Πλανητικές επιστροφές: Τι συμβαίνει όταν ένας πλανήτης επιστρέφει στο ζώδιο που τον έχουμε

Πλανητικές επιστροφές: Τι συμβαίνει όταν ένας πλανήτης επιστρέφει στο ζώδιο που τον έχουμε

Πλανητικές επιστροφές: Τι συμβαίνει όταν ένας πλανήτης επιστρέφει στο ζώδιο που τον έχουμε

Μια από τις πλέον συχνές ερωτήσεις που δέχομαι όταν ένας πλανήτης αλλάζει ζώδιο, π.χ. όπως αυτές τις μέρες που η Αφροδίτη πέρασε στην Παρθένο, είναι: εγώ που έχω Αφροδίτη στην Παρθένο σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για μένα; Ας μιλήσουμε λοιπόν για επιστροφές πλανητών στο ζώδιο που τους είχαμε όταν γεννηθήκαμε.

Τι είναι οι επιστροφές πλανητών;

Μια επιστροφή ενός πλανήτη στη γενέθλια θέση του σημαίνει ότι ο πλανήτης επιστρέφει στο ίδιο ζώδιο και την ίδια μοίρα που τον είχαμε όταν γεννηθήκαμε. Οι επιστροφές γενικότερα σηματοδοτούν ένα νέο ξεκίνημα, ένα νέο κύκλο εμπειριών στη ζωή του ατόμου. Μια νέα φάση εμπειριών και ευκαιριών για αλλαγές, ανάπτυξη και πρόοδο ξεκινά. Κάποιες από τις επιστροφές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές και κάποιες άλλες μικρότερης σημασίας και εμβέλειας. Αυτό απορρέει καθαρά από την περιοδικότητα της κίνησης κάθε πλανήτη. Υπάρχουν επιστροφές σε μηνιαίο επίπεδο, όπως αυτή της Σελήνης που της παίρνει λιγότερο από μήνα για να κάνει μια ολική περιστροφή στο ζωδιακό. Υπάρχουν ετήσιες επιστροφές, όπως αυτή του Ήλιου, του Ερμή ή της Αφροδίτης και υπάρχουν επιστροφές πλανητών που γίνονται ανά κάποια χρόνια με πιο αργή αυτή του Κρόνου. Υπάρχει μια περίπτωση αν κάποιος ζήσει αρκετά χρόνια, πάνω από 84, να έχει επιστροφή και του Ουρανού στη γενέθλια θέση του. Για τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα φυσικά δεν συζητάμε επιστροφές, αφού ο Ποσειδώνας χρειάζεται 164 χρόνια και ο Πλούτωνας 246 χρόνια για να επιστρέψει στη θέση που τον είχαμε όταν γεννηθήκαμε. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι όσο πιο αργός είναι ένας πλανήτης τόσο πιο σημαντική η επιστροφή του στη γενέθλια θέση, διότι είναι και πιο σπάνια. Στην αστρολογία υπάρχει ένα ιδιαίτερα κεφάλαιο αφιερωμένο στις επιστροφές πλανητών στις γενέθλιες θέσεις τους. Μάλιστα για την επιστροφή του πλανήτη καταστρώνουμε έναν ξεχωριστό αστρολογικό χάρτη που μας δίνει στοιχεία πρόβλεψης για την χρονιά εκείνη που περιλαμβάνει την επιστροφή. Κάποιες επιστροφές θα έχουν διαφορετική επιρροή στον χάρτη του καθενός, ανάλογα με τον οίκο που πέφτουν και τις όψεις που δημιουργούν.

Τύποι πλανητικών επιστροφών

Η πιο διάσημη επιστροφή φυσικά είναι του Κρόνου. Ένας μέσος άνθρωπος θα βιώσει επιστροφή Κρόνου στη γενέθλια θέση του 2 με μάξιμουμ 3 φορές στη ζωή του. Περίπου μια φορά κάθε 29 έτη. Ας δούμε όμως και κάποιες άλλες σημαντικές πλανητικές επιστροφές. Ήλιος και Σελήνη καταχρηστικά αναφέρονται ως πλανητικές επιστροφές, απλά για να διευκολύνω την κατανόηση του κειμένου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΗΛΙΟΥ

Η δεύτερη πιο διάσημη επιστροφή είναι η Ηλιακή επιστροφή που ουσιαστικά συμβαίνει κάθε χρόνο τη στιγμή που ο Ήλιος επιστρέφει στο ίδιο ζώδιο και την ίδια μοίρα που τον έχουμε όταν γεννηθήκαμε, δηλαδή στα γενέθλια μας. Κάποιες φορές μπορεί να διαπιστώσουμε ότι η επιστροφή αυτή δεν γίνεται ακριβώς την ίδια μέρα των γενεθλίων και μπορεί να διαφοροποιείται από χρονιά σε χρονιά. Η επιστροφή του Ήλιου είναι σαν να φορτίζει τις μπαταρίες μας εκ νέου, μας βάζει σε σκέψεις για τον σκοπό της ζωής μας, τα πλάνα μας για τη γενέθλια χρονιά μας. Φυσικά, ο χάρτης της ηλιακής επιστροφής μας δείχνει και σε ποιον τομέα θα έχουμε περισσότερα γεγονότα, πού θα δώσουμε μεγάλο μέρος της ενέργειας μας και τι θα μας απασχολήσει γενικότερα περισσότερο μέχρι τα επόμενα γενέθλια μας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕΛΗΝΗΣ

Σεληνιακή επιστροφή έχουμε κάθε μήνα. Είναι ο πιο συχνός τύπος επιστροφής. Και για τη Σεληνιακή επιστροφή καταστρώνεται ένας χάρτης που μας δείχνει, ανάλογα με τη θέση της Σελήνης σε οίκο και τις όψεις που δημιουργεί, ποια είναι τα θέματα εκείνου του μήνα που θα μας απασχολήσουν κυρίως σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και στην καθημερινότητα μας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΡΜΗ

Ο Ερμής χρειάζεται, όπως και ο Ήλιος, περίπου έναν χρόνο για να επιστρέψει στο ζώδιο που τον είχαμε όταν γεννηθήκαμε. Συνήθως κι αυτή η επιστροφή είναι κοντά κάπως στα γενέθλια μας, όχι φυσικά απαραίτητα την ίδια μέρα. Όταν λοιπόν ο Ερμής μπαίνει στο ζώδιο που τον είχαμε στη γέννηση μας, ωθεί το ενδιαφέρον μας στην επικοινωνία, ανοίγει ένα νέο κύκλο γνώσης και ευκαιριών, είναι μια περίοδος με έντονη δραστηριοποίηση σε θέματα επικοινωνίας, σπουδών, μελέτης, ταξιδιών, δοσοληψιών.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

Επίσης επιστρέφει μια φορά τον χρόνο στο ζώδιο που την έχουμε όταν γεννηθήκαμε. Η επιστροφή της Αφροδίτης σημαίνει νέες ευκαιρίες στον τομέα των σχέσεων ερωτικών, πλατωνικών, φιλικών στη ζωή μας. Ανοίγει ένα νέο κύκλο όχι μόνο σε επίπεδο σχέσεων, αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με το lifestyle μας, την ομορφιά, την περιποίηση της εμφάνισης μας, τις αγορές που κάνουμε για να ομορφύνουμε τον εαυτό μας ή και το σπίτι μας, αλλά και τα οικονομικά. Μάλιστα στην περίοδο της επιστροφής της μπορεί να προκύψει μια αύξηση στα έσοδα μας ή και μια νέα σχέση ή η αναθέρμανση των συναισθημάτων μας σε μια παλιότερη.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΗ

Ο Άρης χρειάζεται σχεδόν 1,5 με 2 χρόνια για να επιστρέψει στο ζώδιο που τον είχαμε όταν γεννηθήκαμε. Όταν ξαναέρχεται λοιπόν στο ίδιο ζώδιο είναι μια περίοδος για μας γεμάτη δράση, παρόρμηση, ενεργητικότητα, πάθος. Ανάλογα βέβαια και με τις όψεις που σχηματίζει μπορεί να είναι και μια περίοδος με ένταση, διαφωνίες, έκφραση θυμού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑ

Περίπου κάθε 12 – 13 χρόνια ο Δίας επιστρέφει στο ζώδιο που τον είχαμε στη γέννηση μας. Ο Δίας είναι το σύμβολο της αφθονίας, αλλά και της υπερβολής. Ό,τι αγγίζει φαίνεται να επεκτείνεται, να μεγαλώνει. Έτσι λοιπόν κάθε νέα επιστροφή του Δία στη γενέθλια θέση του είναι μια χρονιά ορόσημο για τη ζωή μας, αφού μας δίνονται οι ευκαιρίες να κάνουμε ένα άλμα, να αναπτυχθούμε και να εξελιχτούμε. Πολλές φορές συνδυάζεται η επιστροφή του με κορυφαίες στιγμές στην καριέρα, αλλά και στην προσωπική μας ζωή, ανάλογα και ποια είναι η γενέθλια θέση του σε οίκο και φυσικά και οι όψεις που δημιουργεί.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΡΟΝΟΥ

Κάθε 29,5 περίπου χρόνια ο Κρόνος επιστρέφει στο ζώδιο που τον είχαμε όταν γεννηθήκαμε, εγκαινιάζοντας στην πραγματικότητα μια διαφορετική φάση στη ζωή μας στη διαδικασία της ενηλικίωσης, αλλά και της γήρανσης. Η πρώτη Κρόνια επιστροφή είναι αυτή που ουσιαστικά μας περνά από τη σχετικά πιο ανέμελη και χωρίς τεράστιες ευθύνες ζωή, σε αυτή του πλήρους ενήλικα που αναλαμβάνει ευθύνες τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο. Σε αυτή την περίοδο ενηλικιωνόμαστε για τα καλά, ωριμάζουμε, αντιλαμβανόμαστε το πέρασμα του χρόνου και τη φθορά και βέβαια μαθαίνουμε από τα λάθη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Είναι μια περίοδος που ξεκαθαρίζει μέσα μας τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό, την επιθυμία μας να εξελιχτούμε μέσα από πιο σοβαρές επιλογές σχέσεων ή τη δημιουργία οικογένειας. Η δεύτερη επιστροφή είναι σχετικά πιο ήπια και συμβαίνει κοντά στα 60 μας. Εκεί πια οι επιλογές μας πρέπει να είναι σοφότερες, να έχουμε διδαχθεί από τα προηγούμενα χρόνια και να αξιολογούμε διαφορετικά τις προτεραιότητες μας.