Πώς επηρεάζει τον ύπνο σας το ζώδιο του Ήλιου και της Σελήνης σας

Πώς επηρεάζει τον ύπνο σας το ζώδιο του Ήλιου και της Σελήνης σας

Πώς επηρεάζει τον ύπνο σας το ζώδιο του Ήλιου και της Σελήνης σας

Απολαμβάνετε τον ύπνο ή τον βλέπετε ως χάσιμο χρόνου; Είναι η αϋπνία κάτι που σας συμβαίνει συχνά; Κοιμάστε εύκολα ή έχετε προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας; Αστρολογικά, ο Ήλιος και η Σελήνη παίζουν σημαντικό ρόλο στην «ποσότητα» του ύπνου που χρειαζόμαστε, αλλά και στην ποιότητα του ύπνου που απολαμβάνουμε. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα ζώδια με τη σειρά εκτίμησης που τρέφουν για τον ύπνο. Ξεκινάμε από εκείνους που τον χρειάζονται και τον αγαπούν περισσότερο, μέχρι όσους κάνουν τα πάντα για να τον αποφύγουν.

Για να μάθετε το ζώδιο του Ήλιου ή της Σελήνης σας πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι ή όσοι έχουν Σελήνη στον Ταύρο αγαπούν πολύ το κρεβάτι τους και είναι λάτρεις του ύπνου. Απολαμβάνουν να κοιμούνται σε όμορφα καθαρά και τακτοποιημένα σεντόνια από ποιοτικά φυσικά υφάσματα και απαλά μαξιλάρια. Δυσκολεύονται να κοιμηθούν όταν αλλάζουν χώρο. Προτιμούν να κοιμούνται στο δικό τους κρεβάτι και μπορούν να κοιμηθούν με τις κότες ή με τους κόκορες, αλλά θα έχουν συνήθως σταθερή ώρα που πηγαίνουν να ξαπλώσουν. Όσο για το πότε θα ξυπνήσουν εξαρτάται από τη μέρα, διότι εύκολα μπορεί να κερδίσουν τον μαραθώνιο του ύπνου. Όταν έχουν βολευτεί, είναι Κυριακή, έξω βρέχει και είναι κουρασμένοι, μπορούν να κοιμηθούν ακόμη και όλο το εικοσιτετράωρο. Αν έχουν μάλιστα εκλεκτή συντροφιά, δεν πρόκειται να μετακινηθούν από τη κρεβατοκάμαρα ένα ολόκληρο τριήμερο. Συνήθως κοιμούνται μπρούμυτα και απλώνονται στο κρεβάτι. Ο χαμηλός φωτισμός, η απαλή μουσική και η ήρεμη ατμόσφαιρα τους βοηθούν να χαλαρώσουν.

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες ή όσοι έχουν τη Σελήνη τους σε αυτό το ζώδιο βρίσκουν συναισθηματική και ψυχική γαλήνη στον ύπνο, καθώς δεν είναι μόνο ο οργανισμός τους που τον έχει ανάγκη, αλλά κυρίως το πνεύμα τους. Υπάρχει μία λύτρωση στη λήθη και τη γλυκιά του ανυπαρξία, που τους σώζει από τις σκέψεις και τις αγωνίες που μπορεί να βιώνουν ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της ζωής. Για αυτούς το κρεβάτι τους είναι ένα νησί στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο, ηρεμία και ανανέωση από τον πολυτάραχο κόσμο. Αν και μπορούν να μείνουν ξύπνιοι ως αργά, χρειάζονται καλή και πολύ ξεκούραση το βραδύ, ίσως και ένα δύο υπνάκους ενδιάμεσα. Οι Ιχθύες επικοινωνούν με τη κοσμική συνειδητότητα μέσω των ονείρων και βγάζουν νόημα από αυτά. Χαλαρώνουν με μουσική, μια ευχάριστη ταινία, αν διαλογιστούν ή αν διαβάσουν πριν ξαπλώσουν.

