Τι μπορεί να μετανιώσετε μεγαλώνοντας στη ζωή σας σύμφωνα με το ζώδιο σας (και τι πρέπει να αλλάξετε για να μη μετανιώσετε)

Τι μπορεί να μετανιώσετε μεγαλώνοντας στη ζωή σας σύμφωνα με το ζώδιο σας (και τι πρέπει να αλλάξετε για να μη μετανιώσετε)

Τι μπορεί να μετανιώσετε μεγαλώνοντας στη ζωή σας σύμφωνα με το ζώδιο σας (και τι πρέπει να αλλάξετε για να μη μετανιώσετε)

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα… λέει ο σοφός λαός, αλλά κανείς δυστυχώς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι θα μετανιώσει μεγαλώνοντας στη ζωή του. Όταν είμαστε πιο μικροί, στα εφηβικά και τα νεανικά μας χρόνια, δεν νοιαζόμαστε για αυτά που μας λένε οι άλλοι, για τη σοφία που απέκτησαν από την εμπειρία τους και νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα. Παίρνουμε αποφάσεις και κινούμαστε σύμφωνα με τα δικά μας θέλω, σύμφωνα με αυτά που θεωρούμε εμείς σημαντικά, αλλά στο πέρασμα των χρόνων αναθεωρούμε και δυστυχώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να πράξουμε διαφορετικά. Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ζωδίου και του ωροσκόπου μας μπορούμε όμως να καταλάβουμε πώς αντιμετωπίζουμε τη ζωή, τι φοβόμαστε, τι επιλογές κάνουμε και τι ενδεχομένως θα μετανιώσουμε μεγαλώνοντας.

Διαβάστε και το ζώδιο και τον ωροσκόπο σας. Αν δεν γνωρίζετε τον ωροσκόπο σας πατήστε εδώ.

ΚΡΙΟΣ

Εκπροσωπείτε ένα από τα πιο φιλόδοξα ζώδια και αισθάνεστε σημαντικοί όταν διαπρέπετε στην καριέρα σας και σημειώνετε πολλές πρωτιές. Έτσι εργάζεστε πολλές ώρες για να καταφέρετε να αποδείξετε στον εαυτό σας και στους άλλους την αξία σας. Όμως αυτό έχει ένα τεράστιο τίμημα, δεν ζείτε ουσιαστικά, αλλά μόνο δουλεύετε. Θυσιάζετε τις διακοπές σας, τις εξόδους με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, τις στιγμές με τα παιδιά σας και φτάνετε σε ένα σημείο που κοιτώντας πίσω συνειδητοποιείτε ότι το κόστος ήταν μεγάλο και όχι αντάξιο των κόπων σας. Σκέφτεστε πόσους καφέδες είχατε αναβάλει να πιείτε με τους φίλους σας και τους καταναλώσατε για να αντέξετε στη δουλειά και πως αφήσατε την όμορφη πλευρά της ζωής να κυλήσει από τα χέρια σας σαν νεράκι. Κάθε φορά λέγατε στον εαυτό σας ότι θα βρείτε λίγο χρόνο για τα χόμπι σας, για ό,τι σας έκανε να χαλαρώνετε και ποτέ δεν βρίσκατε, αφού οι υποχρεώσεις σας έπνιγαν. Υποχρεώσεις που μόνοι σας αναλάβατε, διότι θεωρείτε ότι εσείς τα κάνετε καλύτερα από τους άλλους και μετά τους κατηγορείτε που όλα περνούν από το χέρι σας. Μην περιμένετε να ζήσετε τα όνειρά σας αύριο. Ζήστε τα τώρα. Και δεν χρειάζεται να κάνετε εσείς κουμάντο σε όλα, η γη γυρίζει έτσι και αλλιώς.

