Τα υπέρ και τα κατά της σχέσης με κάθε ζώδιο

Τα υπέρ και τα κατά της σχέσης με κάθε ζώδιο

Τα υπέρ και τα κατά της σχέσης με κάθε ζώδιο

Κάθε ζώδιο έχει μια σειρά από ιδιότητες, θετικές και αρνητικές, που μας δείχνουν πώς περίπου λειτουργούν και τι εντυπώσεις αφήνουν σε μια ερωτική σχέση.

ΚΡΙΟΣ

Υπέρ: Οι Κριοί είναι οι πρώτοι του ζωδιακού κύκλου και έτσι διαθέτουν τον έμφυτο ενθουσιασμό ενός παιδιού που αντικρίζει για πρώτη φορά τον θαυμαστό αυτό κόσμο. Ανυπόμονοι και παθιασμένοι καθώς είναι, η εκστρατεία τους για να ανακαλύψουν τη χαρά, να ζήσουν με ένταση και να βιώσουν όλες τις στιγμές που κόβουν την ανάσα είναι πολύ δελεαστική, έχει κάτι μεταδοτικό που μπορεί να πείσει τους συντρόφους τους να ορμήσουν μαζί τους δίχως πολύ σκέψη, σε κάθε είδους τρέλα και ριψοκίνδυνη περιπέτεια. Η ικανότητα αυτής της ενστικτώδους αντίδρασης εμπνέει, κάνοντας τον σύντροφό τους να αισθάνεται ξεχωριστός, επιθυμητός και πολύ ζωντανός. Σχεδόν ποτέ δεν θα υπάρξει μια βαρετή στιγμή ή μια χλιαρή αντίδραση από μέρους τους.

Κατά: Η ιδιοσυγκρασία τους είναι εκρηκτική και καθώς η ειλικρίνειά τους είναι αφιλτράριστη μπορεί να πληγώσει, να κάψει και αφήσει σημάδια στους άλλους. Καθώς μπορεί να μη σχεδιάζουν πάντα, ούτε να πιέζουν τα πράγματα μέχρι την ολοκλήρωση τους, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ τους κάποιες φορές αλλά συχνότερα δουλεύει εναντίον τους. Είναι επίσης ανυπόμονοι και παρορμητικοί και η παιδική τους αθωότητα μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε ένα πυροτέχνημα από εκρήξεις και τυραννικές απαιτήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Υπέρ: Οι Ταύροι είναι οι κλασικοί φιλήδονοι του ζωδιακού κύκλου και εφαρμόζουν αυτήν την τάση για ευχαρίστηση σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Τα ρούχα τους είναι κομψά και όμορφα, τα κρεβάτια τους πουπουλένια και το ψυγείο τους γεμάτο με όλα τα καλά. Η προσωπικότητα τους είναι γοητευτική και η παρέα τους σχεδόν πάντα ευχάριστη. Ο Ταύρος είναι πολύ σταθερό ζώδιο και η αγάπη του μπορεί να γίνει εθιστική σαν ναρκωτικό. Μετά από λίγο καιρό ένας σύντροφος μπορεί να επιζητά όλο και περισσότερο την παρουσία του, να έχει συνηθίσει σε ένα προσεγμένο και όμορφο περιβάλλον, και σε τροφές πιο πλούσιες σε υδατάνθρακες και λιπαρά και κατά συνέπεια πιο εύγευστες, και να μην αισθάνεται ολοκληρωμένος αν δεν υπάρχει κρασί, γλυκό και αγκαλιά μετά το φαγητό. Αν η σπιτική ζωή αρέσει στο ταίρι του, θα είναι ο ιδανικός σύντροφος, καθώς μπορεί πάντα να μείνει μέσα, αρκεί να παραγγείλουν κάτι ωραίο και να χουζουρεύουν έπειτα μαζί μπροστά στην τηλεόραση.

