Αιγόκερως ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2024

Το 2024 ξεκινά δυναμικά καθώς από τις 04/01 στο ζώδιο σας περνά ο Άρης που σας καλεί να κυνηγήσετε τους φιλόδοξους στόχους σας. Θα είστε πιο αποφασισμένοι ούτως ή άλλως σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να κυνηγήσετε την επιτυχία κι αυτή τη φορά θα σας «κάτσει».

Αποζημιώνεστε για τους κόπους των τελευταίων 15 ετών

Η πιο σπουδαία αλλαγή είναι η έξοδος του Πλούτωνα από το ζώδιο σας που σας συντρόφευε από το 2008. Μέσα στα 15 τελευταία χρόνια έχετε περάσει από πολλές σκοπέλους, αλλά καταφέρατε να σταθείτε αυτόνομα στα πόδια σας και να αποκτήσετε δύναμη και πίστη στον εαυτό σας και στις δυνάμεις σας έστω και δια πυρός και σιδήρου. Ο Πλούτωνας θα περάσει σε μια πρώτη δόση από τις 21/01 στον Υδροχόο, θα επιστρέψει για πολύ λίγο από τις 02/09 μέχρι τις 19/11 στο δικό σας ζώδιο για τελευταία φορά και θα εγκατασταθεί για τα επόμενα 20 χρόνια στον Υδροχόο από τις 19/11. Ο Υδροχόος συμβολίζει τα οικονομικά στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο. Έτσι θα πάρετε πολύτιμα μαθήματα οικονομικής διαχείρισης και θα καταφέρετε να βγείτε σίγουρα πιο κερδισμένοι σε υλικό επίπεδο. Το τι θα χρειαστεί να θυσιάσετε για να έρθει ο πλούτος και η ασφάλεια στη ζωή σας θα το μάθετε στην πάροδο των είκοσι ετών. Φέτος θα επηρεαστείτε περισσότερο μόνο οι γεννημένοι στις 3 πρώτες μέρες του ζωδίου σας. Προσπαθήστε όμως ανεξάρτητα από το δεκαήμερο που έχετε γεννηθεί να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας με το χρήμα και τον τρόπο που το ξοδεύετε ή το διαχειρίζεστε γενικότερα.

Ο 2ος οίκος του ωροσκοπίου σας αντιπροσωπεύει τα οικονομικά που κερδίζετε από τη δουλειά, τις οικονομίες ή τα υπάρχοντα σας. Ακόμη δείχνει πόσο πολύ έχετε αυτοπεποίθηση και απαιτείτε να σας δοθεί αυτό που σας αξίζει.

Ο έρωτας σας ξαναθυμάται…

Αν τα προηγούμενα χρόνια στο κυνήγι της επαγγελματικής καταξίωσης είχατε ξεχάσει τον έρωτα, ο Δίας στο πιο ευνοϊκό σημείο προς το ζώδιο σας, στον Ταύρο, στον τομέα που αφορά τον έρωτα, τη δημιουργία, τα παιδιά και τη διασκέδαση θα σας το θυμίσει στη διάρκεια του πρώτου πενταμήνου που θα παραμείνει σε αυτή τη θέση. Στην πραγματικότητα θα ικανοποιήσει το παιδί που κρύβει ο καθένας από σας μέσα του κι αυτό από μόνο του είναι μεγάλη χαρά! Ακόμη κι αν έχετε απογοητευθεί στο παρελθόν από τον έρωτα και τις σχέσεις σας, εφέτος δεν θα μείνετε παραπονεμένοι. Αν είστε μόνοι-ες, ο Δίας θα φέρει στον δρόμο σας τη σωστή στιγμή αυτόν-η που περιμένατε ίσως και χρόνια, γι’ αυτό αρχίστε να κυκλοφορείτε όσο γίνεται περισσότερο και φυσικά να είστε δεκτικοί σε νέες γνωριμίες. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό την άνοιξη θα βοηθήσει να βρείτε κάτι που να σας συναρπάζει, αλλά να έχει και προοπτικές να γίνει μια σωστή σχέση. Αλλά κι εσείς που είστε σε νεότερη ηλικία και σας ενδιαφέρει περισσότερο το παιχνίδι και το φλερτ, μέσα στη χρονιά θα έχετε άπειρες ευκαιρίες να έχετε ανταπόκριση στα αισθήματα σας και να φλερτάρετε! Το μόνο που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι πρέπει να απαλλαχτείτε από τον φόβο που ίσως έχετε μέσα σας αν κάνατε κάποιες αποτυχημένες σχέσεις στο παρελθόν, γιατί με αυτό τον φόβο ως οδηγό δεν θα εκμεταλλευτείτε την καταπληκτική παρουσία του Δία στον τομέα του έρωτα. Πιστέψτε ότι σας αξίζει το καλύτερο και το καλύτερο θα έρθει!

