Τα απέναντι ζώδια διαφορές και ομοιότητες

Τα απέναντι ζώδια διαφορές και ομοιότητες

Τα απέναντι ζώδια διαφορές και ομοιότητες

Τα ζώδια που βρίσκονται απέναντι στον ζωδιακό κύκλο, τα χαρακτηρίζουν μεγάλες ομοιότητες, αλλά και σημαντικές διαφορές. Έχουν κοινή αντίληψη για τη ζωή, αλλά την εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο. Τα προτερήματα και τα ελαττώματα τους μοιάζουν, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να εκνευρίσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλον που να ξεκινήσουν «πόλεμο». Αν είστε ερωτευμένοι ή έχετε σχέση με κάποιο άτομο που εκπροσωπεί το απέναντι ζώδιο, πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι σαν να κοιτάτε τον «αλλοιωμένο» καθρέπτη σας. Ό,τι θαυμάζετε σε αυτόν είναι ίσως κάτι που έχετε και εσείς ή θα θέλατε να είχατε και όσα σας χωρίζουν είναι αυτά που μισείτε και εσείς στον χαρακτήρα σας, έστω και αν δεν το ομολογείτε. Κατανοείτε καλά ο ένας τον άλλο, ανεξάρτητα με το αν τσακώνεστε και λειτουργείτε σαν δύο πόλους, που είναι τόσο διαφορετικοί, αλλά συμπληρώνει ο ένας τον άλλον.

Κριός με Ζυγό

Είστε και οι δύο παρορμητικοί, κοινωνικοί, ερωτιάρηδες και αγαπάτε τη διασκέδαση, τις παρέες και τα ταξίδια. Πλήττετε εύκολα και θέλετε συνεχώς να κινήστε. Απολαμβάνετε να σας θαυμάζουν και να σας αγαπούν. Βέβαια, η αναποφασιστικότητα και η ωραιοπάθεια του Ζυγού μπορεί να φέρει τον Κριό στα όρια του. Αλλά και ο Ζυγός θεωρεί τον Κριό εγωιστή και ξεροκέφαλο και δεν μπορεί να αντέξει το πείσμα και την τάση του να τα κάνει όλα γρήγορα και απρόσεκτα.

Θεωρητικά, είναι δύσκολο να συνυπάρξουν δύο άνθρωποι που θέλουν να αρέσουν σε όλους και αποζητούν το χειροκρότημα ο καθένας για τον εαυτό του. Ωστόσο σε αυτό το ζευγάρι ο Ζυγός θα κάνει ένα βήμα πίσω και θα αφήσει τον Κριό να πάρει τα ινία που τόσο θέλει. Εξάλλου είναι τόσο κοινωνικός και έχει τόσους φίλους που μπορεί να λάβει από εκεί την επιβεβαίωση που σπάνια θα του δώσει ο Κριός.

Ταύρος με Σκορπιό

Είναι και οι δύο ζηλιάρηδες, κτητικοί και εκνευρίζει ο ένας τον άλλον για τους ίδιους λόγους. Έχουν το ίδιο πείσμα, δεν αλλάζουν εύκολα γνώμη και αν τσακωθούν δεν κάνουν εύκολα πίσω. Ωστόσο, έχουν πιο ουσιαστικές αρετές που τους ενώνουν. Η ασφάλεια, η πίστη και η αφοσίωση που τους χαρακτηρίζει, κάνει τις ρίζες αυτής της σχέσεις να έχουν βάθος. Επιπρόσθετα, αγαπούν το χρήμα, την καλοπέραση, το φαγητό και όλες τις ηδονές της ζωής, μαζί με τη δύναμη και το στάτους που αποζητούν και οι δύο.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Ταύρος θέλει τα πράγματα ξεκάθαρα και απλά και ο Σκορπιός είναι σύνθετος και πολύπλοκος. Αν ξεπεράσουν αυτό και το πείσμα τους, θα κάνουν μια υπέροχη σχέση.

