Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Μέσα στην αναταραχή φυτρώνει ο σπόρος της ελπίδας!

Νέα Σελήνη στην Παρθένο: Μέσα στην αναταραχή φυτρώνει ο σπόρος της ελπίδας!

Η νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στο ζώδιο της Παρθένου και συγκεκριμένα στην 25η μοίρα του γήινου αυτού ζωδίου, το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου. Επηρεάζει τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων, ήτοι Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες. Ακόμη, όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια, κοντά στην 25η μοίρα με απόκλιση 3 μοιρών.

Η ακολουθία που οδηγεί στην έκλειψη του Δεκεμβρίου

Είναι στην ουσία η πρώτη «υπέρ» νέα Σελήνη, σε μια ακολουθία τριών τους επόμενους μήνες, που θα μας οδηγήσουν στην έκλειψη Ηλίου – νέα Σελήνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στο ζώδιο του Τοξότη. Κάθε νέο φεγγάρι, από αυτά των επόμενων μηνών, συνεχίζει να μας οδηγεί σε αλλαγές και προσαρμογές σε ένα νέο τρόπο ζωής, που θα χαράξει ο Δεκέμβριος με την έκλειψη Ηλίου και τη Μεγάλη Σύνοδο Δία-Κρόνου στον Υδροχόο.

Ασταθής και ασαφής ενέργεια

Η νέα Σελήνη στην Παρθένο κάνει τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης (κάρμα) κι έτσι υπάρχει μια ασταθής και ασαφής ενέργεια, που πλανάται σε αυτές τις ημέρες. Θα μου πείτε όλο το 2020 είναι ασταθές και ασαφές, αλλά φαίνεται ότι αυτό το φεγγάρι μπορεί να εντείνει αυτή την αίσθηση και να νιώθουμε ότι βαδίζουμε σε κινούμενη άμμο.

Η έννοια του περιορισμού θα είναι έντονη

Από την άλλη, η νέα Σελήνη κάνει ένα τρίγωνο με τον Κρόνο κι έτσι φαίνεται πως ακόμη και τα δύσκολα θα είμαστε πιο πρόθυμοι να τα υιοθετήσουμε στη ζωή μας. Η έννοια πάντως του περιορισμού και της αυστηρότητας θα είναι πιο έντονη μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

Νέα ξεκινήματα και αναγνώριση

Πάντα μια νέα Σελήνη σηματοδοτεί μια περίοδο που μπορούμε να ξεκινήσουμε καινούρια πράγματα και σαφώς ένα νέο ξεκίνημα με αυτό το φεγγάρι, που το βλέπει θετικά ο Κρόνος, μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα επιτυχία. Απλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να περιμένουμε με το «καλημέρα» το χειροκρότημα. Θα χρειαστεί να εργαστούμε συγκεντρωμένα, σοβαρά και σκληρά, αν θέλουμε ένα νέο μας πόνημα να τύχει αναγνώρισης.

Παρορμητικές συμπεριφορές και υπερβολές

Ο κυβερνήτης της νέας Σελήνης είναι ο Ερμής, ο οποίος την ίδια μέρα πραγματοποιεί τετράγωνο με τον Δία, μια όψη που μπορεί να μας οδηγήσει σε παρορμητική συμπεριφορά, σε υπερβολές στην επικοινωνία και επίσης θέλει προσοχή και στην οδήγηση.

Παιδεία και υγεία στο επίκεντρο

Τα θέματα της παιδείας, της υγείας, αλλά και τα εργασιακά θα είναι στην επικαιρότητα με αυτή τη νέα Σελήνη κι ίσως υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις που θα περιορίσουν τη δράση μας. Επειδή ταυτόχρονα αυτή την περίοδο ο Άρης είναι ανάδρομος, θέλει τεράστια προσοχή στην έκφραση της δράσης και των αρνητικών συναισθημάτων μας. Καλό είναι να μην παρασυρόμαστε από τη στιγμή και βγάζουμε ανεξέλεγκτα τα νεύρα και το θυμό μας. Λίγη ενσυναίσθηση και νοιάξιμο για τους άλλους, κάνει κι εμάς καλύτερους ανθρώπους και δημιουργεί πιο αρμονικές συνθήκες στη ζωή μας.

Πεπτικό σύστημα και στρες

Η Παρθένος στην αστρολογία σχετίζεται με το πεπτικό μας σύστημα. Είναι επίσης το ζώδιο που συνδέεται περισσότερο από όλα τα άλλα με το στρες και το άγχος. Δεν είναι τυχαία τα προβλήματα στην πέψη μας όταν περνάμε περιόδους στρες στη ζωή μας. Άρα, εκ των πραγμάτων συνδέεται και με αυτά που τρώμε. Κι επειδή είναι δύσκολο να ελέγξουμε τους άλλους παράγοντες στη ζωή μας που μας στρεσάρουν, ας προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τι βάζουμε στον οργανισμό μας για να τον διατηρούμε υγιή. Ας τραφούμε λοιπόν πιο υγιεινά, ας κάνουμε λίγη χαλαρή άσκηση, έστω έναν περίπατο κοντά στη φύση ή όσο το επιτρέπει ο καιρός στη θάλασσα και κυρίως ας αποφύγουμε να μπούμε σε παιχνίδια θυμού, που απλώς δηλητηριάζουν την ψυχή μας.

