Χείρωνας: Τα τραύματα και η λύτρωση

Χείρωνας: Τα τραύματα και η λύτρωση

Χείρωνας: Τα τραύματα και η λύτρωση

Ο Χείρωνας, αυτός ο μικρός πλανητοειδής με τον σημαντικό συμβολισμό του στην αστρολογία, δείχνει το «τραύμα» στο ωροσκόπιο μας. Δείχνει κάτι δύσκολο, το οποίο μπορεί να νιώσουμε ότι μας μπλοκάρει ή εμποδίζει την ανάπτυξη και την πρόοδο μας. Το μήνυμα του Χείρωνα είναι ίδιο για όλους, «Ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας δεν είναι τίποτε άλλο από μια εμπειρία μάθησης και δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν μειονέκτημα ή αποτυχία». Όλα γίνονται για κάποιο λόγο κι όσο πιο πολύ το αντιλαμβανόμαστε αυτό τόσο πιο άνετα θα καταφέρουμε να θεραπεύσουμε τις πληγές μας, είτε συναισθηματικά, είτε πνευματικά, είτε σωματικά. Το βασικό είναι η ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουμε, διότι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικά η δύναμη μας.

Αν δεν γνωρίζετε την θέση του Χείρωνα στο ωροσκόπιο σας πατήστε εδώ.

Τι συμβολίζει και τι διδάσκει

Ο Χείρωνας συμβολίζει τις βαθύτερες πληγές μας, γεγονός που τον κάνει εξαιρετικά επίκαιρο σε τέτοιες εποχές παγκόσμιας κρίσης. Είναι ο αστεροειδής, που μας δίνει την ικανότητα να μαθητεύσουμε στα αρχέγονα μυστικά, να γίνουμε πιο σοφοί, να θεραπεύσουμε τους συνανθρώπους μας και να θεραπευτούμε τελικά και εμείς οι ίδιοι.

Μυθολογικά συνδέεται με τον Κένταυρο Χείρωνα, τον σοφό δάσκαλο και θεραπευτή που μεταλαμπάδευε τις γνώσεις του σε ήρωες και ημίθεους. Ένα δηλητηριασμένο βέλος, που ετοιμαζόταν να δώσει ο Χείρωνας στον Ηρακλή, τρύπησε κατά λάθος τον ίδιο. Ανοίχτηκε τότε μία μεγάλη πληγή που του προξενούσε αφόρητο πόνο, αλλά επειδή σαν γιος του Κρόνου ήταν αθάνατος, ο Χείρωνας πλέον ήταν καταδικασμένος να υφίσταται για πάντα τους αγωνιώδεις πόνους αυτής της πληγής, που δεν έκλεινε. Το μόνο που τον ανακούφιζε ήταν να θεραπεύει ο ίδιος τους άλλους ανθρώπους και να τους λυτρώνει από τον πόνο τους.

Ο Χείρων μας διδάσκει ότι δεν είμαστε ακέραιοι αν δεν γιατρέψουμε πρώτα τις βαθύτερες πληγές μας. Ότι όλοι φέρουμε μέσα μας ένα προαιώνιο «ρήγμα», που δεν θα μας αφήσει να ανελιχθούμε σε ανώτερα όντα αν δεν το λυτρώσουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Κένταυροι ήταν μισοί άλογα και μισοί άνθρωποι, που σημαίνει ότι κάθε ανθρώπινο ον πρέπει να υποτάξει τη κατώτερη, ζωώδη φύση του, για να ανελιχθεί στο θεσπέσιο πνευματικό, καθ’ εικόνα και ομοίωση άνθρωπο.

Η γενέθλια θέση του Χείρωνα, δείχνει τις εσωτερικές πληγές μας, αλλά και τον τρόπο που θα λυτρωθούμε.

Ο Χείρωνας στον Κριό

Το εσωτερικό σας ρήγμα επικεντρώνεται στο γεγονός ότι δυσκολεύεστε να εξωτερικεύσετε τον πραγματικό σας εαυτό. Φαίνεται ότι μεγαλώσατε σε ένα περιβάλλον που καταπίεσε τον αυθορμητισμό σας και σας έμαθε να μην εκφράζετε τις επιθυμίες σας, συσσωρεύοντας θυμό μέσα στην ψυχή σας.

Θα λυτρωθείτε όταν συνειδητοποιήσετε ότι ο πραγματικός σας εαυτός είναι αξία «αφ’ εαυτόν». Αν μετατρέψετε το θυμό σας σε καύσιμο για δράση που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, θα ανοίξουν καινούργιοι δρόμοι που θα σας οδηγήσουν στην ανέλιξη.

