Ο ρόλος της Σελήνης στο ωροσκόπιο του παιδιού

Ο ρόλος της Σελήνης στο ωροσκόπιο του παιδιού

Ο ρόλος της Σελήνης στο ωροσκόπιο του παιδιού

Συναισθήματα, αντιδράσεις, διαθέσεις, ένστικτα, συνήθειες, σωματικές λειτουργίες, ότι είναι ενστικτώδες, ότι δεν χρειάζεται να το δημιουργήσουμε συνειδητά, εκφράζει η Σελήνη στο ωροσκόπιο του παιδιού. Μάλιστα, η Σελήνη επηρεάζει το παιδί περισσότερο από το ζώδιο του Ήλιου (το ζώδιο του δηλαδή) μέχρι την ηλικία των επτά ετών.

Σε αυτή την τόσο σημαντική και κρίσιμη ηλικία, που το παιδί διαμορφώνει ένα σημαντικό κομμάτι της προσωπικότητας του και κυρίως τη συναισθηματική και φυσική του κατάσταση, η Σελήνη παίζει τον πρωταρχικό ρόλο, όπως ακριβώς η μάνα (το αρχέτυπο της Σελήνης στην ψυχολογία) παίζει τον πιο καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του μωρού της. Όλοι οι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι για μια επιτυχημένη εφηβεία και ενήλικη ζωή, ο άνθρωπος χρειάζεται να περάσει μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Ακόμη και στις δυσκολίες της ενήλικης ζωής του και κυρίως της εφηβείας του, ένα παιδί που έχει μεγαλώσει υγιώς και έχει αναπτύξει όχι μόνο τον δείκτη νοημοσύνης του, αλλά και τον δείκτη της συναισθηματικής του νοημοσύνης, θα μπορέσει να βρει τη σωστή οδό και να μην παρασυρθεί και ακολουθήσει λάθος δρόμους και πορεία.

Η Σελήνη εκφράζει πρωταρχικά τις ανάγκες του παιδιού, δείχνει τι ακριβώς χρειάζεται για να νιώθει ότι το αγαπούν, ότι το φροντίζουν, ποιο περιβάλλον του σπιτιού είναι το ιδανικό γι’ αυτό και φυσικά τι είδους μητέρα χρειάζεται. Από το ζώδιο της Σελήνης του παιδιού μαθαίνουμε πολλά και για τη μητέρα του ή για την εικόνα που έχει για το γυναικείο φύλο. Από τις σχέσεις Ήλιου-Σελήνης (τα φώτα) και αυτών με τη σειρά τους με τους υπόλοιπους πλανήτες, βρίσκουμε τα σημεία αδυναμίας, τις ελλείψεις, αλλά και την ποιότητα της σχέσης των δύο γονιών, όπως αυτή καταγράφεται στο δικό του «χάρτη» ζωής! Αν η Σελήνη, δηλαδή, οι ανάγκες του παιδιού δεν καλύπτονται επαρκώς από τους γονείς, τότε όταν μεγαλώσει δυσκολεύεται και σε όλες τις σχέσεις του και κυρίως στις ερωτικές. Θα είναι μονίμως ένας ανήσυχος και ανεπαρκής άνθρωπος, που θα αναζητά μάταια να καλύψει τις απλές, αλλά πολύ σημαντικές παιδικές του ανάγκες σε αγάπη, τρυφερότητα, ασφάλεια και φροντίδα…

Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται η Σελήνη στο ωροσκόπιο του παιδιού σας πατήστε εδώ.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Μια έκφραση χαρακτηρίζει αυτό το μωρό: «θέλω να είμαι παντού πρώτος-η». Είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία να είναι παντού «νούμερο ένα», που γίνεται αρκετά παρορμητικό στις αποφάσεις και τις αντιδράσεις του. Το παιδί με τη Σελήνη στον Κριό είναι ιδιαίτερα ενεργητικό, ενθουσιώδες, ανήσυχο, χρειάζεται συχνές αλλαγές στο περιβάλλον και τις καθημερινές παραστάσεις, για να μην κουράζεται και βαριέται. Είναι αεικίνητο και μονίμως ασχολείται με κάτι. Τα συναισθήματα του, με αυτήν την πύρινη Σελήνη, δύσκολα τα εκφράζει στους γύρω του και μάλιστα θα έλεγα ότι αποφεύγει τέτοιου τύπου συζητήσεις εκ βαθέων. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι τεράστια ανάγκη αυτού του παιδιού και μολονότι θα ακούσει αυτό που του λέτε, στο τέλος θα αποφασίσει να κάνει το δικό του. Μια τέτοια Σελήνη δείχνει και μια αρκετά ανεξάρτητη, δυναμική ή ακόμη και αυταρχική μητέρα, που λίγο μοιάζει στο πρότυπο της παραδοσιακής μαμάς, η οποία περνάει όλη της την ημέρα στην κουζίνα μαγειρεύοντας. Όταν είναι κουρασμένο ή αναστατωμένο, το παιδί αυτό έχει μια τάση να έχει πονοκεφάλους, ενώ πρέπει οι γονείς να προσέξουν αρκετά τη βιασύνη που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του. Βιάζεται να μιλήσει, να περπατήσει, να παίξει και έτσι παθαίνει πιο εύκολα και μικροατυχήματα. Δώστε σ’ αυτό το παιδί οπωσδήποτε τη δυνατότητα να κάνει κάποιο σπορ, ώστε να κουράζεται σωματικά και να μπορεί να ηρεμεί και να κοιμάται ήσυχο. Ακόμη, στο παιδί σας πρέπει έγκαιρα να διδάξετε ότι οι πράξεις μας έχουν συνέπειες γι’ αυτό δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να τις μελετάμε καλύτερα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Εδώ η Σελήνη χαρίζει ηρεμία, σταθερότητα κι έτσι το μωρό σας δεν θα είναι ιδιαίτερα ζωηρό και ανήσυχο. Το ιδανικό περιβάλλον για ένα τέτοιο μωρό είναι αυτό που του καλύπτει τις ανάγκες των αισθήσεων. Πιο θετικά αντιδρά αυτό το παιδάκι σε ένα καλομαγειρεμένο φαγητό, σε ένα γλυκό, σε ένα χνουδωτό και απαλό κουβερτάκι, σε ένα παιχνίδι που βγάζει απαλή μουσική, σε ένα ζεστό και τρυφερό περιβάλλον με πολλά χάδια, ζεστασιά, γλυκές μυρωδιές και χαμηλό φωτισμό, παρά σε οτιδήποτε άλλο. Η έκφραση που χαρακτηρίζει αυτό το μωρό είναι: «αυτό είναι δικό μου». Πράγματι, η αίσθηση της ιδιοκτησίας είναι πολύ ανεπτυγμένη σ’ αυτό το παιδί, που δύσκολα θα το δείτε να μοιράζεται τα παιχνίδια του με άλλα παιδιά. Όταν το κάνει δε, είναι η απόλυτη έκφρασης αγάπης και αφοσίωσης προς τους άλλους. Αν νιώθει ασφαλές, αν έχει από μικρό το δικό του χαρτζιλίκι (η σχέση του με το χρήμα ξεκινάει από την κούνια) και γενικώς αν έχει τα δικά του πράγματα, που χρειάζεται για να καλύπτει τις ανάγκες του, αυτό το παιδί δεν ταράζεται εύκολα ούτε στενοχωριέται. Η Σελήνη στον Ταύρο δείχνει και μια περιποιητική μητέρα που λατρεύει να βρίσκεται κοντά στο παιδί της, να του μαγειρεύει και γενικώς να το νταντεύει και να το καλομαθαίνει. Το παιδί αυτό όμως έχει και μια μοναδική αίσθηση της συνήθειας και αντιστέκεται με όλο του το είναι στις αλλαγές. Μπορεί να ταραχτεί ακόμη κι όταν πρέπει να το πείσετε να κοιμηθεί στο ωραίο του καινούριο κρεβατάκι. Και σ’ αυτή την περίπτωση μια αγκαλιά κάνει θαύματα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Καλωσορίστε ένα ανήσυχο πνεύμα στην οικογένεια σας και προσπαθήστε να κάνετε τα πάντα, ώστε να καλύψετε την τεράστια περιέργειά του για όλα και όλους. Η λέξη που θα ακούτε πιο συχνά από το στοματάκι του μικρού σας είναι «γιατί» κι αν δεν έχετε μια αρκετά πειστική απάντηση στα ερωτήματά του, δεν θα ησυχάζει ούτε αυτό ούτε εσείς! Το πιο σημαντικό σ’ αυτό το παιδί είναι η επικοινωνία. Η περιέργειά του είναι τεράστια και πρέπει να την κατευθύνετε σε εποικοδομητικά κανάλια, για να μην γίνει