Οι πεθερές του ζωδιακού

Οι πεθερές του ζωδιακού

Οι πεθερές του ζωδιακού

«Δεν είναι μία, είναι επτά… χίλιες επτά είναι κι όπου μετράς νύφες μέτρα και πεθερές», λέει το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη, που έγινε ύμνος για όλες τις νύφες που είχαν και μια δακρύβρεκτη ιστορία να πουν. Εμείς έχουμε τις 12 πεθερές του ζωδιακού και αναλύουμε τα χαρακτηριστικά τους ανάλογα με το ζώδιο τους.

ΚΡΙΟΣ: Γυναίκα δυναμική, δραστήρια, με επικοινωνιακό χαρακτήρα, αρκετά εγωίστρια που θέλει να επιβάλλει τη γνώμη της στο ζευγάρι. Δεν αντέχει την κλάψα και το ύφος απέναντι της. Σε περίπτωση που αντιληφθεί ότι το παιδάκι της δεν περνά καλά στο γάμο του, θα κάνει συχνές και απροειδοποίητες εμφανίσεις για να ελέγξει την κατάσταση. Έχει αστείρευτη ενέργεια, ισχυρή άποψη και θέλει να ανακατεύεται παντού.

ΤΑΥΡΟΣ: Λατρεύει την οικογένεια, έχει όμως μεγάλο βαθμό κτητικότητας. Σταθερή, συντηρητική, πεισματάρα και ανυποχώρητη. Αγαπά την οργάνωση, τη ρουτίνα και τη νοικοκυροσύνη. Εννοείται ότι μαγειρεύει πάντα καλύτερα από τη νύφη της. Θα στηρίξει οικονομικά το παιδί της και τα εγγόνια της, αλλά δεν έχει να προσφέρει στη νύφη ή τον «αποτυχημένο» γαμπρό της.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Επικοινωνιακή, δραστήρια, όχι ιδιαίτερα κτητική και δεν πολυανακατεύεται στη ζωή του ζευγαριού. Ξέρει όλα τα κουτσομπολιά και θα τα πει με λεπτομέρειες. Μιλάει πολύ και δεν κρατάει μυστικά. Το ζευγάρι, ίσως να μην μπορεί να βασιστεί πάνω της, αλλά είναι πολύ χαρισματική και χαρούμενη γιαγιά. Θα παίξει βιντεοπαιχνίδια με τα εγγόνια της και μάθει όλα τα μυστικά τους, που θα πει στους γονείς τους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Υπερπροστατευτική, γκρινιάρα αν δεν της δίνουν πολύ σημασία, έχει την τάση να ανακατεύεται στη ζωή του παιδιού της που ποτέ δεν θα το αγαπήσει καμία όπως εκείνη. Θα ανακατεύεται στο τι τρώει, τι φοράει, τι κάνει κλπ. Εκτιμά τις παραδόσεις πολύ, οπότε το να μην εμφανιστείτε σε οικογενειακό τραπέζι αναλογεί με προδοσία. Δεν αντέχει τις προσβολές και αν παρεξηγηθεί θα φανεί από την κακή της διάθεση. Είναι καλή γιαγιά και περήφανη για τα εγγόνια της.

ΛΕΩΝ: Μια γενναιόδωρη απέναντι στα παιδιά της μητέρα που όμως θέλει να νιώθει ότι την υπολογίζουν. Θέλει το καλύτερο για το παιδί της, αλλά απαιτεί να την έχετε κορώνα στο κεφάλι της. Θα θέλει να ελέγχει τα πράγματα γι’ αυτό χρειάζονται όρια και σεβασμός. Δεν θα κάνει ίντριγκες, ούτε θα βάλει λόγια ανάμεσα στο ζευγάρι. Αν υπάρχουν προβλήματα θέλει να το ξέρει και θα βοηθήσει όσο μπορεί.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Δίνει μεγάλη σημασία στο τι τρώει ο κανακάρης της, στην καθαριότητα, στην εργατικότητα και βέβαια θέλει να έχει η νύφη της πνεύμα οικονομίας. Έχει κριτική στάση ακόμη και απέναντι στο μεγάλωμα των εγγονών της. Θέλει να γνωρίζει όλα όσα συμβαίνουν στο ζευγάρι, έχει άποψη και την εκφράζει χωρίς κανένα τακτ.