Ο Χείρωνας στον Ταύρο

Η «πληγή» σας οφείλεται στο γεγονός ότι πιστεύετε πως δεν αξίζετε. Αυτή η πεποίθηση σάς εξωθεί σε λανθασμένες συμπεριφορές, που τελικά δεν ικανοποιούν τις ανάγκες σας, συναισθηματικές και οικονομικές, με αποτέλεσμα να νιώθετε εντελώς ακάλυπτοι.

Η λύτρωσή σας θα έρθει όταν βρείτε τις πραγματικές αξίες της ζωής, που δεν σχετίζονται με τα υλικά αγαθά. Πρέπει να νιώθετε ευλογημένοι επειδή είστε αρτιμελείς και να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας να καταλάβουν την αξία των πραγμάτων, που θεωρούν δεδομένα και φαντάζουν ασήμαντα αλλά, στην ουσία, είναι η μεγάλη τους προίκα.

Ο Χείρωνας στους Διδύμους

Δεν σας είναι εύκολο να εξωτερικεύσετε συναισθήματα και απόψεις, καθώς θεωρείτε τις γνώσεις σας ανεπαρκείς ή έχετε συμπλέγματα με την ομιλία σας. Όλα αυτά ίσως πηγάζουν από την παιδική σας ηλικία, στην οποία είτε οι μεγάλοι σας αγνοούσαν είτε είχατε κάποιο πρόβλημα στην ομιλία σας.

Η λύτρωσή σας θα επέλθει όταν ξεπεράσετε τις αναστολές σας και αρχίσετε να κοινοποιείτε τις ιδέες σας. Τότε θα ανακαλύψετε ότι αυτές όχι μόνο είναι ενδιαφέρουσες, αλλά και πολύ βοηθητικές για τους συνανθρώπους σας. Ο Χείρωνας στους Διδύμους είναι ιδανικός για το επάγγελμα του λογοθεραπευτή.

Ο Χείρωνας στον Καρκίνο

Τα τραύματά σας είναι αρκετά, καθώς δεν αποκλείεται να σας εγκατέλειψαν οι γονείς σας ή να ήταν απόμακροι. Νιώθετε έντονα την απόρριψη, που αποτελεί και το μεγάλο σας «ρήγμα» στην ενήλικη ζωή σας, καθώς σας εξωθεί στο να αναπτύσσετε σχέσεις εξάρτησης και να δυσκολεύεστε να φύγετε από αυτές, ακόμη και όταν σας φθείρουν φανερά.

Η λύτρωσή σας θα έρθει όταν προσπαθήσετε να επουλώσετε τα τραύματά σας, βοηθώντας τους άλλους μέσω του ταλέντου σας, που είναι η συναίσθηση. Είστε εξαιρετικά ικανοί στο να περιθάλπετε και να θεραπεύετε ψυχικά τους συνανθρώπους σας.

Ο Χείρωνας στον Λέοντα

Το ρήγμα σας φαίνεται στο γεγονός ότι αντί να γίνεστε ο πρωταγωνιστής της ζωής σας και να είστε εστιασμένοι στο «κέντρο» σας, περιμένετε από τους άλλους να σας επιβεβαιώσουν, με αποτέλεσμα συχνά να γίνεστε έρμαια των κολάκων.

Η λύτρωσή σας θα έρθει όταν συντονιστείτε με το παιδί που βρίσκεται μέσα σας, για να γίνετε και πάλι ενθουσιώδεις, αυθεντικοί και δημιουργικοί. Μπορείτε να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας να εναρμονιστούν με το «κέντρο» τους και την παιδικότητά τους ως παιδαγωγοί και καλλιτέχνες.

Ο Χείρωνας στην Παρθένο

Οι ιδιότητες του Χείρωνα είναι συμβατές προς τις ιδιότητες της Παρθένου γι’ αυτό, σε αυτή τη θέση, μπορεί να σας προξενήσει αρκετά προβλήματα σε θέματα υγείας (αλλεργίες, αδύναμο ανοσοποιητικό, φόβο προς τους γιατρούς), αλλά και να σας προικίσει με μοναδικές θεραπευτικές ικανότητες, κυρίως στον τομέα της ολιστικής ιατρικής.

Η λύτρωση θα επέλθει όταν μάθετε να υπηρετείτε άδολα τους συνανθρώπους σας. Αξιοποιήστε το ταλέντο σας να μεταλαμπαδεύετε τις γνώσεις σας (ειδικά τις θεραπευτικές) και να δείχνετε στους άλλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αποφύγουν τις ασθένειες, μέσω της θετικότητας και της συναισθηματικής ισορροπίας.

Ο Χείρωνας στον Ζυγό

Το αδύναμο σημείο σας είναι οι σχέσεις. Το παρελθόν σας είναι γεμάτο με πόνο και απόρριψη γι’ αυτό αποφεύγετε τις δεσμεύσεις και συχνά ενδίδετε στις ανώδυνες, εφήμερες σχέσεις. Η καχυποψία σας δεν σας επιτρέπει να συνεργάζεστε και γίνεστε πολύ συγκεντρωτικοί.

