Πώς τα ζώδια καταστρέφουν τις σχέσεις τους

Πώς τα ζώδια καταστρέφουν τις σχέσεις τους

Πώς τα ζώδια καταστρέφουν τις σχέσεις τους

Χειριστικοί τρόποι, δράματα, εγωισμοί και κυκλοθυμίες. Συμπεριφορές που δεν γίνονται αποδεκτές από τους άλλους και οι σχέσεις καταστρέφονται. Αν κατανοήσουμε και παραδεχτούμε τις δύσκολες και ενοχλητικές πλευρές του χαρακτήρα μας, ίσως κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Ίσως δώσουμε στους γύρω μας και στις σχέσεις μας την ευκαιρία να εξελιχθούν και να μην διαλύονται επειδή δεν μπορούμε να κοντρολάρουμε τον κακό μας εαυτό. Ας δούμε λοιπόν, πώς τα ζώδια απομακρύνουν ανθρώπους από τη ζωή τους και καταστρέφουν τις σχέσεις τους, λόγω κάποιων στοιχείων στην προσωπικότητας τους.

ΚΡΙΟΣ

Ο ανταγωνισμός, που κρύβεται πίσω από κάθε σας λέξη και πράξη, είναι ικανός να τινάξει την όποια σχέση σας στον αέρα. Είναι δύσκολο να ανεχτεί κάποιος το επιτακτικό ύφος σας και τους κανόνες που θέτετε για τους άλλους και τους οποίους εσείς δεν τηρείτε. Ορμώμενοι από την τάση σας και την ανάγκη σας να γίνονται όλα γρήγορα, συμπεριφέρεστε στον σύντροφό, τους συγγενείς, φίλους και συνεργάτες σαν να είναι ο χειρότερος υπάλληλος σας, λίγο πριν την απόλυση. Δεν έχετε καμία υπομονή, τονίζετε τα λάθη τους και επιμένετε ότι εσείς τα κάνετε όλα σωστά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας επικρίνει για τίποτα. Ζητάτε από τους άλλους πολλά, αλλά εσείς εξαιρείστε από κάθε προσδοκία. Πάντα τονίζετε την προσφορά σας και ισχυρίζεστε ότι κανείς δεν κάνει τίποτα για εσάς. Αν κάποιος υποπέσει σε λάθος φέρνετε την καταστροφή του κόσμου. Φωνάζετε, ουρλιάζετε και προσβάλετε θεωρώντας ότι θα πρέπει να σας ανεχτούν αφού σας έχουν ταλαιπωρήσει. Όταν ηρεμείτε δεν θυμάστε τίποτα, αφού εσείς έχετε ξεσπάσει τον θυμό σας και θέλετε οι άλλοι να είναι καλοί και τρυφεροί απέναντί σας. Δεν λέτε συγνώμη, αφού δεν φταίτε ποτέ και απαιτείτε να ζητούν συγχώρεση από εσάς. Ενώ στην πραγματικότητα είστε δοτικοί, με τις εκρήξεις και τον ανταγωνισμό απομακρύνετε τους ανθρώπους από κοντά σας, αφού κανείς δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί τέτοια συμπεριφορά.

