Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Φεβρουαρίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Φεβρουαρίου 2023

Ευνοϊκές και δύσκολες μέρες του Φεβρουαρίου 2023

Ο Φεβρουάριος ξεκινά με ιδιαίτερη ένταση, καθώς στο πρώτο του Σαββατοκύριακο σχηματίζονται μια πλειάδα όψεων, όπως το τετράγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη που σε συνδυασμό με την Πανσέληνο του μήνα δημιουργεί αναταραχές σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο παγκοσμίως, ενώ υπάρχει κλίμα πόλωσης. Οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά και πρέπει να είμαστε λίγο πιο ευέλικτοι και όχι εγωιστές στην προσέγγισή μας στα πράγματα και κυρίως στις σχέσεις μας. Η Πανσέληνος στις 05/02 στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου δείχνει έντονο συναισθηματισμό και δίνει έμφαση στις ερωτικές σχέσεις, αλλά και στις σχέσεις με τα παιδιά αν είστε γονείς. Μπορεί να προκύψουν βέβαια και θετικές εξελίξεις, μολονότι για κάποιους αυτή η συναισθηματική κορύφωση αν τα πράγματα είναι ρευστά στις σχέσεις τους μπορεί να οδηγήσει σε μια απομάκρυνση. Σταδιακά μετά τις 06/02/2023 αποφορτίζεται κάπως το κλίμα. Ο Ερμής θα παραμείνει στον Αιγόκερω μέχρι τις 11/02/2023 βοηθώντας να οργανώσουμε κάπως ό,τι ήταν σε χάος τον Ιανουάριο. Μετά τις 11/02/2023 προχωρά στον Υδροχόο που του ταιριάζει περισσότερο. Αυτό θα ξεμπλοκάρει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στα θέματα επικοινωνίας και θα μας επιτρέψει να συνεννοηθούμε καλύτερα. Σε όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου έχουμε σχετικά μικρή πλανητική δραστηριότητα με την έννοια των αλλαγών θέσεων των πλανητών. Κυριαρχεί μόνο η είσοδος του Ερμή στον Υδροχόο στις 11/02/2023, η είσοδος του Ήλιου στους Ιχθύς στις 19/02/2023 και η είσοδος της Αφροδίτης στον Κριό στις 20/02/2023 την ίδια μέρα που σχηματίζεται η νέα και πολλά υποσχόμενη Σελήνη του μήνα.

Ποια είναι η καταλληλότερη μέρα για να κλείσετε τα σημαντικά σας ραντεβού; Πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα; Πότε πρέπει να είστε προσεκτικοί σε θέματα υγείας και σε επιπόλαιες δράσεις και αποφάσεις; Σημειώστε τις θετικές και τις αρνητικές μέρες του Φεβρουαρίου, για να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμα σας.

Για την καλύτερη ενημέρωση σας σάς παραθέτω εκτός των ζωδίων που οι όψεις θα επηρεάσουν περισσότερο και τις μοίρες που είναι πιο ευαίσθητες σε αυτές τις όψεις.

Αν δεν γνωρίζετε τη μοίρα του ζωδίου ή του ωροσκόπου σας πατήστε εδώ.

Όταν δεν αναφέρομαι σε κάποια ημέρα του μήνα σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια κυρίαρχη όψη.

4 Φεβρουαρίου: Ο Ήλιος από τον Υδροχόο σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ουρανό στον Ταύρο, μια όψη ιδιαίτερα μαχητική που αγαπά το ρίσκο. Θα νιώθουμε πιο έντονα την ανάγκη να απελευθερωθούμε από περιορισμούς και να διώξουμε τη ρουτίνα και τη στασιμότητα από την καθημερινότητα μας. Νέες δραστηριότητες, σχέσεις, αλλά και συναισθήματα μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο. Είναι μια όψη για να ξεκινήσουμε κάτι που χρειάζεται τόλμη και έντονη ενέργεια για να απογειωθεί. Από την άλλη, μπορεί να δείχνει απρόοπτα, έκτακτα γεγονότα, ανατροπές και εξελίξεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Επηρεάζει Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 15 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

