Τα 4 ζώδια που θα δεχτούν τις μεγαλύτερες πιέσεις από την Πανσέληνο στον Κριό στις 17/10/2024

Τα 4 ζώδια που θα δεχτούν τις μεγαλύτερες πιέσεις από την Πανσέληνο στον Κριό στις 17/10/2024

Τα 4 ζώδια που θα δεχτούν τις μεγαλύτερες πιέσεις από την Πανσέληνο στον Κριό στις 17/10/2024

Η Πανσέληνος του «κυνηγού» πραγματοποιείται στις 17 Οκτωβρίου 2024 στον άξονα Κριού-Ζυγού και έρχεται «θυμωμένη», με άγριες διαθέσεις, ζητώντας λύσεις με κάθε τρόπο, ακόμα και ακραίο. Θα έχουμε όλοι, κάποιοι περισσότερο και κάποιοι λιγότερο, έντονη την επιθυμία να αποκτήσουμε τον έλεγχο, να δείξουμε τη δύναμη μας και να επιβάλουμε το θέλω μας, ενώ θα βασιλεύουν η ζήλια, η επιθετικότητα, η βία και τα παιγνίδια ελέγχου και χειρισμού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να έχουμε έντονα γεωφυσικά και μετεωρολογικά φαινόμενα, αλλά και θέματα που μπορεί να σχετίζονται με εκρήξεις, φωτιές και κεραυνούς. Ακόμη, μπορεί να έχουμε παρορμητικές αντιδράσεις, διαδηλώσεις, κομματικές διασπάσεις και εκφράσεις θυμού σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Επίσης, θα κορυφωθούν τα παιγνίδια εξουσίας που έχουν σχέση με τον πλούτο, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, οι πολεμικές συρράξεις, οι ακραίες επιθέσεις, οι αποκαλύψεις και οι υπόγειες συνεργασίες.

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 24 μοίρες και 35 λεπτά του Κριού και θα επηρεάσει περισσότερο τα παρορμητικά ζώδια, δηλαδή Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια και κυρίως από τις 22 ως τις 26 μοίρες.

Αν δεν γνωρίζετε σε ποια μοίρα βρίσκεται το ζώδιο (Ήλιος), ο ωροσκόπος και οι πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Συναισθηματική φόρτιση και ξεσπάσματα

Πάντα κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου τα συναισθήματα μας φτάνουν στο αποκορύφωμα, δημιουργείται εσωτερική ένταση και δεν αντέχουμε τις εξωτερικές πιέσεις. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πολλές συγκρούσεις, διαφωνίες και κρίσεις που μας εξαντλούν και μας φτάνουν στα όρια μας. Και επειδή αυτή η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον πύρινο και φιλοπόλεμο Κριό, θα είμαστε ξεροκέφαλοι, εριστικοί, παρορμητικοί κι εγωιστές και θα ξεσπάμε στους γύρω μας αν δεν καταφέρουμε να γίνει το δικό μας ή αν κάποιος προσπαθήσει να ανακόψει την πορεία μας. Από την άλλη βέβαια θα μας γεμίσει με θάρρος για να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε και θα μας πιέσει να αναλάβουμε δράση. Ο στόχος όμως δεν είναι να τσακωθούμε και να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, αλλά να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε την ορμή που μας δίνει η Πανσέληνος και να τη μετουσιώσουμε σε υγιή δράση. Αυτό το φεγγάρι μπορεί να μας παρακινήσει να πάρουμε αποφάσεις, να ολοκληρώσουμε σχέδια και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, όχι μόνο να ξεσπάμε τα νεύρα μας. Μπορούμε να εργαστούμε γρήγορα, έξυπνα και παθιασμένα, αρκεί να μην είμαστε ανυπόμονοι και παρορμητικοί, διαφορετικά μπορεί να δημιουργήσουμε προβλήματα.

