Η λιτή και απέριττη ομορφιά της Αφροδίτης στην Παρθένο

Η λιτή και απέριττη ομορφιά της Αφροδίτης στην Παρθένο

Η λιτή και απέριττη ομορφιά της Αφροδίτης στην Παρθένο

Η θέση της Αφροδίτης στην Παρθένο, το μοναδικό  ζώδιο που σύμβολο του είναι μια γυναίκα, δίνει ξεχωριστή ομορφιά στα άτομα που την έχουν. Η εμφάνιση τους είναι πάντα κομψή, μοδάτη, λαμπερή, περιποιημένη και δίνει την αίσθηση της υγείας και της καθαριότητας. Η Αφροδίτη στην Παρθένο δίνει όμορφα χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άλλους. Συνήθως, ένα μεγάλο χαμόγελο, όμορφα δόντια και μάτια που κρύβουν, ταυτόχρονα, μια συστολή και μια σπιρτάδα στο βλέμμα. Η εξωτερική τους εμφάνιση είναι λιτή και δεν αρέσκονται στα πολλά και έντονα αξεσουάρ, που τραβούν την προσοχή. Η καθαριότητα και η τάξη παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή τους. Είναι άνθρωποι ρεαλιστικοί, πρακτικοί, αναλυτικοί, τελειομανείς, με καυστικό χιούμορ και υψηλούς στόχους και στον έρωτα. Γι’ αυτό μπορεί και να μην δεσμευτούν αιώνια με ένα ταίρι.

Συναισθηματική αποξένωση

Όσοι έχουν την Αφροδίτη τους στην Παρθένο εκπέμπουν απίστευτη γοητεία, δημιουργούν πάθη, αλλά δεν τα ζουν σε όλο τους το μεγαλείο. Τους αρέσει να αρέσουν, αλλά δεν αφήνονται στα συναισθήματα να τους συνεπάρουν. Έχουν ανασφάλεια με την εξωτερική τους εμφάνιση και παρότι οι θαυμαστές μπορεί να σχηματίζουν ουρά, διατηρούν απόσταση από τους άλλους, από φόβο να μην πληγωθούν αν  εκτεθούν σε καταστάσεις που δεν μπορούν να κοντρολάρουν. Κρατάνε πάντα ένα κομμάτι του εαυτού τους απόρθητο και δεν θα αφήσουν κανέναν να πλησιάσει περισσότερο από όσο πρέπει και τα «πρέπει» τους είναι πολλά, όπως και τα  «θέλω» τους, με την ανεξαρτησία πάνω από όλα.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Οι γυναίκες με την Αφροδίτη στην Παρθένο, μπορεί να έχουν κάποιο χαρακτηριστικό πολύ έντονο στο πρόσωπο τους, όπως το στόμα ή τα μάτια και τα μαλλιά τους είναι συνήθως μακριά και τα αφήνουν λιτά. Οι άνδρες αποπνέουν ένα μυστήριο και το χαμόγελο τους μαγνητίζει. Τείνουν να έχουν πολύ γήινη αισθησιακή εμφάνιση και να φαίνονται «τέλειοι» και ατσαλάκωτοι. Έχουν υπέροχα σώματα και τα ρούχα που επιλέγουν είναι σε «αυστηρή» γραμμή, κομψά και ποτέ φθηνά ή πρόστυχα. Τα χρώματα που προτιμούν είναι γήινα και όχι έντονα.

Επειδή η Αφροδίτη στον γενέθλιο χάρτη μας, βρίσκεται πολύ κοντά στο ζώδιο μας, η Αφροδίτη στην Παρθένο λειτουργεί υποστηρικτικά στις απαιτήσεις του Καρκίνου και στη φλογερή προσωπικότητα του Λέοντα, ενώ ελαφραίνει την ένταση του Σκορπιού και προσφέρει στον Ζυγό περισσότερη λογική. Για όσους έχουν Ήλιο και Αφροδίτη στην Παρθένο, τα χαρακτηριστικά του ζωδίου είναι ακόμη πιο εμφανή.