Αν είστε ήδη δεσμευμένοι ή παντρεμένοι, η αγάπη για το σύντροφο σας θα βαθύνει και μαζί του μπορείτε να περάσετε αξέχαστες στιγμές διασκέδασης και χαράς. Ακόμη μπορεί να αποφασίσετε να επισημοποιήσετε τη σχέση σας, να συμβιώσετε, ή αν είστε στην κατάλληλη ηλικία να αποκτήσετε έναν απόγονο. Μάλιστα το 2024 είναι από τις πιο κατάλληλες χρονιές για τεκνοποίηση για τις γυναίκες Αιγόκερους ή με ωροσκόπο σε αυτό το ζώδιο και αν έχετε κάποιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα θα βρείτε πιο εύκολα λύσεις. Πέρα όμως από τον έρωτα και τα παιδιά, η παρουσία του Δία στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σας θα σας χαρίσει περισσότερες ευκαιρίες για χαρά και διασκέδαση, για να ανακαλύψετε ένα χόμπι ή ένα σπορ που θα σας ψυχαγωγήσει, ενώ αν ασχολείστε επαγγελματικά με χώρους αναψυχής, είστε καλλιτέχνες ή κάνετε μια δουλειά που χρειάζεται έμπνευση θα είναι από τις καλύτερες χρονιές σας.

Βελτίωση της υγείας – επέκταση των επαγγελματικών

Στην πορεία, από τις 25/05 κι έπειτα ο Δίας θα προχωρήσει στους Διδύμους, μια πιο ουδέτερη θέση προς το ζώδιο σας και θα σας βοηθήσει περισσότερο σε θέματα δουλειάς αλλά και φυσικής κατάστασης και υγείας. Κάποιοι μπορεί να κάνετε μάλιστα δυο παράλληλες δουλειές και να έχετε αύξηση στα έσοδα σας. Ενδεχομένως να πάρετε προαγωγή, να έχετε καλύτερους συνεργάτες και να μεγαλώσετε το πελατολόγιο σας αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Αν είχατε παραμελήσει τις ανάγκες της σωματικής σας υγείας, ο Δίας από τους Διδύμους θα βοηθήσει να ξαναβρείτε τη φόρμα σας και να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές στη διατροφή, την άσκηση και τη χαλάρωση. Καθώς στο δεύτερο εξάμηνο θα είστε πιο αγχώδεις και πιο νευρικοί, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να διώχνετε το άγχος και να κοιμάστε ή να ξεκουράζεστε περισσότερο.

Μαθήματα επικοινωνίας

Ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται στους Ιχθύς και αυτή τη χρονιά και τεστάρει την ικανότητα σας να επικοινωνήσετε σωστά τις σκέψεις και τις ιδέες σας, να διαπραγματεύεστε για τον εαυτό σας και για τους άλλους. Μάλιστα αν ασχολείστε επαγγελματικά με εκδόσεις, επικοινωνία, τουρισμό, μεταφορές, διδασκαλία, διαμεσολάβηση, μεσιτείες, εμπόριο μπορεί να έχετε αύξηση του όγκου εργασίας σας αλλά και προαγωγές. Στον ίδιο τομέα θα σχηματιστεί η πρώτη έκλειψη σε ένα διαφορετικό άξονα αυτή τη χρονιά, στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από μπλοκαρίσματα στον τρόπο που επικοινωνείτε. Η έκλειψη αυτή θα μπορούσε να σηματοδοτεί και μια αλλαγή αντικειμένου σπουδών.

