Η σημασία του ωροσκόπου και η εικόνα που προβάλλουμε

Η σημασία του ωροσκόπου και η εικόνα που προβάλλουμε

Η σημασία του ωροσκόπου και η εικόνα που προβάλλουμε

Ο ωροσκόπος μας δείχνει ποια «μάσκα» προτιμάμε να φοράμε

Ο ωροσκόπος είναι το «κατώφλι» όλου του ωροσκοπίου μας. Είναι η πρώτη εικόνα που έχουν οι άλλοι από εμάς. Αν υποθέσουμε ότι όλο το ωροσκόπιο μας είναι ένα σπίτι, τότε η εξωτερική όψη αυτού του σπιτιού είναι κατ’ αναλογία ο ωροσκόπος. Οι ποιότητες του ζωδίου που έχουμε ως ωροσκόπο είναι πιο εμφανείς στους άλλους, σε σχέση με το ζώδιο μας (δηλαδή τον Ήλιο μας), τους πλανήτες και τα άλλα στοιχεία. Δείχνει τον τρόπο που αντιδρούμε στις καταστάσεις γύρω μας, αλλά και στους ανθρώπους που συστηνόμαστε. Είναι μια «μάσκα» που φοράμε για να προστατέψουμε κάτι που θέλουμε να προφυλάξουμε, να κρύψουμε ή ασυνείδητα ακόμη, να εκθέσουμε προς τα έξω.

Η ώρα και η «διόρθωση»

Για να μάθουμε ποιος είναι ο ωροσκόπος μας χρειαζόμαστε, όπως άλλωστε το λέει και η ίδια η λέξη, να γνωρίζουμε την ώρα γέννησης μας με ακρίβεια. Τώρα πια η ώρα αναγράφεται ξεκάθαρα τη στιγμή της γέννησης ενός παιδιού. Για τους γεννημένους σε παλιότερες δεκαετίες είναι ίσως πιο δύσκολο να γνωρίζουν την ακριβή ώρα γέννησης. Παρόλα αυτά στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, αναφέρεται η ώρα και καλό είναι να το αναζητήσετε εκεί. Αν δεν γνωρίζουμε καθόλου την ώρα ή γνωρίζουμε κατά προσέγγιση, μπορεί να ανακαλύψουμε και πάλι τον ωροσκόπο μας, κάνοντας αυτό που ονομάζουμε στην αστρολογία «διόρθωση ωροσκόπου». Είναι μια επίπονη εργασία για έναν ειδικευμένο αστρολόγο, αφού θα χρειαστεί να λάβει υπόψη του τουλάχιστον 15 γεγονότα καίριας σημασίας από τη ζωή αυτού που ενδιαφέρεται, χρονολογημένα όσο γίνεται με ακρίβεια.

Ο ωροσκόπος ακόμη έχει να κάνει με το φυσικό μας σώμα. Είναι η στιγμή που ερχόμαστε στον πλανήτη. Που αποκτάμε υλική οντότητα. Έτσι, γνωρίζοντας με ακρίβεια τον ωροσκόπο μας, μπορούμε να δούμε και θέματα υγείας στο ωροσκόπιο μας.

Παρακάτω θα βρείτε γενικές περιγραφές για το ζώδιο του ωροσκόπου σας, ανεξάρτητα από το ζώδιο σας. Αργότερα θα δούμε τους συνδυασμούς ζωδίου (Ήλιου) – ωροσκόπου και πως διαφοροποιούνται τα χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, αν έχουμε τη στιγμή που γεννιόμαστε ένα πλανήτη ακριβώς πάνω στον ωροσκόπο, τότε και πάλι θα υπάρχει διαφοροποίηση. Αλλά αυτά είναι προχωρημένα μαθήματα που θα αναλύσουμε αργότερα.

Εάν δεν γνωρίζετε τον ωροσκόπο σας πατήστε εδώ.