Ας δούμε κάποιες διασημότητες που έχουν την Αφροδίτη στην Παρθένο και η γοητεία τους δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Ζέτα Μακρυπούλια

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της Αφροδίτης στην Παρθένο είναι η πανέμορφη ηθοποιός και παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια. Με πρόσωπο αψεγάδιαστο και υπέροχο σώμα, δεν είναι τυχαίο ότι την αγάπησε ο τηλεοπτικός φακός. Σε ηλικία 13 ετών η Ζέτα Μακρυπούλια, που εκπροσωπεί το ζώδιο του Λέοντα, εμφανίστηκε σε διαφημιστικά σποτ και στη συνέχεια στο show «Ciao ANT1», που παρουσίαζε η Ρούλα Κορομηλά και η καριέρα της απογειώθηκε. Παρουσίασε και παρουσιάζει μεγάλα τηλεοπτικά σόου και πρωταγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια σε ταινίες και θεατρικές παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία. Το ταλέντο της σε συνδυασμό με την κομψότητα της και την ομορφιά της, την έχουν κάνει να ξεχωρίζει και να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, χωρίς η ίδια να προκαλεί με την προσωπική της ζωή. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού έχει Αφροδίτη, Άρη, Κρόνο και Βόρειο Δεσμό στο ζώδιο της Παρθένου στον 12ο οίκο, που την κάνουν να είναι πιο κλειστή, μυστικοπαθής, τελειομανής, νευρική, αγχώδης και επικριτική. Βέβαια, έχει και Ερμή στην Παρθένο, που δείχνει ότι είναι πολύ έξυπνη, ταλαντούχα, επικοινωνιακή, με έντονη διαίσθηση, αλλά εκλογικεύει τα συναισθήματα της, είναι εσωστρεφής και κατά βάθος μοναχική. Η Ζέτα Μακρυπούλια θέλει να είναι στα φώτα της δημοσιότητας για τη δουλειά που κάνει και να κρατάει στο σκοτάδι την προσωπική της ζωή. Έχει ισχυρή προσωπικότητα με πολλά, αντιφατικά και ενδιαφέροντα στοιχεία στον αστρολογικό της χάρτη, αλλά ένα πράγμα δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, ότι είναι πολύ ταλαντούχα, όμορφη, κομψή και περιποιημένη, όπως ακριβώς ορίζει η Αφροδίτη της στην Παρθένο.

Μπέσυ Μάλφα

Η λιτή και απέριττη ομορφιά της Αφροδίτης στην Παρθένο

Μια γυναίκα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που δίνει η Αφροδίτη στην Παρθένο είναι η ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα. Όμορφη, δυναμική, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που γοητεύει σε κάθε της εμφάνιση. Κομψή και πάντα προσεγμένη, είναι καθαρόαιμο θηλυκό και το ξέρει. Δεν προκαλεί, είναι πάντα μετρημένη στις εμφανίσεις της και μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί από «μοιραία» σε «ταπεινή» γυναίκα. Δεν έχει ανάγκη από υπερβολές στην εμφάνιση της για να προκαλέσει τα βλέμματα, έχει αυτό το κάτι που σε τραβάει και σε βάζει στη θέση σου την ίδια στιγμή. Εκπροσωπεί το ζώδιο του Ζυγού και η αρμονία και η ισορροπία είναι στο αίμα της. Ακολούθησε τα καλλιτεχνικά όνειρα της με πάθος και δεν άργησε να γνωρίσει την επιτυχία. Έκανε καριέρα με το επίθετο της μητέρας της, αφού το πατρικό της είναι Βασιλοπούλου, διότι όταν ήταν στο Θέατρο Τέχνης δεν επιτρεπόταν να εργάζεται ταυτόχρονα ως χορεύτρια-τραγουδίστρια. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στην δυναμική Μπέσυ Μάλφα να κάνει αυτό που ήθελε και με το επίθετο της μητέρας της συνέχισε να τραγουδά και να χορεύει. Εξάλλου έχει υπέροχη φωνή, όπως και σπουδαίες υποκριτικές ικανότητες και απογειώνει όποιον ρόλο αναλάβει να ενσαρκώσει. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια, μαζί με τον ηθοποιό σύζυγο της Γεράσιμο Σκιαδιαρέση, που είναι Τοξότης και έχουν τρία παιδιά.