ΖΥΓΟΣ

Οι Ζυγοί και όσοι έχουν Σελήνη σε αυτό το ζώδιο θέλουν να έχουν μια ισορροπημένη ζωή και όμορφο δέρμα, και ως εκ τούτου επενδύουν σε ένα υγιή οκτάωρο ύπνο κάθε μέρα, που μπορεί να γίνει δεκάωρος όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Αν δεν το καταφέρουν για κάποιο λόγο, αντισταθμίζουν με μια απογευματινή σιέστα τις ώρες που έχασαν. Τους αρέσει να κοιμούνται σε θεϊκά διακοσμημένα κρεβάτια, σε πουπουλένια παπλώματα και μαξιλάρια όλων των διαστάσεων και των μεγεθών, που είναι ταυτόχρονα πολυτελή, κομψά, μοσχομυριστά και με μεταξένια απαλότητα. Έχουν τη βραδινή ρουτίνα τους πριν ξαπλώσουν, η οποία περιλαμβάνει μία αγαπημένη σειρά, μπάνιο, περιποίηση προσώπου ή κάποιο υγιεινό ή αμαρτωλό σνακ. Συνηθίζουν να κοιμούνται νωρίς, καθώς έχουν ανάγκη την ξεκούραση τους και δεν τους αρέσει να αισθάνονται ταλαιπωρημένοι και να νυστάζουν την επόμενη μέρα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όταν πρόκειται να πάνε για ύπνο όσοι έχουν Ήλιο ή Σελήνη στον Καρκίνο δεν είναι πολύ ακραίοι στις επιλογές τους, δεν ξαπλώνουν ούτε πολύ νωρίς ούτε πολύ αργά. Αν και ο ύπνος τους περνάει φάσεις μαζί με τα φεγγάρια τους, δεν δυσκολεύονται να κοιμηθούν όταν βρίσκονται σε ηρεμία. Όταν αντιμετωπίζουν εναλλαγές διαθέσεων όμως μπορεί να ξαγρυπνήσουν, καθώς μεταφέρουν τις σκέψεις τους στο κρεβάτι και αγχώνονται. Εξαιτίας αυτού τα νεύρα τους γίνονται κόμπος και δυσκολεύονται τα βράδια νιώθοντας διάφορους πόνους. Έτσι χρειάζονται από 8 έως 10 ώρες ύπνου, για να ξεκουράσουν το ευαίσθητο νευρικό τους σύστημα. Έχουν δυσκολίες να κοιμηθούν εκτός του σπιτιού τους. Είναι δεμένοι με όσους αγαπούν, κι αν τους λείπουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα δεν ησυχάζουν. Η χαλάρωση σε ένα τακτοποιημένο δωμάτιο και η καλή συμβίωση με αγαπημένα πρόσωπα είναι αρκετά για να τους εξασφαλίσουν μια ήρεμη νύχτα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αυτά τα οργανωμένα πλάσματα που έχουν Ήλιο ή Σελήνη στον Αιγόκερω θεωρούν τον ύπνο ως άλλη μια καθημερινή υποχρέωση και τον αντιμετωπίζουν ως μέρος του προγράμματος τους. Όντας εργασιομανείς όμως δεν υπολογίζουν και πολύ τον ύπνο. Μπορούν πραγματικά να αγχωθούν πολύ όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα και έτσι έχουν το μερίδιο τους στην αϋπνία. Κοιμούνται ανάσκελα και συχνά ροχαλίζουν πολύ λόγω συσσωρευμένης κούρασης. Μπορεί να ταλαιπωρούνται συχνά από άπνοια ή πόνους στα κόκαλα που τους δυσκολεύουν τη νύχτα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται πολύ χώρο στο κρεβάτι ή δική τους κρεβατοκάμαρα, και σίγουρα καλό ορθοπεδικό στρώμα με ένα εργονομικό μαξιλάρι. Μερικές φορές μπορεί να κοιμηθούν ένα οκτάωρο, άλλες να μείνουν ξύπνιοι μέχρι το πρωί, αλλά κοιμούνται και ένα δεκάωρο όταν έχουν στερηθεί αυτή την πολυτέλεια..