Ωροσκόπος στον Κριό

Ο άνθρωπος με τον ωροσκόπο στον Κριό είναι προορισμένος να έχει μεγάλη επίδραση στις ζωές των ατόμων του περιβάλλοντός του. Αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες που τις φέρει σε πέρας με επιτυχία. Η ενέργεια και ο χρόνος που καταναλώνει στους στόχους του είναι γιγαντιαίου μεγέθους. Η φιλοδοξία του δεν έχει να κάνει τόσο με τα οφέλη που αποκομίζει από μια επιτυχία, αλλά από τη διάθεση να ανταποκριθεί στην πρόκληση για να ξεπεράσει τον εαυτό του! Συχνά, η αίσθηση που δίνει στους άλλους είναι ότι δε νοιάζεται για τους γύρω του, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Απλά, θεωρεί ότι αν καταναλώσει ενέργεια στην ανάγκη ενός άλλου ανθρώπου, θα ανακόψει αρκετή από την ορμή του για την ευόδωση ενός δικού του στόχου. Η αίσθηση της επείγουσας κατάστασης είναι μονίμως παρούσα στον ωροσκόπο Κριό, όπως και η διαρκής ανάγκη του για ένα καινούριο κίνητρο, που θα τον ενεργοποιήσει σε μια νέα δραστηριότητα. Μόνο έτσι ικανοποιείται, αλλιώς μπορεί να φανεί ανυπόμονος, ανήσυχος και ίσως επιθετικός. Όταν νιώθει πραγματικά ικανοποιημένος, ο ωροσκόπος Κριός μοιράζεται γενναιόδωρα την ευγένεια, την αγάπη και την εκτίμηση που έχει στην ισορροπία. Θεωρείται ωροσκόπος που σπάνια περνά απαρατήρητος και λέγεται ότι δυνητικά μπορεί να δώσει έναν βαθμό δημοφιλίας ή και αναγνώρισης στο άτομο.

Ωροσκόπος στον Ταύρο

Η οικονομική και η συναισθηματική ανάγκη για εξασφάλιση στον ωροσκόπο Ταύρο ίσως δεν είναι εμφανής, αλλά μπορεί να είναι μεγαλύτερη απ’ ότι όταν έχει κάποιος τον Ήλιο στον Ταύρο.

Ο άνθρωπος με ωροσκόπο Ταύρο κάνει αργά, αλλά σταθερά βήματα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Είναι φιλόδοξος και αγαπάει τα όμορφα και ακριβά πράγματα. Μπορεί να εγείρει πολύ ψηλές απαιτήσεις από τον σύντροφό του, αλλά ταυτόχρονα να του προσφέρει μια βαθιά, ποιοτική και ειλικρινή σχέση. Η κτητικότητα είναι ο κοινός παρονομαστής όλων των δραστηριοτήτων του ωροσκόπου Ταύρου. Και η κάλυψη αυτής της βαθιάς ανάγκης γίνεται συνήθως με την αξιοθαύμαστη ικανότητά του να παρέχει μια πλούσια ζωή στο σύντροφό του και να απολαμβάνει όλα τα αγαθά που απορρέουν από αυτήν. Δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί στο αισθαντικό δέλεαρ που μπορεί να γεννήσει ο Ταύρος, προκειμένου να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την πολυπόθητη εξασφάλισή του. Οι οικονομικές επενδύσεις και η διορατικότητά του για τη μέγιστη αποδοτικότητα είναι το φόρτε του, όπως και η γνήσια σχέση του με τις ηδονές που παρέχουν οι πέντε αισθήσεις στον άνθρωπο. Ο Ταύρος στον ωροσκόπο δημιουργεί τους αξεπέραστους τεχνίτες. Ακόμη θεωρείται ωροσκόπος που προσδίδει ομορφιά στο άτομο.

Ωροσκόπος στους Διδύμους

Κατά έναν παράδοξο τρόπο, οι άνθρωποι με ωροσκόπο στους Διδύμους, φαίνονται να είναι πιο ήσυχοι όταν βρίσκονται σε κοινωνικές παρέες ή εκδηλώσεις και πολύ ζωντανοί, περιπετειώδεις και ανήσυχοι όταν βρίσκονται στο σπίτι ή ανάμεσα σε πολύ στενούς φίλους. Ωστόσο, η ποικιλία των ενδιαφερόντων τους και οι χαμαιλεοντικοί ελιγμοί τους ανάμεσα σε καταστάσεις, φανερώνουν ότι η Διδυμίσια φύση είναι πάντα παρούσα, έστω και όταν απαντιέται στον ωροσκόπο. Ο άνθρωπος με τον ωροσκόπο στους Διδύμους αναζητά νέες προκλήσεις και έχει μια τάση να παίρνει ρίσκα όταν είναι πρόσφορες οι συνθήκες. Η ανάγκη για ελευθερία κινήσεων και εκφράσεων είναι κάτι που δεν διαπραγματεύεται και αυτό μέσα στο πλαίσιο μιας σχέσης θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τον σύντροφό του. Με τον ωροσκόπο στους Διδύμους, ο άνθρωπος τείνει να αναλαμβάνει πολλές ευθύνες σε διαφορετικούς τομείς στο πλαίσιο της δουλειάς του, αντίθετα με τον Ήλιο στους Διδύμους που κάνει τον άνθρωπο να αλλάζει συχνά δουλειές. Επίσης, οτιδήποτε καινούριο που υπόσχεται μια περιπέτεια, λειτουργεί ως δόλωμα για αυτόν τον ωροσκόπο που έχει συνήθως το ανικανοποίητο! Πάντα διακατέχεται από την αγωνία ότι υπάρχει κάτι άλλο πιο συναρπαστικό που τον περιμένει στη γωνία, συγκριτικά με αυτό που έχει ο ίδιος επιλέξει, με αποτέλεσμα να μην ευχαριστιέται ποτέ κάτι που κάνει.