Κατά: Ως σταθερό ζώδιο, οι Ταύροι μπορεί να στυλώνουν συχνά τα πόδια τους και να βάζουν μπροστά τα κέρατα όταν υπάρχουν διαφωνίες. Μπορούν να πεισμώνουν εύκολα, καθώς συνήθως πιστεύουν ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους ή ότι αυτό που προτείνουν είναι το σωστό. Φέρονται στωικά κι αισθάνονται θιγμένοι όταν διαφωνούν με το ταίρι τους. Πληγώνονται, αλλά θα προτιμήσουν να υποφέρουν παρά να υποχωρήσουν, να δουν τα πράγματα από μια απόσταση ή να ζητήσουν συγγνώμη. Όταν πληγώνονται παγώνουν και είναι δύσκολο να επανέλθουν εύκολα από την ψύχρα στη θερμότητα. Η πίστη αυτού του ζωδίου είναι θρυλική, αλλά κάποιες φορές λέγεται ότι αυτό μπορεί απλά να οφείλεται και στην ανάγκη τους να μη χάνουν τη βολή τους. Προσπαθούν υπερβολικά για να οδηγήσουν τους άλλους εκεί που πρέπει, σε βαθμό που να γίνονται κάποιες φορές καταπιεστικοί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Υπέρ: Οι Δίδυμοι κυβερνώνται από τον Ερμή, τον πλανήτη της αντίληψης της περιέργειας και της επικοινωνίας. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων τείνουν να γνωρίζουν πολλά. Έχουν γνώσεις από ασήμαντα και τετριμμένα θέματα έως επιστημονικά και θεωρητικά. Όποιος είναι κοντά τους σίγουρα θα ωφεληθεί από αυτή την ανταλλαγή πληροφοριών. Το πνεύμα τους είναι διαρκώς σε μια κατάσταση αναβρασμού και όσοι τους πλησιάζουν αισθάνονται να δονούνται από τις φυσαλίδες του οξυγόνου και της φρεσκάδας τους. Με ένα ζωντανό μυαλό και την ικανότητα να επικοινωνούν τόσο καλά, εμπνέουν τον σύντροφό τους να σκεφτεί περισσότερο και να μη σταματήσει ποτέ να μαθαίνει. Μπορούν επίσης να τον βοηθήσουν να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του, αλλά και πλευρές και δυνατότητες που δεν ήξερε ότι έχει.

Κατά: Μιλούν διαρκώς, μιλούν γρήγορα και μιλούν συχνά επιφανειακά, έτσι ώστε απλά μόνο κουβέντα να γίνεται, ίσως και για πράγματα που δεν έχουν καμία ιδιαίτερη σημασία. Συχνά υπάρχει μια διάσπαση προσοχής, διακόπτουν τον συνομιλητή και μπορούν να είναι ασυνεπείς με τα οικονομικά και με τα αισθηματικά. Βαριούνται εύκολα, είναι όλη την ώρα απασχολημένοι με το κινητό τους και ίσως δύσκολα μπορεί να βασιστεί κάποιος στα λόγια τους. Είναι συχνά νευρικοί και μπορεί να κρατήσουν τουπέ, κακίες και μούτρα στον σύντροφο τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Υπέρ: Οι Καρκίνοι που κυβερνώνται από τη Σελήνη δεν παίρνουν τίποτα επιπόλαια και είναι πλήρως συντονισμένοι με τις ανάγκες και την συναισθηματική ατμόσφαιρα των γύρω τους. Αγαπούν έντονα και περηφανεύονται που παρέχουν την αίσθηση της ασφάλειας και της οικογένειας στα άτομα με τα οποία συναναστρέφονται. Εκπέμπουν το αίσθημα της οικειότητας και αυτό είναι το δυνατότερο σημείο τους, καθώς επιθυμούν να μοιραστούν αισθήματα και πράγματα στο μέγιστο βαθμό. Η επαφή μαζί τους μπορεί να είναι θεραπευτική, καθώς δίνουν το είδος της αγάπης που κάποιος έχει ανάγκη αλλά ίσως δεν είχε πάρει ως παιδί.

