Πώς οι πλανήτες στον 6ο οίκο επηρεάζουν τα θέματα της εργασίας, της υγείας και των καθημερινών μας συνηθειών

Πώς οι πλανήτες στον 6ο οίκο επηρεάζουν τα θέματα της εργασίας, της υγείας και των καθημερινών μας συνηθειών

Πώς οι πλανήτες στον 6ο οίκο επηρεάζουν τα θέματα της εργασίας, της υγείας και των καθημερινών μας συνηθειών

Σε έναν αστρολογικό χάρτη ο 6ος οίκος αφορά τον τομέα της εργασίας και των καθημερινών ρουτινών και υποδηλώνει με ποιο τρόπο αντιμετωπίζει και πώς προσεγγίζει κάποιος τη δουλειά που θα του προσφέρει τα προς το ζην. Ακόμη δείχνει πού και πώς το άτομο είναι διατεθειμένο να προσφέρει εθελοντικά τη βοήθεια του ή να κάνει κάποιες πράξεις καλοσύνης. Οι πάροχοι υπηρεσιών έχουν την τιμητική τους σε αυτόν τον οίκο, είτε τις παρέχουν είτε τις δέχονται.

Τα αγαπημένα μας κατοικίδια αφορούν επίσης αυτό τον οίκο, τόσο για τη φροντίδα και την αλληλοϋποστήριξη που υπάρχει, όσο και για τις ρουτίνες όπως το τάισμα, η βόλτα, το παιχνίδι και ο ύπνος που κρατούν την καθημερινότητα μας σε ένα υγιές πλαίσιο για το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή.

Υγεία και ευεξία

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που εμπίπτουν στον 6ο οίκο είναι η σωματική υγεία αλλά και η γενικότερη ευεξία. Αυτό έχει να κάνει με όλο το πακέτο και σχετίζεται με πολλούς τομείς. Αφορά τόσο τη γενική κατάσταση της υγείας, αλλά και τη θεραπεία και την πρόληψη. Όλα ξεκινούν από την καθημερινότητα που επιλέγει το άτομο. Η διασφάλιση ότι αφιερώνεται χρόνος για σωματική δραστηριότητα ή την καλλιέργεια μιας καλής ρουτίνας φυσικής κατάστασης και υγιεινής διατροφής, τακτικές εξετάσεις και ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι στη φθορά και τις αρρώστιες. Αυτός ο οίκος κυβερνά επίσης το πεπτικό σύστημα, που πάντα είναι ευαίσθητο στις ανισορροπίες και θα πρέπει να μας κάνει πιο προσεκτικούς σχετικά με το τι και με το πώς τροφοδοτούμε το σώμα μας. Η ψυχική και πνευματική υγεία αφορούν επίσης αυτόν τον οίκο, ως υπενθύμιση για να βρίσκουμε χρόνο για διασκέδαση, χαρά, απομάκρυνση των αρνητικών σκέψεων και διαχείριση του άγχους.

Απλότητα και τάξη

Ο μινιμαλισμός και η αφαίρεση είναι από τα βασικά προτερήματα αυτού του οίκου. Η ευλογημένη απλότητα και η τάξη, εξωτερικά και εσωτερικά, μας προσφέρουν τον ελεύθερο χώρο που έχουμε ανάγκη για να κάνουμε την αναλυτική σκέψη και να προγραμματίσουμε την ανάλογη μεθοδολογία και πρακτική. Έτσι τελειοποιούμε τον εαυτό μας και γινόμαστε καλαίσθητοι, αλλά και απαιτητικοί επιμελητές, που αναγνωρίζουν τη διαφορά της ποιότητας από οτιδήποτε το υποδεέστερο. Η τελειομανία όμως καραδοκεί και είναι πάντα το αγκάθι του 6ου οίκου.

Για να βρείτε ποιους πλανήτες έχετε στον 6ο οίκο πατήστε εδώ.