Ωροσκόπος στον Καρκίνο

Ο ωροσκόπος Καρκίνος κάνει τον άνθρωπο να αναπτύσσει ένα αξιοζήλευτο αμυντικό σύστημα απέναντι στους εξωτερικούς κινδύνους. Η εσωτερική δύναμή και το πείσμα του σε έναν σκοπό, δίνει ζωτικό χώρο στην ανάπτυξη των προτεραιοτήτων του. Πειθαρχεί ζηλευτά σε όλες τις δοκιμασίες που είναι αναγκαίες για πετύχει τον στόχο του, γι’ αυτό και οι άνθρωποι με αυτόν τον ωροσκόπο μπορούν πραγματικά να κάνουν θαύματα όταν καταπιάνονται με μια δουλειά που τους αρέσει και τους γεμίζει. Η οικογένεια και η ζωή στο σπίτι καταναλώνει πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειάς του, αν και είναι πιθανόν να νιώθει «αποκομμένος» από το οικογενειακό περιβάλλον που γεννήθηκε. Θεωρείται ωροσκόπος «ορφάνιας» με την έννοια ότι ακόμη κι αν υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον ο ίδιος νιώθει ότι δεν ανήκει. Επικοινωνιακά, ο ωροσκόπος Καρκίνος, τείνει να είναι αφαιρετικός και να μιλάει λακωνικά με συμπυκνωμένο λόγο που όμως σημαίνει πολλά. Στη φύση του είναι να ανησυχεί για όσους και όσα αγαπάει και να φροντίζει διαρκώς να τα διατηρεί σε μια κατάσταση εκτός κινδύνων. Τείνει να δημιουργεί συντροφικές σχέσεις με ανθρώπους μεγαλύτερου στάτους από το δικό του. Του αρέσει να θαυμάζει τους συντρόφους του και είναι περήφανος για την αισθαντική του φύση, αλλά και για την πληθωρική ηδονιστική αίσθηση της σχέσης του. Το μεγαλύτερο στοίχημα με τον εαυτό του είναι να «βάλει όρια», καθώς εμφανίζεται κάπως ανεξέλεγκτος. Ο άνθρωπος με αυτόν τον ωροσκόπο είναι πολύ πιθανόν να έχει πολύ απαλή, ευαίσθητη και λεπτή επιδερμίδα και υγρό έντονο βλέμμα.

Ωροσκόπος στον Λέοντα

Ο ωροσκόπος Λέων, δίνει συνήθως τον περήφανο εγωιστή άνθρωπο που τείνει να επιδεικνύεται. Αυτό όμως συμβαίνει μόνο όταν δεν είναι ικανοποιημένος ή δεν έχει αυτοπεποίθηση. Ο ωροσκόπος Λέων, χρειάζεται έναν ιδιαίτερο και πιο πολύπλοκο χειρισμό από αυτόν που χρειάζεται ο Ήλιος Λέων. Θέλει ο σύντροφός του να είναι διαφορετικός από αυτόν και να είναι ικανός για μοναδικά και απροσδόκητα επιτεύγματα. Συχνά απογοητεύεται από αλλεπάλληλες ερωτικές σχέσεις που αποδεικνύονται κατώτερες των προσδοκιών του. Πολλές φορές χρειάζεται να διανύσει μια μεγάλη διαδρομή πριν κατασταλάξει στη σχέση που τον καλύπτει και η οποία υπόσχεται μακροπρόθεσμη διάρκεια. Με την ίδια λαχτάρα που έχει ανάγκη ο ωροσκόπος Λέων να τον θαυμάζουν, αναζητά και αυτός φίλους, συντρόφους και άτομα που να μπορεί να θαυμάζει. Ο ωροσκόπος Λέων «ακούγεται» περισσότερο σε έναν χώρο, εκτιμάει το χιούμορ και του αρέσει να παίζει κάθε είδους παιχνίδια, αρκεί αυτά να προσφέρουν μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη ικανοποίηση. Συνήθως οι άνθρωποι με ωροσκόπο Λέων έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τους κάνει να ξεχωρίζουν «να φαίνονται» (ύψος, βάρος κτλ.).