5 Φεβρουαρίου: Σχηματίζεται η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, μια ιδιαίτερα παθιασμένη Πανσέληνος που μας καλεί να βρούμε κάτι που μας εμπνέει, μας ενθουσιάζει και να του δώσουμε προσοχή, ενέργεια και την αγάπη μας. Δεν έχει σημασία αν είναι ένας άνθρωπος, ένα χόμπι, ένα πρότζεκτ. Σημασία έχει να μιλά στην καρδιά μας. Η βασική της όψη είναι το τετράγωνο με τον Ουρανό που φέρνει ανατροπές, αποκαλύψεις, ξαφνικές εξελίξεις και απρόοπτα. Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 16 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τετράγωνο της Αφροδίτης από τους Ιχθύς με τον Άρη στους Διδύμους, μια ιδιαίτερα έντονη όψη που από τη μια αυξάνει την επιθυμία μας για ερωτικές συνευρέσεις, για φλερτ, τονώνει τη σεξουαλική επιθυμία, αλλά πολλές φορές μπορεί να μας κάνει και ιδιαίτερα επιθετικούς και να φέρουμε τους άλλους σε δύσκολη θέση. Δημιουργεί τάση για ασυμφωνίες, παρορμητικές αποφάσεις, τάση για διαφωνίες, χωρισμούς, ζήλιες και θυμούς. Ο εγωισμός πολλές φορές με αυτή την όψη νικάει το συναίσθημα και εύκολα μπορεί να μας αποξενώσει. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή πέρα από τις σχέσεις και στα οικονομικά. Επηρεάζει δυσαρμονικά Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στις 11 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

6 Φεβρουαρίου: Ο Ερμής από τον Αιγόκερω σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Η όψη παραπέμπει σε πιο χαλαρές στιγμές, σε απολαύσεις, σε ονειροπόληση, ρομαντική διάθεση, αλλά αυξάνει και τις τάσεις φυγής. Ευνοεί τα ζώδια της γης και του νερού, δηλαδή Ιχθύες, Σκορπιούς, Αιγόκερους, Παρθένους, Καρκίνους, Ταύρους του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 23 μοίρες.

8 Φεβρουαρίου: Η Αφροδίτη από τους Ιχθύς σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο φέρνοντας ευχάριστες ειδήσεις, εκπλήξεις, απρόσμενα δώρα, κεραυνοβόλους έρωτες, συναρπαστικές εμπειρίες στις σχέσεις μας, νέες γνωριμίες. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της γης και του νερού, δηλαδή Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθύες με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων τους, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στην 15η μοίρα.

10 Φεβρουαρίου: Ο Ερμής από τον Αιγόκερω συναντά τον Πλούτωνα σε όψη συνόδου και μπορεί να είμαστε πιο καχύποπτοι, πιο αρνητικοί και πιο δύσπιστοι. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποβάλλουμε την αρνητική σκέψη, να αποφύγουμε λεκτικές αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους που μπορεί να χάσουμε το δίκιο μας, ενώ η όψη προσφέρεται αν θέλουμε να κάνουμε βαθιά έρευνα. Επηρεάζει δυσμενώς Κριούς, Αιγόκερους, Ζυγούς και Καρκίνους του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν πλανήτες κοντά στις 28 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

11 Φεβρουαρίου: Ο Ερμής εγκαταλείπει μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα το ζώδιο του Αιγόκερου και προχωρά σε ένα περιβάλλον που ταιριάζει περισσότερο στην επικοινωνιακή και εγκεφαλική του φύση στον Υδροχόο. Θα ευνοήσει τα ζώδια του αέρα Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους.

15 Φεβρουαρίου: Η Αφροδίτη συναντά σε σύνοδο τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, μια όψη που δημιουργεί δυνατότητες για νέα ειδύλλια και ρομαντικούς έρωτες, αλλά και μεγαλύτερο δέσιμο σε ήδη υπάρχουσες σχέσεις. Βέβαια δεν είναι μια πολύ πρακτική όψη, οπότε μην βάλετε πολύ δύσκολα στη μέρα σας σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι μια όψη καλλιτεχνίας, δημιουργικότητας. Βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τα χόμπι σας, να χαλαρώσετε ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική ή να δείτε μια ταινία ή μια σειρά που θα σας κάνει να ταξιδέψετε! Επηρεάζει θετικά Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύες του τρίτου δεκαημέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 24 μοίρες.