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες και οι έχοντες Σελήνη στον Λέοντα έχουν πολύ καλή ρουτίνα ύπνου. Ίσως γιατί αγαπούν τον ύπνο, ίσως γιατί είναι σταθεροί, έχουν συγκεκριμένες ώρες που ξαπλώνουν και που ξυπνούν και δεν παρεκκλίνουν εύκολα από το πρόγραμμα τους. Έτσι η νύστα έρχεται φυσικά και αβίαστα τις ώρες που έχουν συνηθίσει και δεν μπορούν να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά. Δύσκολα μεταφέρουν το άγχος στο κρεβάτι τους και θέλουν ένα ήσυχο και άνετο δωμάτιο για να ξεκουραστούν με ένα μεγάλο άνετο πολυτελές κρεβάτι. Τους αρέσει να κοιμούνται ανάσκελα, αν και μπορεί να βασανίζονται συχνά από αναπνευστικές αλλεργίες και υπνική άπνοια. Κοιμούνται για 7-8 ώρες, σπάνια περισσότερο. Λατρεύουν να περνούν τα Κυριακάτικα πρωινά αγκαλιά στο κρεβάτι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συντρόφους, παιδιά, σκυλάκια και γατάκια. Αυτό είναι το αγχολυτικό τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι και στις δύο εκδοχές, Ήλιου ή Σελήνης, είναι από τη φύση τους εργατικοί και τακτικοί, έχουν φτιάξει το πρόγραμμά τους και έχουν θεσπίσει σταθερή ώρα ύπνου και πρωινής έγερσης. Είναι όμως και αγχώδεις, έτσι ξοδεύουν πολύ χρόνο στο να σκέφτονται και να αναλύουν διάφορα καθημερινά προβλήματα. Εξαιτίας αυτού, καταλήγουν να κοιμούνται δυο – τρεις ώρες μετά, ή να ξυπνούν κάθε δυο ώρες. Περνούν συχνά άγρυπνες νύχτες όταν είναι αγχωμένοι και δείχνουν ταλαιπωρημένοι αν δεν έχουν κοιμηθεί τις ώρες που είχαν προγραμματίσει. Τους αρέσει να περνούν τις νύχτες τους σε ανατομικά υποαλλεργικά στρώματα, σκεπάσματα και μαξιλάρια ιδανικά για τις θερμοκρασίες της εποχής και φυσικά σε μια απόλυτα τακτοποιημένη και καθαρή κρεβατοκάμαρα. Τηλεόραση ή διάβασμα βοηθάει για να χαλαρώσουν πριν τον ύπνο τους, αλλά και κάτι δημιουργικό όπως ένα χόμπι που τους ξεκουράζει.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όσον αφορά τον ύπνο, όσοι έχουν είτε Ήλιο είτε Σελήνη στους Διδύμους είναι πολύ απρόβλεπτοι. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πάντα απασχολημένοι με διάφορες σκέψεις, για διάφορους και διάφορα. Γι’ αυτό δυσκολεύονται να ηρεμήσουν και να κοιμηθούν. Μερικές φορές τα επικοινωνιακά αυτά άτομα κουβεντιάζουν ακόμη και όταν ονειρεύονται. Τα ωράρια του ύπνου τους είναι ή του ύψους ή του βάθους και μπορεί να κυμαίνονται από ένα δίωρο ως ένα… δωδεκάωρο όταν πια παραδίδουν πνεύμα από την εξάντληση. Δυσκολεύονται συνήθως να απενεργοποιήσουν το τηλέφωνό τους για να ησυχάσουν και μπορεί κάτι να τους τραβήξει την προσοχή και να ανταλλάσσουν μηνύματα μέχρι πρωίας. Η άσκηση και η μείωση χρήσης του διαδικτύου θα τους είναι χρήσιμα σε αυτό το κομμάτι.