ΤΑΥΡΟΣ

Είστε άνθρωποι σταθεροί και θέλετε ασφάλεια στη ζωή σας και στις σχέσεις σας. Όταν δημιουργείτε δεσμούς, είτε φιλικούς είτε ερωτικούς, παλεύετε να τους διατηρήσετε με κάθε κόστος. Δίνεστε σε φιλίες επειδή ήσασταν μαζί χρόνια και ας μην σας συνδέει τίποτα ουσιαστικό στο σήμερα. Μένετε σε τοξικές σχέσεις επειδή κάποτε αγαπηθήκατε και ας υποφέρετε από θλίψη και πλήξη, μόνο και μόνο για μην χαρακτηριστείτε από τον περίγυρό σας ως αποτυχημένοι που δεν μπορέσατε να κρατήσετε τον γάμο ή τη σχέση σας. Χάνετε τόσο πολύτιμο χρόνο σε λάθος ανθρώπους που δεν σας δίνουν το παραμικρό και εσείς μιζεριάζετε και δεν το παραδέχεστε. Έτσι κάποια στιγμή νιώθετε εντελώς άδειοι και μετανιώνετε την κάθε ώρα και την κάθε στιγμή που προσπαθήσατε για το τίποτε και αφήσατε τα πραγματικά σας θέλω πίσω για να κρατήσετε την κοινωνική σας εικόνα ζωντανή. Όμως αυτή η εικόνα ήταν πλαστή και τα στάνταρτ σας χαμηλά. Μετανιώνετε για ό,τι επιτρέψατε να συμβεί και δεν σας άξιζε. Πρέπει να διεκδικείτε αυτό που θέλετε και να  μην βάζετε μόνοι σας ταμπέλες στον εαυτό σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Είστε η χαρά της ζωής, της διασκέδασης και της επικοινωνίας. Θέλετε να κάνετε κάθε μέρα διαφορετικά πράγματα για να μην πλήττετε και να μαθαίνετε τα πάντα που συμβαίνουν γύρω σας. Είστε προσαρμοστικοί και μπορείτε να επιβιώσετε παντού. Όμως μοιράζεστε από δω και κει και δεν ακολουθείτε πάντα το δικό σας μονοπάτι, αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε. Μπορεί να ενθουσιαστείτε με κάτι, να πωρωθείτε και να δώσετε όλο σας τον εαυτό, αλλά συνήθως δεν σκέφτεστε σε βάθος και δεν εξετάζετε αν όντως σας εκφράζει κάτι ή είναι μια παρόρμηση. Ακολουθείτε δρόμους που χάραξαν άλλοι και κάνετε επιλογές που σας ώθησαν τα ξένα όνειρα. Έτσι ένα πρωί ξυπνάτε και συνειδητοποιείτε ότι αυτό που ζείτε δεν σας κάνει ευτυχισμένους, δεν σας ταιριάζει και δεν σας ενθουσιάζει, είτε είναι δουλειά, είτε σχέση, είτε γάμος. Μετανιώνετε, τα διαλύετε όλα και άντε πάλι από την αρχή. Μόνο που πολλές φορές ξεκινάτε κάτι που πάλι δεν είναι το δικό σας όνειρο, αλλά κάτι που ενθουσιάζει κάποιον άλλον και «κουμπώνετε» κι εσείς. Και όταν τα χρόνια περάσουν και κάνετε τον απολογισμό σας, λυπάστε και οργίζεστε βλέποντας τα… δανεικά όνειρα που έχετε φέρει σε πέρας και τα δικά σας να είναι ακόμη σε αναμονή. Ίσως θα πρέπει να σκέφτεστε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και να αναλογίζεστε τις αποφάσεις σας σε βάθος χρόνου.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σε όλη σας τη ζωή αναζητάτε την ιδανική αγάπη. Εκείνον-η που θα κάνει την καρδιά σας να χτυπήσει δυνατά, που θα δοθείτε με όλο σας το είναι, που θα σας κοιτάζει ο κόσμος και θα σας ζηλεύει. Αυτό είναι το ζητούμενο σας και όταν τον-η βρείτε ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας για την ευτυχία σας. Φροντίζετε το ταίρι σας, εργάζεστε πολλές ώρες για να μην του λείψει τίποτα και χάνεστε από προσώπου γης. Απομακρύνεστε από φίλους, αφήνετε τα χόμπι σας και ό,τι σας αποφορτίζει και προσπαθείτε να εξυπηρετείτε τις ανάγκες του συντρόφου σας. Κάπως έτσι χάνετε τον εαυτό σας και τον περίγυρο σας και κάποια στιγμή καταλαβαίνετε το λάθος σας, αλλά οι άλλοι έχουν προχωρήσει σε άλλες φιλίες και στη δική τους καθημερινότητα χωρίς εσάς. Για να μην το μετανιώσετε λοιπόν, προσπαθήστε να διατηρήσετε την κοινωνική σας ζωή παράλληλα με την προσωπική σας και μην χάνεστε από τα άτομα που σας αγαπούν. Το να περνάτε και κάποιες ώρες όμορφα χωρίς το ταίρι σας δεν πάει να πει ότι δεν το νοιάζεστε.