κουτσομπολίστικη διάθεση όταν μεγαλώσει. Οτιδήποτε ερεθίζει αυτό το παιδί εγκεφαλικά, ένα παζλ, ένα παιχνίδι νοημοσύνης, ένα βιβλίο, μια συζήτηση με ένα μεγαλύτερο, ακόμη κι αν δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς λέει, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ή  μια ταινία, είναι κατάλληλο να το κάνει να νιώθει καλά. Τα παιδιά με τη Σελήνη στους Διδύμους είναι ιδιαίτερα έξυπνα και μάλιστα πολλές φορές εκφράζονται με το να γράφουν τις σκέψεις τους. Μιλάνε συνήθως πιο νωρίς από τα συνομήλικά τους και γενικώς δείχνουν αξιόλογο ζήλο και στα μαθήματα όταν μεγαλώσουν. Ο χειρότερος εχθρός αυτού του παιδιού είναι η ρουτίνα, την οποία δεν αντέχει σε κανένα επίπεδο. Έχει την τάση να προσπαθεί να εκλογικεύσει τα συναισθήματα του και των άλλων και θα δείτε ότι πολλές φορές προσπαθεί να τα εξηγήσει όλα χρησιμοποιώντας το μυαλό. Πάρτε αυτό το παιδί μαζί σας από την μικρή του ηλικία στις βόλτες, στα ψώνια, στα ταξίδια που κάνετε και θα είναι ευτυχισμένο. Μια βόλτα ή μια κουβεντούλα είναι η καλύτερη διέξοδος για τις εντάσεις. Η Σελήνη στους Διδύμους δείχνει μια υπερδραστήρια και εγκεφαλική μητέρα, που μπορεί να επικοινωνεί καταπληκτικά μαζί του, ακόμη και σε μικρή ηλικία.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ευαίσθητη, τρυφερή, ιδιαίτερα δεκτική στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, σούπερ συναισθηματική, αυτή η Σελήνη θέλει εξαιρετικά μεγάλη προσοχή από την οικογένεια, διότι μια λάθος κίνηση, μια ακατάλληλη συμπεριφορά μπορεί να κάνει  κακό. Το μωρό με αυτή την Σελήνη νιώθει τεράστια εξάρτηση από την μητέρα του και θέλει συνέχεια να είναι κοντά της. Οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει  τη σχέση μεταξύ παιδιού και μάνας ή να την απομακρύνει από κοντά του, το βλέπει σαν απειλή για την ίδια του την ύπαρξη. Η οικογενειακή θαλπωρή και ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον είναι η βασική ανάγκη του παιδιού σας και το μέρος που πάντα θα γυρίζει, όταν προβληματίζεται μεγαλώνοντας. Η σχέση που έχει με τη μητέρα του είτε θετική είτε αρνητική είναι καταλυτική και το ακολουθεί σε όλη του την ζωή. Τα παιδιά με τη Σελήνη στον Καρκίνο, ανεξαρτήτως φύλου, θέλουν να παίζουν το ρόλο της μητέρας με τα μικρότερα αδέρφια τους ή με συγγενικά και φιλικά τους συνομήλικα παιδιά, αλλά αυτό δεν είναι κακό, αφού τα βοηθάει να ωριμάσουν. Έτσι είναι καλό να παίρνετε σ’ αυτά τα παιδιά ένα ζώο, ένα παιχνίδι, μια κούκλα, κάτι που θα μπορούσαν να νιώθουν ότι το περιποιούνται και το αγαπούν. Μια ενωμένη και χωρίς προβλήματα και εντάσεις οικογένεια είναι το ιδανικό περιβάλλον κι αν δεν μπορείτε να το παρέχετε (εξαιτίας κάποιου χωρισμού κλπ.) τουλάχιστον φροντίστε να δείχνετε έντονα τα συναισθήματα αγάπης σας, σ’ αυτό το τόσο ευαίσθητο πλάσμα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το στομάχι του, ενώ όταν είναι στενοχωρημένο μπορεί να παρουσιάσει κάποια προβλήματα σχετικά με το φαγητό (ανορεξία, βουλιμία κλπ.).  Για το παιδί με τη Σελήνη στον Καρκίνο, η μητέρα του πρέπει να είναι τρυφερή, ευαίσθητη, στοργική και κυρίως ιδιαίτερα εκφραστική ως προς το συναίσθημα!