Αλέν Ντελόν

Η λιτή και απέριττη ομορφιά της Αφροδίτης στην Παρθένο

Ο διαχρονικός γόης, που έκανε τις γυναίκες για πολλές δεκαετίες να παραμιλούν για την απίστευτη ομορφιά του, ο Αλέν Ντελόν, έχει Αφροδίτη στην Παρθένο και φαίνεται. Ο μυστηριώδης και ερωτικός Σκορπιός του Γαλλικού σινεμά, που έζησε μια ζωή γεμάτη έρωτες και σκάνδαλα, μπορούσε να συνδυάσει τα πάντα. Αλήτικο στιλ, αγγελικό πρόσωπο, σαγηνευτικό βλέμμα, σκληρή γλώσσα, αλαζονικό και μελαγχολικό χαμόγελο και να κάνει τις γυναίκες να λιώνουν. Ο Άρης του στον συντηρητικό Αιγόκερω σε δυσαρμονική όψη με τη Σελήνη στον επαναστατικό Κριό και σε κόντρα με τον ωροσκόπο του στον Ζυγό, τον έκαναν να μην ησυχάζει ποτέ. Τίποτα δεν ήταν ικανό να σταματήσει την ορμή του, την οποία εξέφραζε στους άλλους με συναισθηματική σκληρότητα. Αγαπήθηκε πολύ και από τη ζωή του και την αγκαλιά του παρέλασαν αμέτρητες καλλονές. Σε καμία όμως δεν αφέθηκε ολοκληρωτικά. Ζούσε το πάθος και έφευγε αφήνοντας πίσω του πληγές και τέσσερα παιδιά που απέκτησε από δύο γυναίκες. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως όσο και αν σέβεται τις γυναίκες, δεν μπορεί να τους ανήκει. Ούτε καν στον μεγάλο του έρωτα, τη Ρόμι Σνάιντερ, δεν μπόρεσε να αφιερωθεί και την εγκατέλειψε αφήνοντας της ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα με ένα σημείωμα που έγραφε: «Είμαι στο Μεξικό, με την Nathalie. Συνέβησαν πολλά. Alain». Ακόμα και σήμερα μετανιώνει που δεν παντρεύτηκε τη Ρόμι Σνάιντερ, αλλά για αυτόν η μονογαμία ήταν πάντα μια κοινωνική σύμβαση. Ο μεγάλος καρδιοκατακτητής ζει πλέον μοναχική ζωή, έχοντας για παρέα τους σκύλους του και για παρηγοριά την κόρη του Annouchka. Με τους γιούς του έχει κακή σχέση και ο ίδιος έχει δηλώσει «έχω αποτύχει ως πατέρας». Όσο για την πολυτάραχη ζωή του και τις ατελείωτες συντρόφους του είπε σε μια συνέντευξη: «Ακόμα και όταν ζούσα με μια γυναίκα, όταν αγαπούσα μια γυναίκα, στην ουσία ήμουν μόνος».

Σαρλίζ Θερόν

Η λιτή και απέριττη ομορφιά της Αφροδίτης στην Παρθένο

Η ομορφιά της Νοτιοαφρικανής ηθοποιού Σαρλίζ Θερόν είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και η κομψότητα της. Η Αφροδίτη στην Παρθένο στον 12ο οίκο, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, την έλουσαν με καλλιτεχνικά ταλέντα, αλλά και με συναισθηματικές ανασφάλειες. Είναι Λέων με ωροσκόπο στην Παρθένο, Μεσουράνημα στους Διδύμους, έχει Ερμή στον Λέοντα σε τρίγωνο με τον Δία και η επαγγελματική της καταξίωση ήταν δεδομένη. Τιμήθηκε με Όσκαρ, απέκτησε το δικό της άστρο στην “Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ” και το όνομα της φιγουράρει στη λίστα των πιο ερωτικών γυναικών. Η Σελήνη της στον Λέοντα στην έξαρση του Ποσειδώνα, δείχνει ευαισθησίες, έντονη διαίσθηση και δικαιολογεί ότι δεν έχει παντρευτεί, αλλά έχει υιοθετήσει δύο παιδιά.