Επιστροφή στις ρίζες

Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Κάρμα) θα βρίσκεται στον Κριό και μάλιστα τον Φεβρουάριο θα σχηματίσει σύνοδο με τον Χείρωνα που περιδιαβαίνει τον ίδιο τομέα της οικογένειας, του σπιτιού, της παιδικής σας ηλικίας και της γενέτειρας σας. Η σύνοδος αυτή σας καλεί να φροντίσετε με την ίδια αφοσίωση που διαχειρίζεστε τα επαγγελματικά και τα προσωπικά σας ζητήματα, την οικογένεια, την ακίνητη περιουσία σας. Ενδεχομένως να βρίσκεστε πιο συχνά με τους στενούς σας συγγενείς, να επισκέπτεστε τη γενέτειρά σας, αλλά και να κάνετε όνειρα για το δικό σας σπίτι και οικογένεια. Η πλειονότητα των εκλείψεων φέτος θα πραγματοποιηθούν στον άξονα καριέρας – οικογένειας φέρνοντας χωροταξικές αλλαγές στους δυο αυτούς τομείς την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Οι ρυθμοί πέφτουν στο τέλος της χρονιάς

Το τέλος της χρονιάς μετά τη φρενίτιδα των προηγούμενων 11 μηνών σας βρίσκει να πατάτε φρένο καθώς ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης, μπαίνει στις 06/12 σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία στον Λέοντα. Τον Δεκέμβριο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα οικονομικά, τις επενδύσεις και να αποφύγετε το ρίσκο σε αισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Τα δύσκολα διαστήματα της χρονιάς που χρειάζεται προσοχή, ψυχραιμία και φροντίδα σε υγεία, σχέσεις, οικογένεια και δουλειά είναι:

4 Ιανουαρίου – 13 Φεβρουαρίου

1 Μαΐου – 9 Ιουνίου

5 Σεπτεμβρίου – 3 Νοεμβρίου

Αιγόκερως

ΕΠΙΛΕΞΕ ΑΛΛΟ ΖΩΔΙΟ

2024

Κάθε νέα χρονιά αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας, φέρει τη δική της διαφορετική ενέργεια, τις δικές της προκλήσεις και ευκαιρίες. Το 2024 δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τον κανόνα αυτό. Οι πλανήτες κινούνται αέναα στο Ηλιακό μας σύστημα, αλλά κάποιες από τις κινήσεις και τις όψεις τους είναι πιο σημαντικές μέσα στη νέα χρονιά. Ας δούμε λοιπόν τις κορυφαίες αστρολογικές επιρροές του 2024 και πώς θα μας επηρεάσουν αναλυτικά.

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και από τις 19 Νοεμβρίου μέχρι το 2044

Πέρυσι όπως και φέτος έχουμε το παιχνίδι του Πλούτωνα ανάμεσα σε δυο ζώδια: τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο. Το 2023 είχαμε το ίδιο παιχνίδι, μόνο που η δοκιμαστική του πτήση στον Υδροχόο κράτησε πολύ λιγότερο σε σχέση με την περίοδο που έμεινε στον Αιγόκερω. Φέτος θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Θα μείνει στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς στον Υδροχόο, όπου θα εγκατασταθεί για τα καλά για τα επόμενα 20 χρόνια στις 19/11/2024, ενώ θα αποχαιρετήσει τον Αιγόκερω εντελώς μένοντας μόνο από τις 02/09/2024 μέχρι τις 19/11/2024. Ο Πλούτωνας στην ελληνική μυθολογία ήταν ο βασιλιάς του «κάτω κόσμου». Συνδέεται με τον θάνατο και την αναγέννηση, τη μεταμόρφωση, την ενδυνάμωση, τη δύναμη, την εξουσία και το ασυνείδητο. Συμβολίζει το αόρατο, το μυστήριο, την ψυχή και κάθε ζωδιακή του μετακίνηση δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και το συλλογικό ασυνείδητο, τις μάζες και τη ζωή στον πλανήτη. Σαφώς τη μετάβαση από τον Αιγόκερω που παρέμεινε από το 2008 στον Υδροχόο θα την αισθανθούμε σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε πήραμε μια γεύση το 2023. Από το 2008 ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω με κάποιο τρόπο διέλυσε κοινωνικές και πολιτικές δομές, άλλαξε πολλά από τα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία, δημιούργησε μεγάλες ανασφάλειες και γκρέμισε σχεδόν ό,τι μας έδινε ασφάλεια και σιγουριά για να γεννήσει μια εντελώς νέα κατάσταση από τη νέα του θέση στον Υδροχόο. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και σχετίζεται με την πρόοδο της τεχνολογίας, την επανάσταση, την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και τη δύναμη που επιστρέφει πλέον στον άνθρωπο μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Σαφώς και μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουμε τις όποιες παθογένειες έχουμε εντοπίσει αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου, ή όσοι έχουν πλανήτες ή και ωροσκόπο σε αυτά τα ζώδια από τη 0η μέχρι και την 3η μοίρα. Αναλυτικά για τον Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο την άνοιξη του 2024 (21/04/2024)