Ας δούμε επιγραμματικά ποιους τομείς φωτίζει αυτή η νέα Σελήνη για όλους τους εκπροσώπους του ζωδιακού και που μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, αφού τις αναλυτικές προβλέψεις μου για τη νέα Σελήνη θα τις διαβάσετε στις 17/9 στις ημερήσιες προβλέψεις.

ΚΡΙΟΣ: Επαγγελματικές υποχρεώσεις και πρακτικά ζητήματα σάς αγχώνουν λίγο. Βάλτε σε μια τάξη την καθημερινότητα, τη διατροφή, τη φυσική σας κατάσταση.

ΤΑΥΡΟΣ: Η προσωπική σας ζωή σε προτεραιότητα! Σχέσεις καινούριες ή σχέσεις που τελειώνουν, για να δώσουν τη θέση τους σε κάποια άλλη. Ενασχόληση με τα παιδιά, τα δημιουργικά σας σχέδια και με ό,τι σας ψυχαγωγεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Στο προσκήνιο θέματα σπιτιού, μια μετακόμιση, αλλαγές ή νέα ξεκινήματα, αλλά και ευκαιρία να βρεθείτε με την οικογένεια σας πιο κοντά ή να τους αφιερώσετε περισσότερο χρόνο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Μετακινήσεις, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, κυρίως στα επαγγελματικά. Ενασχόληση με σπουδές, σεμινάρια, επιμόρφωση, ταξίδια.

ΛΕΩΝ: Πιέσεις στα οικονομικά για ένα πιο ασφαλές μέλλον. Ενδεχομένως να προκύψει μια νέα πηγή εσόδων. Προσπαθήστε να βάλετε σε τάξη τα οικονομικά σας. Προτάσεις για δουλειά χωρίς μεγάλες γενναιοδωρίες, αλλά με σταθερό και μακροπρόθεσμο όφελος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ένα νέο κεφάλαιο εμπειριών ξεκινά με δύναμη κι αποφασιστικότητα με τη νέα σελήνη στο ζώδιο σας. Δραστηριοποιηθείτε. Αλλάξτε μόνοι σας ό,τι δεν σας αρέσει και δεν σας κάνει καλό. Νέες σχέσεις προσωπικές και επαγγελματικές με μακροχρόνια προοπτική.

ΖΥΓΟΣ: Ασχοληθείτε με την υγεία σας πνευματική, σωματική και ψυχική. Κάνετε αποτοξίνωση, καλύτερη διατροφή, βρείτε χρόνο να κοιμηθείτε ή να χαλαρώσετε περισσότερο. Παρασκήνιο ή μυστικές συζητήσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ιδιαίτερα δραστήριο και με έντονη κοινωνικότητα το επόμενο διάστημα, που επηρεάζει η νέα Σελήνη. Ασχοληθείτε με τα κοινά, γίνετε πιο ενεργοί σε ομάδες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δουλέψτε με συλλογικό πνεύμα, βρείτε ευκαιρίες να είστε κοντά με φίλους.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Νέα δεδομένα στην καριέρα. Ευκαιρίες για νέες συνεργασίες με μακρόχρονο ορίζοντα. Επιμεληθείτε το επαγγελματικό σας προφίλ. Κάνετε πιο ζωντανή την επιχείρηση ή τη δουλειά σας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία και τα μέσα που σας παρέχει.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία, τα ταξίδια, τις σπουδές. Νέα επαγγελματικά δεδομένα. Τώρα πρέπει να θέσετε τους μελλοντικούς στόχους σας και να αρχίσετε να τους δουλεύετε σιγά σιγά για να υλοποιηθούν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Τα οικονομικά σε πρώτο πλάνο. Μια νέα πηγή εσόδων μπορεί να προκύψει ξαφνικά. Προσοχή σε λογαριασμούς, έξοδα κλπ.. Με πνεύμα οικονομίας και αυτοσυγκράτησης δείτε όλες τις πιθανότητες να αξιοποιήσετε τους πόρους που διαθέτετε.

ΙΧΘΥΕΣ: Αναθεωρήσεις σε σχέσεις! Προοπτικές για νέες σχέσεις σε ερωτικό επίπεδο ή συνεργασίες. Συμφωνίες και συμβόλαια. Νέες προτάσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.