Αν δεσμευτείτε σε σχέσεις θα λυτρωθείτε, καθώς μέσα από το «καθρέφτισμα» σας στους άλλους θα γνωρίσετε τις πιο βαθιές και ουσιαστικές πτυχές του εαυτού σας. Είστε γεννημένοι για σύμβουλοι γάμου και αυτό το ταλέντο σας μπορεί να βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους σας.

Ο Χείρωνας στον Σκορπιό

Η ψυχή σας κρύβει μια μεγάλη πληγή. Τα τραύματα σας μπορεί να προέρχονται από εγκατάλειψη, κακοποίηση ή σκληρές εμπειρίες στην παιδική σας ζωή. Θέλοντας να ασκείτε έλεγχο στους πάντες και στα πάντα για να νιώθετε ασφαλείς, το σεξ, το χρήμα, η δύναμη θα αποτελούν το βασικό καμβά των δοκιμασιών σας.

Θα λυτρωθείτε όταν συνειδητοποιήσετε τα τραύματά σας και κάνετε την ενδοσκόπησή σας για να τα ξεπεράσετε. Ανακτώντας τη δύναμη και την αυτοπεποίθησή σας θα αναγεννηθείτε και θα εκδηλώσετε τις αξιοθαύμαστες θεραπευτικές ικανότητές σας, ειδικά σε ψυχολογικό επίπεδο, με τις οποίες θα βοηθήσετε πολλούς συνανθρώπους σας.

Ο Χείρωνας στον Τοξότη

Το ζώδιο του Τοξότη σχετίζεται με τον Κένταυρο Χείρωνα. Νιώθετε έντονη αλληλεγγύη με τους ανθρώπους και ένα ιερό χρέος να απαλύνετε τον πόνο τους με τις γνώσεις σας. Ίσως έχετε βιώσει τραυματικές εμπειρίες σε σχέση με την ιδεολογία σας και τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις.

Η λύτρωση θα επέλθει αν χρησιμοποιήσετε το σπουδαιότερο εργαλείο θεραπείας σας, την ανώτερη πνευματική σας φύση. Θεραπεύοντας τους άλλους μέσα από τις σοφές συμβουλές σας, θα εξελίσσετε όλο και περισσότερο τον εαυτό σας.

Ο Χείρωνας στον Αιγόκερω

Βιώνετε τραυματικές εμπειρίες στο επαγγελματικό σας περιβάλλον και στις κοινωνικές σας επαφές, εισπράττοντας διαρκώς απόρριψη και καταλήγοντας στο να πιστεύετε ότι δεν αξίζετε και δεν είστε ικανοί να σταθείτε μέσα στην κοινωνία ή να νομίζετε ότι φταίει το κακό σας κάρμα για όλες τις ατυχίες σας.

Θα λυτρωθείτε μόνο αν αναλάβετε τις ευθύνες σας για την πορεία της ζωής σας και αποκτήσετε μια πιο αισιόδοξη εικόνα για τα θέματα που σας αφορούν. Η κοινωνική σας αναγνώριση θα επέλθει όταν αξιοποιήσετε το ταλέντο σας να βοηθάτε τους άλλους να πετύχουν, ως σύμβουλοι επιχειρήσεων ή επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Ο Χείρωνας στον Υδροχόο

Αρκετά συχνά βιώνετε απογοητευτικές εμπειρίες σε σχέση με ιδεολογικές και κοινωνικές ομάδες ή στην επαφή σας με κάποιους φίλους σας, με αποτέλεσμα να νιώθετε ότι οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν και να κλείνεστε στον εαυτό σας.

Η λύτρωσή σας θα έρθει όταν αξιοποιήσετε το ταλέντο σας να βοηθάτε τους άλλους να αφυπνίζονται, να απελευθερώνονται από τις εξαρτήσεις τους, να βγάζουν έξω τον πραγματικό τους εαυτό και τις πιο αυθεντικές τους ιδέες κι όταν εμπιστευτείτε τις δικές σας ιδέες, οι οποίες μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα επικερδείς.

Ο Χείρωνας στους Ιχθύς

Τα τραύματά σας προέρχονται από εγκατάλειψη ή από μια μεγάλη αλλαγή, για παράδειγμα τη μετανάστευση από τον τόπο που είχατε αγαπήσει. Θέλετε να προσφέρετε στους άλλους αλλά, συνήθως, έλκετε αυτούς που σας κακοποιούν συναισθηματικά και μετά αποχωρούν.

Θα λυτρωθείτε όταν απεμπλακείτε από τον ρόλο του «μάρτυρα», τον οποίο συχνά υιοθετείτε. Γνωρίζοντας καλά τι σημαίνει πόνος και έχοντας μεγάλη συναίσθηση, μπορεί να γίνετε εξαιρετικοί θεραπευτές.