Ήλιος στον Ζυγό: Το απόλυτο κρας τεστ στις σχέσεις και στις αντοχές μας!

Ήλιος στον Ζυγό: Το απόλυτο κρας τεστ στις σχέσεις και στις αντοχές μας!

Ο Ήλιος περνά φέτος στον Ζυγό στις 22/9 το απόγευμα, σημαίνοντας τη φετινή φθινοπωρινή ισημερία, εκείνη τη μαγική στιγμή του χρόνου που η μέρα είναι ακριβώς ίση με τη νύχτα και έστω και για λίγες ώρες βιώνουμε μια ουράνια αρμονία και ισορροπία. Από αύριο οι μέρες θα μικραίνουν και οι νύχτες θα μεγαλώνουν, μέχρι το χειμερινό Ηλιοστάσιο που έχουμε τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στις 21/12.

Επίσης, η φθινοπωρινή ισημερία σηματοδοτεί την έναρξη των γενεθλίων του Ζυγού. Ο Ήλιος δεν μπαίνει κάθε χρόνο την ίδια χρονική στιγμή σε κάθε ζώδιο. Έτσι κάποιες χρονιές μπαίνει στις 23/9 και άλλες στις 22/9. Φέτος τα παιδιά που θα γεννηθούν μέχρι τις 22/9 στις 16:29 το απόγευμα θα εκπροσωπούν το ζώδιο της Παρθένου, ενώ όσα γεννηθούν μετά τις 16:30 το ζώδιο του Ζυγού.

Αρμονία, ομορφιά, δικαιοσύνη

Το ζώδιο του Ζυγού είναι το ζώδιο που περισσότερο απ’ όλα επιζητά την αρμονία, την ισορροπία, την ειρήνη και την ομορφιά. Η ζυγαριά, το σύμβολο του Ζυγού (το μόνο άψυχο σύμβολο στον ζωδιακό) δείχνει τη σχέση του ζωδίου με τη δικαιοσύνη, που πρέπει να είναι αντικειμενική χωρίς να επηρεάζεται από το συναίσθημα, τα πάθη και τις ανθρώπινες αδυναμίες. Είναι το ζώδιο που έχει ευαισθησία στο να μην αδικείται κανείς και να ακούγονται όλες οι απόψεις, τηρώντας πάντα ίσες αποστάσεις. Μπορεί οι Ζυγοί να φημίζονται ότι είναι διπλωμάτες και ότι θέλουν να ευχαριστούν τους πάντες, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις ως άδικους. Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης του ζωδίου, δίνει στους Ζυγούς μια εκλεπτυσμένη γοητεία ανεξάρτητα από την ομορφιά που διαθέτουν. Οι Ζυγοί είναι οι εστέτ του ζωδιακού. Έχουν δε ένα απίστευτο φυσικό ταλέντο στο να φαίνονται καλοφροντισμένοι και γοητευτικοί, χωρίς να προσπαθούν ιδιαίτερα γι’ αυτό. Ακόμη και με τα αρνητικά χαρακτηριστικά που τους συνοδεύουν -την αναποφασιστικότητα, την αναβλητικότητα- έχουν μια έμφυτη ευγένεια που στο τέλος τους τα συγχωρείς όλα.

Ενδοσκόπηση στις αρετές που σπανίζουν

Την περίοδο που ο Ήλιος θα παραμείνει στον Ζυγό, φέτος από 22/9 μέχρι 22/10, είναι το διάστημα που πρέπει να ψάξουμε μέσα μας και έξω την αρμονία, την ομορφιά, τη γαλήνη, την ευγένεια. Σε ένα δύσκολο κόσμο, ιδιαίτερα όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα φέτος με την πανδημία, την κρίση, τις απειλές, τη βία, ας ψάξουμε πρώτα μέσα μας και έπειτα έξω να βρούμε αυτές τις αρετές που σπανίζουν πια. Απέναντι στο μίσος και τον θυμό, ας αντιτάξουμε την ευγένεια, την καλοσύνη, την αποδοχή, την αντικειμενικότητα και ας κοιτάξουμε να είμαστε πρώτα πιο δίκαιοι απέναντι στον εαυτό μας και μετά στους άλλους.

Απαιτητική περίοδος

Φέτος όμως η περίοδος του Ζυγού (για φέτος 22/9-22/10), εξαιτίας των δύσκολων όψεων με Άρη, Δία, Κρόνο και Πλούτωνα είναι ίσως η πιο απαιτητική μέχρι το τέλος της χρονιάς. Είναι μια περίοδος που θα δοκιμάσει τα νεύρα, τις αντοχές και θα μας στερήσει δυστυχώς κάτι από την έντονη κοινωνικότητα, που είναι χαρακτηριστικό επίσης του Ζυγού. Ίσως οι συνθήκες να είναι πιο περιορισμένες και οι συναθροίσεις για κοινωνικούς λόγους να περιοριστούν περαιτέρω. Πάντως, είναι η κατάλληλη στιγμή να δούμε καλύτερα τις προτεραιότητες μας σε αυτό το διάστημα, μολονότι οι εκκινήσεις δεν θα έλεγα ότι ευνοούνται ιδιαίτερα. Καλύτερα να μείνετε στην αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητα του ζωδίου. Σε αυτή τη φάση η καλύτερη δράση είναι η μη δράση!