Κρίση ταυτότητας

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται απέναντι και στην προκειμένη ο Ήλιος βρίσκεται στον Ζυγό και η Σελήνη στον Κριό. Ο άξονας Κριού-Ζυγού αφορά τις σχέσεις, όπου ο Κριός αντιπροσωπεύει το «εγώ» και ο Ζυγός το «εμείς», δηλαδή ο Κριός έχει να κάνει με την αυτοεπιβεβαίωση και ο Ζυγός με τον συμβιβασμό. Ο Ήλιος στον Ζυγό αναζητά την ισορροπία στις σχέσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διατήρησή τους, όπως συμβιβασμός, διαπραγμάτευση, ευγένεια και αρμονία, ενώ η Σελήνη στον Κριό αγαπά να επιβάλλεται και θέλει ισχυρή αυτοπεποίθηση, ηγετική προσωπικότητα, τόλμη και θάρρος. Αυτή η Πανσέληνος λοιπόν μας προτρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της ικανοποίησης των προσωπικών μας αναγκών και της φροντίδας των αναγκών των σημαντικών προσώπων στη ζωή μας, είναι δηλαδή η σύγκρουση της αυτονομίας και της συντροφικότητας. Γενικότερα, αυτή η Πανσέληνος μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να αξιολογήσουμε το πώς αντιμετωπίζουμε τις στενές μας σχέσεις, τι ρόλο παίζουν στη ζωή μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τι εκτόπισμα έχουμε εμείς στη δική τους. Αν λειτουργήσουμε σωστά και συνετά, τότε θα βρούμε τον τρόπο για να θέσουμε υγιή όρια και να σταματήσουμε τους άλλους να υπαγορεύουν τις προσδοκίες τους στη ζωή μας και βέβαια να μην θυσιάζουμε την ατομικότητά μας μόνο και μόνο για να είναι ευχαριστημένοι οι άλλοι.

Οι όψεις της Πανσελήνου

Οι όψεις που σχηματίζει η Πανσέληνος δεν είναι οι καλύτερες και οι πιο εύκολες που μπορούμε με ψυχραιμία να διαχειριστούμε. Η Πανσέληνος σχηματίζει δύο τετράγωνα: ένα με τον κυβερνήτη της Άρη και ένα με τον σκοτεινό Πλούτωνα. Ο Άρης και ο Πλούτωνας είναι σε αντίθεση, όπως ο Ήλιος και η Σελήνη και αυτές οι δύο αντιθέσεις σχηματίζουν έναν μεγάλο σταυρό, δηλαδή έναν από τους πιο απαιτητικούς σχηματισμούς στην αστρολογία που υποδηλώνει συνθήκες έντασης και βίας.

Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον Άρη από τη μία μας δίνει τη δύναμη και το θάρρος να διεκδικήσουμε παθιασμένα τις επιθυμίες μας, αλλά ταυτόχρονα βγάζει κάκια, παρορμητισμό και θυμό και μπορεί να δημιουργηθούν εμπόδια και αντιστάσεις. Επίσης, ελλοχεύει ο κίνδυνος μικρές παρεξηγήσεις να πάρουν μεγάλες διαστάσεις και να μετατραπούν σε διαφωνίες, καβγάδες, συγκρούσεις και να φτάσουν στην κακοποίηση και στη βία.

Σε όλη αυτή την έκρυθμή κατάσταση έρχεται και το τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που βγάζει στην επιφάνεια όλα τα καταπιεσμένα συναισθήματα μας και μας οδηγεί σε ψυχαναγκαστικές και καταστροφικές συμπεριφορές και σε αδίστακτα παιγνίδια εξουσίας. Οι συναισθηματικοί χειρισμοί, η χειραγώγηση, τα παιγνίδια ενοχής, ο φθόνος, ο εκφοβισμός, η σεξουαλική κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία, δυστυχώς θα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την επικαιρότητα, ενώ παράλληλα ελλοχεύει και ο κίνδυνος έντονων γεωφυσικών και μετεωρολογικών καταστροφών.

Ευτυχώς η Πανσέληνος σχηματίζει και ένα βοηθητικό εξάγωνο με τον Δία και θα υπάρχει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Έτσι μπορεί να περάσουμε δια πυρός και σιδήρου, αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε και τα αποτελέσματα της πίεσης θα αξίζουν τον κόπο.

Η επιρροή της Πανσελήνου της 17ης Οκτωβρίου 2024 διαρκεί δύο εβδομάδες μέχρι τη Νέα Σελήνη της 1ης Νοεμβρίου, η οποία είναι πιο υποστηρικτική.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 4 ζώδια που θα δεχτούν τις μεγαλύτερες πιέσεις από την Πανσέληνο στον Κριό στις 17/10/2024