16 Φεβρουαρίου: Σχηματίζεται η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου στον Υδροχόο, μια όψη αρκετά βαριά αφού ο Κρόνος πάντα δείχνει ευθύνες, πειθαρχία, ρεαλισμό και περισσότερες έγνοιες. Επηρεάζονται πιο πολύ τα σταθερά ζώδια: Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο, ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στις 27 μοίρες των ζωδίων αυτών.

18 Φεβρουαρίου: Ο Ερμής από τον Υδροχόο σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία στον Κριό. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα τυχερή όψη και πολύ βοηθητική για να έχουμε ευχάριστες ειδήσεις, διαδρομές, πληροφορίες. Καλή όψη για συζητήσεις, επαφές, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, υπογραφές, για θέματα σπουδών, επαγγελματικών πλάνων, αγορών, δοσοληψιών, διακανονισμών. Επηρεάζει θετικά τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα. Δηλαδή Κριούς, Λέοντες, Τοξότες, Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου – αρχές δευτέρου, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 9 μοίρες.

19 Φεβρουαρίου: Σχηματίζεται το εξάγωνο της Αφροδίτης από τους Ιχθύς με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Η όψη αυτή δείχνει ένταση στα συναισθήματα μας κυρίως σε ερωτικό επίπεδο, τάση για έλεγχο στις σχέσεις, σεξουαλική έλξη, αλλά και ζήλιες και εμμονές. Καλή όψη για οικονομικά ζητήματα. Ευνοούνται κυρίως Καρκίνοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι, Ιχθύες, Ταύροι και Παρθένοι με γενέθλια στο τέλος των ζωδίων τους, ή όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 29 μοίρες.

Την ίδια μέρα ο Ήλιος στο αέναο ταξίδι του στον ζωδιακό προχωρά στο ζώδιο των Ιχθύων.

20 Φεβρουαρίου: Η Αφροδίτη προχωρά στον Κριό κάνοντας μας πιο ενθουσιώδεις, παρορμητικούς και βιαστικούς στα θέματα του έρωτα, των φλερτ, αλλά και των οικονομικών. Θα ευνοηθούν περισσότερο Κριοί, Λέοντες και Τοξότες. Η φετινή της διέλευση θα είναι ιδιαίτερα τυχερή, καθώς θα συναντήσει αρχές Μαρτίου τον Δία στον Κριό.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων, μια ιδιαίτερα δυνατή στιγμή για τον κόσμο των συναισθημάτων μας, των ονείρων μας και της διαίσθησης. Η πιο στενή της όψη είναι με τον Κρόνο που βρίσκεται στο τέλος του Υδροχόου, κάτι που την κάνει ιδανική για να κάνουμε ένα σταθερό ξεκίνημα ή να διαχειριστούμε εξαιρετικά μια δύσκολη υπόθεση ή σχέση. Επηρεάζει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες με γενέθλια στις αρχές των ζωδίων τους, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες κοντά στην 1η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

22 Φεβρουαρίου: Τα ξημερώματα της 22ας Φεβρουαρίου ο Ερμής από τον Υδροχόο σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό σε μια μέρα που μπορεί να φέρει απρόοπτα και ξαφνικά προβλήματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, τα μέσα επικοινωνίας, τον ηλεκτρισμό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον τεχνολογικό εξοπλισμό. Επηρεάζονται Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια αρχές του δευτέρου δεκαήμερου και κυρίως όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο κοντά στις 15 μοίρες αυτών των ζωδίων.

Την ίδια μέρα σχηματίζεται το τρίγωνο του Ερμή από τον Υδροχόο με τον Άρη στους Διδύμους, μια όψη της οποίας αν κάνουμε καλή χρήση μας χαρίζει ευστροφία, ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων, δυναμική ματιά στα πράγματα, αυθορμητισμό. Στην αρνητική της εκδήλωση μπορεί να μας κάνει παρορμητικούς στην κρίση και τη δράση μας, βιαστικούς όταν μιλάμε, οδηγούμε, χειριζόμαστε επικίνδυνα μηχανήματα, ενώ μπορεί ακόμη να γίνουμε και επιθετικοί σε συζητήσεις όταν δεν συμφωνούμε με τους άλλους. Ευνοεί κυρίως τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα, δηλαδή Κριούς, Διδύμους, Λέοντες, Ζυγούς, Τοξότες και Υδροχόους με γενέθλια στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων τους, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια κοντά στις 16 μοίρες.