Κατά: Επειδή κυβερνώνται από τη Σελήνη, οι διαθέσεις τα αισθήματα και τα κίνητρα αυτού του ζωδίου πότε αυξάνονται και πότε μειώνονται. Και τίποτα δεν είναι μαζί τους πολύ φανερό και πολύ ξεκάθαρο. Μπορεί να μουτρώνουν, να θυμώνουν, να κουράζονται και να κλείνονται στον εαυτό τους χωρίς λόγο και αιτία. Παραδόξως, όταν είναι ερωτευμένοι τους αρέσει να ταλαιπωρούν λίγο το αγαπημένο τους πρόσωπο, ίσως για να το δοκιμάσουν. Αλλά πληγώνονται όταν αυτοί που αγαπούν δεν καταφέρνουν να μαντέψουν ή να ικανοποιήσουν τις ανάγκες που αρνούνται να επικοινωνήσουν. Τους αρέσει να ταράζουν τα συναισθηματικά ύδατα και ως ζώδια του νερού να κάνουν μερικές φορές τα δικά τους σε ερωτικούς συντρόφους.

ΛΕΩΝ

Υπέρ: Το ζώδιο του Λέοντα κυβερνά την καρδιά και πάντα βαδίζει σύμφωνα με τις επιταγές της. Είναι ζεστά άτομα που η ευχαρίστηση και το παιχνίδι είναι πάντα στις προτεραιότητες τους. Οι Λέοντες ζουν για τις πρώτες στιγμές του έρωτα και είναι ικανοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρατείνουν αυτή την ευτυχή συγκυρία και υπέροχη διάθεση. Είναι γενναιόδωροι, στοργικοί και συνηθίζουν το ταίρι τους στην καλή ζωή και στις μεγάλες στιγμές. Είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και η βασιλική ακτινοβολία τους εμπνέει τους άλλους να φανούν περισσότερο και να γίνουν πιο εκφραστικοί. Έχουν μηδενική αντοχή όταν πρόκειται για τα θέλω τους, που σημαίνει ότι οι άλλοι ξέρουν πάντα τι τους αρέσει και δεν χρειάζεται να μαντεύουν.

Κατά: Ως σταθερή φωτιά, ένας Λέοντας συγχωρεί αλλά ποτέ δεν ξεχνά. Δεν έχουν πάντα την ανεκτικότητα που ίσως υπαινίσσεται η γενναιοδωρία τους. Η προσοχή τους διασπάται συχνά σε άτομα και κοινωνικά περιβάλλοντα, καθώς η αποδοχή αλλά και η ευκαιρία να γοητεύουν τα πλήθη είναι σαν ναρκωτικό για εκείνους. Οι σημαντικοί άνθρωποι της ζωής τους μπορούν να ξεθωριάσουν και να χαθούν μέσα στον ενθουσιασμό που συχνά μπορεί να επιζητούν. Επειδή οι άλλοι περιμένουν πολλά από τους Λέοντες, όπως να σχεδιάσουν και να φέρουν εις πέρας διάφορα με τις ηγετικές τους ικανότητες, είναι συχνά ευάλωτοι στην εξάντληση, την υπερκόπωση και όλα τα παρελκόμενα της. Επίσης είναι γνωστό ότι συχνά βρυχώνται και δείχνουν τα νύχια τους ακόμη και στους πιο κοντινούς τους ανθρώπους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Υπέρ: Το ζώδιο της Παρθένου λειτουργεί πάντα με την επιθυμία να είναι χρήσιμο. Θα είναι το άτομο που θα φύγει τελευταίο και θα έρθει πρώτο όταν χρειαστεί η βοήθεια του. Οι σύντροφοι τους μπορεί να αισθάνονται ότι τους προσέχουν και τους φροντίζουν με τρόπους που δεν έχουν ξαναζήσει. Η αντίληψη τους είναι εκπληκτική και θα παρατηρήσουν όλες τις λεπτομέρειες στην εμφάνιση και στη διάθεση του συντρόφου τους. Θα μπορέσουν επίσης να του δώσουν πολύ καίριες συμβουλές όταν αντιμετωπίζει διλήμματα. Οι Παρθένοι ξέρουν πώς να φροντίζουν τους άλλους και να φροντίζουν τις δουλειές τους, κάτι που τους καθιστά ικανούς, εργατικούς και ιδανικούς συνεργάτες.

