Κολλημένοι με το ερωτικό παρελθόν

Κολλημένοι με το ερωτικό παρελθόν

Κολλημένοι με το ερωτικό παρελθόν

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης, της αρμονίας και του έρωτα. Η θέση της στον γενέθλιο χάρτη μας δείχνει, μεταξύ άλλων, τον τρόπο που εκδηλώνουμε τα συναισθήματά μας σε μια ερωτική σχέση. Πώς συμπεριφερόμαστε, πώς αγαπάμε, τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις που έχουμε από τον σύντροφο μας. Η Αφροδίτη μας οδηγεί και στην αυτογνωσία, καθώς στη σχέση λειτουργεί πιο εσωτερικά. Μέσα από την καθημερινή επαφή με τον σύντροφό μας, βγάζει πτυχές του χαρακτήρα μας, που ίσως δε γνωρίζαμε ότι υπάρχουν και έτσι μαθαίνουμε τον εαυτό μας. Δείχνει όμως και τον τρόπο που αντιδρούμε όταν μια σχέση τελειώσει. Οι θέσεις της Αφροδίτης φανερώνουν αν μπορούμε να δεχτούμε το τέλος, αν μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα στη ζωή μας ή παραμένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν μη μπορώντας να ξεπεράσουμε τον πρώην σύντροφο, χάνοντας έτσι το παρόν και το μέλλον. Παρακάτω θα αναλύσουμε τις θέσεις της Αφροδίτης, που μας κρατάνε «δέσμιους» στο παρελθόν.

Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο έχετε την Αφροδίτη πατήστε εδώ.

Για να βρείτε σε ποιόν οίκο έχετε την Αφροδίτη πατήστε εδώ.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Αν η Αφροδίτη σας είναι στον Καρκίνο, στον Σκορπιό ή στους Ιχθύς, η ευαισθησία σας είναι μεγάλη και δεν μπορείτε να ξεχάσετε τις στιγμές που περάσατε μαζί με το ταίρι σας. Θυμάστε συνεχώς τα καλά και όχι αυτά που σας έφεραν στη ρήξη. Ανακυκλώνετε στο μυαλό σας όλες τις εικόνες με λεπτομέρειες και αναβιώνετε τα έντονα συναισθήματα που είχατε νιώσει. Δεν ξεπερνάτε εύκολα το παρελθόν και ζείτε με την ελπίδα να υπάρχει επανασύνδεση με το ταίρι σας, θεωρώντας ότι θα αναβιώσετε ξανά τα πρώτα καρδιοχτύπια του έρωτά σας.

Αν η Αφροδίτη σας είναι στον Καρκίνο αργήσατε να πείτε τη λέξη «σ’ αγαπώ», αλλά όταν την είπατε την εννοούσατε και σας είναι δύσκολο να περάσετε στην επόμενη φάση. Δημιουργήσατε μια σοβαρή σχέση και επενδύσατε τα συναισθήματα σας σε έναν άνθρωπο και δεν μπορείτε εύκολα να δεχτείτε ότι αυτό έλαβε τέλος. Επειδή η διαδικασία να ξαναεμπιστευτείτε και να ανοιχτείτε σας φαίνεται «βουνό», προτιμάτε να ελπίζετε ότι θα επιστρέψει το άτομο που αισθάνεστε οικειότητα και περιμένετε καρτερικά. Ίσως να μην αλλάξετε και τίποτα στην καθημερινότητα και το χώρο που ζούσατε μαζί και κρατήσετε τα πράγματα που μοιραζόσασταν, έστω και αν οι αναμνήσεις σας πληγώνουν συνεχώς.

Αν η Αφροδίτη σας είναι στον Σκορπιό δε θα καταπιείτε εύκολα τον χωρισμό. Είστε τόσο κτητικοί, που δεν αντέχετε ούτε στην ιδέα ότι ο πρώην σύντροφος σας έκανε το επόμενο βήμα και ζει χωρίς εσάς. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να σας φέρουν σε ακραίες καταστάσεις. Ζείτε με το «φάντασμα» του, που σας στοιχειώνει, δεν μπορείτε να κρύψετε τη ζήλια σας και θα κάνετε τα πάντα για να τον διεκδικήσετε πίσω.

