θα μας κάνει πιο ανοιχτούς και πιο κοινωνικούς και θα θελήσουμε να μάθουμε και να δούμε νέα πράγματα, να εξερευνήσουμε νέες προοπτικές και να κάνουμε επίσης αλλαγές στη ζωή μας. Όμως ο Δίας φέτος θα σχηματίσει τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο τετράγωνα με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Τα τετράγωνα αυτά αφορούν κυρίως τα μεταβλητά ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων. Όμως όλοι στα ωροσκόπια μας έχουμε αυτά τα 4 ζώδια σε κάποιους οίκους, ή έχουμε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, άρα αφορούν όλους μας. Το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο δημιουργεί συνήθως εσωτερικές εντάσεις, ενώ μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με οξεία κριτική ή περιοριστικές αντιλήψεις ή συνθήκες. Ενδεχομένως κάποιες από τις απόψεις, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις μας να γκρεμιστούν με αυτή την επιρροή και να νιώθουμε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια σαν να χάνουμε τον έλεγχο στη ζωή μας. Το τετράγωνα του Δία με τον Κρόνο επίσης συνδέονται με οικονομικές δυσχέρειες, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Δεκέμβριο με τα έξοδά μας. Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και με τις σχέσεις μας. Προβλήματα χρόνων που κρύβαμε επιμελώς κάτω από το χαλάκι μπορεί να έρθουν με βιαιότητα στο προσκήνιο ώστε να τα αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο. Μια στάση υπευθυνότητας, πειθαρχίας και η θετική μας στάση απέναντι στις προκλήσεις θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να βγούμε κερδισμένοι μακροπρόθεσμα.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στους Ιχθύς σε όλη τη διάρκεια του 2024

Ο Κρόνος έχει πάρει θέση στους Ιχθύς από τις 07/03/2023 και θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς επηρεάζοντας τους γεννημένους στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Αναλυτικά για την επιρροή του Κρόνου στους Ιχθύς μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2024

Οι εκλείψεις είναι δείκτες σημαντικών αλλαγών στη ζωή μας. Οδηγούν σε ξεκαθαρίσματα, σηματοδοτούν το τέλος καταστάσεων και σχέσεων και οδηγούν σε νέες σχέσεις και καταστάσεις. Ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον κύκλο της ζωής. Κάθε χρονιά κατά μέσο όρο έχουμε δυο περιόδους εκλείψεων με 4 συνήθως εκλείψεις και το 2024 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τη χρονιά αυτή συνεχίζονται οι εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, ενώ θα ξεκινήσει και ο νέος κύκλος εκλείψεων που θα ξεδιπλωθεί τα επόμενα χρόνια στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου από τον Σεπτέμβριο. Αναλυτικά έχουμε:

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 25 Μαρτίου 2024 στον άξονα Ζυγού (Σελήνη) – Κριού (Ήλιος). Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 08 Απριλίου 2024 στο ζώδιο του Κριού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 στον άξονα Ιχθύων (Σελήνη) – Παρθένου (Ήλιος). Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 02 Οκτωβρίου 2024 στο ζώδιο του Ζυγού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου – αρχές δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

[...]