ΤΑΥΡΟΣ

Καταδικάζετε τους γύρω σας σε «θάνατο» δια της βαρεμάρας. Εντάξει μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά αυτή η ραθυμία και η τάση σας να παραμένετε κολλημένοι σε ρουτίνες, μπορεί να κάνει τους άλλους να θέλουν να απομακρυνθούν για να απολαύσουν επιτέλους μια περιπέτεια. Εσάς μπορεί να σας κάνει χαρούμενους να ζείτε κάθε μέρα το σενάριο της κωμωδίας «η ημέρα της Μαρμότας», αλλά υπάρχουν και κάποιοι που τους φαίνεται δράμα να ζουν την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Αν δεν καταφέρετε να καταστρέψετε τις σχέσεις σας λόγω πλήξης, μπορείτε να το πετύχετε μεταχειριζόμενοι τους άλλους σαν μικρά παιδιά. Έχετε έναν τρόπο να εξυπηρετείτε τις ανάγκες των άλλων με τόση υπερπροστατευτικότητα που πραγματικά υπερβάλετε. Μιλάτε και συμπεριφέρεστε στους οικείους σας, όπως οι γονείς στα παιδιά που χρειάζονται τη συνεχή φροντίδα και προστασία τους και η συμπεριφορά σας κουράζει. Και αν και αυτό δεν σταθεί αρκετό για να τελειώσει τη σχέση, έχετε ακόμη μια κακή συνήθεια, μπορείτε να στυλώσετε τα πόδια και να κολλήσει ο εγκέφαλος και η βελόνα στο ίδιο πράγμα και να το επαναλαμβάνετε μέχρι να πείσετε τους άλλους ότι έχετε δίκιο. Είστε πεισματάρηδες παραδεχτείτε το, αλλά δεν συνειδητοποιείτε πώς αυτό το… κήρυγμα απομακρύνει τους ανθρώπους και καταστρέφετε τις σχέσεις σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ένα το ψέμα, δύο η αδιαφορία, τρία τα νεύρα και έχει και συνέχεια το άσμα, αλλά και η συμπεριφορά σας που απομακρύνει ανθρώπους από κοντά σας και διαλύει τις σχέσεις σας. Η ψυχρή στάση σας απέναντι στη συναισθητική κατάσταση των άλλων, αφαιρεί κάθε αίσθηση συμπόνιας και κατανόησης. Όταν συμβαίνει κάτι, εσείς δίνετε σημασία μόνο στα γεγονότα και όχι στις συνθήκες που μπορεί να βρέθηκε ο άλλος. Έτσι ξεκινάτε έναν ανελέητο αγώνα να αποδείξετε, με τον πιο αγενή τρόπο και τα πιο σκληρά λόγια, πόσο μεγάλο λάθος έκανε. Και ας το ξέρει και ας το παραδέχεται, εσείς δεν σταματάτε και γυρίζετε το μαχαίρι στην πληγή, χωρίς να εξετάζετε αν η συναισθηματική κατάσταση του άλλου του επέτρεπε κάποια διαφορετική αντίδραση. Πρέπει να επισημάνετε το λάθος και να μειώσετε τον συνομιλητή σας με απίστευτη αγένεια, λέγοντας ότι εσείς δεν θα το κάνατε ποτέ αυτό και να αποδείξετε με κάθε τρόπο ότι είστε εξυπνότεροι και πιο ψύχραιμοι. Επίσης, η ανάγκη σας για ελευθερία κάνει τους άλλους να αισθάνονται ανασφάλεια ως προς τα αισθήματα σας, αφού δεν δένεστε μαζί τους και πάντα κρατάτε μια απόσταση για να μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας. Να φλερτάρετε, χωρίς αύριο και έχετε πάντα ανοιχτούς ορίζοντες και επιλογές. Μαλακώστε λίγο, δείξτε ενσυναίσθηση και ακούστε τι σας λένε οι άλλοι, γιατί κανείς δεν θέλει κάποιον διπλά του που να του τονίζει συνεχώς πόσο λάθος είναι.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Μπορείτε να δώσετε τόσο πολύ αγάπη στους ανθρώπους που νοιάζεστε, αλλά και τόσο πόνο αν σας πληγώσουν, που το βασανιστήριο με τον «Ταύρο του Περιλάου», που σχεδιάστηκε στην Αρχαία Ελλάδα, να μοιάζει με παιχνιδάκι. Η συμπεριφορά σας απέναντι σε όποιον σας αμφισβήτησε, σας ενόχλησε ή σας πρόσβαλε με τις πράξεις του, πραγματικά μπορεί όχι απλώς να καταστρέψει τις σχέσεις σας, αλλά να τις ανατινάξει συθέμελα. Δεν έχει σημασία αν είναι το παιδί σας, ο σύντροφός σας ή όποιος άλλος αγαπάτε πολύ. Αν είστε πληγωμένοι δεν συζητάτε, δεν διαπραγματεύεστε. Μπορείτε να… χτυπήσετε τόσο δυνατά με τα λόγια σας και η κάθε κουβέντα σας να είναι μαχαιριά στην καρδιά του άλλου. Αυτό αν αποφασίσετε να ανοίξετε το στόμα σας, γιατί πολύ συχνά παίρνετε όρκο σιωπής και τη θέση της γλώσσας σας παίρνει το βλέμμα σας που κόβει βαθιά σαν λεπίδα. Κοιτάτε τον άλλον με τέτοια απαξία που είτε θέλει να ανοίξει η γη να τον καταπιεί ή του κόβετε την ανάσα. Βάζετε τους γύρω σας σε ένα ταξίδι ενοχής, που πρέπει να καούν στην κόλαση του Δάντη μέχρι να αποφασίσετε αν θα τους συγχωρήσετε. Αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσετε και το ξέρουν, αφού σε κάθε παράπτωμα τους εσείς θα επαναφέρετε όλα τα λάθη που έχουν γίνει από καταβολής κόσμου. Δύσκολα θα μείνει κάποιος σε τέτοιες συνθήκες. Ούτε εσείς θα μένατε.