Μια αρκετά σπάνια όψη θα σχηματιστεί την άνοιξη του 2024 ανάμεσα στον Δία και τον Ουρανό που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ζώδιο του Ταύρου. Η όψη θα είναι ακριβείας στις 21/04/2024, αλλά το εύρος της επιρροής της θα είναι πολύ μεγαλύτερο και συγκεκριμένα από τις 24/02/2024 μέχρι τις 25/05/2024. Πάντα η συνάντηση δυο αργών πλανητών παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι σημαντική για τα τεκταινόμενα. Όταν οι αργοί πλανήτες μας επηρεάζουν ο αντίκτυπος τους δεν αφορά μόνο τις μέρες που σχηματίζουν μια όψη, αλλά πολλές φορές και ολόκληρους μήνες ή χρόνια. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανό θα ενεργοποιήσει αλλαγές τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό στον πλανήτη μας. Ο Δίας είναι ο ευεργέτης πλανήτης της αστρολογίας που ό,τι αγγίζει το μεγεθύνει, το επεκτείνει. Φέρνει ευκαιρίες, αισιοδοξία, ελπίδα και δίνει νόημα στη ζωή μας. Ο Ουρανός από την άλλη είναι ο πλανήτης της αλλαγής. Είναι ο πλανήτης της επανάστασης, της απελευθέρωσης από οτιδήποτε μας πιέζει και μας κάνει να ασφυκτιούμε είτε είναι καταστάσεις είτε άνθρωποι. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την εξέλιξη της ανθρωπότητας, του «ξυπνήματος» της συλλογικής μας συνείδησης και φέρνει εκπλήξεις και απρόοπτα. Καθώς είναι ο πιο «απρόβλεπτος» από τους πλανήτες είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα φέρει σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός φυσικά από τα βασικά της επιρροής που είναι οι κατακλυσμιαίες αλλαγές. Η κορυφαία συνάντηση Δία-Ουρανού υπόσχεται να μας ξυπνήσει, να μας ενεργοποιήσει προς την κατεύθυνση των αλλαγών, ενώ θα δούμε και ένα επαναστατικό ρεύμα σε κοινωνικό επίπεδο να ενώνει τις φωνές πολλών ανθρώπων που είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για περισσότερη δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους. Η όψη αυτή είναι ωδή στη διαφορετικότητα και μας ανοίγει νέους ορίζοντες σκέψης. Αναλυτικά για την επιρροή της συνόδου του Δία με τον Ουρανό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Ο Δίας θα βρίσκεται σε δυο ζώδια στη νέα χρονιά, στον Ταύρο μέχρι τις 25 Μαΐου και στους Διδύμους από τις 25/05/2024 μέχρι τις 09/06/2025