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Μια ζεστή, γλυκιά, θερμή και εκδηλωτική προσωπικότητα, που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η περηφάνια, εκφράζει η Σελήνη στο Λιοντάρι. Τα μωρά που έχουν τη Σελήνη στον Λέοντα αγαπούν τη ζωή, τη χαρά, το παιχνίδι, τα σπορ και οτιδήποτε τους δίνει ευχαρίστηση. Αυτό που έχουν όμως ανάγκη περισσότερο απ’ όλα είναι η προσοχή των γονιών τους, για να νιώθουν σημαντικά. Όταν βλέπουν ότι τα παραμελείτε ή ότι δεν τα θαυμάζετε δεν διστάζουν να σηκώσουν με τις φωνές τους στο πόδι όλη τη γειτονιά. Το παιδί με τη Σελήνη στο Λιοντάρι θέλει να νιώθει ότι είναι το κέντρο της προσοχής παντού και αυτό όσο μεγαλώνει τόσο πιο έντονο γίνεται. Μια καλή συμβουλή γι’ αυτό το μωρό είναι να προωθήσετε τα ταλέντα του, είτε στον αθλητισμό, είτε στο τραγούδι και τη μουσική, είτε ακόμη και στο θέατρο σαν χόμπι, για να νιώθει ότι συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του, αλλά και για έναν υγιή λόγο. Μια Σελήνη στο Λιοντάρι δείχνει μια περήφανη μητέρα  και γενναιόδωρη από τη φύση της. Ή δείχνει ένα πολύ ζεστό οικογενειακό περιβάλλον, στο οποίο το παιδί μεγαλώνει έχοντας πραγματικά τον πιο σημαντικό ρόλο. Πάντως με αυτή τη Σελήνη τα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου, τείνουν να δένονται συναισθηματικά περισσότερο με τον πατέρα τους. Η μεγαλύτερη ανάγκη αυτού του παιδιού είναι να το επαινείτε όταν κάνει κάτι, αλλά και να μην το υποβιβάζετε όταν αποτυγχάνει κάπου αλλού. Το παιδί σας χρειάζεται να νιώθει ότι είναι σημαντικό και αν δεν του το αναγνωρίσετε αυτό θα μεγαλώσει με προβλήματα αυτοπεποίθησης. Η γενναιοδωρία αυτού του παιδιού είναι τεράστια και θα πρέπει να το μάθετε ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο «δίνω» και «παίρνω». Πρέπει να προσέξετε όμως και τη τάση του να τεμπελιάζει και να τα περιμένει όλα έτοιμα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Από τη μικρή τους ηλικία τα παιδιά με τη Σελήνη σ’ αυτή τη θέση, φαίνεται να είναι μια μικρογραφία μεγάλων. Είναι συνήθως πιο ήσυχα και λιγότερο απαιτητικά σε σχέση με τα υπόλοιπα μωρά. Δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη στην καθαριότητα, τους αρέσει να κάνουν πιο συχνά μπάνιο. Θέλουν να υπάρχει μια τάξη στο δωμάτιο τους, δεν θέλουν να τους πειράζουν τα παιχνίδια τους τα αδέρφια τους ή άλλα παιδιά. Δείχνουν ευλάβεια στην τήρηση των συνηθειών, αλλά και των ωραρίων, κάτι που συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή τους. Τους αρέσει να τακτοποιούν κατά μια ορισμένη σειρά τα πράγματα τους, να τρώνε ή να κοιμούνται πάντα συγκεκριμένες ώρες. Είναι τελειομανείς από κούνια αυτά τα μωρά και όταν μεγαλώνουν απαιτούν κι από τους γύρω τους αυτή την προσήλωση στις λεπτομέρειες της καθημερινότητας. Έχουν μια φυσική ντροπαλότητα, κοκκινίζουν πιο εύκολα από τα συνομήλικά τους και αγαπούν την πρακτικότητα πιο πολύ από τη θεωρία. Τους αρέσει να είναι χρήσιμα στο περιβάλλον τους, γι’ αυτό και πολύ  συχνά θα τα δείτε όταν μεγαλώνουν λίγο να θέλουν να γίνουν πρόσκοποι ή εθελοντές σε κάποιο παρόμοιο σύλλογο. Η μεγαλύτερη ανάγκη αυτού του μωρού είναι να νιώθει χρήσιμο, γι’ αυτό μην αρνείστε τη βοήθεια του, όταν σας την προσφέρει ακόμη και στις δουλειές του σπιτιού. Ιδιαίτερη φροντίδα θέλουν αυτά τα μωρά όταν αρρωσταίνουν, ενώ παρουσιάζουν ψυχοσωματικές αντιδράσεις όταν στρεσάρονται. Έξυπνα και δραστήρια τα μωρά με τη Σελήνη στην Παρθένο λατρεύουν το διάβασμα, τους αρέσουν τα χρήσιμα χόμπι, αλλά θέλουν «σπρώξιμο» για να βγουν έξω να παίξουν με τα άλλα παιδιά, προτιμώντας την ησυχία του σπιτιού. Το παιδί με τη Σελήνη στην Παρθένο βλέπει τη μητέρα του σαν μια ακούραστη «εργάτρια», που έχει έντονη την ανάγκη να προσφέρει, αλλά από την άλλη να του κάνει και αυστηρή κριτική.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Συμπαθέστατα, συνήθως πιο παχουλά από τα υπόλοιπα μωρά και με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους, τα παιδιά με τη Σελήνη στο Ζυγό χρειάζονται ένα περιβάλλον ήρεμο, όμορφο, χωρίς φωνές και καβγάδες για να αισθάνονται ευτυχισμένα και χαρούμενα. Από την κούνια ακόμη δείχνουν τεράστια επιθυμία να αρέσουν, να είναι αγαπητά και να έχουν πολλές συμπάθειες. Κάνουν εύκολα φίλους και είναι γενικώς πιο κοινωνικά από τα συνομήλικα τους παιδιά. Το χειρότερο τους όμως είναι η μοναξιά. Πραγματικά, είναι δυσβάσταχτο για ένα μωρό με τη Σελήνη στο Ζυγό να μένει μόνο του για πολύ ώρα και έχει τεράστια ανάγκη να νιώθει την παρουσία κάποιου αγαπημένου προσώπου στον ίδιο χώρο. Η αρμονία και η ισορροπία είναι κάτι που ζητάνε με κάθε τρόπο τα παιδιά αυτά και προσπαθούν κι όταν μεγαλώσουν να τα έχουν στη ζωή τους. Επειδή όμως δεν ζούμε σε ένα αγγελικά πλασμένο κόσμο, τα παιδιά με τη Σελήνη στο Ζυγό πρέπει να μάθουν από πολύ νωρίς ότι η ζωή δεν μας συμπεριφέρεται πάντα με αβρότητα και ευγένεια και ο καλύτερος τρόπος για να το μάθουν αυτό είναι από τους ίδιους του γονείς τους και όχι αργότερα τρώγοντας τα «μούτρα» τους. Η επιθυμία αυτού του μωρού για ησυχία είναι τόσο έντονη, που μπορεί να θυσιάσει πολλά πράγματα προκειμένου να τη διασφαλίσει. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στις σχέσεις του όταν μεγαλώνει. Είναι ικανό να διατηρήσει μια σχέση, ακόμη κι αν είναι εντελώς φθαρμένη ή αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις, προκειμένου να αποφύγει τη μοναξιά. Η Σελήνη στον Ζυγό είναι μια βαθιά ρομαντική Σελήνη, που έχει ανάγκη να νιώθει ότι την αγαπούν. Γι’ αυτό και τα παιδιά αυτά αρχίζουν να δημιουργούν ερωτικές σχέσεις από μικρή ηλικία, παραμελώντας έτσι μερικές φορές και τα μαθήματά τους. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή και να προσπαθείτε με κάθε τρόπο να τα στηρίζετε συναισθηματικά. Συνήθως, η μητέρα ενός παιδιού με τη Σελήνη στον Ζυγό διαθέτει υψηλή αισθητική ή και ομορφιά και είναι καλή στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία, αν και κάπως «ψυχρή» στην έκφραση συναισθημάτων.