Ποια ζώδια θέλουν να έχουν τον έλεγχο

Ποια ζώδια θέλουν να έχουν τον έλεγχο

Ποια ζώδια θέλουν να έχουν τον έλεγχο

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να έχουν τον έλεγχο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Για κάποιους μπορεί να σημαίνει απλώς ότι είναι σε θέση να ελέγξουν τις δικές τους αποφάσεις για τη ζωή τους και έτσι να νιώθουν ασφάλεια. Άλλοι μπορεί να θεωρούν ότι δικαιούνται να έχουν τον έλεγχο των οικείων τους και μερικοί επιβάλουν την άποψη τους και ελέγχουν τις καταστάσεις επειδή απλώς είναι σε θέση ισχύος. Υπάρχει διαφορά μεταξύ ελέγχου και καταπίεσης, όπως και μεταξύ φροντίδας, προστασίας και αφόρητης πίεσης.

Ας δούμε όμως ποια ζώδια, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους, αρέσκονται να ελέγχουν τους άλλους και για ποιους λόγους, ξεκινώντας από τα πιο ελεγκτικά και καταλήγοντας σε αυτά που δεν ασχολούνται με τακτικές ελέγχου.

#1 ΛΕΩΝ

Είστε στην κορυφή της κατάταξης των ελεγκτικών ζωδίων, αφού εσείς οι Λέοντες θέλετε να έχετε το κοντρόλ των πάντων. Αν μπορούσατε να ελέγξετε και τον τρόπο που σκέφτονται και αντιδρούν οι γύρω σας θα ήσασταν πολύ ευτυχείς. Επειδή θεωρείτε ότι η δική σας οπτική για τα πράγματα και η γνώμη σας είναι πάντα η σωστή, επιθυμείτε όλοι να συμφωνούν μαζί σας. Μάλιστα, θέλετε όταν λέτε κάτι, αυτό να γίνεται αμέσως και αδιαμαρτύρητα. «Ή θα γίνει όπως το λέω εγώ ή θα το κάνω μόνος μου» πόσες φορές έχετε πει αυτή τη φράση; Αμέτρητες. Δεν θέλετε αντιρρήσεις, δεν κάνετε διάλογο ή διαπραγμάτευση, δεν δέχεστε τον αντίλογο και αντιρρήσεις. Η αυτοπεποίθηση σας χτυπάει κόκκινο και εκφράζετε τις πεποιθήσεις σας χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη θα συναντήσει την οργή σας και με αυτόν τον «δημοκρατικό» τρόπο ελέγχετε τα πάντα.

#2 ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η σχέση που έχετε με τον έλεγχο είναι πολύ στενή, αλλά σε άλλο επίπεδο από αυτόν που εκφράζουν οι Λέοντες. Εσείς θέλετε να ελέγχετε μέχρις εσχάτων αυτούς που αγαπάτε, διότι είστε κτητικοί και πιστεύετε πως με αυτόν τον τρόπο τους προστατεύετε. Θέλετε να ξέρετε κάθε λεπτό και στιγμή που βρίσκεται ο άλλος, διότι αισθάνεστε σαν σωματοφύλακας που πρέπει να τον προφυλάσσετε από κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο. Όμως χάνετε κάθε όριο και γίνεστε σχεδόν εμμονικοί και καταπιεστικοί, αφού βλέπετε φαντάσματα παντού και δεν αφήνετε τον άλλον να αναπνεύσει.

#3 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Έχετε τόση αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο και απαιτείτε από τους άλλους να είναι το ίδιο με εσάς. Ζείτε συνεχώς σε μια εσωτερική υστερία και άγχος και σας διακατέχει υψηλό αίσθημα ευθύνης, με αποτέλεσμα να θέλετε συνεχώς να ελέγχετε τη συμπεριφορά των γύρω σας για να προασπίσετε την εικόνα που προβάλετε προς τα έξω. Θέλετε οι δικοί σας να ζουν τη ζωή τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο και μέσα στα πλαίσια που έχετε ορίσει εσείς και αν αισθανθείτε ότι κάποιος παρεκκλίνει της πορείας σας χάνετε τον κόσμο και την ψυχραιμία σας. Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να τους κοντρολάρετε και να τους φέρετε στον… ίσιο δρόμο. Θα χρησιμοποιήσετε κάθε μέσο και δεν θα σταματήσετε αν δεν το καταφέρετε.