Για την επιρροή του Δία στον Ταύρο στο πρώτο πεντάμηνο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Ο Δίας στους Διδύμους, στο δεύτερο ζώδιο που θα επισκεφθεί το 2024, είναι μια θέση που ο πλανήτης της αφθονίας, της επέκτασης και της σοφίας βρίσκεται σε «αδυναμία» σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία, καθώς βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο της διακυβέρνησής του τον Τοξότη. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση δεν παύει να είναι ένας πλανήτης που χαρίζει τύχη, εύνοια, φέρνει ευκαιρίες και δώρα στη ζωή μας. Στο ζώδιο των Διδύμων τα πάντα κινούνται γύρω από το μυαλό και τη σκέψη. Εδώ ο Δίας γίνεται περίεργος, έχει δίψα για μάθηση, έχει ζωντανή και παιχνιδιάρικη διάθεση και προσαρμόζεται. Άλλωστε οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο της επικοινωνίας, της πληροφορίας, της κοινωνικής δικτύωσης. Τα δώρα του Δία από αυτή τη θέση είναι η επέκταση και το άνοιγμα των οριζόντων μας που προέρχεται από τη διάθεση μας να σκεφτούμε, να μάθουμε, να μοιραστούμε με τους άλλους. Θα μας δώσει ευκαιρίες να ισχυροποιήσουμε την αυτοπεποίθησή μας στην επικοινωνία, θα μας κάνει πιο ανοιχτούς και πιο κοινωνικούς και θα θελήσουμε να μάθουμε και να δούμε νέα πράγματα, να εξερευνήσουμε νέες προοπτικές και να κάνουμε επίσης αλλαγές στη ζωή μας. Όμως ο Δίας φέτος θα σχηματίσει τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο τετράγωνα με τον Κρόνο στους Ιχθύς. Τα τετράγωνα αυτά αφορούν κυρίως τα μεταβλητά ζώδια των Διδύμων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Ιχθύων. Όμως όλοι στα ωροσκόπια μας έχουμε αυτά τα 4 ζώδια σε κάποιους οίκους, ή έχουμε ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, άρα αφορούν όλους μας. Το τετράγωνο του Δία με τον Κρόνο δημιουργεί συνήθως εσωτερικές εντάσεις, ενώ μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με οξεία κριτική ή περιοριστικές αντιλήψεις ή συνθήκες. Ενδεχομένως κάποιες από τις απόψεις, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις μας να γκρεμιστούν με αυτή την επιρροή και να νιώθουμε μεγαλύτερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια σαν να χάνουμε τον έλεγχο στη ζωή μας. Το τετράγωνα του Δία με τον Κρόνο επίσης συνδέονται με οικονομικές δυσχέρειες, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τόσο τον Αύγουστο όσο και τον Δεκέμβριο με τα έξοδά μας. Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και με τις σχέσεις μας. Προβλήματα χρόνων που κρύβαμε επιμελώς κάτω από το χαλάκι μπορεί να έρθουν με βιαιότητα στο προσκήνιο ώστε να τα αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο. Μια στάση υπευθυνότητας, πειθαρχίας και η θετική μας στάση απέναντι στις προκλήσεις θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και να βγούμε κερδισμένοι μακροπρόθεσμα.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται στους Ιχθύς σε όλη τη διάρκεια του 2024

Ο Κρόνος έχει πάρει θέση στους Ιχθύς από τις 07/03/2023 και θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς επηρεάζοντας τους γεννημένους στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων, δηλαδή Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Αναλυτικά για την επιρροή του Κρόνου στους Ιχθύς μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ 2024

Οι εκλείψεις είναι δείκτες σημαντικών αλλαγών στη ζωή μας. Οδηγούν σε ξεκαθαρίσματα, σηματοδοτούν το τέλος καταστάσεων και σχέσεων και οδηγούν σε νέες σχέσεις και καταστάσεις. Ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν τον ίδιο τον κύκλο της ζωής. Κάθε χρονιά κατά μέσο όρο έχουμε δυο περιόδους εκλείψεων με 4 συνήθως εκλείψεις και το 2024 δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τη χρονιά αυτή συνεχίζονται οι εκλείψεις στον άξονα Κριού-Ζυγού τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, ενώ θα ξεκινήσει και ο νέος κύκλος εκλείψεων που θα ξεδιπλωθεί τα επόμενα χρόνια στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου από τον Σεπτέμβριο. Αναλυτικά έχουμε:

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 25 Μαρτίου 2024 στον άξονα Ζυγού (Σελήνη) – Κριού (Ήλιος). Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 08 Απριλίου 2024 στο ζώδιο του Κριού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι του δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 στον άξονα Ιχθύων (Σελήνη) – Παρθένου (Ήλιος). Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου.

Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη στις 02 Οκτωβρίου 2024 στο ζώδιο του Ζυγού. Επηρεάζονται Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου – αρχές δευτέρου δεκαημέρου των ζωδίων τους.

[...]