Η Σαρλίζ Θερόν δεν είχε μια ζωή στρωμένη με ροδοπέταλα. Γεννήθηκε στην περιοχή Μπενόνι του Τράνσβααλ της Νότιας Αφρικής, ήταν μοναχοπαίδι και μεγάλωσε στη φάρμα των γονιών της. Το Ταυ τετράγωνο Ουρανού-Δία-Κρόνου, που δείχνει τραυματικά γεγονότα στην οικογένεια και δυσκολίες, αποκάλυψε το σκληρό του πρόσωπο όταν η ηθοποιός ήταν 15 ετών και είδε μπροστά στα μάτια τη μητέρα της να πυροβολεί τον βίαιο και αλκοολικό πατέρα της. Το σοκ ήταν μεγάλο, αλλά η μητέρα της δεν καταδικάστηκε, γιατί επικαλέστηκε αυτοάμυνα. Λίγους μήνες μετά η ζωή της άλλαξε, καθώς η πανέμορφη Σαρλίζ κέρδισε ένα συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων και μετακόμισε με τη μητέρα της στο Μιλάνο και μετά στις ΗΠΑ. Ήθελε να γίνει χορεύτρια, όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο την ανάγκασε να σταματήσει το χορό. Έφυγε από τη Νέα Υόρκη για το Λος Άντζελες για να ασχοληθεί με την υποκριτική. Περνούσε δύσκολα, αλλά η τύχη της χαμογέλασε όταν πήγε σε μια τράπεζα για να εξαργυρώσει μια επιταγή, που της είχε στείλει η μητέρα της ως οικονομική βοήθεια. Ο υπάλληλος της είπε ότι δεν μπορούσε να πάρει τα χρήματα και η Θερόν κλαίγοντας τον παρακαλούσε. Τότε ο πράκτορας ταλέντων Τζον Κρόσμπι, που ήταν ο επόμενος πελάτης την είδε και προσφέρθηκε να την βοηθήσει. Της έδωσε την κάρτα του και αυτή η γνωριμία τής άνοιξε την πόρτα για την καταπληκτική καριέρα της.

Τζούλια Ρόμπερτς

Η λιτή και απέριττη ομορφιά της Αφροδίτης στην Παρθένο

Το πιο λαμπερό χαμόγελο του Χόλυγουντ, η Τζούλια Ρόμπερτς έχει Αφροδίτη στην Παρθένο. Η «pretty woman» που άφησε εποχή με την ερμηνεία της στην ομώνυμη ταινία, έχει κερδίσει πέντε φορές τον τίτλο της «πιο όμορφης γυναίκας», που απονέμει κάθε χρόνο το περιοδικό People. Είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες ηθοποιούς στον κόσμο και το κασέ της ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία. Η Τζούλια Ρόμπερτς έχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές με Χρυσές Σφαίρες και κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Έριν Μπρόκοβιτς το 2000. Κάθε της ταινία είναι και μια επιτυχία και οι παραγωγοί της τρίβουν στα χέρια τους, αφού συνολικά οι ταινίες της έχουν αποφέρει 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Η ομορφιά της είναι γήινη και η Τζούλια Ρόμπερτς στις εμφανίσεις της είναι πάντα κομψή. Το τεράστιο χαμόγελο της και η χαρακτηριστική οδοντοστοιχία της, που έχει ασφαλίσει για 30 εκατομμύρια δολάρια, την καθιστούν ως μια από τις πιο λαμπερές ηθοποιούς του πλανήτη. Ως Σκορπιός αποπνέει γοητεία και μυστήριο και με τον Ερμή στο ίδιο ζώδιο έχει έντονη μυστικοπάθεια. Ο ωροσκόπος της στον Καρκίνο την κάνει κυκλοθυμική, συναισθηματική και εσωστρεφή, ενώ η Σελήνη της στον Λέοντα της δίνει από τη μία γενναιοδωρία και από την άλλη την ανάγκη να αποζητά αγάπη και να ασκεί έντονη αυτοκριτική. Με τον Ήλιο και τον Ερμή της στον 4ο οίκο, η οικογένεια είναι μια από της προτεραιότητες της, αλλά ο Νότιος Δεσμός σε αυτόν τον οίκο δείχνει τα τραύματα της παιδική της ηλικίας, με τον πατριό της που την κακοποιούσε.

Η Αφροδίτη στην Παρθένο στον 3ο οίκο της, δείχνει καλλιτεχνική κλίση, αγάπη στα ταξίδια και μανία με την τάξη και τη λεπτομέρεια. Με την παρουσία του Πλούτωνα και του Ουρανού στον ίδιο οίκο, φαίνεται ότι υπάρχει δυσκολία στις σχέσεις της και ότι είναι κτητική και ζηλιάρα. Όμως δείχνει και διαφορετικότητα στον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης καταστάσεων.