Ας δούμε πως θα επηρεάσει τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού συνοπτικά.

ΚΡΙΟΣ: Ο Ήλιος στον Ζυγό στρέφει την προσοχή σας στις διαπροσωπικές σας σχέσεις, το γάμο και τις συνεργασίες. Θα βγάλετε πολύτιμα συμπεράσματα, δεν θα αποφύγετε πιθανώς όμως και κάποιες εντάσεις ή ρήξεις.

ΤΑΥΡΟΣ: Ο Ήλιος στον Ζυγό θα εστιάσει το ενδιαφέρον σας στις πρακτικές λεπτομέρειες της καθημερινότητας σας, κυρίως σε θέματα δουλειάς ενώ είναι μια καλή περίοδος για να εστιάσετε και στην υγεία και να κάνετε ίσως κάποιο τσεκ απ!

ΔΙΔΥΜΟΙ: Στα καλύτερα του ο Ήλιος στον Ζυγό, μολονότι ψαλιδισμένη η επιρροή του φέτος, για το δικό σας ζώδιο. Θα σας δώσει ευκαιρίες διασκέδασης, επαφών, αλλά με κάποιο τρόπο θα ξυπνήσει και την ερωτική σας ζωή! Θα δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στα θέματα των παιδιών.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ο Ήλιος στον Ζυγό στρέφει την προσοχή σας σε προσωπικά σας θέματα, αλλά και σε ότι σχετίζεται με την οικογένεια και το σπίτι. Γεγονότα του παρελθόντος έρχονται στη μνήμη σας ή μπορεί να δεχτείτε τις συνέπειες τους τώρα.

ΛΕΩΝ: Ο Ήλιος στον Ζυγό στρέφει την προσοχή σας στο άμεσο περιβάλλον σας και αυξάνει τους ρυθμούς στην καθημερινότητα σας και τις επαφές (έστω και με περιοριστικούς όρους λόγω πανδημίας) με φίλους, συγγενείς, συνεργάτες. Πιο γρήγοροι ρυθμοί παντού και ίσως μια διάχυτη αίσθηση ανησυχίας χωρίς να ξέρετε τι φταίει!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Τα οικονομικά φωτίζει ο Ήλιος από τον Ζυγό, θέματα που αφορούν στον μισθό ή τα κέρδη σας, αλλά και την ακίνητη περιουσία σας. Σε ένα ψυχολογικό επίπεδο πιθανώς αναρωτιέστε για τις ίδιες τις αξίες σας!

ΖΥΓΟΣ: Ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο σας και φωτίζει την ψυχή σας, καθώς τα γενέθλια σας ξεκινούν. Κυρίως όμως σας χαρίζει τη ζωογόνο ενέργεια του κι έτσι νιώθετε να ξαναβρίσκετε τις δυνάμεις σας και κάποια έστω μικρά ψήγματα αισιοδοξίας. Ναι, δεν είναι τα πιο εύκολα γενέθλια της ζωής σας, σας υπόσχομαι όμως ότι θα είναι τα τελευταία τόσο δύσκολα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Γίνεστε λίγο πιο εσωστρεφείς με τον Ήλιο στον Ζυγό και καθώς η δική σας γενέθλια χρονιά τελειώνει, πριν αρχίσουν τα επόμενα γενέθλια σας κάνετε κάποιους απολογισμούς. Θέματα υγείας στο προσκήνιο, αλλά και ιδιαίτερο παρασκήνιο στη δουλειά.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Με τον Ήλιο στον Ζυγό στρέφεστε στους συνεργάτες, τους φίλους και γενικώς στις στενές σχέσεις που έχετε για στήριξη. Πολύ καλή στιγμή για να θέσετε τους νέους στόχους πάνω στους οποίους θα δουλέψετε, αλλά τις εκκινήσεις αφήστε τις για αργότερα!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ξεκινά ένα διάστημα που τα επαγγελματικά με κάθε τρόπο θα σας απασχολήσουν πιο έντονα. Τα θέματα καριέρας είναι σε προτεραιότητα και μαζί τους η εικόνα σας προς τα έξω, που μπορείτε πραγματικά να βελτιώσετε!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Ο Ήλιος στον Ζυγό φωτίζει την ανάγκη σας να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, να μάθετε περισσότερα, ίσως ακόμη και να επενδύσετε σε ένα νέο επαγγελματικό στόχο που αφορά στο μέλλον. Εξαιρετική στιγμή για θέματα σπουδών ή για να σχεδιάσετε το μέλλον των επαγγελματικών σας, χωρίς όμως να βιαστείτε να κάνετε εκκινήσεις σε επιχειρηματικά σχέδια!

ΙΧΘΥΕΣ: Ο Ήλιος στον Ζυγό σας γεννά την επιθυμία να ζήσετε την προσωπική σας ζωή σε ένα επίπεδο πιο συναισθηματικό, που αγγίζει την ψυχή και την καρδιά σας. Από την άλλη, σε ένα υλικό επίπεδο φαίνεται ότι θα ασχοληθείτε περισσότερο με τα οικονομικά τα δικά σας ή του συντρόφου σας ή μιας συνεργασίας.