Τι σημαίνει το ζώδιο στην ακμή του 6ου οίκου

6ος οίκος στον Κριό: Ανεξαρτησία, δράση, διεκδίκηση, θάρρος, θέληση, καινοτομία, πρωτοπορία. Ευαισθησία στο κεφάλι, σε πυρετούς, στο αίμα, με τάσεις για ατυχήματα.

6ος οίκος στον Ταύρο: Σταθερότητα, επιμονή, αντοχή, νωχέλεια, αξίες, ρουτίνες, τέχνες, υλική άνεση, αισθησιασμός, πολυτέλεια, παράδοση. Ευαισθησία στο λαιμό και στους αδένες του, στα μάτια και σε ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα.

6ος οίκος στους Διδύμους: Επικοινωνία, περιέργεια, εξυπνάδα, ταχύτητα, ποικιλία, κινητικότητα, ευρηματικότητα. Ευαισθησία σε ώμους, χέρια, πνεύμονες, νευρικό σύστημα και παθήσεις που σχετίζονται με νεύρα.

6ος οίκος στον Καρκίνο: Φροντίδα, ευαισθησία, συναισθήματα, σπίτι, οικογένεια, ρίζες, παιδιά, ασφάλεια. Ευαισθησία στο στομάχι και το στήθος, στο πεπτικό, σε διατροφικές διαταραχές και σε ψυχολογικά προβλήματα λόγω άγχους ή κατάθλιψης.

6ος οίκος στον Λέοντα: Πάθος, ρομαντισμός, εκφραστικότητα, αυτοπεποίθηση, ηγεσία, θάρρος, πίστη, χάρισμα, παιδικό πνεύμα. Ευαισθησία στο στήθος, στην καρδιά, τη ραχοκοκαλιά και κυρίως το άνω τμήμα, το κυκλοφορικό και καρδιοαναπνευστικό.

6ος οίκος στην Παρθένο: Ευεξία, αποτελεσματικότητα, εξυπηρέτηση, μεθοδικότητα, οργάνωση, πρακτικότητα, λογική, αθωότητα, καθαριότητα. Ευαισθησία στο πεπτικό, στην κοιλιακή χώρα, στη σπλήνα, στο έντερο, σε διατροφικές διαταραχές και ψυχοσωματικές εκδηλώσεις λόγω υπερβολικού στρες.

6ος οίκος στον Ζυγό: Διπλωματικότητα, κοινωνικότητα, δέσμευση, ομορφιά, συνεργασία, ισότητα, ισορροπία, αμοιβαιότητα, δικαιοσύνη. Ευαισθησία στα νεφρά, στη μέση, στην ουροδόχο κύστη, στις τοξίνες και σε θέματα με τα ενδοκρινολογικά.

6ος οίκος στον Σκορπιό: Δύναμη, έλεγχος, ένταση, βάθος, εμμονή, πλούτος, κοινοπραξίες, οικειότητα, σεξ, μυστικότητα. Ευαισθησία στα γεννητικά όργανα, το αναπαραγωγικό και ουροποιητικό σύστημα και σε μολύνσεις.

6ος οίκος στον Τοξότη: Ανώτερη μόρφωση, διδασκαλία, φιλοσοφία, ταξίδια, επέκταση, σοφία, στόχοι, επιχειρηματικότητα, διαπολιτισμικές σχέσεις. Ευαισθησία σε γοφούς, μηρούς, ισχίο, συκώτι, στις τοξίνες και κακές διατροφικές συνήθειες.

6ος οίκος στον Αιγόκερω: Φιλοδοξία, δομή, ρεαλισμός, αντοχή, κίνητρο, μακροπρόθεσμα σχέδια, επιτεύγματα, κύρος, χρόνος. Ευαισθησία σε κόκαλα, αρθρώσεις, δόντια, μαλλιά, δέρμα και παθήσεις σχετικές με αυτά.