Κατά: Μπορεί κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου να έχουν τέτοια εμμονή με την καθαριότητα και τέτοια μικροβιοφοβία που η εβδομαδιαία τακτοποίηση να θυμίζει επέμβαση σε τόπο εγκλήματος από ειδική μονάδα αναλυτών. Οι Παρθένοι μπορεί να είναι άκαμπτοι ως προς τις προτιμήσεις τους, αλλά και με τα πρότυπα που έχουν. Συχνά η τελειομανία τους επηρεάζει με αρνητικό τρόπο τη ζωή και τις σχέσεις τους. Ενώ οι συμβουλές τους είναι πάντα καλοπροαίρετες, μπορεί να είναι αιχμηρές και να φαίνονται κάποιες φορές σαν εντολές. Με την επικριτική τους συμπεριφορά, διατρέχουν τον κίνδυνο να κάνουν τον σύντροφό τους να αισθάνεται περισσότερο σαν μια ακόμα δουλειά παρά σαν ευχαρίστηση.

ΖΥΓΟΣ

Υπέρ: Με την εσωτερική τους αρμονία εμπνέουν φυσικά τη συντροφικότητα στους άλλους. Το ταίρι τους το αισθάνεται αυτό και μπορεί να προσπαθήσει να το δείξει με τρόπους που δεν είχε υιοθετήσει ποτέ πριν. Φέρνουν αβίαστα ισορροπία στις σχέσεις, μια κατάσταση αρμονίας που βοηθά τον σύντροφό να δει τις σχέσεις υπό άλλο πρίσμα. Ο Ζυγός κυβερνά τον έβδομο οίκο του γάμου και της συνεργασίας και έτσι γνωρίζουν ενδόμυχα πώς να ανταποκριθούν στο παιχνίδι της αγάπης. Είναι επίσης γοητευτικοί, ντύνονται και προσέχουν τον εαυτό τους και δεν μπορούν να αντισταθούν στην ομορφιά. Η ισότητα είναι η κυρίαρχη αρχή τους που προσφέρεται για μια αμοιβαία ικανοποιητική ζωή.

Κατά: Είναι αναποφάσιστοι και μπορεί να γίνουν πολύ αόριστοι. Μερικές φορές αργούν να επιλέξουν αλλά και να ετοιμαστούν και δεν τους αρέσει να κουράζονται και να ζορίζονται. Αποφεύγουν τις διαφωνίες και έτσι ο σύντροφός δεν ξέρει πάντα τι πραγματικά πιστεύουν. Συχνά μπορεί να μιλούν με γλυκό και λίγο υποκριτικό τρόπο λόγω των κοινωνικών και άλλων συμβάσεων που τους καθορίζουν. Ο Ζυγός, αν και χαμηλών τόνων, δεν μπορεί να αντισταθεί εύκολα στο φλερτ βάζοντας κάποιες φορές σε κίνδυνο τη σχέση του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Υπέρ: Οι Σκορπιοί ενδιαφέρονται για την ένταση και τη μεταμόρφωση, τόσο τη δική τους όσο και των άλλων. Ανθίζουν μέσα από τη βαθιά οικειότητα, αναζητούν σκοτεινές αλήθειες και δεν φεύγουν στα δύσκολα, εφόσον η σχέση έχει νόημα. Στην πραγματικότητα, η αδιαφορία και η χλιαρή αντιμετώπιση είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να τους τρομάξει. Η ένταση και η προσοχή που προσφέρουν μπορούν να είναι σχεδόν ολοκληρωτικές, δημιουργώντας μια μαγνητική έλξη με το ταίρι τους, που είναι ακαταμάχητη. Όταν ένας Σκορπιός επενδύει, η σχέση μπορεί να έχει έναν χαρακτήρα εμμονής, όμως με ένα πολύ δελεαστικό για τον σύντροφο τρόπο. Όταν αγαπούν θα κρατήσουν τα πιο σκοτεινά μυστικά και θα είναι πιστοί.