ΛΕΩΝ

Λίγο η εγωπάθεια σας, λίγο οι υπέρμετρες προσδοκίες που έχετε από τους άλλους και λίγο η αυστηρότητα σας, δεν είναι και δύσκολο να καταστρέψετε μια σχέση με αυτά τα εκρηκτικά «συστατικά» στον χαρακτήρα σας. Θέτετε τόσες πολλές ευθύνες στους άλλους και αποζητάτε να είστε το κέντρο του κόσμου τους, που τελικά τους αποπροσανατολίζετε. Ρουφάτε όλη την ενέργεια και την ύπαρξη τους και θέλετε να κινούνται όλα βάσει των εντολών σας, του προγράμματός σας και των δικών σας αναγκών. Πρέπει οι άλλοι να σας είναι απόλυτα αφοσιωμένοι, να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, να μπορούν να σταθούν δίπλα σας, αλλά εσείς δεν έχετε τα ίδια καθήκοντα και υποχρεώσεις. Εσείς μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, γιατί νομίζετε ότι το δικαιούστε. Προηγείστε σε όλα και μόνο τα δικά σας έχουν αξία και σκοπό. Κάποια στιγμή και ο πιο πιστός ακόλουθος κουράζεται από τις απαιτήσεις και απομακρύνεται. Έχουν και οι άλλοι ζωή και όνειρα και είναι εξίσου σημαντικά με τα δικά σας. Χαμηλώστε λίγο το βλέμμα και δείξτε το μεγαλείο σας αγκαλιάζοντας τους άλλους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόση κριτική μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος δίπλα σας; Προφανώς και όχι για αυτό και συνεχίζετε να σχολιάζετε τα πάντα. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο αγκάθι στις σχέσεις σας. Πάντα λειτουργείτε σαν να μην σας αξίζει όποιος και να είναι μαζί σας και θα έπρεπε να ήταν καλύτερος. Στο ντύσιμο του, στους τρόπους του, στο πώς κάθεται, στο πώς βουρτσίζει τα δόντια του. Ποτέ δεν είστε ικανοποιημένοι και θέλετε κι άλλο. Πόσο άλλο; Σχέση είναι όχι κάτεργο. Κάνετε τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι τους χρησιμοποιείτε, ότι τους έχετε για να εξυπηρετούν τις ανάγκες σας και αν δεν ανταποκρίνονται στον σκοπό σας έρχονται αντιμέτωποι με την παγωμάρα σας. Δεν θα μείνει για πολύ κάποιος σε τέτοιες συνθήκες, πρέπει να χαμογελάτε και να αφήνετε περιθώρια στους άλλους να εκφράζονται όπως αυτοί θέλουν, αλλιώς φεύγουν και αναρωτιέστε το γιατί, αφού εσείς ήσασταν τέλειοι.