6ος οίκος στον Υδροχόο: Ομαδική εργασία, πρωτοτυπία, αλτρουισμός, κοινωνική δικαιοσύνη, μέλλον, τεχνολογία, κοινότητα, κοινωνία, ιδανικά, ομάδα, φιλία. Ευαισθησία σε κνήμες, γάμπες, κυκλοφορικό σύστημα, κιρσούς και φλεβίτιδα.

6ος οίκος στους Ιχθύς: Θεραπεία, όνειρα, ενσυναίσθηση, φαντασία, διαίσθηση, καλλιτεχνική ικανότητα, μυστήριο, ψυχικές ικανότητες, Ευαισθησία σε πόδια, λεμφικό και νευρικό σύστημα, στον υποθάλαμο κι επιρρεπείς σε ψυχολογικές και διατροφικές διαταραχές.

Τι σημαίνουν τα ουράνια σώματα και οι πλανήτες στον 6ο οίκο

ΗΛΙΟΣ

Ο Ήλιος στην Παρθένο ή στον 6ο οίκο είναι εδώ για να φέρει τάξη στο χάος του κόσμου. Το μυαλό του πρέπει να αναλύσει και να κατανοήσει αρχικά, και με εργαλείο του την πρακτικότητα πρέπει να φτιάξει ένα πλαίσιο και να δώσει νόημα στη ζωή του μέσα στο σύνθετο αυτό παζλ της ύπαρξης. Όταν ο Ήλιος βρίσκεται σε αυτή τη θέση, το άτομο αφιερώνει πολλή ενέργεια και προσπάθεια στα θέματα που σχετίζονται με αυτόν τον οίκο. Αυτά έχουν να κάνουν συνήθως με την υγεία και τη σωματική ευεξία, καθώς και με την υπηρεσία, τις ρουτίνες και την καθημερινή εργασία. Έτσι, ένα άτομο μπορεί να έχει έντονη επιθυμία να διατηρήσει την καλή του υγεία κι έναν πειθαρχημένο τρόπο ζωής. Μπορεί να είναι αφοσιωμένο στη δουλειά του και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προσφέρει τους άλλους. Ο Ήλιος στον 6ο οίκο μπορεί επίσης να δώσει σε ένα άτομο ανθεκτικότητα, κουράγιο και δύναμη να ξεπεράσει προκλήσεις και ασθένειες. Όμως, μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια τάση για υπερκόπωση, άγχος και εξάντληση. Μπορεί συχνά να δυσκολεύεται να κάνει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά του και μπορεί να παραμελήσει τις δικές του ανάγκες για να εξυπηρετήσει τους άλλους. Μπορεί επίσης να γίνεται υπερβολικά επικριτικό με τον εαυτό του ή τους άλλους, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα υγείας ή εργασίας.

ΣΕΛΗΝΗ

Η Σελήνη σε αυτή τη θέση κάνει το άτομο προσεκτικό με τα συναισθήματά του. Καθώς όσοι έχουν αυτή τη θέση είναι συνήθως σεμνοί και συγκρατημένοι, το να ζητήσουν βοήθεια και συμπαράσταση μπορεί να είναι ένας αδιάκοπος αγώνας για εκείνους. Η ζωή αντιμετωπίζεται μέσα από μια κριτική στάση, καθώς η τελειομανία είναι μια παγίδα στην οποία πέφτουν συχνά. Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον 6ο οίκο ενός χάρτη επηρεάζει τα συναισθήματα, τον τρόπο σκέψης και τον ψυχισμό, γι’ αυτό μπορεί να κάνει τα άτομα ευαίσθητα σε πολλά πράγματα και επιρρεπή σε πολλές ανησυχίες. Αυτές οι ανησυχίες μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχοσωματικές εκδηλώσεις και καθώς η Σελήνη αφορά και το φυσικό μας σώμα, να οδηγήσει σε σωματοποίηση του άγχους με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην υγεία. Παράλληλα, η Σελήνη στον 6ο οίκο μπορεί να δώσει στα άτομα την ικανότητα να εργάζονται σκληρά και να ξεπερνούν τα εμπόδια με τη συναισθηματική και διαισθητική τους φύση. Η Σελήνη αφορά επίσης τη μητέρα και η θέση αυτή μπορεί να υποδηλώνει μια μητέρα που μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα ή δυσκολίες στη ζωή της. Τα άτομα επίσης μπορεί να έχουν την τάση να γίνονται υπερβολικά συναισθηματικά και αντιδραστικά με τους εχθρούς τους ή και να κάνουν υπερβολικές θυσίες γι’ αυτούς που αγαπάνε. Για αυτό είναι σημαντικό να διοχετεύουν με θετικό τρόπο τα συναισθήματά τους, ώστε να μην τα αφήνουν να ελέγχουν τις πράξεις τους ή τη ζωή τους.