ΖΥΓΟΣ: Είναι ιδιαίτερα κοινωνική, δίνει μεγάλη σημασία στη βιτρίνα και τι φαίνεται προς τα έξω. Συνήθως θέλει να είναι αποδεκτή και να αρέσει οπότε θα κάνει και πίσω. Είναι δίκαιη, αλλά μιλάει πολύ. Αν υπάρξουν προβλήματα στο ζευγάρι θα προσπαθήσει να λειτουργήσει πυροσβεστικά και δεν θα πάρει τι μία ή την άλλη πλευρά. Είναι πολύ καλή με τα εγγόνια της και ασχολείται μαζί τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Είναι δύσπιστη και καχύποπτη στην αρχή και ψάχνει να βρει όλα τα μειονεκτήματα που έχει η νύφη της. Όμως μόλις βεβαιωθεί ότι το παιδί της περνάει καλά, μπορεί να είναι γενναιόδωρη και να βοηθά στα προβλήματα του ζευγαριού. Βέβαια, θα έχει πάντα αδυναμία στο παιδί της, άρα προσέξτε μην την βρείτε αντιμέτωπη, διότι δεν σας γλιτώνει τίποτα.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ευχάριστη συνήθως, όχι μάνα αλλά φίλη με τα παιδιά της, δεν ανακατεύεται ιδιαίτερα στα προσωπικά σας, αρκεί να μην νιώθει ότι το παιδί της δεν περνάει καλά. Θέλει τον σεβασμό και την εκτίμηση και αν υπάρξουν προβλήματα στο ζευγάρι, θα ακούσει όλες τις πλευρές και θα δώσει πολλές συμβουλές. Έχει πολλά ενδιαφέροντα κι έτσι δεν περισσεύει πολύ χρόνος για babysitting.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Τελειομανής, πιστή στις παραδόσεις και τα έθιμα σας θέλει παρούσα στα καλέσματα της. Είναι αυστηρή στην κριτική της και ιδιαίτερα ελεγκτική. Θα συνδράμει όπου την έχετε ανάγκη και οικονομικά, αρκεί να της εξηγήσετε με σαφήνεια τι ακριβώς χρειάζεστε και ζητάτε το χρηματικό ποσό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Είναι ένα κράμα αυταρχισμού, αλλά και φιλικής πεθεράς. Δηλαδή, μπορείτε να την πλησιάσετε σαν φίλη, θα σας συμβουλεύσει, αλλά πίσω από αυτό μπορεί να κρύβεται η επιθυμία της να την έχουν ανάγκη. Όπως και να έχει αν υπάρχουν προβλήματα και φιλονικίες στο ζευγάρι δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάρει το μέρος του παιδιού της, αλλά της πλευράς που έχει δίκιο. Δεν μπορείτε να στηριχτείτε πάνω της για να κρατήσει τα παιδιά, το πρόγραμμά της με τους φίλους είναι επιβαρυμένο.

ΙΧΘΥΕΣ: Φιλόξενη, πονόψυχη, μερικές φορές θεοσεβούμενη ή και μπορεί να ασχολείται με το μεταφυσικό. Μερικές φορές φαντασιόπληκτη. Θα θέλει να ανακατεύεται στα προσωπικά σας, αλλά δεν θα σας προσβάλει ποτέ. Θα καθαρίζει αν δεν προλαβαίνετε, θα μαγειρεύει και θα κρατάει και τα παιδιά σας, αφού γίνεται μια χρυσή γιαγιά και με την απίστευτη φαντασία της γοητεύει τα εγγόνια της.