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Δεν είναι τα πιο εύκολα μωρά, αφού χρειάζεται να αποκρυπτογραφείτε στην κυριολεξία τα συναισθήματα, τις πραγματικές τους ανάγκες και τις μύχιες επιθυμίες τους. Τα παιδιά με τη Σελήνη στον Σκορπιό έχουν βαθύ και πλούσιο συναισθηματικό κόσμο και ανάλογα με τις εμπειρίες και τις δονήσεις που παίρνουν από το περιβάλλον τους, τείνουν να έχουν θετικές ή αρνητικές συμπεριφορές προς τους έξω. Συνήθως αυτή η Σελήνη δείχνει κάποιο συναισθηματικό τραύμα, που δύσκολα ξεπερνά το παιδί και δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται αυτό το τραύμα με τους γονείς (π.χ. έναν χωρισμό τους), αλλά και με ένα εντελώς φανταστικό ερέθισμα που μπορεί να πήραν και τα οδήγησε στο να είναι κάπως κλεισμένα στον εαυτό  τους. Τα μωρά με τη Σελήνη στον Σκορπιό χρειάζονται πολύ αγάπη και φροντίδα από τους γονείς τους και κυρίως από την μητέρα τους, για να μπορούν αργότερα να εκφράζουν τα πραγματικά τους συναισθήματα προς τους άλλους. Χρειάζονται λόγια και εκδηλώσεις αγάπης για να νιώθουν ήρεμα και ευτυχισμένα. Αν είστε όμως ανυπόμονοι μαζί τους, αν τα υποβιβάζετε ή τα αποπαίρνετε όταν εκδηλώνουν τις αδυναμίες τους ή ακόμη τα ειρωνεύεστε, τότε τα μωρά αυτά θα κλειστούν στο «καβούκι» τους και θα είναι δύσκολο και στην ενήλικη ζωή τους να δημιουργήσουν ευτυχισμένες σχέσεις. Οι συνήθειες αυτών των παιδιών είναι ιδιαίτερα σταθερές και έντονες και μπορούν στην κυριολεξία να κρατήσουν μια ζωή, γι’ αυτό φροντίστε από τη μικρή τους ηλικία να έχουν υγιείς συνήθειες. Ακόμη, τα παιδιά αυτά φημίζονται για τη μνήμη τους, αφού δεν ξεχνούν τίποτε και κανένα και ιδιαίτερα αυτούς τους οποίους δεν τους συμπεριφέρθηκαν καλά. Η μητέρα ενός μωρού με τη Σελήνη στον Σκορπιό φαίνεται ότι έχει περάσει αρκετούς αγώνες σ’ αυτή τη ζωή ή ζει κι αυτή τα δικά της προσωπικά δράματα σε συναισθηματικό επίπεδο.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Αισιόδοξα από την κούνια ακόμη, τα μωρά με τη Σελήνη στον Τοξότη νιώθουν ότι η ζωή είναι μια ευχάριστη περιπέτεια και προσπαθούν να μεταδώσουν αυτή την αντίληψη τους και στους γύρω τους. Τα συναισθήματα τους είναι έντονα και τα δείχνουν με κάθε τρόπο στο περιβάλλον τους. Όταν είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα, γελάνε και παίζουν συνέχεια. Όταν στενοχωριούνται ή φοβούνται, κλαίνε όσο πιο δυνατά μπορούν μέχρι να τα πάρετε αγκαλιά και να ξανααισθανθούν ευτυχισμένα. Τα μωρά με τη Σελήνη στον Τοξότη λατρεύουν να μαθαίνουν συνέχεια καινούρια πράγματα, γι’ αυτό και μπορούν να γίνουν καλοί μαθητές. Άσχετα όμως από το σχολείο, το μωρό σας θα σας τρελάνει στις ερωτήσεις, προκειμένου να του εξηγήσετε το ένα ή το άλλο. Εκεί που θα του δίνετε μια απάντηση θα γεννιέται μια άλλη ερώτηση. Η Σελήνη σ’ αυτό το ζώδιο δείχνει μια μητέρα που αγαπά τη μόρφωση και τη θεωρεί σημαντική για το παιδί της και αγαπά τα ταξίδια. Μάλιστα μπορεί από τη βρεφική ηλικία του, να παίρνει μαζί της