Σεξ με τον πρώην #not

Σεξ με τον πρώην #not

Σεξ με τον πρώην #not

Είναι σωστό μετά τον χωρισμό να επιστρέφουμε στο κρεβάτι του πρώην συντρόφου μας ή μήπως δεν είναι καλή ιδέα; Για κάποιους και μόνο η σκέψη είναι εφιάλτης, ωστόσο οι έρευνες αναφέρουν ότι σε ποσοστό 44% οι πρώην σύντροφοι υποκύπτουν στην ιδέα να κοιμηθούν και πάλι μαζί. Το ζήτημα δεν είναι ηθικό και δεν υπάρχει μαύρο και άσπρο. Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να σταθμιστούν και να βρείτε τι είναι σωστό ή λάθος για εσάς. Εάν σκέφτεστε να κοιμηθείτε με τον πρώην σας, αναρωτηθείτε ποιες ανάγκες θα ικανοποιηθούν κάνοντας κάτι τέτοιο. Κοιτάξτε βαθιά μέσα σας τι μπορεί να σας οδηγήσει πίσω στο κρεβάτι του, αφού η σχέση ουσιαστικά έχει τελειώσει. Αναρωτηθείτε τι θα σας προσφέρει το σεξ μαζί του και ζυγίστε ποιο θα είναι το συναισθηματικό κόστος.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Ποιες θα είναι οι συνέπειες; Θα χαρείτε ή θα μετανιώσετε για την απόφασή σας; Πώς θα είστε μετά από αυτό; Θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τον χωρισμό ή θα γίνει η κατάσταση πιο συγκεχυμένη και περίπλοκη; Είναι μια παρορμητική απόφαση ή είναι μια καλά μελετημένη πράξη; Σκεφτείτε λοιπόν, ποια είναι τα δικά σας κίνητρα και ποιες οι προθέσεις του πρώην συντρόφου που σας «δέχεται» και πάρτε τη σωστή απόφαση για εσάς.

Η Αμερικανίδα ψυχολόγος και συγγραφέας Ann Gold Buscho, η οποία ειδικεύεται σε θέματα διαζυγίων, αναλύει το καυτό ζήτημα εξηγώντας τους λόγους που κάποιοι δεν ξεκολλάνε από το κρεβάτι του πρώην συντρόφου τους. Παράλληλα, θέτει τα ερωτήματα που πρέπει να κάνει ο καθένας στον εαυτό του πριν πάρει την απόφαση, ενώ αποκαλύπτει και τις μύχιες σκέψεις των ατόμων που επιστρέφουν.

Αποφυγή του πόνου

Είναι φυσιολογικό κάποιος να θέλει να αποφύγει τη θλίψη και τον πόνο που προκαλεί ένας χωρισμός και η συνεύρεση τον πρώην μειώνει τα συναισθήματα απώλειας της σχέσης ή του γάμου. Όμως το σεξ με τον πρώην αναβάλλει και το κλείσιμο του κύκλου και δεν σας αφήνει να προσαρμοστείτε στη νέα κατάσταση και να προχωρήσετε.

Φόβος για νέα σχέση

Υπάρχει και η περίπτωση να φοβάστε να ξεκινήσετε μια νέα σχέση και η εξοικείωση που νιώθετε με τον πρώην σας, έστω και αν είναι ο «διάβολος μεταμορφωμένος», να σας κάνει να αισθάνεστε πιο ασφαλείς συγκριτικά με την ανασφάλεια και τους «κινδύνους» μιας νέας σχέσης.

Τόνωση αυτοπεποίθησης

Μπορεί να… χρησιμοποιείτε τον πρώην σας, διότι όταν κοιμάστε μαζί του ενισχύετε την αυτοπεποίθηση σας και έτσι είστε ανεβασμένοι και διευκολύνετε τη γνωριμία με άλλους ανθρώπους. Δεν θα το αποκαλύψετε ποτέ, αλλά προσέξτε διότι το ίδιο μπορεί να κάνει και εκείνος.

Καλό σεξ

Μπορεί να επιστρέφετε πίσω γιατί το σεξ ήταν το καλύτερο μέρος της σχέσης ή γάμου σας -έστω και αν όλα τα άλλα δεν θέλετε να τα θυμάστε- και σας είναι δύσκολο να εγκαταλείψετε το μοναδικό πράγμα που σας γέμιζε και σας προκαλούσε ευχαρίστηση.

«Φιλανθρωπικό» σεξ

Ίσως πάλι, και να λυπάστε τον πρώην σας και να κάνετε «φιλανθρωπικό» σεξ, προκειμένου να αισθανθείτε λιγότερες ενοχές, ειδικά αν η απόφαση για τον χωρισμό ή το διαζύγιο ήταν δική σας.

Τόνωση… μνήμης

Υπάρχει και η περίπτωση να θέλετε να τρυπώνετε στο κρεβάτι του, για να του θυμίζετε τι θα «χάσει» εγκαταλείποντας σας. Αν στο πίσω μέρος του μυαλού σας έχετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιστρέψει σε σας, σκεφτείτε ότι στο δικό του μπορεί να μην υπάρχει αυτή η προοπτική.

Καλύτερη συνεννόηση

Συνειδητά ή όχι, μπορεί να αισθάνεστε ότι το «να είστε καλοί» και «συνεργάσιμοι» θα κάνουν τον πρώην πιο γενναιόδωρο στην επίλυση του διαζυγίου σας ή ακόμη και να πιστεύετε ότι εάν κοιμάστε μαζί θα είστε καλύτεροι γονείς ή να ελπίζετε για «συμφιλίωση» πριν η κατάσταση γίνει οριστική.

Αυτά είναι μερικά από τα σενάρια και τους λόγους που μπορεί κάποιοι να επιστρέφουν, χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες. Κανείς δεν λέει ότι είναι κακό το σεξ με τον πρώην σύντροφό, αρκεί να είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι και τα όρια. Και πάνω από όλα να μην υπάρχουν κρυφές σκέψεις και κίνητρα, διότι μπορεί να υπάρχουν ανεξέλεγκτα αποτελέσματα.

Πριν λοιπόν, κάνετε ή δεχτείτε την πρόσκληση για το σεξ με τον πρώην σκεφτείτε το καλά. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και «οραματιστείτε» την επόμενη ημέρα. Πώς θα είστε εσείς, πώς θα είναι αυτός και τι θα γίνει αν συνεχίσετε να κάνετε σεξ μαζί του και ξαφνικά αυτός μπει σε μια νέα σχέση; Γιατί αν ήθελε να είναι μαζί σας, θα ήταν.

 

Πηγή: https://www.psychologytoday.com/us/blog/better-divorce/202001/4-reasons-have-sex-your-ex-or-not