Δίδυμοι με Τοξότη

Τα ίδια πράγματα που τους ενώνουν είναι και αυτά που τους χωρίζουν. Αγαπούν και οι δύο τη γνώση, τις κοινωνικές δραστηριότητες, τις ατελείωτες κουβέντες και τα ταξίδια. Ωστόσο ο Τοξότης θέλει ουσία και ο Δίδυμος μένει στην επιφάνεια. Είναι και οι δύο ασταθείς, υπερβολικά ενθουσιώδεις και κυκλοθυμικοί, δημιουργώντας προβλήματα ο ένας στον άλλον, αλλά και στον προϋπολογισμό τους, αφού πολύ εύκολα μπορεί να πέσουν έξω οικονομικά. Επίσης κανείς από τους δύο δεν θα αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε αποτυχία. Βέβαια υπάρχουν και καλά. Έχουν ερωτική συμβατότητα και κοινό κώδικα επικοινωνίας. Δεν θα βαρεθούν ποτέ οι δυο τους και έχουν πολλά να πουν…

Καρκίνος με Αιγόκερω

Αγαπούν και οι δύο την παράδοση, σέβονται την οικογένεια και επιθυμούν την επιτυχία στην καριέρα τους. Ο Καρκίνος με τον Αιγόκερω, μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε. Τους ενώνουν οι ίδιες αξίες, αλλά επειδή είναι ισχυρογνώμονες και έχουν πάντα δίκιο, αρέσκονται να κάνουν επίδειξη δύναμης ο ένας στον άλλον. Σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, αρχικά δείχνει ισχυρός ο Αιγόκερως, αλλά στην πορεία λαμβάνει τα ινία ο Καρκίνος. «Σφάζονται» με το γάντι και οι λεπτές ειρωνείες του ενός για τον άλλον, κάνουν τους γύρω τους να παίρνουν θέση άμυνας και να γίνονται διαιτητές. Ωστόσο συμπληρώνει ο ένας τον άλλον απόλυτα, με τον Καρκίνο να προσφέρει συναίσθημα και τον Αιγόκερω ασφάλεια.

Λέων με Υδροχόο

Ο καθένας τους νιώθει τον εαυτό του ως μοναδικό και αναντικατάστατο και θεωρούν ο ένας τον άλλον εγωκεντρικό, ξιπασμένο και πεισματάρη.

Και οι δυο είναι απόλυτοι στις απόψεις τους και δεν κάνουν εύκολα ένα βήμα πίσω. Αυτό που τους έφερε κοντά είναι ότι θέλουν από το ταίρι τους να ξεχωρίζει και να λάμπει, αλλά όχι περισσότερο από τον εαυτό τους. Βέβαια συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, καθώς ο Λέων μπορεί να βάζει σε τάξη τον άστατο Υδροχόο και αυτός με τη σειρά του προσφέρει στον Λέοντα τη διασκέδαση, την ξεγνοιασιά και το χιούμορ. Πάντως, και οι δυο έχουν δημιουργική σκέψη και πρωτοπόρες ιδέες, αλλά σκίζουν στη θεωρία και χωλαίνουν στην πράξη.

Παρθένος με Ιχθύες

Έχουν ως κοινό παρονομαστή την «τρέλα» τους. Ο Παρθένος βρίσκει τον Ιχθύ «ανισόρροπο» και από την πλευρά του ο Ιχθύς θεωρεί τον Παρθένο συμφεροντολόγο και εγωπαθή. Και οι δυο μαζί όμως είναι η προσωποποίηση της αδυναμίας, αφού κανείς τους δεν αντέχει τις δυσκολίες. Κάνουν μεγαλόπνοα σχέδια, βάζουν στόχους που είναι ανεφάρμοστοι και χάνουν τη μπάλα. Όμως καταφέρνουν και επιβιώνουν καθώς ο Παρθένος βάζει το πρόγραμμα και ο Ιχθύς την έμπνευση. Με κάποιο μαγικό τρόπο συνεννοούνται και στα μάτια του περιβάλλοντος τους μοιάζουν… ακατανόητοι.