το παιδί της σε ταξίδια. Τα παιδάκια με τη Σελήνη στον Τοξότη θέλουν να είναι συνέχεια σε κίνηση, να κάνουν κάτι αδιάκοπα για να μην πλήττουν. Αυτή η Σελήνη βοηθάει ακόμη στο να ασχοληθεί το μωρό σας με ένα σπορ και τον αθλητισμό γενικότερα και αυτό δεν πρέπει να του το στερήσετε. Οι επαφές με ξένους και το εξωτερικό παίζουν σημαντικό ρόλο και μπορεί κάποια στιγμή να αποφασίσει να σπουδάσει ή και να μείνει στο εξωτερικό. Η  ελευθερία του είναι ότι πιο σημαντικό για το μωρό σας, γι’ αυτό μην προσπαθήσετε να το καταπιέσετε, διότι θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκάτε.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Φαίνονται συνήθως μεγαλύτερα από την ηλικία τους, όχι τόσο στην εξωτερική εμφάνισή τους, όσο στην ωριμότητα που τα διακρίνει αυτά τα μωρά. Αν επιχειρήσετε να κάνετε μαζί τους γλύκες ή παλιμπαιδισμούς, μάλλον θα σας αντιμετωπίσουν με απορία. Η μεγαλύτερη δυσκολία του παιδιού με τη Σελήνη στον Αιγόκερω είναι να έρθει σε επαφή με τα πραγματικά του συναισθήματα και να τα εκφράσει προς τους άλλους. Γι’ αυτό οι γονείς αυτού του παιδιού πρέπει να είναι συνέχεια κοντά του και να του δείχνουν την αγάπη και τη στοργή τους με κάθε τρόπο. Αν είστε κάπως απόμακροι ή αναγκάζεστε λόγω της δουλειάς σας, να μην είστε αρκετές ώρες με το μωρό σας, τότε θα δείτε ότι όσο μεγαλώνει τόσο θα γίνεται πιο ψυχρό προς τους άλλους. Η μελαγχολία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της Σελήνης στον Αιγόκερω και μπορεί το μωρό σας εντελώς ασυνείδητα να αναπτύσσει αρνητικά συναισθήματα ή να κάνει αρνητικές σκέψεις. Η Σελήνη στον Αιγόκερω δείχνει μια μητέρα που είναι πρακτική, ιδιαίτερα λογική και ίσως αρκετά πιεσμένη με υποχρεώσεις απέναντι στη δουλειά ή στο σπίτι. Επειδή συνήθως αυτές οι μητέρες το παρακάνουν με την ενασχόλησή τους με την καθαριότητα και την τάξη στο σπίτι ή με τις υπερωρίες στον εργασιακό τομέα, πρέπει να προσέχουν να μην αφήνουν το παιδί τους να νιώθει μοναξιά, διότι μπορεί να αναπτύξει και αισθήματα κατωτερότητας. Το παιδί με τη Σελήνη σ’ αυτή τη θέση αγαπά τη δουλειά και γρήγορα θα προσπαθήσει να αναλάβει τις ευθύνες του εαυτού του. Αυτό που πρέπει να θυμάστε όμως, είναι ότι χρειάζεται εκτός από τη στοργή σας και τους επαίνους σας για τα κατορθώματα του μικρά ή μεγάλα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Μια «φευγάτη» και περίεργη Σελήνη που κάνει το μωρό σας ξεχωριστό τόσο για τις ανάγκες του όσο και για τις εκδηλώσεις του. Η Σελήνη έχει να κάνει με το παρελθόν, με την οικογένεια, τα συναισθήματα μας. Ο Υδροχόος σχετίζεται με το μέλλον, το μυαλό και όλο το ανθρώπινο γένος. Όπως καταλαβαίνετε η Σελήνη στον Υδροχόο έχει βρει κάπως αφιλόξενο έδαφος για να αναπτυχθεί, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα τα καταφέρει τελικά να φτάσει εκεί που πρέπει. Τα παιδιά με τη Σελήνη στον Υδροχόο αγαπάνε οτιδήποτε είναι περίεργο, ότι εξάπτει τη φαντασία τους και νιώθουν «σπίτι» τους ακόμη και στο