Οι τακτικές που χρησιμοποιούν συνήθως οι Δίδυμοι για να γίνει το δικό τους
Αν νομίζετε ότι οι Δίδυμοι είναι ανάλαφροι, κοινωνικοί, και απλώς περνάνε καλά χωρίς να έχουν ιδιαίτερο σχέδιο… γνωρίζετε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι απλώς καλά κρυμμένη. Γιατί πίσω από τα αστεία, τις θεωρίες συνωμοσίας για το τι συμβαίνει στην παρέα σας και τις διαρκείς αλλαγές θεμάτων από τις καλύτερες γεύσεις καφέ, σε πολιτικά αδιέξοδα, μάλλον υπάρχει κάποιος σκοπός. Και τις περισσότερες φορές, αυτός ο σκοπός είναι να γίνει το δικό τους ανώδυνα και χαλαρά ώστε να περνούν καλά.
Όχι με το ζόρι, γιατί οι Δίδυμοι δεν θέλουν να πιέζουν, ούτε γίνονται φορτικοί. Είναι οι πιο ανοιχτοί τύποι και οι πιο συζητήσιμοι. Σου λένε «μην αγχώνεσαι», ενώ σε οδηγούν (χαμογελαστοί) στην «παγίδα» που σχεδίασαν πριν δύο εβδομάδες, όταν απλώς τους είπατε ότι βαριέστε. Μπορεί και να μην το καταλάβετε ποτέ. Ή μπορεί να το καταλάβετε όταν είστε ήδη στο δρόμο για κάποιο επαρχιακό φεστιβάλ ταινιών με θέμα οι εξωγήινοι στα ‘80ς. Δεν έχει σημασία. Οι Δίδυμοι το ήθελαν. Και τώρα το θέλετε κι εσείς. Ή τουλάχιστον αυτό σας κάνουν να πιστεύετε.
Πάμε λοιπόν να δούμε με ποιες πολυμήχανες τακτικές οι Δίδυμοι πετυχαίνουν πάντα τον στόχο τους και πώς να το αναγνωρίσετε, πριν βρεθείτε με LED βραχιολάκι στον καρπό σε silent party χωρίς να ξέρετε πώς έγινε όλο αυτό.
-
Η στρατηγική της λεκτικής καταιγίδας που… ζαλίζει
Πώς το κάνει: Αν ζητήσετε εξηγήσεις σε έναν Δίδυμο για κάτι που έκανε ή για μια υπόσχεση που δεν κράτησε, ξεκινά να σας μιλάει για κάτι άλλο, για κάτι που θέλει, ή για έναν γνωστό. Και ξαφνικά βρίσκεστε μέσα σε έναν κυκλώνα από επιχειρήματα, παραδείγματα, ανέκδοτα, αστείες ιστορίες και αναφορές στο Tik Tok μέχρι που χάνετε την μπάλα. Δεν καταλαβαίνετε αν και πότε πεισθήκατε, αλλά στο τέλος μπορεί να πείτε εντάξει, απλώς και μόνο για να πάρετε μια ανάσα και να σώσετε το τελευταίο υπερφορτωμένο εγκεφαλικό σας κύτταρο. Αν έχει και Ερμή στους Διδύμους ή στον 3ο οίκο, τότε είστε καταδικασμένοι όχι μόνο να συμφωνήσετε, αλλά να αισθανθείτε και άσχημα που ρωτήσατε.
Πώς να το αποφύγετε: Αν αρχίσει να μιλάει περί ανέμων και υδάτων, επιμείνετε στο αρχικό θέμα μέχρι να σταματήσει να ξεφεύγει. Ή αν δεν βγαίνει πουθενά, πείτε του «θέλω να σκεφτώ λίγο αυτά που είπες» και βάλτε ακουστικά.
-
Η τακτική της συγκάλυψης ή της «συντροφικής παγίδας»
Πώς το κάνει: Ο Δίδυμος σπάνια ζητάει να τον ακολουθήσεις σε κάτι που δεν είναι του γούστου σου… ευθέως. Απλώς φροντίζει να είσαι εκεί, μαζί του, όταν συμβαίνει αυτό που θέλει. Και ποιο τρόπο χρησιμοποιεί; Τις μισές αλήθειες ή τη συγκάλυψη όλων των λεπτομερειών που μπορεί να μην αρέσουν. Έτσι είτε το θέλετε είτε όχι, μπορεί να βρεθείτε σε escape room, σε κάποιο πάρτι που δεν υπήρχε περίπτωση να πάτε, ή να βρεθείτε να παρακολουθείτε κάποιο γκρουπ πειραματικής μουσικής. «Έλα μωρέ, απλά πάμε να δούμε τι παίζει!» είπε. Και το επόμενο που θυμάστε, είναι ότι έχετε συμφωνήσει να συμμετέχετε εθελοντικά στο επόμενο θεατρικό της σχολής του.
Πώς να το αποφύγετε: Αν ένας Δίδυμος πει «πάμε απλά μια βόλτα να δούμε τι γίνεται», ρωτήστε πού, πότε, με ποιους και ό,τι άλλες πληροφορίες μπορείτε να ψαρέψετε. Αν αποφεύγει τις ερωτήσεις σας πιέστε για περισσότερες απαντήσεις. Μόλις αποκτήσετε μια ιδέα, ψάξτε το στο διαδίκτυο κι αν δεν σας αρέσει… κανονίστε την πορεία σας.