ΛΕΩΝ

Είστε από τους πιο υπερήφανους ανθρώπους και θέλετε να ξεχωρίζετε και όλοι να σας θαυμάζουν. Όμως αυτό τελικά κρύβει μια παγίδα για εσάς, αφού χάνεστε μέσα στην πλάνη της περηφάνιας σας και του σνομπισμού σας και δεν μοιράζεστε την αλήθεια σας. Ποτέ δεν θα αποκαλύψετε τον πόνο σας, τα προβλήματα σας, το πόσο δύσκολα περνάτε, προκειμένου να κρατήσετε την τέλεια εικόνα σας και να μην χάσετε την αίγλη σας. Έτσι, ανεξάρτητα με τα άτομα που σας περιτριγυρίζουν και είναι η «αυλή» σας, εσείς είστε μόνοι και παλεύετε με τα θεριά. Όμως μεγαλώνοντας ίσως μετανιώσετε για το πόσο άσχημα συμπεριφερθήκατε στον εαυτό σας, αφού θα συνειδητοποιήσετε ότι αν είχατε μοιραστεί τα συναισθήματά σας και ό,τι σας ενοχλούσε, θα ήταν όλα πιο εύκολα και διαχειρίσιμα. Με το να κλείνεστε στο καβούκι σας και να χαμογελάτε, ενώ μέσα σας είστε κουρέλι, δεν βοηθάτε τον εαυτό σας, ούτε λύνετε κάποιο πρόβλημα, απλά υποφέρετε μόνοι σας. Πρέπει να καταλάβετε ότι τα προβλήματα γίνονται μικρότερα όταν τα μοιράζεστε και κανείς δεν θα σας κακοχαρακτηρίσει αν λυγίσετε και δείξετε το ανθρώπινο πρόσωπο σας. Βασιλιάδες θα παραμείνετε, πληγωμένοι, αλλά βασιλιάδες!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είστε τελειομανείς και για εσάς παίζει μεγάλο ρόλο το τι θα πει ο κόσμος. Μεγαλώνοντας λοιπόν ίσως μετανιώσετε που ξοδέψατε τόσο πολύ από τον χρόνο σας και την ενέργεια σας σκεπτόμενοι συνεχώς τι είπε κάποιος, τι σκέφτηκε και τι γνώμη είχε για εσάς και για κάτι που είπατε ή κάνατε. Θα μετανιώσετε για το κακό που κάνατε τον εαυτό σας, για τις ατελείωτες ώρες που καθόσασταν και αναμασούσατε κουράζοντας το μυαλό σας για κάτι που έγινε και πώς θα έπρεπε να έχει γίνει ή για κάτι που ειπώθηκε και πώς θα έπρεπε να ειπωθεί σωστά, για κάτι που δεν είπατε, για κάτι που δεν κάνατε. Επαναλαμβάνοντας αμήχανες στιγμές ξανά και ξανά στο κεφάλι σας και κάνοντας σενάρια για το παρελθόν χάνετε και χρόνο από το παρόν σας και διαιωνίζετε μια λάθος τακτική, που στο κάτω-κάτω δεν μπορείτε να αλλάξετε κάτι που έγινε. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να αρέσετε σε όλους και ούτε γίνεται να κινήστε και να εκφράζεστε με γνώμονα το πώς θα είστε αποδεκτοί. Εξάλλου, η μόνη γνώμη που έχει σημασία ήταν, είναι και θα είναι η δική σας.