ΚΡΙΟΣ

Είστε οι οικοδεσπότες της Πανσελήνου και η επιρροή που δέχεστε είναι ιδιαίτερα έντονη, τόσο στις προσωπικές σας σχέσεις όσο και στις συνεργασίες σας. Τα τετράγωνα της Πανσελήνου τόσο με τον κυβερνήτη σας Άρη όσο και με τον Πλούτωνα θα σας πιέσουν να κάνετε τον απολογισμό σας και να πάρετε αποφάσεις για τη μακροβιότητά των σχέσεων σας, είτε αρνητικά είτε θετικά. Δηλαδή, αν κάποιοι νιώθετε ότι έχει χαθεί ο ενθουσιασμός και το πάθος από μια σχέση και ότι έχετε χάσει το ενδιαφέρον και τον εαυτό σας, τότε θα βάλετε ένα τέλος από το να αναλώνεστε σε καβγάδες και αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Το ίδιο μπορεί να προκύπτει και σε μια συνεργασία. Αν όμως είστε ευτυχισμένοι και ο σύντροφός σας είναι ότι ακριβώς ψάχνατε, τότε θα πάρετε την απόφαση να πάτε τη σχέση ένα βήμα παρακάτω. Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο, μπορεί να νιώθετε τεράστια ένταση μέσα σας, ενώ μπορεί να υπάρχουν από το περιβάλλον σας επιθέσεις προς το πρόσωπο σας και αμφισβήτηση. Όμως, αν αντιδράσετε θυμωμένα και χωρίς να επεξεργαστείτε με λογική ό,τι προκύπτει, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα. Αν θέλετε να κάνετε αντεπίθεση ή απλώς να διεκδικήσετε το δίκιο σας, χρειάζεται να είστε καλά οργανωμένοι και χωρίς φόβο και πάθος να προχωρήσετε στον στόχο! Μέσα σε όλο αυτό τον χαμό, έχετε μια βοήθεια από το εξάγωνο της Πανσελήνου με τον Δία που φέρνει συμμάχους στον δρόμο σας, οι οποίοι θα σας κατανοήσουν και θα συμμερίζονται τις απόψεις σας. Μπορεί να γνωρίσετε σημαντικά άτομα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για εσάς, αφού μπορεί με κάποιο τρόπο να σας ωφελήσουν και να σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε. Προσοχή και στην υγεία, αλλά και στην τάση για μικρατυχήματα.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 22 έως τις 26 μοίρες του Κριού, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερω σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού αφορά την καριέρα σας, την κοινωνική σας φήμη, τους στόχους σας, αλλά και την οικογένεια και το σπίτι και οι πιέσεις που θα δεχτείτε θα είναι πολλές και ποικίλες. Θα αισθάνεστε ότι έχετε τόσες πολλές υποχρεώσεις, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι, που θα ασφυκτιάτε και ίσως ξεσπάσετε την ένταση σας σε άτομα που δεν σας φταίνε. Καταρχάς εσείς θα θέλετε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το επαγγελματικό σας μέλλον σας και το πού ακριβώς βαδίζετε και ίσως πιέσετε καταστάσεις για να διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει. Δεν είναι απίθανο με αυτό το φεγγάρι να προκύψει κάποια νέα πρόταση, να πάρετε μια προαγωγή, να αναγνωριστούν οι κόποι σας, να αλλάξετε πόστο ή και να τα βροντήξετε όλα και να φύγετε από μια δουλειά για να πάτε σε νέο εργασιακό περιβάλλον. Σίγουρα όλα αυτά θα σας πιέσουν, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και μην απαιτείτε πράγματα που δεν είναι εφικτά. Εκτός από την καριέρα όμως θα έχετε πίεση και στο σπίτι και στην οικογένεια, όπου μπορεί να υπάρχουν εντάσεις, να σας φορτώνουν οι άλλοι με τα δικά τους προβλήματα, ή να μπείτε στη διαδικασία να αναδιαμορφώσετε τον χώρο του σπιτιού ή να αλλάξετε χώρο διαμονής. Ακόμη μπορεί, επειδή δίνετε όλο το ενδιαφέρον σας στα επαγγελματικά σας, οι δικοί σας να παραπονιούνται και να διεκδικούν τον χρόνο σας και να σας πιέζουν, με αποτέλεσμα να τσακώνεστε συνεχώς και να νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει. Γενικότερα θα αισθάνεστε σαν να σας τραβάνε σε δύο πλευρές και ότι πρέπει να μοιραστείτε σε κομμάτια. Όλη αυτή η κατάσταση θα σας δημιουργεί έντονο στρες κι εκνευρισμό και ίσως δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Δείξτε λίγο υπομονή κι εξηγήστε τι σας συμβαίνει. Μην το κρατήσετε μέσα σας, απλά κάντε το κόσμια, εξάλλου οι καβγάδες δεν φέρνουν λύσεις, ίσα-ίσα κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Αν ανοίξετε την ψυχή σας και εξομολογηθείτε τι σας συμβαίνει οι άνθρωποι σας θα σας συμπαρασταθούν και θα σας καταλάβουν.