Ωροσκόπος στην Παρθένο

Η επικοινωνία είναι το βασικό αίτημα στον ωροσκόπο Παρθένο, ακόμα και όταν κάποιος έχει τον Ήλιο του σε πιο εσωστρεφές ζώδιο. Λαλίστατος και αεικίνητος ο ωροσκόπος Παρθένος, ξέρει να σπάει τον όποιο πάγο μπορεί να εμφανιστεί σε μια καθημερινή ανθρώπινη σχέση. Η πρακτικότητά του και η φυσική ροπή του στις λογικές ακολουθίες των πραγμάτων, τον κάνει να εκφράζει με σαφήνεια τον εαυτό του. Συχνά χρειάζεται να στρέφει αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του προς τα «μέσα του» για να καταλήγει σε αποτελέσματα και ευρήματα σχετικά με τα πραγματικά του κίνητρα και τις επιλογές του. Η τρυφερότητα και η απαλή, εσωτερική του ευγένεια εκδηλώνεται μόνο στις μακρόπνοες, δοκιμασμένες σχέσεις του. Η κοινωνική του επιφάνεια είναι πιο συγκεκριμένη και «γειωμένη», καθώς δεν θα δείτε ποτέ τον ωροσκόπο Παρθένο να βγάζει συναισθηματικές κορώνες. Είναι ρεαλιστής και ενστικτώδης ταυτόχρονα, αλλά καθόλου μελοδραματικός. Η δομημένη, σχεδόν μαθηματική σκέψη του, είναι αξιοζήλευτη και πειθαρχημένη και τον καθοδηγεί σε όλες τις στιγμές του, ακόμα και όταν είναι πολύ μπερδεμένος. Συχνά, μπορεί να δεις έναν άνθρωπο με ωροσκόπο Παρθένο να γράφει στο χαρτί τα συν και τα πλην ενός διλήμματος και να αποφασίζει τελικά σύμφωνα με το ισοζύγιό τους. Αυτός ο ωροσκόπος συνήθως κάνει το άτομο να ασχοληθεί στη ζωή του πολύ με τα θέματα της υγείας.

Ωροσκόπος στον Ζυγό

Το μόνιμο, ασίγαστο αίτημα του ωροσκόπου Ζυγού είναι η ύπαρξη και καλή λειτουργία μιας μακροχρόνιας συντροφικής σχέσης, η οποία λειτουργεί επάνω του ως σπουδαίο ψυχολογικό κίνητρο. Η ανάγκη του, από την άλλη, για έκφραση της τρυφερότητάς του μπορεί να μην είναι εμφανής, αλλά είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Ο ωροσκόπος Ζυγός κάνει τον άνθρωπο αγαπητό και ευχάριστο κοινωνικά, του χαρίζει έναν ενθουσιασμό και μια χαρούμενη νοοτροπία που σε γενικές γραμμές εκτιμάται πολύ από το κοινωνικό σύνολο. Όταν δεν μπορεί να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο επιλογές, ο ωροσκόπος Ζυγός, σημαίνει ότι η αυτοπεποίθησή του είναι τραυματισμένη και ότι έχει ανάγκη μια τονωτική ένεση, την οποία μπορεί να του παρέχει η σχέση του με την τέχνη, ένα απροσδόκητα ικανοποιητικό θέαμα ή μια αυθόρμητη εκδρομή με φίλους. Το χιούμορ και η ανάγκη του για συναναστροφή είναι δεδομένα, όπως και το γεγονός ότι γίνεται ανυπόφορα γκρινιάρης όταν πιστεύει ότι έχει αδικηθεί ή όταν καταπιέζεται από κάτι. Όταν κάποιος αφαιρεί από τον ωροσκόπο Ζυγό το «μαζί», τον κάνει να αισθάνεται ότι κάποιος τον εκδικείται.