Κατά: Η διατήρηση αυτής της έντασης στη σχέση μπορεί να είναι κουραστική. Οι Σκορπιοί συχνά έχουν μια έντονη καχυποψία, που τους οδηγεί σε συνεχή ανάγκη επιβεβαίωσης για να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη τους. Εκεί μπορούν να γίνουν χειριστικοί ή πιο μυστηριώδεις από συνήθως. Και όταν προδοθούν ή νιώσουν ότι τους αδίκησαν, μπορούν να απελευθερώσουν μια πλευρά του εαυτού τους που δεν είναι εύκολο να την αντιμετωπίσει κανείς. Το συναισθηματικό τους βάθος έχει δύο όψεις και ενώ δημιουργεί βαθιές σχέσεις, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε έντονες διαμάχες και συγκρούσεις αν δεν γίνει σωστή διαχείριση.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Υπέρ: Οι Τοξότες εκπέμπουν αισιοδοξία, θετική ενέργεια και έχουν ατίθασο και διερευνητικό πνεύμα. Έχουν την ικανότητα να παρασύρουν τους συντρόφους τους σε μια σειρά αυθόρμητων περιπετειών, είτε πρόκειται για κάποιο ταξίδι, έξοδο της τελευταίας στιγμής, ή βαθιές βραδινές συζητήσεις περιμένοντας να δουν μαζί την ανατολή. Η έλξη τους στο καινούριο και το ενδιαφέρον είναι μεταδοτική. Αναζητούν συνεχώς φρέσκες εμπειρίες και είναι πάντα πρόθυμοι να αμφισβητήσουν το κατεστημένο. Με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό αγκαλιάζουν τις δυνατότητες της ζωής, κάνοντάς την κάθε στιγμή του συντρόφου να μοιάζει με μια ευχάριστη έκπληξη.

Κατά: Μερικές φορές, αυτή η αγάπη για την ελευθερία μπορεί να κάνει τους Τοξότες λίγο άπιαστους και φευγάτους. Το περιπετειώδες πνεύμα τους συχνά τους αποτρέπει από τις δεσμεύσεις, κάτι που μπορεί να κάνει τους συντρόφους τους να αισθάνονται αβέβαιοι και ανήσυχοι. Επιπλέον, υπερηφανεύονται για την ειλικρίνειά τους, μερικές φορές όμως αυτή είναι κάπως ωμή. Η αμεσότητα τους μπορεί να φαίνεται σκληρή ή ακόμη και απότομη, και ενώ αυτή η ευθύτητα μπορεί να χρειάζεται σε κάποιες καταστάσεις, μπορεί και να αφήσει τους αγαπημένους τους να επιθυμούν λίγη περισσότερη ευαισθησία σε κάποιες άλλες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Υπέρ: Οι Αιγόκεροι προσεγγίζουν τις σχέσεις με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα που εφαρμόζουν σε κάθε τομέα της ζωής τους. Είναι μεθοδικοί και προσεκτικοί, επενδύουν χρόνο κι ενέργεια μόνο όταν είναι βέβαιοι ότι θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη επιτυχία. Όταν επιλέγουν κάποιον για σύντροφο, είναι σίγουρα κάποιος που έχει αρετές και προοπτικές, καθώς έχουν προδιαγραφές ποιότητας, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους άλλους. Κυβερνώνται από τον Κρόνο, τον πλανήτη της πειθαρχίας και της ευθύνης, έτσι οι Αιγόκεροι έχουν ισχυρό αίσθημα ελέγχου και οργάνωσης. Η πρακτική και ρεαλιστική φύση που έχουν τους καθιστά σταθεροποιητική δύναμη στις σχέσεις, ενθαρρύνοντας τους συντρόφους τους να επιδιώκουν να γίνουν καλύτεροι σε φυσικό, οικονομικό και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Κατά: Η ανάγκη τους για τάξη μπορεί μερικές φορές να μετατραπεί σε ακαμψία. Οι Αιγόκεροι συχνά δυσκολεύονται να είναι αυθόρμητοι και έχουν την τάση να κρατούν «υπό έλεγχο» και τις σχέσεις, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ανισορροπία. Η τάση τους να είναι απόλυτοι μπορεί να είναι χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις, αλλά μπορεί να γίνει και καταπιεστική, ειδικά όταν υιοθετούν έναν πιο αυταρχικό ρόλο. Αυτή η αυστηρότητα, αν και αποτελεσματική για την επίτευξη στόχων, μπορεί να φανεί πιεστική στο σύντροφο τους εάν δεν συνοδεύεται από ζεστασιά κι ευελιξία.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Υπέρ: Οι Υδροχόοι είναι υπέρμαχοι της μοναδικότητας και της ελευθερίας έκφρασης. Ό,τι κι αν κάνει ο σύντροφός τους, όσο παράξενο κι αν είναι, δεν πρόκειται να τους φανεί ασυνήθιστο, αντίθετα, θέλουν να δώσουν τον χώρο που ο καθένας μπορεί να είναι αυθεντικός και ελεύθερος να κάνει αυτό που τον εκφράζει. Βλέπουν τον κόσμο με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που τους κάνει φοβερούς στη λύση προβλημάτων και πάντα πολύ ενδιαφέροντες συνομιλητές. Είναι επίσης εκ φύσεως επαναστάτες που αμφισβητούν τα κατεστημένα και φέρνουν πρωτότυπες ιδέες σε κάθε σχέση τους και κάθε περίσταση.