ΖΥΓΟΣ

Είστε το ζώδιο της σχέσης και επειδή θέλετε να είστε αρεστοί, σπάνια δημιουργείτε πολλά προβλήματα. Όμως έχετε μια τάση να κάνετε τους άλλους να αισθάνονται υποχρεωμένοι απέναντί σας. Προσφέρετε πολλά, φέρεστε με πολύ ωραίο τρόπο, αλλά όχι με ανιδιοτέλεια. Θέλετε να σας επαινούν, λιώνετε για φιλοφρονήσεις και κομπλιμέντα. Αν δεν αναγνωρίσουν την προσφορά και τις καλές σας πράξεις και δεν σας δώσουν ανταλλάγματα, κακιώνετε και κάνετε τους άλλους να αισθάνονται ενοχές. Αν τελικά δεν καταφέρετε ούτε με αυτό το τέχνασμα να κερδίσετε την προσοχή που ποθείτε, εσείς θα καταστρέψετε την σχέση. Θα βρείτε αλλού το περιβάλλον που σας ικανοποιεί και που μπορείτε να είστε το κέντρο της προσοχής και να ταΐσετε τη ματαιοδοξία σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τα προβλήματα που καταστρέφουν τις σχέσεις σας έχουν ως βάση την εμπιστοσύνη. Από τη στιγμή που ξεκινάτε να συνδέεστε με κάποιον έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι στο τέλος θα σας προδώσει. Δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε και ξοδεύετε αρκετή από τη σκέψη σας κάνοντας σενάρια ή βλέποντας εχθρούς που δεν υπάρχουν και προσπαθείτε να αποκαλύψετε τη συνωμοσία που έχει στηθεί σε βάρος σας. Αν κάποιος σας κοιτάξει περίεργα, γιατί μπορεί να σκέφτεται κάτι άσχετο, εσείς για ώρες και για ημέρες θα ψάχνετε στοιχεία για να επιβεβαιώσετε τους φόβους σας. Κάπως έτσι ξεκινάει μια απόσταση που τελικά εξελίσσεται σε χάσμα, το οποίο δεν μπορεί να κλείσει ποτέ. Ηρεμήστε δεν είναι όλοι εχθροί σας, ούτε αν κάποιος σας πληγώσει σημαίνει ότι το είχε προσχεδιάσει. Μπορεί και η δική σας «περίεργη» συμπεριφορά να τον έχει οδηγήσει σε αυτό που από την αρχή φοβόσασταν, δηλαδή να απομακρυνθεί και να σας εγκαταλείψει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Διατηρείτε τόσο μεγάλη άμυνα στο να μην χάσετε την ελευθερία σας, που τελικά όλο αυτό το άγχος μετατρέπεται σε επίθεση. Επειδή συνήθως οι σχέσεις προϋποθέτουν το να πρέπει να μοιράζεστε χρόνο και δραστηριότητες, αυτό μπορεί να σας «σκοτώσει», αφού το αντιμετωπίζετε ως έλλειψη ανεξαρτησίας. Αισθάνεστε ότι πνίγεστε, ότι πιέζεστε και αντιδράτε σπασμωδικά και σχεδόν παρανοϊκά. Αρχίζετε να διαμαρτύρεστε για οτιδήποτε κάνουν ή λένε οι άλλοι και τους κατηγορείτε ότι προσπαθούν να σας ελέγξουν. Γίνεστε αυταρχικοί και απόλυτοι και οι άλλοι απομακρύνονται από δίπλα σας, αφού δεν μπορούν να καταλάβουν τι έχετε πάθει. Ή αν σας πιέσουν να εξηγήσετε την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σας φεύγετε εσείς, καθώς δεν πρόκειται να δώσετε λογαριασμό για κάτι που