Αν η Αφροδίτη σας είναι στους Ιχθύς δεν μπορείτε να δεχτείτε τη νέα πραγματικότητα και προσπαθείτε να καταλάβετε τι κάνατε λάθος, σκεπτόμενοι συνεχώς τις στιγμές σας. Το υπερβολικό συναίσθημά σας δε σας επιτρέπει να κρίνετε τις καταστάσεις αντικειμενικά, οπότε παραμένετε για μεγάλο διάστημα σε έναν φαύλο κύκλο ερωτημάτων. Επειδή πριν το τέλος μπορεί να «θυσιαστήκατε» για το άτομο που αγαπούσατε, προκειμένου να το κρατήσετε κοντά σας, ο πόνος της απόρριψης είναι μεγάλος και δεν μπορείτε να τον ξεπεράσετε. Παραμένετε κολλημένοι με το παρελθόν και προσπαθείτε να διατηρείτε σχέσεις με τον πρώην σύντροφό σας και με τον κοινωνικό του κύκλο, διότι νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο παραμένει στη ζωή σας και ότι σιγά σιγά θα επιστρέψει.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Η Αφροδίτη στον Ταύρο, στην Παρθένο και στον Αιγόκερω, δείχνει ότι είστε προσκολλημένοι στη ρουτίνα σας και σας είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσετε άτομα και καταστάσεις. Είστε συναισθηματικοί και κολλημένοι στο παρελθόν και δεν σας αρέσει να αλλάζει το στάτους σας.

Αν έχετε Αφροδίτη στον Ταύρο έχετε έντονες σεξουαλικές παρορμήσεις και έλκεστε από άτομα που έχουν καλή οικονομική επιφάνεια. Θέλετε ο σύντροφός σας να είναι όμορφος και αισθησιακός. Δένεστε μαζί του, είστε πιστός και δεν αρέσκεστε στους χωρισμούς. Δεν είναι εύκολο για εσάς να διαλύσετε μια σχέση και αν βλέπετε τον σύντροφό σας να απομακρύνεται, θα κάνετε τα πάντα με υπομονή και επιμονή για να επανέλθει η κανονικότητα. Την ίδια επιμονή θα δείξετε και μετά τον χωρισμό, αφού οι προσπάθειες σας για επανένωση θα συνεχιστούν μέχρι να το καταφέρετε.

Αν έχετε Αφροδίτη στην Παρθένο δεν εκδηλώνετε εύκολα το συναίσθημα σας. Για να σταθεί κάποιος δίπλα σας έχει περάσει από διάφορες δοκιμασίες, γι’ αυτό και όταν βρείτε τον «τέλειο» για εσάς δε θέλετε με τίποτα να τον χάσετε. Παρ’ ότι δεν έχετε πρόβλημα με τη μοναξιά, αν επέλθει ο χωρισμός δεν μπορείτε να τον δεχτείτε. Δένεστε τόσο πολύ με τα άτομα που είστε καθημερινά μαζί και τα θεωρείτε μέρος της ζωής και της ρουτίνας σας. Δε σας είναι εύκολο να αποδεχτείτε την αλλαγή στην καθημερινότητα σας και σκέφτεστε συνεχώς το πρόγραμμα που είχατε και τι κάνατε όταν ήσασταν μαζί, περιμένοντας να γυρίσουν.