ΚΡΙΟΣ

Λόγω της ενεργητικής φύσης τους, οι Κριοί και όσοι έχουν Σελήνη σε αυτό το ζώδιο κοιμούνται κατά μέσο όρο 6-8 ώρες και συνήθως δεν θα καταλήξουν στο κρεβάτι αν δεν ξεμείνουν από μπαταρία, δηλαδή δυνάμεις και ενέργεια. Είναι επίσης πιθανό να μείνουν ξύπνιοι ως αργά μέχρι να ολοκληρώσουν ό,τι δουλειά έχουν να κάνουν, πριν αποφασίσουν να πέσουν σαν κούτσουρο από την κούραση. Το πρωί πετάγονται μόλις συνειδητοποιήσουν ποιοι είναι. Χουζουρεύουν στο κρεβάτι μόνο όταν είναι άρρωστοι ή όταν βλέπουν ταινία. Το μυαλό τους μπορεί να βρίσκεται σε υπερδιέγερση, ιδιαίτερα όταν είναι αγχωμένοι, ακόμη και ενώ κοιμούνται. Γι’ αυτό δεν ξεκουράζονται όπως θα έπρεπε και έχουν ημικρανίες μετά. Η μουσική και οι φυσικοί ήχοι, όπως κύματα ή βροχή, μπορούν να τους βοηθήσουν για να έχουν καλύτερο ύπνο, όπως και να κοιμούνται σε δροσερό περιβάλλον.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κανείς δεν μπορεί να αποκαλέσει υπναράδες όσους έχουν Ήλιο ή Σελήνη στον Υδροχόο. Αν κοιμούνται νωρίς, ξυπνούν χαράματα. Αν κοιμούνται χαράματα μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά, είτε βυθισμένοι σε σκέψεις είτε ζώντας τη ζωή τους στο έπακρο. Μονίμως είναι απορροφημένοι με νέα σχέδια, ανθρώπους, το μέλλον, ακόμη και τον εαυτό τους, πού χρόνος για ύπνο! Πάντα τον αναβάλουν, έτσι ξεκουράζονται λίγες ώρες, κοιμούνται ελαφρά και είναι ανήσυχοι στον ύπνο τους. Συχνά επίσης ροχαλίζουν και βλέπουν πολλά όνειρα. Μερικά από τα προβλήματα σχετικά με τον ύπνο περιλαμβάνουν το σύνδρομο του νευρικού ποδιού, που τους συμβαίνει όταν είναι αγχωμένοι. Ο ύπνος στην εξοχή κοντά στη φύση, η ήρεμη ζωή, η άσκηση, βοηθούν να ξαναβρούν τις ισορροπίες τους όταν το βιολογικό τους ρολόι έχει αποσυντονιστεί.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όσοι έχουν Ήλιο ή Σελήνη στον Σκορπιό είναι μαχητικοί άνθρωποι και δύσκολα παραδίδονται στον ύπνο. Μπορούν να μείνουν ξύπνιοι μέχρι το πρωί και να κοιμηθούν μόνο ελάχιστες ώρες. Τη νύχτα ανεβάζουν επίπεδα ενέργειας και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να κοιμηθούν όπως πρέπει. Οι περισσότεροι αναγκάζονται έτσι να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς τότε είναι λιγότερο φορτισμένοι. Αυτό μεταφράζεται σε υπνηλία ή ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι συχνά δυσκολεύονται να ξυπνήσουν και μπορεί να αισθάνονται τότε αποπροσανατολισμένοι, να έχουν άγχος, μειωμένη ενέργεια, ανησυχία, αργή σκέψη και ομιλία. Χαλαρωτικά ροφήματα, μασάζ και ένα ασφαλές ευχάριστο περιβάλλον βοηθούν το μυαλό τους να χαλαρώσει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες και όσοι έχουν Σελήνη σε αυτό το ζώδιο δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για τον ύπνο. Κοιμούνται τόσο όσο χρειάζονται για να αντεπεξέλθουν. Η χρονική διάρκεια ύπνου που έχουν ανάγκη είναι η ελάχιστη δυνατή, ώστε να μπορούν να αντέξουν σε φυσικό επίπεδο. Μπορούν να συνεχίσουν άνετα, επειδή είναι εκ φύσεως ζωηροί και έχουν συνήθως υψηλά επίπεδα ενέργειας. Ενθουσιάζονται με όλα όσα πρόκειται να συμβούν την επόμενη στιγμή, ξεχνώντας την κούραση τους. Άλλωστε τους αρέσει να είναι στο πόδι κυριολεκτικά μέχρι πρωίας, καθώς έχουν τόσα να κάνουν, τόσα πολλά σχέδια. Είναι πολύ ανήσυχοι είτε είναι ξύπνιοι είτε κοιμούνται και συχνά έχουν ζωντανά όνειρα που τους προκαλούν συναισθήματα χαράς, φόβου ή άγχους, αλλά τους διακόπτουν τον ύπνο. Συχνά όμως δυσκολεύονται να ξανακοιμηθούν. Έτσι μπορεί να κοιμηθούν από δύο έως επτά ώρες. Μερικές φορές χρειάζεται να κάνουν ένα διάλειμμα από τις δραστηριότητες τους και απλώς να ξεκουραστούν καθώς το χρειάζονται.