Ο Ερμής και ο ρόλος του στο παιδικό ωροσκόπιο

Ο Ερμής και ο ρόλος του στο παιδικό ωροσκόπιο

Ο Ερμής και ο ρόλος του στο παιδικό ωροσκόπιο

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που συμβολικά σχετίζεται περισσότερο από κάθε τι άλλο με την επικοινωνία, τη σκέψη, το μυαλό, τον προφορικό και γραπτό λόγο, τη μάθηση. Συνδέεται αμεσότερα με την παιδική και εφηβική ηλικία, τότε που οι μαθησιακές ανάγκες του παιδιού μεγαλώνουν και διαμορφώνει την προσωπικότητα του. Στο παιδικό ωροσκόπιο, η θέση του Ερμή δείχνει πόσο εύκολα ή δύσκολα το συγκεκριμένο παιδί επικοινωνεί με τους άλλους, πόσο αφομοιώνει τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος του, ποιες είναι οι πνευματικές του ικανότητες και πόσο καλά εκφράζει τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Πρέπει δε να έχετε υπόψη σας, ότι όσο μεγαλώνει το παιδί και αρχίζει να χρησιμοποιεί τα εκφραστικά του μέσα και κυρίως την ομιλία και την ακοή, τόσο πιο σημαντική γίνεται η θέση του Ερμή στο ωροσκόπιο του. Γνωρίζοντας τη θέση του Ερμή στο ωροσκόπιο του παιδιού σας, μπορείτε να αντιληφθείτε πιο εύκολα με ποιον τρόπο θα μαθαίνει αποτελεσματικά κι επίσης αν οι δάσκαλοι του μπορούν να του μεταδώσουν εύκολα τις γνώσεις τους.

Βρείτε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ο Ερμής στο παιδικό ωροσκόπιο πατώντας εδώ.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Ένα παιδί αποφασιστικό, με ορμή στη σκέψη είναι το παιδί με τον Ερμή στο ζώδιο του Κριού. Επειδή το να επικοινωνήσει τις σκέψεις του είναι προτεραιότητα του, βιάζεται και μπορεί να κάνει συχνά λάθη από επιπολαιότητα και απερισκεψία. Όταν είναι μωρό και δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια μερικές φορές εκνευρίζεται αρκετά. Βιαστικό όπως είναι, μάλλον θα μιλήσει και θα περπατήσει νωρίτερα από τα συνομήλικα του παιδιά. Στο σχολείο μπορεί να είναι καλός μαθητής, αφού από την παράδοση του μαθήματος μπορεί να αφομοιώνει αυτά που διδάσκεται. Το παιδί με τον Ερμή στο Κριό, ενθουσιάζεται όταν ξεκινά να μαθαίνει κάτι, αλλά δυστυχώς ο ενθουσιασμός του τελειώνει γρήγορα γι’ αυτό πρέπει να μην το παροτρύνετε μόνο να ξεκινά κάτι (μια ξένη γλώσσα, μουσική, χόμπι, σπορ) αλλά και να τα ολοκληρώνει.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Το παιδί με τον Ερμή στον γήινο και αργό Ταύρο, έχει εξαιρετικές ικανότητες συγκέντρωσης, αναπτύσσει λογική από μικρή ηλικία, ενώ είναι πρακτικό πνεύμα και ιδιαίτερα επιδέξιο στο να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Δεν παρασύρεται εύκολα και φτάνει πάντα στο τέλος της δραστηριότητας που ξεκινά, χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Έχει καλή επαφή και με τις 5 αισθήσεις του και τις χρησιμοποιεί πιο πολύ από τα άλλα παιδιά για να μαθαίνει. Στο σχολείο τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει, σχετίζονται με την έλλειψη ευελιξίας και το πείσμα του περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι με το διάβασμα έχει τους δικούς του πιο αργούς χρόνους. Αν όμως μάθει κάτι, δύσκολα το ξεχνά. Ο Ερμής στον Ταύρο, αγαπά την άνεση γι’ αυτό φροντίστε το περιβάλλον που διαβάζει να έχει απαλή μουσική, ζεστή ατμόσφαιρα κι ίσως κάποια υγιεινά σνακς!