#4 ΤΑΥΡΟΣ

Δεν προσπαθείτε να κοντρολάρετε τα πράγματα γιατί φοβάστε κάτι, αλλά επειδή είστε τόσο πεισματάρηδες που θέλετε να γίνεται το δικό σας βρέξει χιονίσει. Έτσι, ελέγχετε συνεχώς τους άλλους και τις πράξεις τους, επειδή δεν έχετε ευελιξία σκέψης και αντίδρασης. Δεν αλλάζετε γνώμη με τίποτα και μπορεί να κάνετε τον άλλον να χάσει την ψυχραιμία του. Αν κολλήσει το μυαλό σας σε κάτι δεν μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε τις απόψεις και τις πεποιθήσεις σας και δεν θα υποχωρήσετε μέχρι να περάσει το δικό σας.

#5 ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Στο ίδιο σχεδόν επίπεδο με τους Ταύρους είστε αγαπητοί Παρθένοι σε ότι αφορά το πείσμα και την πνευματική ακαμψία. Αν κολλήσετε με κάτι δεν μπορείτε να αλλάξετε οπτική και είστε ξεροκέφαλοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεστε ελεγκτικοί με τους άλλους αφού τσεκάρετε συνεχώς τι και πώς έκαναν κάτι, μη τυχόν και δεν έγιναν τα πράγματα όπως εσείς είπατε και τους κριτικάρετε ασταμάτητα. Αυτή η συμπεριφορά πηγάζει όχι από την ανάγκη σας να μην χάσετε τον έλεγχο, αλλά από την εμμονή σας να μην εκτεθείτε και αποτύχετε, αφού πάντα πρέπει να είστε τέλειοι σε όλα.

#6 ΚΡΙΟΣ

Είστε δυναμικοί και θέλετε να έχετε τον έλεγχο στα χέρια σας μόνο σε ό,τι αφορά την αρχηγία, αφού έχετε τον ανταγωνισμό στο αίμα σας. Δεν μπορείτε να δέχεστε εντολές από άλλους, οπότε θα κάνετε τις ανάλογες κινήσεις για να πάρετε εσείς τα ηνία και το κοντρόλ. Μόλις γίνει αυτό μετά ηρεμείτε και δεν είστε καθόλου ελεγκτικοί με άλλους ανθρώπους. Όντας τόσο δυναμικοί και γρήγοροι δεν βλέπετε κανέναν λόγο να χαλάτε τη ζαχαρένια σας σε καιρό «ειρήνης». Αν πάλι βρεθεί στο δρόμο σας κάποιος αντίπαλος, η μάχη για τον έλεγχο θα δοθεί μέχρι τέλους.

#7 ΔΙΔΥΜΟΙ

Όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες, τα κέφια σας και ποιο… πρόσωπο σας θέλετε να προβάλετε. Γενικά επιθυμείτε να έχετε το κοντρόλ της δικής σας ζωής και επειδή χάνεστε στην πολυπλοκότητα της σκέψης σας και του χαρακτήρα σας πολλές φορές δεν τα καταφέρνετε. Αν λοιπόν βρίσκεστε σε τέτοια συνθήκη, τότε είναι που σας πιάνει πανικός και προσπαθείτε να ελέγξετε εσάς και τους άλλους. Μόλις το αποκτήσετε όμως, ησυχάζετε. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι θέλετε να έχετε τον έλεγχο στις συζητήσεις, αλλά και να γνωρίζετε συνεχώς τα πάντα.

#8 ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θέλετε να ελέγχετε τους άλλους και τα συναισθήματα τους, αλλά τα κίνητρα σας είναι δεν είναι ταπεινά και χειριστικά. Κινήστε με βάση την αγάπη και την προσφορά και θέλετε να ξέρετε αν οι γύρω σας, όντως σας εκτιμούν και σας θαυμάζουν και ότι δεν πάνε οι κόποι και οι θυσίες σας στον βρόντο. Αυτή είναι η ανασφάλεια σας και αυτό παιδεύει συνεχώς το μυαλό και την καρδιά σας και προσπαθείτε να περνάτε τους ανθρώπους από δοκιμασίες για να ελέγχετε τα αληθινά αισθήματα που τρέφουν προς το πρόσωπο σας.