Ωροσκόπος στον Σκορπιό

Η αποφασιστικότητα, η ενέργεια και η αφοσίωση είναι οι ανεξάντλητες ποιότητες του ωροσκόπου Σκορπιού. Διερευνητικός και διεισδυτικός, αναζητά κάτω από τις επιφάνειες την αλήθεια και πείθεται δύσκολα για τα κίνητρα και τις επιλογές των άλλων. Όταν όμως αυτό γίνεται, η πίστη είναι διαρκής και συμπαγής. Ο ωροσκόπος Σκορπιός μπορεί να γίνει πολύ πιο απαιτητικός σύντροφος απ’ ότι ο Ήλιος Σκορπιός. Το πάθος και η συναισθηματική ένταση διαχέονται ανεξέλεγκτα και χρειάζεται να διοχετεύσει την ενέργεια του σε άλλα κανάλια, για να μπορέσει να ισορροπήσει πρώτα μέσα του και μετά στη σχέση του. Η κτητικότητα του μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα, αν δεν καλλιεργηθεί η προσωπικότητα του και δεν νιώσει την αναγκαιότητα του σεβασμού προς τον άλλο. Χαρακτηριστικός τύπος ζηλιάρη, ο ωροσκόπος Σκορπιός, είναι ικανός να φτάσει πολύ μακριά, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιγουριά των κεκτημένων του. Το πάθος του μπορεί να διαρκέσει για πάντα, όταν νιώθει μια συναισθηματική ανάγκη να του απευθύνεται. Αντίθετα, η δίψα για εκδίκηση μπορεί να τον συνοδεύει όσο και αν χρειαστεί, μέχρι να νιώσει ότι «παίρνει» αυτό που θέλει. Ο ωροσκόπος αυτός δημιουργεί σχεδόν μόνιμα στον άνθρωπο την ανάγκη της ίντριγκας στην προσωπική του ζωή.

Ωροσκόπος στον Τοξότη

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του ωροσκόπου Τοξότη είναι ότι μπορεί να αναλωθεί υπερβολικά σε μια πληθώρα στόχων, χωρίς να ικανοποιηθεί από τα αποτελέσματά τους, που μοιραία, δεν είναι τα ζητούμενα. Η αγάπη του στις νέες προκλήσεις τον κρατούν διαρκώς σε μια κατάσταση διέγερσης και έντασης, που είναι αναγκαίο να ελεγχθεί και να μπει σε συγκεκριμένα κανάλια. Η πειθαρχημένη εστίαση του σε στόχους είναι αναγκαία και η μόνιμη ανάγκη του να εξελίσσεται πρέπει να ενθαρρύνεται από πρόθυμους συνοδοιπόρους, που έχουν αποφασίσει ότι αντέχουν αυτή την ανήσυχη κινητικότητα. Η αντιμετώπιση των συνεργατών του είναι σχεδόν υποδειγματική, ζωντανή και ειλικρινής. Επικαλούμενος, συνήθως, ανθρώπινα ιδεώδη, ο ωροσκόπος Τοξότης είναι φλογερός, αλλά και συναισθηματικά συνεπής, παρά το διαρκές τρέξιμό του. Συνήθως οι υποχρεώσεις μιας οικογένειας τον περιορίζουν και κόβουν τα φτερά του, για αυτό είναι σημαντικό να παρέχεται από το σύντροφο, η αίσθηση (ή η ψευδαίσθηση) της ελευθερίας και της ανεξάρτητης βούλησης. Η καταπίεσή είναι ένας σχεδόν σίγουρος τρόπος να αποδράσει και να μην ξαναεμφανιστεί, παρά μόνο όταν εκείνος νιώσει ότι ο κίνδυνος πέρασε.