Κατρίν Ντενέβ

Η λιτή και απέριττη ομορφιά της Αφροδίτης στην Παρθένο

Την ομορφιά της μεγάλης κυρίας του Γαλλικού κινηματογράφου, Κατρίν Ντενεβ, περιέγραψε με τα καταλληλότερα λόγια ο επί 40 χρόνια συμπρωταγωνιστής της, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, αναφέροντας σε ένα γράμμα που της έστειλε «Η ομορφιά σου με κάνει να νιώθω ανίκανος για άσχημες σκέψεις».

Η ηθοποιός, που ενσάρκωσε με τεράστια επιτυχία ρόλους απόμακρων, μυστηριωδών γυναικών και βραβεύτηκε πολλές φορές για τις ερμηνείες της, είναι Ζυγός με Σελήνη στον Λέοντα και Αφροδίτη στην Παρθένο. Πάντα κομψή και σικάτη, όπως επιβάλει ο ωροσκόπος της στον Αιγόκερω σε τρίγωνο με την Αφροδίτη στην Παρθένο, η Κατρίν Ντενέβ έκανε την πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1957 και από τότε δεν σταμάτησε να κοσμεί με την παρουσία της τα εξώφυλλα των περιοδικών. Το 1963 και το 1965 έκανε γυμνό εξώφυλλο στο Playboy και στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 έγινε το πρόσωπο της Chanel No. 5 και εκτόξευσε τις πωλήσεις τόσο πολύ, που ο αμερικανικός Τύπος την κατέταξε στη λίστα με τις πιο καλόγουστες γυναίκες στον κόσμο. Υπήρξε η μούσα του σχεδιαστή Υβ Σαιν-Λωρέν και συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών και μόδας στον κόσμο.

Η αντίθεση του ωροσκόπου της με τη Δήμητρα και το τετράγωνο Ήλιου-Δία την έκαναν παγκοσμίως γνωστή, όχι μόνο για τις συγκλονιστικές ερμηνείες της, αλλά και για την έντονη φιλανθρωπική της δράση. Υπήρξε Πρέσβειρα της UNESCO για την Προστασία της Κινηματογραφικής Κληρονομιάς και έδωσε τα δικαιώματα που της ανήκουν από τον ρόλο της «Marianne» στη Διεθνή Αμνηστία. Ασχολείται επίσης με τη μάχη ενάντια του AIDS και του καρκίνου και στηρίζει γυναικείες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια του δικαιώματος στην άμβλωση.

Ο Ουρανός της σε αντίθεση με το Μεσουράνημα της στον Σκορπιό, την κάνει αντισυμβατική και τολμηρή στην προσωπική της ζωή και παρότι παντρεύτηκε με τον φωτογράφο David Bailey, απέκτησε παιδιά εκτός γάμου. Δύο από τη σχέση της με τον σκηνοθέτη Roger Vadim και ένα με τον ηθοποιό Μαρτσέλο Μαστρογιάννι.

Δεν έχει τέλος η λίστα με τους διάσημους που έχουν Αφροδίτη στην Παρθένο και ξεχώρισαν για την ομορφιά τους. Η αξεπέραστη Νάταλι Γουντ, η διασημότερη Ιταλίδα ηθοποιός Σοφία Λόρεν και η θεά  Μπριζίτ Μπαρντό, όπως και η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, αλλά και η Κέιτ Γουίνσλετ. Ακόμη, Αφροδίτη σε αυτό το γήινο ζώδιο, έχουν οι αδελφές Κιμ Καρντάσιαν και Κάιλι Τζένερ, αλλά και η Μέγκαν Μαρκλ, που ναι μεν είναι όμορφες, αλλά βγάζουν και την… ψυχρότητα της συγκεκριμένης Αφροδίτης. Αν μιλήσουμε για άνδρες, εκτός από τον Αλέν Ντελόν, Αφροδίτη στην Παρθένο έχει ο ακαταμάχητος Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο εξωτικός Αντόνιο Μπαντέρας, αλλά και οι γοητευτικοί Σον Πεν και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, όπως και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος, αλλά και πολλοί άλλοι.