-
Η επίθεση της χαριτωμενιάς
Πώς το κάνει: Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, ο Δίδυμος βάζει μπροστά την αφοπλιστική του γοητεία. Κάνει αστεία, πετάει ατάκες, προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει γιατί δεν θέλετε να κάνετε αυτό που σαφέστατα είναι μια τόσο καλή ιδέα. Αν μάλιστα έχει και Αφροδίτη στους Διδύμους, τότε η αξιοποίηση αυτής της χαρισματικής πλευράς είναι τακτική ζωής.
Πώς να το αποφύγετε: Αν πιάσετε τον εαυτό σας να χαμογελάει και τις βλεφαρίδες σας να πεταρίζουν ενώ μέσα σας λέτε «όχι», πάρτε μια απόσταση δύο μέτρων και κρατήστε δύο λεπτών σιγή. Έπειτα καλέστε έναν άμεμπτο και σοβαρό φίλο στο τηλέφωνο για να σας επαναφέρει στην τάξη. Όταν αναγνωρίσετε πως προσπαθεί να σας «τουμπάρει» θα είναι και πιο εύκολο να αντισταθείτε.
-
Το κλασικό «Α, νόμιζα πως είχες συμφωνήσει…»
Πώς το κάνει: Σας πετάει μια πρόταση, εσείς χαμογελάτε αμήχανα, εκείνος το εκλαμβάνει ως «ναι», και μετά από δύο εβδομάδες ρωτάει: «Ετοιμάστηκες για την ορειβασία με γαϊδουράκια;». Το παίζει έκπληκτος αν πείτε «μα δεν είπα ποτέ ότι θα έρθω».
Πώς να το αποφύγετε: Αν δεν δηλώσετε σθεναρά «όχι», ο Δίδυμος ακούει «ναι». Γι’ αυτό μιλήστε τη γλώσσα του. Σύντομα, ξεκάθαρα και με emoji αν χρειαστεί.
-
Η τακτική «της στροφής των 180 μοιρών»
Πώς το κάνει: Όταν ο Δίδυμος καταλάβει ότι πήγε να το παρακάνει και χάνει τον έλεγχο, αλλάζει τροπάριο. Κάνει τον αθώο, πετάει ατάκες τύπου «μα εγώ άλλο είπα, ή απλώς έλεγα τη γνώμη μου!» και σας κοιτάει με ορθάνοιχτα αθώα μάτια. Αν μάλιστα έχει Σελήνη στους Ιχθύς, τότε μπορεί να δείτε μέχρι και δάκρυα να λαμπυρίζουν στο βάθος τους.
Πώς να το αποφύγετε: Αν ακούσετε τη φράση «μα δεν το εννοούσα έτσι», τότε να ξέρετε. Βασικά, μάλλον έτσι το εννοούσε. Απλώς προσπαθεί να το ξεπεράσετε τώρα με λίγο χαμόγελο και αθωότητα. Μείνετε σοβαροί στην ώριμη στάση σας, μέχρι να καταλάβει ότι έχετε καταλάβει και ότι το κόλπο δεν πιάνει.
-
Η τακτική του «Ναι και Όχι»
Πώς το κάνει: Οι Δίδυμοι δεν αγαπούν τις συγκρούσεις. Τους αρέσουν οι ζωηρές συζητήσεις αλλά όχι οι καβγάδες. Γι’ αυτό, όταν υποστηρίζετε κάτι με πολύ πάθος και αυτοπεποίθηση, ο Δίδυμος δεν μπορεί παρά να σας χαμογελάσει, φαινομενικά αποδεχόμενος τη στάση σας, και να πει: «Ναι πολύ σωστά, δίκιο έχεις!». Μέχρι που λίγο αργότερα θα τον ακούσετε να λέει σε κάποιον άλλον το εντελώς αντίθετο, με το ίδιο χαμόγελο. Και τότε αναρωτιέστε: «Υπάρχει κάποια εξήγηση ή απλά έχω να κάνω με δύο διαφορετικούς ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο σώμα;». Αν έχει και Σελήνη στους Διδύμους ή Ερμή στους Ιχθύς, τότε το ταλέντο του σε κάτι τέτοια κοινωνικό – διπλωματικά, φτάνει… επίπεδο Ηνωμένων Εθνών.
Πώς να το αποφύγετε: Μην παίρνετε το πρώτο «ναι» ως ντε φάκτο αποδοχή. Προσεγγίστε το θέμα από διάφορες πλευρές και με διάφορες ερωτήσεις, κυρίως όταν δεν υπάρχει ακροατήριο γύρω σας. Ή, καλύτερα, παρακολουθήστε με ποιον λέει και τι, γιατί με τους Διδύμους, η αλήθεια εξαρτάται μερικές φορές και από το… ποιος ρωτάει.
Συμπέρασμα
Οι Δίδυμοι δεν πιέζουν γιατί δεν χρειάζεται. Έχουν λόγο, στυλ, γοητεία, και πολλές εναλλακτικές. Κι αν δεν πετύχει κάτι σήμερα μικρό το κακό, θα το ξαναδοκιμάσουν αύριο. Με νέες προσεγγίσεις, νέα αστεία και διαφορετικό κοινό και σχέδιο δράσης. Μην τους κατηγορείτε, μόνο να τους εκνευρίσετε θα καταφέρετε. Οι ίδιοι δεν θεωρούν ότι κάνουν κάτι κακό, απλά ότι προσαρμόζονται με τον δικό τους τρόπο στις καταστάσεις…