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Το παιδί με τον Ερμή στους Διδύμους, επικοινωνεί με ένα γρήγορο, έξυπνο και προσαρμοστικό τρόπο, μολονότι συχνά δεν μπαίνει βαθιά σε έννοιες και προτιμά τα «ρηχά νερά»! Έξυπνο, περίεργο και με ιδιαίτερα αγάπη στις αλλαγές θέλει συνέχεια πνευματικά ερεθίσματα, για να μην βαριέται. Μπορεί να αρχίσει πιο γρήγορα από τα άλλα παιδιά να διαβάζει, να γράφει, να εκφράζεται, αλλά το ίδιο γρήγορα θα βαριέται ότι ξεκινά με ενθουσιασμό κι αυτό είναι ένα σημείο που πρέπει να προσέξουν οι γονείς. Λατρεύει ένα περιβάλλον που του παρέχει ένα πιο σύνθετο τρόπο επικοινωνίας με όλα τα μέσα (υπολογιστής, τηλεόραση, ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά κλπ.), αλλά κι εκεί χρειάζεται έλεγχος. Το παιδί αυτό έχει εξαιρετικά ευαίσθητο νευρικό σύστημα και κάποιες στιγμές μπορεί να γίνει υπερκινητικό.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Το παιδί με τον Ερμή σ’ αυτή την τόσο ευαίσθητη θέση, επικοινωνεί περισσότερο με το συναίσθημα παρά με την λογική. Είναι μια θέση που καλώς ή κακώς την επικοινωνία επηρεάζουν συναισθηματικοί παράγοντες. Ίσως το παιδί να μην μπορεί να κάνει το διαχωρισμό ανάμεσα στη «σκέψη» και το «συναίσθημα». Παρόλα αυτά, ο Καρκίνος είναι ένα ζώδιο ιδιαίτερα δεκτικό κι επίσης φημίζεται για την καλή μνήμη του. Η μάθηση είναι «παιχνίδι» γι’ αυτό το παιδί, που επηρεάζεται από την οικογενειακή ατμόσφαιρα περισσότερο από κάθε άλλο. Συνήθως ότι «πει» η μαμά είναι κανόνας! Στο σχολείο το παιδί βασίζεται στο ένστικτο του και στην διαίσθηση του και τα καταφέρνει πολύ καλά κυρίως σε πιο θεωρητικά μαθήματα. Στα μαθηματικά κλπ., ίσως χρειάζεται περισσότερη επιμονή και βοήθεια.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Από τις πιο εκφραστικές, διασκεδαστικές και παιχνιδιάρικες θέσεις του Ερμή, αυτή στον Λέοντα, δείχνει ένα παιδί που έχει αυτοπεποίθηση στον τρόπο που επικοινωνεί, έχει ιδιαίτερη ικανότητα συγκέντρωσης και προσοχής, ακόμη κι από την κούνια. Συνήθως το παιδί με τον Ερμή στον Λέοντα είναι πεισματάρικο, θέλει να περνάει το δικό του και θα κάνει τα πάντα για να πείσει και τους άλλους. Το μόνο που δεν αντέχει είναι να κριτικάρουν τις ιδέες και τα πιστεύω του. Το παίρνει ιδιαίτερα προσωπικά. Μολονότι τα καταφέρνουν εξαιρετικά στο να οργανώνουν τον χρόνο τους και να λύνουν προβλήματα, χρειάζονται καθοδήγηση για να μην ασχολούνται με μη σημαντικά θέματα. Στο σχολείο μπορεί να πάει εξαιρετικά, αρκεί να το παινεύετε για τις πνευματικές του ικανότητες και η κριτική να γίνεται με τρόπο.