θεωρείται κεκτημένο δικαίωμα σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Όλοι γύρω σάς μοιάζουν αδύναμοι και επιπόλαιοι και τους το δείχνετε με κάθε τρόπο. Αυτή η υπερβολική σοβαρότητα και αλαζονεία σας καταστρέφει τις σχέσεις σας, αφού νομίζετε ότι κάποιος σας έχρισε κριτή των πάντων. Θέλετε όλοι να ακολουθούν τους κανόνες σας και να ανταποκρίνονται στα πρότυπα σας, αλλιώς τους θεωρείτε ανώριμους και ποταπούς. Αν κάποιος είναι πιο χαλαρός και βλέπει τη ζωή σαν μια περιπέτεια τον αντιμετωπίζετε ως τεμπέλη που δεν έχει στόχους και προσπαθείτε να τον αλλάξετε. Τον πιέζετε και τον κατακρίνετε. Τα πάντα για εσάς μεταφράζονται σε χρόνο και χρήμα, που δεν πρέπει να σπαταλιούνται ανώφελα. Μοιάζετε με έναν αυστηρό και υπερπροστατευτικό γονέα, που ποτέ δεν πιστεύει ότι το παιδί του είναι αρκετά καλό και άξιο και η καταπίεση σας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από πολλούς.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ποια συμπεριφορά σας καταστρέφει τις σχέσεις σας; Καμία. Αλλά δεν είναι αυτό που νομίζετε. Εννοώ ότι δεν εκφράζεστε, είστε απαθείς. Αυτή λοιπόν η απάθεια σας είναι που κάνει τους άλλους να αναρωτιούνται αν υπάρχει σχέση μαζί σας και η σύγχυση που τους δημιουργείτε, τους απομακρύνει. Ενώ έχετε αισθήματα είστε απόμακροι και από φόβο μην πληγωθείτε δείχνετε ότι δεν σας νοιάζει αν φύγει κάποιος από τη ζωή σας. Περιμένετε μόνο από τους άλλους να εκφράζουν εμπράκτως την αγάπη και την αφοσίωση τους και εσείς είστε συναισθηματικά απόντες. Σχέσεις με μονομερείς ενέργειες δεν μακροημερεύουν. Δεν ζηλεύετε, δεν αγκαλιάζετε, δεν ενδιαφέρεστε. Τι περιμένετε να καταλάβουν οι άλλοι σε μια σχέση που δεν έχει κανένα πάθος; Η σύγχυση και η απομάκρυνση προηγείται της καταστροφής στις σχέσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Το να σχετίζεσαι με Ιχθύες είναι σαν να έχεις σχέση με ένα… ολόγραμμα ή φάντασμα. Εκεί που νομίζεις ότι είναι μαζί σου, τελικά δεν είναι. Μην το αρνηθείτε, το ξέρετε ότι αυτό είναι το πρόβλημα που καταστρέφει τις σχέσεις σας. Αυτό και η κυκλοθυμία σας. Τη μια στιγμή τραγουδάτε και πετάτε στα σύννεφα και την άλλη συννεφιάζετε που βυθίζεστε στις σκέψεις και τις φοβίες σας. Μπορείτε να εξαφανιστείτε στη μέση μιας συνομιλίας είτε νοητικά είτε κυριολεκτικά. Μπορεί να κοιτάτε κάποιον που μιλάει και μην έχετε ακούσει λέξη και ξαφνικά να επανέλθετε στην πραγματικότητα και να είστε χαμένοι. Δεν μπορεί εύκολα να στηριχθεί κάποιος σε σας, όχι γιατί δεν έχετε καλή καρδιά, αλλά επειδή είστε στον δικό σας κόσμο. Δεν μπορείτε να κρατήσετε τις σχέσεις γιατί δεν είστε εκεί.