ΖΥΓΟΣ

Αναποφάσιστοι και διπλωμάτες, εσείς οι Ζυγοί προσπαθείτε σε όλη τη ζωή να βρείτε την ισορροπία, την αρμονία και βέβαια να πάρετε τη σωστή απόφαση. Δεν αντέχετε τις φωνές, τις αντιπαραθέσεις και τα ρίσκα. Θέλετε να κάνετε καλή εντύπωση, να ακούτε κομπλιμέντα και οι επιλογές σας να γίνονται παράδειγμα για όλους. Όμως, καθώς περνούν τα χρόνια, θα συνειδητοποιήσετε ότι χάσατε πολλά επειδή δεν τολμήσατε, επειδή φοβηθήκατε, επειδή δεν μπορούσατε να πάρετε μια απόφαση, επειδή κάνατε πίσω για μην έχετε αντιδράσεις. Ίσως μετανιώσετε που απορρίψατε τα όνειρα σας, διότι οι άλλοι σας είπαν πως δεν ήταν σωστά. Που δεν είπατε τη γνώμη σας για να μην κακοκαρδίσετε κάποιον. Που τα ακούσατε ενώ δεν φταίγατε, αλλά δεν απαντήσατε για να τελειώνει η βαβούρα. Που δεν πήγατε σε κάποια έξοδο και προσποιηθήκατε ότι ήσασταν πολύ απασχολημένοι. Που δεν ζήσατε τη ζωή που θέλατε. Που δεν χωρίσατε ενώ δεν ήσασταν ευτυχισμένοι, που δεν φύγατε από το πατρικό σας για να μην πληγωθεί η μαμά σας. Που αντί να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή, εσείς δημιουργήσατε μια τέλεια ζωή για τους άλλους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οδηγούμενοι από τα πάθη σας και τα θέλω σας σίγουρα χαράξατε το δικό σας μονοπάτι στη ζωή σας, αλλά στη διαδρομή είχατε και απώλειες. Πληγώσατε αρκετούς και περισσότερο από όλους τους πολύ δικούς σας ανθρώπους και όσους σας αγάπησαν πραγματικά. Για παράδειγμα, τους γονείς σας, τα αδέλφια σας και τους συγγενείς σας. Έχοντας ως δεδομένο ότι η αγάπη τους είναι αδιαπραγμάτευτη, τους βάζατε πάντα σε δεύτερη μοίρα και προσπαθούσατε να κερδίσετε την αγάπη και την αποδοχή από αλλού. Έτσι χάσατε πολύτιμες στιγμές μαζί τους, γιορτές, οικογενειακά δείπνα και γενέθλια. Ίσως μεγαλώνοντας να μετανιώσετε για τον τρόπο που τους συμπεριφερθήκατε και για τις στιγμές που τους στερήσατε. Όπως και για τον χρόνο που στερείτε από την οικογένεια σας για να πετύχετε στην καριέρα σας. Δείξτε το ενδιαφέρον σας και την αγάπη σας, όχι μόνο στο ταίρι που σας παθιάζει, αλλά και σε αυτούς που σας νοιάζονται και ας μην το απαιτούν από εσάς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ιεράρχηση, αυτή είναι η λέξη που θα στοιχειώσει το μέλλον σας αν δεν βάλετε ένα πρόγραμμα στις ευθύνες, στον χρόνο και στα χρήματα σας. Σκορπίζεστε και σκορπάτε χωρίς δεύτερη σκέψη και δυστυχώς όταν θα το συνειδητοποιήσετε θα είναι αργά. Θα μετανιώσετε για τον χρόνο που χαραμίσατε για να βοηθήσετε τους άλλους, να ακούτε τα προβλήματα τους ή να περάσουν αυτοί καλά και αφήσατε πίσω τα δικά σας προβλήματα και τις υποχρεώσεις σας. Για τα χρήματα που σκορπίσατε για ανούσια πράγματα και δεν έχετε για τα σημαντικά, αλλά και για την ενέργεια που δώσατε να ονειρεύεστε και όχι για να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Το πρόβλημα είναι ότι ενθουσιάστε με κάτι και γίνεστε ανυπόμονοι, έτσι δεν σχεδιάζετε με ευθύνη το μέλλον σας, χτίζετε παλάτια στην άμμο και μετά απογοητεύεστε που αποτυγχάνετε. Και αυτό ισχύει από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα. Θέλει πρόγραμμα και προσπάθεια για να πετύχει κάτι, δεν αρκεί μόνο μια καλή ιδέα. Και εσείς μπορεί να έχετε τέλειες ιδέες, αλλά δεν θέλετε να μπείτε σε πρόγραμμα. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε νωρίς ότι πρώτα τελειώνουμε με τις ευθύνες μας και μετά έρχεται η διασκέδαση. Σίγουρα δεν θέλετε να είστε ο μέρμηγκας στο παραμύθι του Αισώπου, αλλά είδατε τι έπαθε ο τζίτζικας…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είναι πολύ θετικό που είστε υπεύθυνοι άνθρωποι, που δεν αφήνετε τίποτα στην τύχη, που σκέφτεστε και προνοείτε για τα πάντα. Όμως, η ζωή θέλει και λίγη διασκέδαση και λίγη χαρά και εκτόνωση και εσείς την έχετε πάρει πολύ σοβαρά. Μεγαλώνοντας και φιλοσοφώντας λίγο τα πράγματα, ίσως μετανιώσετε για τα παιδικά χρόνια που στερηθήκατε, για τα όνειρα που αφήσατε στον πάγο, διότι έπρεπε να αναλάβετε τις υποχρεώσεις σας, για τις ευθύνες που πήρατε στους ώμους σας και δεν σας αναλογούσαν, για τα όχι που δεν είπατε και τρέχατε όταν οι άλλοι διασκέδαζαν. Η ζωή χρειάζεται ισορροπία και εσείς πάντα γέρνετε προς τις ευθύνες. Κάντε ένα διάλειμμα πού και πού και δώστε χώρο και χρόνο σε δραστηριότητες που σας ηρεμούν και σας γαληνεύουν. Δεν είναι κακό να αφήσετε για λίγο και τους άλλους να αναλάβουν κάτι και εσείς να κάνετε μια τρέλα… εντάξει πάντα σε λογικά πλαίσια!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είστε πρωτοποριακοί, ευφάνταστοι και ανεξάρτητοι, αλλά και συναισθηματικά απόμακροι. Δίνετε μεγάλη σημασία στην επιτυχία σας, στο πώς θα ξεχωρίσετε, αλλά όχι στο πώς θα δεθείτε με τους άλλους. Παρότι μπορεί να αισθάνεστε πολλά για τους άλλους δεν το δείχνετε, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεστε ως ψυχροί, αντικοινωνικοί και απόμακροι. Όταν κάποιος είναι στεναχωρημένος ή θα σας πει το πρόβλημα του, εσείς θα προσπαθήσετε να το απαξιώσετε, να το εκλογικεύσετε χωρίς ίχνος συναισθήματος και ενώ ουσιαστικά μπορεί να το κάνετε για να αισθανθεί καλύτερα, τον απομακρύνετε από κοντά σας. Μεγαλώνοντας λοιπόν, θα μετανιώσετε για όλα αυτά που νιώσατε και δεν εκφράσατε, για τις αγκαλιές που δεν κάνατε, για τα χάδια που δεν δώσατε και δεν λάβατε. Θα λυπηθείτε που δεν μοιραστήκατε και εσείς τα προβλήματα σας, που δεν δεθήκατε περισσότερο με τους ανθρώπους που αγαπήσατε, που δεν δείξατε ότι είστε τρωτοί και προσπαθήσατε να τα λύσετε όλα με ψυχρή λογική και όχι με κατανόηση.