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Το παιδί αυτό έχει τεράστια δύναμη στο μυαλό του, είναι αναλυτικό, λογικό, ιδιαίτερα έξυπνο και με αφοσίωση στις λεπτομέρειες. Οι οργανωτικές του ικανότητες και ο τρόπος που μαθαίνει εύκολα να κατηγοριοποιεί, το κάνουν εξαιρετικό μαθητή που καταβάλει λιγότερη προσπάθεια ίσως από τους συμμαθητές του. Αντιμετωπίζει με πρακτικότητα το σχολείο και είναι μεθοδικό στο διάβασμα του προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο Ερμής στην Παρθένο είναι εξαιρετική θέση για τα παιδιά που θέλουν μεγαλώνοντας να ασχοληθούν με επιστημονικές κατευθύνσεις και την έρευνα. Το παιδί αυτό αγαπά τη δουλειά κι ακόμη και τα χόμπι του μπορεί να είναι δύσκολα ή σοβαρά. Θεωρεί από μικρό την εκπαίδευση ως μέσο επιτυχίας και κατευθύνεται στο στόχο του ακάθεκτο.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Ένα ιδιαίτερα έξυπνο παιδί με διπλωματικές και κοινωνικές αρετές. Το παιδί με τον Ερμή στον Ζυγό, ενδιαφέρεται πολύ για τις σχέσεις του με τους άλλους και έτσι μπορεί να βλέπει ακόμη και το σχολείο σαν ένα μέσο για να κάνει επαφές. Η ήπια επικοινωνία και οι ευχάριστες σχέσεις είναι τυπικές αυτής της θέσης του Ερμή. Έχει ένα μοναδικό τρόπο να βλέπει όλες τις όψεις του νομίσματος και μετά να αποφασίζει κι έτσι μπορεί να φανεί λίγο αναβλητικό. Δεν του αρέσει τίποτε ακραίο και προσπαθεί να συμβιβάζει καταστάσεις για να διατηρήσει την τόσο απαραίτητη αρμονία στο περιβάλλον του. Οι καβγάδες και οι εντάσεις κάνουν αυτό το παιδί δυστυχισμένο, όμως πρέπει να μάθει από νωρίς ότι κάποιες φορές ίσως είναι απαραίτητο να υπάρχουν αντιπαραθέσεις προκειμένου να δοθούν λύσεις.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Το παιδί με τον Ερμή σ ’αυτή την θέση, έχει μια ιδιαίτερη οξυδέρκεια και εκφράζεται έντονα και αποφασιστικά. Από πολύ μικρή ηλικία, το παιδί νιώθει την ανάγκη να ρωτήσει ίσως πράγματα που «ενοχλούν» τους μεγαλύτερους (για το θάνατο, τον έρωτα κλπ.)και σίγουρα δεν θέλει να ακούει ψέματα ή δικαιολογίες. Ούτως ή άλλως με το μυαλό του «ντέντεκτιβ» που διαθέτει, θα ψάξει να βρει την αλήθεια. Ανήσυχο πνεύμα που δουλεύει ακούραστα. Ακόμη και το βράδυ που πάει για ύπνο ψάχνει με αγωνία να βρει την αλήθεια και δεν συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο. Κάποιες φορές το παιδί μπορεί να μπερδέψει το συναίσθημα με τη σκέψη κι αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Το σχολείο σπάνια μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα, αφού το παιδί εκεί λύνει πολλές από τις απορίες του.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Το παιδί με τον Ερμή στον Τοξότη, επικοινωνεί ανοιχτά, με ειλικρίνεια αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Είναι ένα ιδιαίτερα περίεργο παιδί που αγαπά τη γνώση, γι’ αυτό δεν θα δυσκολευθεί στο σχολείο στα πρώτα του βήματα. Τα βιβλία και γενικώς οτιδήποτε του παρέχει πληροφορίες αποτελούν μαγνήτη για το πλασματάκι σας! Το μόνο πρόβλημα στο σχολείο, μπορεί να είναι ότι ίσως παραμελεί τις λεπτομέρειες και είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί για πολλή ώρα σε ένα θέμα. Ο Τοξότης φημίζεται για την ειλικρίνεια του και την ευθύτητα του, γι’ αυτό το παιδί σας ίσως να μην σκεφτεί πόσο ευγενικό είναι τη στιγμή που εκστομίζει κάτι που γεννήθηκε στο μυαλό του. Το μεγαλύτερο ατού του είναι η ικανότητα του να παράγει νέες ιδέες και έννοιες!