ΕΡΜΗΣ

Ο Ερμής στον 6ο οίκο έχει υψηλές προδιαγραφές. Αυτή είναι η θέση που δίνει συνήθως έναν μεθοδικό στοχαστή, που μπορεί να λειτουργεί ιδανικά σε χρονοδιαγράμματα και ρουτίνες. Οι συνομιλίες του θυμίζουν αποστολές συλλογής πληροφοριών και οι γνώσεις και οι ικανότητες του αφορούν μια μεγάλη γκάμα θεμάτων. Στη θετική της πλευρά, η θέση του Ερμή στον 6ο οίκο μπορεί να φέρει ευφυΐα, αναλυτικές ικανότητες και κοφτερό μυαλό που μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν εμπόδια και να λυθούν προβλήματα. Τέτοια άτομα είναι συχνά πολύ καλά στην οργάνωση και διαχείριση του καθημερινού φόρτου εργασίας, κάτι που τα καθιστά διεκπεραιωτικά και αποτελεσματικά στις δουλειές τους. Ωστόσο, από την αρνητική πλευρά, μπορεί να είναι πιο επιρρεπή στην υπερβολική σκέψη, οδηγώντας σε άγχος και στρες. Μπορεί επίσης να γίνουν επικριτικοί και κλειστοί, και να δημιουργήσουν έτσι κάποιες αντιπάθειες. Επιπλέον, αυτή η θέση μπορεί να κάνει ένα άτομο πιο επιρρεπές σε προβλήματα, ειδικά αυτά που σχετίζονται με το νευρικό σύστημα, το αναπνευστικό και το δέρμα. Έτσι, είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα με Ερμή στον 6ο οίκο να διατηρήσουν έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής, μαζί με κατάλληλες τεχνικές διαχείρισης του στρες για την αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στον 6ο οίκο ενός γενέθλιου χάρτη μπορεί να προσφέρει στο άτομο τη δυνατότητα να έχει καλές κοινωνικές σχέσεις με συναδέλφους και οποιονδήποτε σχετίζεται στην καθημερινότητα του. Επιπλέον μπορεί να επωφεληθεί από τις ρουτίνες που μοιράζεται με άλλους περισσότερο από εκείνες στις οποίες λειτουργεί ανεξάρτητα. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης, της ομορφιάς, της πολυτέλειας και των ανέσεων, αλλά όταν βρίσκεται στον 6ο οίκο μπορεί να μην εκφράζει όπως πρέπει αυτές τις ιδιότητες. Αντίθετα, η εστίαση της Αφροδίτης στον 6ο οίκο είναι περισσότερο στην υπηρεσία, την υγεία και την εργασία. Από τη μια πλευρά η Αφροδίτη στον 6ο οίκο μπορεί να κάνει ένα άτομο καλό στο να φροντίζει τους άλλους και να τους παρέχει άνεση και ευχαρίστηση. Τέτοια άτομα μπορεί να εργάζονται σε τομείς που σχετίζονται με την ομορφιά, τη μόδα ή τη φιλοξενία. Είναι πιθανό να είναι πολύ ευσυνείδητοι για τη δουλειά τους και αφοσιωμένοι στο να βοηθούν τους άλλους. Όμως μπορεί επίσης να υποδηλώνει μια τάση για εξαρτήσεις σε απολαύσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα. Τέτοια άτομα μπορεί να δυσκολεύονται να μειώσουν κάποιες διατροφικές υπερβολές όπως τα γλυκά, το αλκοόλ ή άλλες βλαβερές συνήθειες που τους προσφέρουν μεν ευχαρίστηση, αλλά επηρεάζουν αρνητικά την υγεία τους. Επίσης μπορεί να δυσκολεύονται να διεκδικήσουν στον έρωτα και να μην εξωτερικεύουν εύκολα ή άνετα αυτά που αισθάνονται στο πρόσωπο που τους ενδιαφέρει.