ΙΧΘΥΕΣ

Υπερευαίσθητοι και κυκλοθυμικοί πάντα λειτουργείτε με το συναίσθημα και θέλετε να προσφέρετε αγάπη και φροντίδα. Όμως συνήθως σκέφτεστε τους άλλους και όχι τον εαυτό σας και τα δικά σας θέλω που για διάφορους λόγους πάνε πάντα ένα βήμα πίσω. Όσο περνούν τα χρόνια λοιπόν θα μετανιώνετε όχι για αυτά που κάνατε, αλλά για ό,τι δεν κάνατε. Για τις διακοπές που δεν πήγατε, για τα ταξίδια που απορρίψατε, για τα όνειρα που έμειναν στο συρτάρι. Για τα όχι που δεν είπατε, για το τατουάζ που δεν κάνατε, για τις φορές που σκύψατε το κεφάλι. Για τον έρωτα που δεν εξομολογηθήκατε, για τη δουλειά που δεν επιλέξατε αλλά κάνετε αυτή που ήθελε ο μπαμπάς, για το χόμπι που δεν ξεκινήσατε γιατί δεν άρεσε στην κολλητή σας. Για τις ευθύνες που αναλάβατε, για τις κουβέντες που δεν είπατε, για τις προσβολές που δεχτήκατε, για τις ώρες που χάσατε να κλαίτε στο δωμάτιο σας ή για τα όνειρα που κάνετε κάθε βράδυ, αλλά το πρωί ξεθώριαζαν με το φως του ήλιου. Θα μετανιώσετε για τον φόβο που έκαιγε τα σωθικά σας και τις ευκαιρίες που αφήσατε να πάνε χαμένες. Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι η ζωή είναι δική σας και δεν πρέπει να ζείτε τη ζωή που σας χάραξαν οι άλλοι για να περνάνε αυτοί καλά και να κάνουν τα δικά τους όνειρα πραγματικότητα.