Αν έχετε Αφροδίτη στον Αιγόκερω είστε συντηρητικοί στον έρωτα και η σχέση σας θέλετε να βασίζεται στον σεβασμό. Επειδή δε σας αρέσουν οι εναλλαγές των σχέσεων και είστε σταθεροί, όταν χωρίζετε είναι σα να χάνετε τον κόσμο. Ντρέπεστε για το τι θα πει ο κόσμος, κλείνεστε στον εαυτό σας και υποφέρετε. Προφανώς, κάνετε μεγάλες θυσίες για να διαρκέσει η σχέση σας και είστε διατεθειμένοι να κάνετε άλλες τόσες για να γίνει το παρελθόν ξανά παρόν.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ

Αφροδίτη στον 2ο οίκο: Είστε συναισθηματικά σταθεροί και δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τις αλλαγές. Είτε κτητικοί και απόλυτοι, οπότε δε σας αρέσει να χάνετε ό,τι θεωρείτε δεδομένο στη ζωή σας. Ο χωρισμός σας κάνει να κλείνεστε στον εαυτό σας, γιατί σας φέρνει αντιμέτωπους με τις χειρότερες φοβίες σας. Η ανασφάλεια σας κυριεύει και παραμένετε προσκολλημένοι στο παρελθόν, γιατί κλονίζεται η πίστη σας στο μέλλον.

Αφροδίτη στον 4ο οίκο: Παραμένετε κολλημένοι με το παρελθόν και τον έρωτα που χάσατε, διότι για εσάς δεν ήταν κάτι απλό. Μπήκατε σε σχέση με την προοπτική του γάμου και της οικογένειας και είδατε το όνειρο σας να γκρεμίζεται. Δεν μπορείτε να ξεχάσετε όλα αυτά που σας έφεραν κοντά, τις στιγμές σας και τα σχέδια που κάνατε. Σας είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσετε τα συναισθήματα που νιώσατε. Ίσως σας κυριεύσει η ζήλια και βγούνε στην επιφάνεια συναισθήματα κτητικότητας. Η ανασφάλειά σας γίνεται έντονη και δέχεστε επιρροές και παρεμβάσεις, ίσως και από την οικογένεια σας που προσπαθεί να έχει λόγο στην προσωπική σας ζωή.

Αφροδίτη στον 8ο οίκο: Η συναισθηματική και οικονομική ασφάλεια είναι το Α και το Ω για να είστε ψυχολογικά ισορροπημένοι. Όταν είστε σε σχέση νιώθετε την απόλυτη ταύτιση και έτσι τον χωρισμό τον βιώνετε πολύ έντονα. Τα πάθη σας κυριεύουν και γίνεστε απόλυτοι και κτητικοί. Νιώθετε ότι δεν χάνετε μόνο ένα άτομο από τη ζωή σας, αλλά τα πάντα. Καταρρέει ο κόσμος σας όλος και δε μπορείτε να το ξεπεράσετε. Μένετε κολλημένοι σε σκέψεις και σε ερωτήματα που σας καθηλώνουν. Μόνο αν βρεθεί ένα καινούργιο πάθος, αφήνετε το παρελθόν και προσκολλάστε στον επόμενο σύντροφο.

Αφροδίτη στον 12ο οίκο: Οι ευαισθησίες και τα συναισθήματα υπερχειλίζουν και θεωρείτε το ταίρι σας, όχι απλά το άλλο σας μισό, αλλά ότι είστε ένα. Δημιουργείτε σχέσεις εξάρτησης και όταν τελειώνουν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα έντονα συναισθήματα που σας πνίγουν. Ζείτε στο παρελθόν, ελπίζετε συνεχώς να χτυπήσει η πόρτα και να έχει επιστρέψει η αγάπη σας και απομονώνεστε από όλους και όλα. Η αυτοπεποίθηση σας χάνεται και το μόνο που σας κάνει ηρεμείτε είναι η σκέψη ότι θα είστε και πάλι μαζί. Αυτή η θέση της Αφροδίτης αν δέχεται αρνητικές όψεις δείχνει και ότι ελκύεστε από άτομα που είναι δεσμευμένα και ότι δημιουργείτε παράνομους δεσμούς και γίνεστε έρμαιο των παθών σας.