Κατά: Ωστόσο, οι Υδροχόοι μπορεί να δείχνουν ελιτιστές σε ορισμένες περιπτώσεις. Η αγάπη τους για πνευματική αναζήτηση και για πιο ψαγμένα πρόσωπα και πράγματα μπορεί να τους κάνει να φαίνονται στο ταίρι τους κάπως αλαζονικοί, ή κάνει τους συντρόφους κάποιες φορές να νιώθουν πως δεν βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Έχουν επίσης έντονη ανάγκη για χώρο και χρόνο για τις πολλές και διαφορετικές ασχολίες τους, και έτσι μπορεί να είναι απόμακροι αφηρημένοι ή ακόμα και ξεχασιάρηδες. Αν και η ανεξαρτησία τους είναι μέρος της γοητείας τους, αυτή η απόσταση μπορεί να κάνει τους συντρόφους τους να νιώθουν πολύ συχνά παραμελημένοι.

ΙΧΘΥΕΣ

Υπέρ: Οι Ιχθύες είναι μοναδικοί ως σύντροφοι για την τρυφερότητά τους και τη ρομαντική τους φύση. Διαθέτουν την ικανότητα να κάνουν τους αγαπημένους τους να νιώθουν ότι βρίσκονται σε μια αγκαλιά ζεστασιάς και στοργής. Για αυτούς, η αγάπη είναι ένας κόσμος χωρίς περιορισμούς όπου οι ψυχές μπορούν να ενωθούν και να γίνουν ένα. Οι Ιχθύες έχουν μια ροπή προς τη φαντασίωση και την εξιδανίκευση στην αγάπη, και επιθυμούν να φροντίζουν και να καλύπτουν κάθε ανάγκη του συντρόφου τους. Είτε παρέχοντας συναισθηματική υποστήριξη είτε προσφέροντας παρηγοριά, θέλουν να είναι αυτοί που κατανοούν και θεραπεύουν ακόμα και τις πληγές των αγαπημένων τους. Επιπλέον, θέλουν να γίνουν ο καλύτερος φίλος που θα μπορούσε να έχει ποτέ ο σύντροφός τους.

Κατά: Αυτή η ονειροπόλα και γεμάτη κατανόηση φύση των Ιχθύων μπορεί να τους οδηγήσει συχνά σε αποπροσανατολισμό. Μπορεί να βυθίζονται τόσο στην ιδανική εικόνα της αγάπης που έχουν φτιάξει, που τελικά να χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα. Η απόσταση αυτή πραγματικότητας και φαντασίας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση. Συχνά τείνουν να τοποθετούν τους συντρόφους τους σε βάθρο, βλέποντάς τους ως τέλειους. Αυτή η τάση μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση όταν ο σύντροφος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες, αφήνοντας και τους δυο τους να νιώθουν απογοητευμένοι. Επιπλέον, ως ζώδια του νερού μπορούν να καταφύγουν και σε κάποιους συναισθηματικούς χειρισμούς όταν αισθάνονται ανασφάλειες.