διάστημα. Είναι το παιδί που δεν αισθάνεται περίεργα, ακόμη κι αν ο πατέρας του είναι… εξωγήινος. Η Σελήνη στον Υδροχόο πάντως δείχνει μια μητέρα πρωτοπόρο, μια χειραφετημένη και ανεξάρτητη προσωπικότητα, που νοιάζεται όχι μόνο για το παιδί της, αλλά για όλα τα παιδιά του κόσμου. Φυσικά την καλλιτεχνική υπόσταση της Σελήνης αυτής, αλλά και την αγάπη της στην ελευθερία και την ανεξαρτησία, θα την διαπιστώσετε στο μωρό σας από το στάδιο της κούνιας του ακόμη. Τα παιδιά αυτά έχουν πάντα φίλους δίπλα τους. Όταν είναι μικρά προτιμούν να τρέχουν από εδώ κι από εκεί με τους φίλους τους, παρά να παρευρίσκονται σε οικογενειακές τελετές και εκδηλώσεις. Ακόμη, είναι τεράστια η επιθυμία αυτών των παιδιών να μοιράζονται κοινές δραστηριότητες με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, γι’ αυτό γράψτε τα έγκαιρα σε ομαδικά σπορ ή σε κάποιο σύλλογο κλπ.. Μην περιμένετε από το παιδί σας να δείχνει ιδιαίτερους συναισθηματισμούς. Η Σελήνη στον Υδροχόο φημίζεται για την ικανότητα της να εκλογικεύει τα πάντα και να βουτάει τα συναισθήματα στο μυαλό…

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Το μωρό σας είναι το πιο χαμογελαστό και γλυκό μωρό του κόσμου, κάτω όμως από αυτή την τόσο ευγενική και όμορφη φυσιογνωμία κρύβεται ένας ωκεανός συναισθημάτων και αναγκών, που δεν είναι ποτέ μα ποτέ ήρεμος και προβλέψιμος. Η Σελήνη στους Ιχθύς, θεωρείται ως η Σελήνη που επηρεάζεται περισσότερο από όλες τις άλλες από τις δονήσεις του περιβάλλοντος. Τα λόγια σας, οι πράξεις σας, οι αντιδράσεις σας, τα δικά σας συναισθήματα και συμπεριφορές απορροφώνται από το μωρό σας με αυτή την Σελήνη τόσο πολύ, που δεν ξέρετε μερικές φορές ποια είναι τα δικά του αληθινά συναισθήματα. Είναι η πιο δεκτική, αλλά και η πιο ευαίσθητη Σελήνη του ζωδιακού και έχει την τάση να παίρνει πολύ προσωπικά ότι συμβαίνει γύρω της. Γι’ αυτό έχει τεράστια ανάγκη υποστήριξης από το οικογενειακό της περιβάλλον, αλλά και τη δημιουργία σταθερών για να μην ξεφεύγει και χάνει το μέτρο και τα όρια. Το παιδί με τη Σελήνη στους Ιχθύς νιώθει τον πόνο των άλλων τόσο δυνατό όσο το δικό του. Συμπάσχει με τους γονείς και με τους οικείους του, ενώ ιδιαίτερα ανεπτυγμένη είναι και η διαίσθηση, αλλά και η φαντασία του. Τη Σελήνη στους Ιχθύς είχαν αρκετοί μεγάλοι ζωγράφοι, ποιητές και γενικώς καλλιτέχνες. Τα παιδιά με αυτή τη Σελήνη έχουν και μια ιδιαίτερη αγάπη στη θρησκεία ή στο μεταφυσικό γενικότερα και είναι η διέξοδος τους όταν η ζωή δεν τους συμπεριφέρεται με αβρότητα. Η Σελήνη στους Ιχθύς δείχνει μια μητέρα, η οποία προσπαθεί να σώσει όλο τον κόσμο τρέχοντας όπου μπορεί για να προσφέρει τη βοήθεια της ή μια μητέρα που δεν μπορεί να ζήσει ανεξάρτητη και έχει ανάγκη από τους άλλους για να τα καταφέρει. Όπως και να έχει, για να μπορέσει το παιδί σας να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της Σελήνης του, χρειάζεται σωστή καθοδήγηση και να του δείξετε ότι πρέπει να κοιτάει τα αστέρια πατώντας γερά στη γη!