ΑΡΗΣ

Όταν ο Άρης βρίσκεται στον 6ο οίκο δείχνει κάποιον που αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της εργασίας και της ευεξίας του. Ο Άρης σχετίζεται με τη συνέπεια στη δράση, την ικανότητα να κάνει το καλύτερο που μπορεί κάθε μέρα και την επιθυμία να διεκδικεί στη ζωή. Καθώς είναι ο πλανήτης της δράσης, της ενέργειας και της επιθετικότητας, μπορεί να ενισχύσει αυτά τα χαρακτηριστικά στη ζωή ενός ατόμου. Έτσι μπορεί να δώσει σε ένα άτομο τη δύναμη, το κουράγιο και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει προκλήσεις κι εμπόδια για να καταφέρει αυτό που επιθυμεί. Μπορεί να κάνει εκείνους με αυτή τη θέση ανταγωνιστικούς και ικανούς να φτάσουν στην επιτυχία, ειδικά στην καριέρα και την επαγγελματική τους ζωή. Αυτή η θέση μπορεί επίσης να δώσει το μαχητικό πνεύμα που είναι απαραίτητο για να πολεμήσουν ενάντια στους εχθρούς τους και να βγουν νικητές. Όμως, από την αρνητική πλευρά, μπορεί όσοι έχουν αυτή τη θέση να γίνονται επιθετικοί παρορμητικοί κι εριστικοί, κάτι που μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις και διαφωνίες με συναδέλφους, υπαλλήλους ή υφισταμένους στην εργασία. Επιπλέον, ο Άρης στον 6ο οίκο μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα ατυχημάτων, τραυματισμών ή προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με φλεγμονές, διαταραχές αίματος ή πυρετούς. Η καλύτερη άμυνα δεν είναι πάντα η επίθεση, καθώς ίσως θα πρέπει να καταβληθούν κάποιες προσπάθειες για να αξιοποιηθεί και να διοχετευθεί η έντονη αυτή ενέργεια με σωστό και εποικοδομητικό τρόπο.

ΔΙΑΣ

Ο Δίας είναι ένας πλανήτης που αντιπροσωπεύει την τύχη, τη σοφία, τη γνώση και την επέκταση. Όταν βρίσκεται στον 6ο οίκο μπορεί να φέρει πολλή θετική ενέργεια στους τομείς της υγείας και της εργασίας. Τα άτομα με αυτή τη θέση είναι πολύ πιθανό να έχουν ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος, να είναι δραστήρια, έξυπνα και μπορεί να διαπρέψουν σε τομείς που προσανατολίζονται στις υπηρεσίες, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η κοινωνική εργασία ή η εκπαίδευση. Μπορεί επίσης να έχουν μια φυσική ικανότητα να κάνουν πιο χαρούμενη την καθημερινότητα όλων και να αντιμετωπίζουν εχθρούς και φίλους με δίκαιο κι έντιμο τρόπο. Η επεκτατική ενέργεια του Δία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να έχουν επιτυχία στις προσπάθειές τους. Η παρουσία του Δία στον 6ο οίκο μπορεί να σημαίνει επίσης καλή υγεία, θεραπεία και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά μπορεί επίσης να υποδηλώνει μια τάση προς την υπεραισιοδοξία και την υπερβολή. Τα άτομα αυτά μπορεί να χρειαστεί να προσέχουν τη διατροφή τους ή να μην αμελούν την άσκηση για να διατηρήσουν τις ακμαίες δυνάμεις τους. Ο Δίας έχει να κάνει με τα ταξίδια και τη μάθηση, οπότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πάντα το άτομο θα πρέπει να βρίσκεται εν κινήσει σωματικά και πνευματικά για να κατανοήσει πώς να βελτιώσει την καθημερινότητά του και να διατηρήσει την αισιοδοξία του.