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 22 έως τις 26 μοίρες του Καρκίνου, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερω σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα σας, δηλαδή στο απέναντι ζώδιο από το δικό σας, τον Κριό, και οι σχέσεις σας μπαίνουν στο «στόχαστρο». Και όταν λέμε σχέσεις, εννοούμε όλες τις σταθερές σας σχέσεις, γάμος, συνεργασίες και όπου έχετε στενές δεσμεύσεις, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Τα τετράγωνα της Πανσελήνου με τον Άρη και τον Πλούτωνα θα σας πιέσουν πολύ και θα φέρουν στην επιφάνεια ό,τι μπορεί να κρύβετε, να αποφεύγετε λόγω του φόβου και της ευαισθησίας σας και σας καλούν να τα αντιμετωπίσετε. Όμως, θα πρέπει να βάλετε στην άκρη την παρόρμηση που σας χαρακτηρίζει και να δείξετε σοβαρότητα και ψυχραιμία στις αποφάσεις σας. Το παρελθόν, μαζί με τις πληγές του, θα σας «ζορίσει» και θα θέλετε να ελευθερωθείτε. Τα λάθη, είτε είναι δικά σας είτε των άλλων, θα τριβελίζουν το μυαλό σας και θα ψάχνετε απαντήσεις. Δεν χρειάζεται να έχετε επιθετική συμπεριφορά, ούτε απέναντι σε όσους σας πλήγωσαν ούτε στον εαυτό σας. Συγχωρήστε, ξεχάστε, αφήστε το παρελθόν και τις σχέσεις που δεν σας εκφράζουν εκεί που ανήκουν, πίσω σας. Διότι το μέλλον θα είναι καλύτερο χωρίς βαριές αποσκευές και μάλιστα το εξάγωνο της Πανσελήνου με τον Δία θα ευνοήσει ζητήματα σπουδών και επαφές με το εξωτερικό, επομένως εκμεταλλευτείτε το για να ανοίξετε τους ορίζοντες σας, για να παρακολουθήσετε ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα ή για να έρθετε σε επαφή με άτομα που θα σας ανοίξουν νέα μονοπάτια και θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε την οπτική σας απέναντι στις καταστάσεις αλλά και στην ίδια τη ζωή, και όχι να ασχολείστε με στενόμυαλα άτομα που σας δημιουργούν προβλήματα, σας κρατούν πίσω και σας συγχύζουν.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 22 έως τις 26 μοίρες του Ζυγού, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερω σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θέματα σπιτιού και οικογένειας, προβλήματα με άτομα από το οικογενειακό περιβάλλον ή τους συγκατοίκους σας, μπορεί να προκύψουν με την Πανσέληνο στον Κριό και ίσως αντιμετωπίσετε και κάποιες προκλήσεις που θα δοκιμάσουν τα όρια σας και τον χαρακτήρα σας. Αν οι οικογενειακές σας σχέσεις είναι σωστές, είναι η κατάλληλη περίοδος για να ασχοληθείτε με όσους αγαπάτε και να συνδεθείτε εκ νέου αν σας έχει λείψει η φροντίδα τους. Όμως, αν υπάρχουν άτομα που σας κάνουν να νιώθετε ανασφάλεια, τότε μπορεί να ξεπηδήσουν συναισθήματα οργής και να θέσετε τα όρια σας. Με αυτό το φεγγάρι ίσως επιστρέψουν αναμνήσεις των παιδικών σας χρόνων και κάποια τραύματα που καθόρισαν τον τρόπο που σχετίζεστε με τους άλλους να έρθουν στην επιφάνεια ώστε να τα λύσετε. Και ξέρετε εσείς πολύ καλά πως ό,τι δεν λύνεται, κόβεται… Επίσης, θα σας απασχολήσει το σπίτι ως χώρος και μπορεί να μπείτε στη διαδικασία να ασχοληθείτε με την ασφάλεια του ή να αναδιαμορφώσετε τον χώρο ή να χρειαστεί να κάνετε επισκευές. Ή μπορεί να προκύψει και μια μετακόμιση μετά από ξαφνικά γεγονότα, είτε στη δουλειά είτε στην οικογένεια. Μην αφήσετε την αβεβαιότητα να σας καταβάλει, αν χάσετε μια μάχη δεν σημαίνει ότι χάσατε τον πόλεμο. Να θυμάστε ότι όσες δοκιμασίες και αν περάσετε και όσες πιέσεις και αν δεχτείτε, στο τέλος θα καταφέρετε να αναγνωριστείτε και να προωθήσετε τα σχέδια σας, καθώς θα έχετε την υποστήριξη των ανωτέρων σας ή τη βοήθεια σημαντικών προσώπων. Επίσης, μπορεί να προκύψει και μία νέα επαγγελματική συμφωνία που να σας φέρει κέρδη ή να αυξήσει τα έσοδα σας. Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία για να βελτιώσετε την καθημερινή σας ρουτίνα, να υιοθετήσετε πιο υγιεινές συνήθειες και να ασχοληθείτε με το σώμα σας και την υγεία σας.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 22 έως τις 26 μοίρες του Αιγόκερου, ή αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερω σε αυτές τις μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας στις μοίρες των ζωδίων αυτών πατήστε εδώ.