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Το παιδί με τον Ερμή στον Αιγόκερω επικοινωνεί αρκετά προσεκτικά, κάποιες φορές διστακτικά, με σοβαρό τρόπο, αλλά και με ιδιαίτερο κι ίσως καυστικό χιούμορ. Ο Αιγόκερως ως ζώδιο του Κρόνου, του πλανήτη της πειθαρχίας και του περιορισμού, δίνει στον Ερμή πάνω απ’ όλα σοβαρότητα. Ακόμη και μικρότερα σε ηλικία, μπορεί τα παιδιά αυτά να φαίνονται σαν μεγαλύτερα εξαιτίας του τρόπου σκέψης τους. Το μυαλό μπορεί να χάνει κάτι από την ταχύτητα, αλλά κερδίζει στην οργάνωση και την αποτελεσματικότητα. Διοικητικές και επιχειρηματικές ικανότητες μπορεί να φανούν ακόμη και στην εφηβεία. Το παιδί αυτό δεν νοιάζεται τόσο πολύ για το φανταστικό, ιδανικό ή το μη ρεαλιστικό, παρά μόνο για ότι μπορεί να διευκολύνει τις ανάγκες του στην καθημερινότητα του.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Το παιδί με τον Ερμή στον Υδροχόο επικοινωνεί με ένα φιλικό και ευθύ τρόπο, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα ισχυρογνώμων ή επαναστατικό στον τρόπο που εκφράζεται. Του αρέσει το καινούριο, το μοναδικό και το εξεζητημένο. Έχει ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά, τη χημεία κλπ. Στο ζώδιο του Υδροχόου ο Ερμής συνδυάζει καταπληκτικά την αέρινη (επικοινωνιακή) ιδιότητα του στοιχείου του αέρα, με την σταθερότητα και μπορεί να δώσει ακόμη και τη διάνοια, τον άνθρωπο που σκέφτεται μπροστά από την εποχή του. Η λογική του είναι το πιο ανεπτυγμένο του χαρακτηριστικό κι αν κάτι δεν του φαίνεται λογικό απλά ξεχάστε το! Η αντικειμενικότητα του παιδιού αυτού το κάνει δίκαιο, κάποιες φορές όμως μπορεί να στενοχωρεί τους αγαπημένους του που περιμένουν μια πιο συναισθηματική προσέγγιση.

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Ο τρόπος που επικοινωνεί το παιδί με τον Ερμή στους Ιχθύς είναι ιδιαίτερα ενστικτώδης, πλούσιος σε φαντασία, ευαίσθητος και συναισθηματικός. Τα παιδιά αυτά έχουν ζωντανή φαντασία, φωτογραφική μνήμη, αλλά και ικανότητα να δίνουν σάρκα και οστά στις ιδέες και τις σκέψεις τους. Ακόμη και στο σχολείο λειτουργούν πιο πολύ με το ένστικτο και τη διαίσθηση τους και με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν, παρά διαβάζοντας μεθοδικά και με πρόγραμμα. Έχουν ιδιαίτερο ταλέντο στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, στη μουσική, στη φωτογραφία και γενικά στις τέχνες και σχεδόν η πλειονότητα των παιδιών αυτών έχει καλλιτεχνικές τάσεις είτε αναπτυχθούν είτε μείνουν σε ένα στάδιο ύπνωσης.