#9 ΖΥΓΟΣ

Ο φόβος της μοναξιάς μπορεί να σας κάνει να γίνετε λίγο ελεγκτικοί προς τα άτομα του περιβάλλοντος σας, αλλά μέχρι εκεί. Δεν θα ξεφύγετε ποτέ από τα όρια και δεν θα πάθετε εμμονές. Εξάλλου θέλετε να διασκεδάζετε και να περνάτε καλά και για να το πετύχετε δεν μπορείτε να ασχολείστε με το τι κάνουν οι άλλοι, αλλά μόνο πώς εσείς θα βρείτε την ισορροπία και την ευτυχία. Μερικές φορές μπορεί να φανείτε πιεστικοί, υπό την έννοια ότι προσπαθείτε έντονα να πείσετε τους άλλους να περνάνε καλά και να μην σπαταλάνε τη ζωή τους σε στεναχώριες και διαμάχες, αλλά δεν θα προσπαθήσετε να ελέγξετε τις πτυχές της ζωής κάποιου.

#10 ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είστε προοδευτικοί άνθρωποι και δεν εμπλέκεστε σε παιγνίδια ελέγχου. Σας ενδιαφέρουν πιο εσωτερικά θέματα και δεν θα αναλωθείτε στην προσπάθεια να ελέγξετε και να πιέσετε τους άλλους. Αντιμετωπίζετε αυτή τη διαδικασία με υποτιμητικό τρόπο και θεωρείτε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και εσείς έχετε πιο ενδιαφέροντα θέματα να ασχοληθείτε. Είστε κοινωνικοί και ανθρωπιστές και προτιμάτε να ακούτε τις απόψεις των φίλων σας και όχι να τις αλλάξετε, έστω και αν διαφωνείτε με αυτές.

#11 ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες δεν μπορείτε να ελέγξετε τη ζωή σας, θα μπείτε στον κόπο να ελέγξετε τους άλλους; Εξάλλου δεν προσπαθείτε καν να ελέγξετε τα πράγματα. Έχετε πιο παθητική αντιμετώπιση, παίρνετε τη ζωή όπως σας έρθει και προτιμάτε απλώς να πηγαίνετε με τη ροή των γεγονότων. Δεν είναι ότι δεν πολεμάτε για τα όνειρα σας, αλλά δεν θα φέρετε και τον κόσμο ανάποδα για να ελέγξετε τις εξελίξεις. Ζείτε τις εμπειρίες σας, καλές και κακές και κλείνεστε στον δικό σας κόσμο τείνοντας να μην δίνετε καν προσοχή σε αυτά που σας λένε οι άλλοι. Αν κάποιος προσπαθήσει να σας ελέγξει μπορεί και να μην το καταλάβετε και να παίξετε το παιγνίδι του, όμως το φευγαλέο σας μυαλό δεν μπορεί κανείς να το κοντρολάρει, ούτε εσείς οι ίδιοι.

#12 ΤΟΞΟΤΗΣ

Έλεγχος, ποιος έλεγχος; Ο μόνος έλεγχος που ξέρετε είναι αυτός που παίρνατε στο σχολείο, για όλους τους άλλους αδιαφορείτε παντελώς. Αγαπάτε τόσο πολύ την ελευθερία και την ανεξαρτησία που θα κάνετε ό,τι είναι δυνατόν για να μην δεχθείτε ποτέ να ελεγχθείτε από κανέναν. Εξυπακούεται βέβαια ότι δεν θέλετε και να ελέγξετε κάποιον γιατί δεν είναι στη φύση σας. Ακούτε όλες τις απόψεις, τις σέβεστε και κάνετε ό,τι θέλετε εσείς. Ο καθένας ζει τη ζωή του και ελέγχει το πεπρωμένο του.