ΚΡΟΝΟΣ

Ο Κρόνος έχει να κάνει με το καθήκον και γι’ αυτό μπορεί να επηρεάσει όσους έχουν αυτή τη θέση με το να είναι ιδιαίτερα φιλότιμοι, αποδοτικοί και υπεύθυνοι όταν πρόκειται για τις υποχρεώσεις τους. Μπορεί να τηρούν ένα αυστηρό πρόγραμμα ή να είναι καλοί στο να ανταποκρίνονται όπως πρέπει στις καθημερινές τους ρουτίνες φροντίδας, καθώς και στους κανόνες που διέπουν τη ζωή τους. Αυτή η θέση θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή. Ο Κρόνος μέσω της πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς θα αποδώσει μακροπρόθεσμα, οδηγώντας συνήθως στην οικονομική επιτυχία και στην επαγγελματική καταξίωση. Καθώς ο 6ος οίκος συνδέεται με την εργασία, την υγεία και την καθημερινότητα, η επιρροή του μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει μια ροπή για δομή και οργάνωση σε αυτούς τους τομείς. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο το άτομο να γίνεται ολοένα και περισσότερο απορροφημένο από τη δουλειά του όσο περνούν τα χρόνια. Μερικές φορές μπορεί και να αργήσει να βρει το επάγγελμα που το ενδιαφέρει πραγματικά και αυτό να συμβεί σε ώριμη ηλικία. Μπορεί τα άτομα αυτά να έχουν ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλα και μπορεί να είναι σε θέση να χειρίζονται το άγχος τους και τις προκλήσεις με ευκολία. Όμως, η παρουσία του Κρόνου στον 6ο οίκο μπορεί επίσης να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα υγείας, που μπορεί να σχετίζονται με τα οστά, τα δόντια ή το δέρμα. Ο Κρόνος στον 6ο οίκο μπορεί επίσης να κάνει ένα άτομο προσανατολισμένο στις υπηρεσίες και μπορεί να έχει την επιθυμία να βοηθήσει άλλους ή να εργαστεί για το ευρύτερο καλό. Καθώς υπάρχει ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης και ακεραιότητας, μπορεί να ενδιαφέρονται για νομικές ή κοινωνικές εργασίες. Όμως πρέπει να προσέχουν να μη γίνουν πολύ άκαμπτοι ή αυστηροί στην προσέγγισή τους, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τους άλλους αλλά και με τον ίδιο τους τον εσωτερικό κόσμο.

ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Ουρανός στον 6ο οίκο βρίσκεται σε μια θέση που κρύβει προκλήσεις για την επαναστατική και αντισυμβατική του φύση. Το άτομο μπορεί να έχει μια ουσιαστική ανάγκη να απελευθερωθεί από τα δεσμά της καθημερινής αναγκαστικής εργασίας και της ρουτίνας και να είναι πιο ανεξάρτητο. Στη ζωή του αυτό μπορεί να σημαίνει απλά ότι έχει πιο ασυνήθιστες καθημερινές τελετουργίες και πως ίσως να εργάζεται με το δικό του τρόπο ή ωράριο. Ο Ουρανός έχει να κάνει με μια ανορθόδοξη προσέγγιση των πραγμάτων. Ο οίκος του προγράμματος και της υπηρεσίας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και μπορεί το άτομο να έχει μηδενική ανοχή στην πειθαρχία. Μπορεί, αν δεν το καταφέρει, να βιώσει αυτές τις αντιδράσεις σε ψυχοσωματική μορφή καθώς συχνά μπορεί να υποφέρει από ενοχλήσεις και αδιαθεσίες για να βγει από καταπιεστικές καταστάσεις. Ένα άτομο με Ουρανό στον 6ο οίκο είναι πολύ επιρρεπές στο άγχος και στις νευρικές διαταραχές και επομένως χρειάζεται να είναι αυτόνομο, υπεύθυνο και να έχει επιλογές για τη ζωή την εργασία και το πρόγραμμα του.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Με τον Ποσειδώνα στον 6ο οίκο, ένα άτομο αντλεί την αίσθηση του σκοπού από το να προσφέρει κάποιες υπηρεσίες στους άλλους και να αισθάνεται καλά μέσα του και χρήσιμο. Έτσι συνήθως είναι πολύ αποδοτικό στην εργασία του, την οποία συνήθως υπηρετεί με συνέπεια και αυτοθυσία, αλλά και στις καθημερινές υποχρεώσεις του. Μπορεί μάλιστα να διακριθεί σε υπηρεσίες υγείας, βοήθειας ηλικιωμένων, αλλά και σε επαγγέλματα σχετικά με τη φαρμακευτική. Σε αυτή τη θέση ασκούν μια γοητεία οι θρησκευτικές πεποιθήσεις και παραδόσεις, που δίνουν έμφαση στην αυτοθυσία και την υπηρεσία. Αν το άτομο δεν μπορέσει να βρει έναν πνευματικό λόγο ύπαρξης ή να αισθανθεί μια ηθική δικαίωση, υπάρχει μια τάση να το καταβάλλει η αίσθηση ματαιότητας. Συχνά μπορεί να γίνεται ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας που προσφέρει φιλανθρωπικό έργο, βοηθάει και περιθάλπει ανήμπορα πλάσματα και εκείνους που έχουν ανάγκη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να αναπτύξουν νευρώσεις, διατροφικές διαταραχές ή ακραίες τάσεις με τη διατροφή, η ρίζα των οποίων είναι οι ενοχές. Με αυτή τη θέση υπάρχει γενικά μια εσωτερική επίγνωση της σύνδεσης μεταξύ του σώματος και της ψυχής και, κατά συνέπεια, της σημασίας του είδους και της ποιότητας της ζωής που επιθυμεί κάποιος να έχει.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Όταν ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 6ο οίκο υποκινεί μια βαθιά επιθυμία για μεταμόρφωση και βελτίωση στην καθημερινότητα, την εργασία, την υγεία και τη φροντίδα. Τα δυνατά σημεία αυτής της θέσης βρίσκονται στη δυνατότητα προσωπικής ανάπτυξης και στην αποφασιστικότητα να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές που θα φέρουν επιτυχία. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες προκλήσεις, όπως η πιθανότητα εξάντλησης, η σημασία που δίνεται στα αποτελέσματα, αλλά και ο φόβος της αλλαγής. Η αναγνώριση αυτών των προκλήσεων και η εκμάθηση της σωστής διαχείρισης τους είναι ζωτικής σημασίας για την αξιοποίηση της μεταμορφωτικής δύναμης του Πλούτωνα σε αυτόν τον οίκο. Τα άτομα με αυτή τη θέση τείνουν να προσεγγίζουν τη δουλειά τους με ένταση και αίσθηση ιδιαίτερης αφοσίωσης. Ασθένειες και τραυματισμοί μπορεί να προκύψουν, αν χρειαστεί να απομακρυνθούν από αυτά που τους δίνουν μια αίσθηση ολοκλήρωσης και σκοπού, όπως η δουλειά τους. Ο Πλουτώνιος που πιστεύει ότι η δουλειά του ωφελεί τους άλλους είναι ένα άτομο με ισχυρή αίσθηση αποστολής.