Το γλυκό του Τοξότη: Nama – Γιαπωνέζικα σοκολατένια τρουφάκια

Το γλυκό του Τοξότη: Nama - Γιαπωνέζικα σοκολατένια τρουφάκια

Το γλυκό του Τοξότη: Nama – Γιαπωνέζικα σοκολατένια τρουφάκια

Ο αισιόδοξος και περιπετειώδης Τοξότης ονειρεύεται να γυρίσει όλο τον κόσμο, να κάνει ταξίδια και να γνωρίσει άλλους πολιτισμούς και κουλτούρες κι αυτό φυσικά επεκτείνεται και στις γευστικές απολαύσεις. Όσο πιο άγνωστες και μη συνηθισμένες είναι οι γεύσεις που έχει να δοκιμάσει τόσο ερεθίζεται το μυαλό και ο ουρανίσκος του. Στους Τοξότες αρέσει να πειραματίζονται στην κουζίνα και προσπαθούν να «πειράζουν» τις παραδοσιακές γεύσεις ή να τις αναμιγνύουν με πιο έθνικ γεύσεις. Τους αρέσουν τα εξωτικά φρούτα, τα πικάντικα φαγητά, τα μπαχαρικά εξ ανατολής, οι fusion κουζίνες. Η αλήθεια είναι ότι διατροφικά βρίσκονται πάντα σε άκρα. Ή θα λιμοκτονούν για μέρες ακολουθώντας μια καινούρια μόδα στις δίαιτες ή θα τρώνε μεγάλες ποσότητες. Η υπερβολή είναι μέρος της προσωπικότητας τους άλλωστε, απλά αν δεν συνδυάζεται και με άσκηση μπορεί εύκολα να πάρουν βάρος όσο μεγαλώνουν σε ηλικία. Καθώς το συκώτι είναι το αδύναμο σημείο τους, πρέπει να φροντίζουν να τρώνε το μεγαλύτερο μέρος των τροφών τους φαγητά που δεν το επιβαρύνουν και φυσικά να είναι μετρημένοι και στην κατανάλωση αλκοόλ. Για τους ενθουσιώδεις Τοξότες που ψάχνουν πάντα να ανακαλύψουν μια νέα γευστική εμπειρία, ο masterchef μας Λάμπρος Βακιάρος προτείνει Nama – Γιαπωνέζικα σοκολατένια τρουφάκια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 50 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 450 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 325 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 15 γρ. κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 10 λεπτά (ολοκλήρωση 5 ώρες)

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι λίγο πριν αρχίσει να αχνίζει πολύ. Παράλληλα σε ένα πυρίμαχο μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα. Περιχύνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε 1 λεπτό χωρίς να ανακατέψουμε (αυτό μας βοηθάει να λιώσει ευκολότερα η κουβερτούρα και να μη χρειάζεται να την ψιλοκόψουμε) και στη συνέχεια με μία μαρίζ ομογενοποιούμε το μείγμα, προσθέτουμε το αλάτι, το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Σε ένα τετράγωνο ταψί περίπου 20 Χ 20 εκ., στρώνουμε μία λαδόκολλα (φτιάχνοντας καλά τις γωνίες έτσι ώστε να μην τσαλακώνουν πολύ) και αδειάζουμε σε αυτό τη σοκολάτα. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες.

Τραβώντας τη λαδόκολλα και μεταφέροντας τη σε μια επιφάνεια εργασίας, με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε κάθετες μπάρες με απόσταση 3 εκ. ενδιάμεσα. Στη συνέχεια κόβουμε οριζόντια πάλι σε 3 εκ. έτσι ώστε να έχουμε τετράγωνα τρουφάκια. Τέλος, με ένα σουρωτήρι τσαγιού πασπαλίζουμε με αρκετό κακάο μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς. Διατηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή σας απόλαυση!

 

Για περισσότερες συνταγές από τον Λάμπρο Βακιάρο επισκεφτείτε τη δική του ιστοσελίδα:

https://www.lambrosvakiaros.com