Ωροσκόπος στον Αιγόκερω

Η σταθερότητα στις κινήσεις και τις επιλογές και η πρακτικότητα της κοινής λογικής είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ωροσκόπου Αιγόκερου. Όσο όμως είναι δυνατός στην ανάλυση και την οργάνωση των στοιχείων που έχει στην κατοχή του, άλλο τόσο διατρέχει και τον κίνδυνο να υποτιμάει τον εαυτό του και σχεδόν μαζοχιστικά να θέτει εαυτόν σε δεύτερη μοίρα, λόγω της ανασφάλειας που τον «επισκέπτεται» πολύ συχνά ή της ντροπής που νιώθει. Συντροφικά, είναι απίστευτα τρυφερός και στοργικός, αρκεί να νιώσει ότι το έδαφος της σχέσης του είναι γερό και συμπαγές, χωρίς κλυδωνισμούς και ραγίσματα. Η αφοσίωσή του είναι δεδομένη και αδιατάρακτη όταν νιώθει καλυμμένος συναισθηματικά και η προσφορά προς τον άλλο είναι κάτι που πρέπει  οπωσδήποτε να εκτονώνεται με έναν μετρημένο τρόπο. Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να «πνίξει» τον σύντροφό του. Ενδεχομένως, να αναπτύξει μια καλλιτεχνική ανησυχία που υπάρχει μέσα του και να αποδοθεί δημιουργικά σε μια μορφή τέχνης που ίσως εκπλήξει τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, οι οποίοι έρχονται αναπάντεχα αντιμέτωποι με μια πτυχή του που δεν γνώριζαν καν.

Ωροσκόπος στον Υδροχόο

Παρότι απόλυτος στις επιλογές του και κάποιες φορές δογματικός, ο ωροσκόπος Υδροχόος είναι πρόθυμος πάντα να δοκιμάσει καινούριες συναρπαστικές εμπειρίες και να βιώσει τολμηρά, νέους δρόμους στην ψυχαγωγία του. Η εσωτερική ενέργειά του και η περηφάνια του είναι δύο συστατικά που δεν τον εγκαταλείπουν ποτέ. Η οργανωτική ικανότητά του είναι υποδειγματική και οι δυνατές ανθρωπιστικές αντιλήψεις του έρχονται στην επιφάνεια όταν κάποιος βρίσκεται σε ανάγκη. Ωστόσο πολύ συχνά, ο ωροσκόπος Υδροχόος τείνει να επιζητά την ηγεσία, παρά την ισότιμη συνεργασία. Αυτό που μπορεί να εκφραστεί ως αλαζονεία και έπαρση, ο ίδιος ο ωροσκόπος Υδροχόος το αντιμετωπίζει ως φυσική ροή και κλίση των πραγμάτων. Είναι μαχητικός, αφοσιωμένος, δυνατός και ενεργητικός, όμως ο ωροσκόπος Υδροχόος έχει ανάγκη μια στοιχειώδη, τουλάχιστον, «αυλή» για να αισθάνεται ότι η ατομικότητά του παραμένει θαυμαστή και αναγκαία. Όταν δεν παρατηρούνται τα αρνητικά δεσποτικά του γνωρίσματα, είναι πολύ ευχάριστος, έχει πολύ στιλ και παραδίδεται με γενναιοψυχία στις προκλήσεις.

Ωροσκόπος στους Ιχθύς

Η ευαισθησία είναι το αδιαφιλονίκητο στοιχείο του ωροσκόπου Ιχθύ και ταυτόχρονα, το πανίσχυρο όπλο του, αλλά και η αχίλλειος πτέρνα του. Η άμυνα απέναντι σε οτιδήποτε τον κάνει να χάνει την ισορροπία του, συνοψίζεται στην έντονη επικριτικότητά του, αλλά και στο απαράμιλλο χιούμορ του. Ο ωροσκόπος Ιχθύες σαρκάζει πριν και πάνω από όλους τον εαυτό του, όχι απαραίτητα επειδή πιστεύει τα όσα αυστηρά υπονοεί, όσο για να αποφύγει την περίπτωση να τα παρατηρήσει κάποιος άλλος πάνω του πριν από αυτόν. Συμπονετικός, τρυφερός και καρτερικός, ο ωροσκόπος στους Ιχθύς έχει ταξιδεμένο βλέμμα και απαλές, αισθησιακές κινήσεις. Δε βιάζεται, μιλάει ήσυχα και κατευναστικά και κινείται σαν να περιβάλλεται από ένα πέπλο ονειρικό και ομιχλώδες. Είναι καλλιτέχνης και συχνά μιλάει αφαιρετικά και αινιγματικά με λόγια που έχουν δεύτερο και τρίτο επίπεδο ερμηνείας. Μπορεί να βρίσκεται πολύ συχνά ανάμεσα σε κόσμο, αλλά να συμπεριφέρεται σαν να είναι μόνος του. Η θαλπωρή είναι το μόνιμο ζητούμενό του και ποτέ δεν του φαίνεται αρκετή και παντοτινή.