Ποια Οσκαρική ταινία να δείτε, σύμφωνα με το ζώδιο σας

Ποια Οσκαρική ταινία να δείτε, σύμφωνα με το ζώδιο σας

Η κούραση από όλη την εβδομάδα, η δροσούλα που έπιασε, αλλά και τα μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού, θα κάνουν πολλούς να μείνουν σπίτι και να μην πάρουν τους δρόμους σήμερα. Αν είστε από αυτούς και θέλετε να δείτε ταινίες σας προτείνω αυτές που θα απολαύσετε, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σας. Και επειδή η γκάμα των ταινιών είναι τεράστια θα αρκεστώ σε αυτές που βραβεύτηκαν ή προτάθηκαν για Όσκαρ.

ΚΡΙΟΣ – “FORD v FERRARI”

Όντας Κριός, σπάνια λέτε όχι σε μια περιπέτεια, γεμάτη δράση και γρήγορα γυρίσματα. Το Ford v Ferrari, που στην Ευρώπη κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Le Mans ’66» και στους Ελληνικούς κινηματογράφους ως «Κόντρα σε όλα», είναι ότι πρέπει για εσάς. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία και στην κόντρα που υπήρχε ανάμεσα στην Ford και την Ferrari την δεκαετία του 1960, δείχνει το 24ωρο πρωτάθλημα του Λε Μανς στη Γαλλία το 1966 και όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε και ακολούθησε. Έχει ωραίο cast και είναι μια ταινία που ανεβάζει την αδρεναλίνη, όπως σας αρέσει. Πήρε και Όσκαρ καλύτερου μοντάζ και ήχου.

ΤΑΥΡΟΣ – “Ο Ιρλανδός”

Έχετε μεγάλη υπομονή και μπορείτε να δείτε μια ταινία 3 ωρών και 29 λεπτών, που υπογράφει ο αριστουργηματικός Μάρτιν Σκορσέζε. Εξάλλου θα ταυτιστείτε με τους ρόλους, αφού είστε μεθοδικοί όπως ο μαφιόζος Ράσελ Μπαφαλίνο, που τον υποδύεται ο Τζο Πέσι και πεισματάρηδες όπως ο Αμερικανός αρχισυνδικαλιστής Τζίμι Χόφφα που ο Αλ Πατσίνο ερμηνεύει υπέροχα. Ήταν υποψήφια η ταινία σε 10 κατηγορίες και θεωρείτο φαβορί, ωστόσο οι συντελεστές έφυγαν με άδεια χέρια. Δεν πειράζει όμως, αξίζει.

ΔΙΔΥΜΟΙ – “Τζόκερ”

Αν κάποιος μπορεί να εκτιμήσει αυτή την ταινία που δίχασε το κοινό και ξεσήκωσε ποικίλες αντιδράσεις, είστε εσείς. Οι δυαδικότητα του χαρακτήρα σας, μπορεί να καταλάβει το διαφορετικό. Εξάλλου η ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ είναι ανεπανάληπτη, για αυτό εξάλλου κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερου Α’ ανδρικού ρόλου και η μουσική ανατριχιαστική και άξιζε το δεύτερο Όσκαρ για την Καλύτερη πρωτότυπη μουσική επένδυση. Η ταινία ήταν υποψήφια σε 11 κατηγορίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ – “Μικρές γυναίκες”

Λαμβάνοντας υπόψη πως έχετε επαφή με το συναίσθημα σας, πάρτε ένα κουτί χαρτομάντηλα και βάλτε την ταινία. Το θέμα που πραγματεύεται θα σας αγγίξει βαθιά και θα την απολαύσετε. Κέρδισε το κοινό απέσπασε θετικά σχόλια και με έξι υποψηφιότητες πήρε το Όσκαρ Καλύτερης ενδυματολογίας και εσάς σίγουρα θα σας συγκινήσει.

ΛΕΩΝ – “Κάποτε στο Χόλιγουντ”

Ο φακός του Κουεντιν Ταραντίνο εστιάζει στο Χόλυγουντ και στη βιομηχανία του θεάματος το καλοκαίρι του 1969. Πολυτέλεια, μεγάλη ζωή, βιτρίνα, βία, κοινωνικοί αγώνες και το τέλος της αθωότητας του κινηματογράφου. Βουτιά στο παρελθόν, στη χλιδή και την σκοτεινή αλήθεια, όπως ακριβώς σας αρέσει. Και όλα αυτά με το σπουδαίο δίδυμο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος και  ξεχώρισε για την ερμηνεία του και πήρε το Όσκαρ του Β’ ανδρικού ρόλου. Η ταινία είχε δέκα υποψηφιότητες στα Όσκαρ και απέσπασε και αυτό της Καλύτερης σκηνογραφίας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ – “Τα παράσιτα”

Είστε εργατικοί, υπεύθυνοι και οργανωμένοι και όταν προκύψει οποιαδήποτε ευκαιρία προσπαθείτε να την χρησιμοποιήσετε υπέρ σας και να βοηθήσετε και τους δικούς σας. Κάπως έτσι και σε αυτή την ταινία η οικογένεια Κιμ το κάνει με τη μόνη διαφορά ότι παίρνει πολλά ρίσκα και φτάνει στα άκρα. Εσείς;  Α! σας προειδοποιώ ότι θα σας πιάσει λίγο η καρδιά σας από την ακαταστασία και τη βρωμιά στο σπίτι τους. Η ταινία είναι υπέροχη με πολύ βαθιά ταξικά νοήματα. Με έξι υποψηφιότητες, σάρωσε στα Όσκαρ αφού απέσπασε τέσσερα: Καλύτερη ταινία, Καλύτερη σκηνοθεσία, Καλύτερο πρωτότυπο σενάριο και Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.

ΖΥΓΟΣ – “Ιστορία γάμου”

Δέκα χρόνια γάμου σε 136 λεπτά με πολύ συναίσθημα. Πραγματεύεται τα θέλω του ζευγαριού ως οικογένεια και ως μονάδες. Δείχνει τα διλλήματα και τη βασανιστική αναποφασιστικότητα τους. Το διαζύγιο και πώς ο Άνταμ Ντράιβερ όσο και η Σκάρλετ Γιόχανσον που πρωταγωνιστούν μπερδεύονται και έρχονται σε κατά μέτωπο επίθεση. Θα ταυτιστείτε γιατί είναι δύσκολο για εσάς να λαμβάνετε αποφάσεις. Έξι υποψηφιότητες, ένα βραβείο Όσκαρ για τον Καλύτερο Β’ γυναικείο ρόλο και την εκπληκτική Λόρα Ντερν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ – “Jojo Rabbit”

Μία σάτιρα κατά του μίσους με αποδόμηση των στερεοτύπων και πολιτική χροιά. Σκληρή βία, χωρίς αίμα και όλη τη φρίκη της Χιτλερικής Γερμανίας μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Ταινία με τεράστιο συναισθηματικό αντίκτυπο που θα βγάλει τα συναισθήματα που κρύβετε βαθιά μέσα σας. Είναι ιδανική για εσάς. Με έξι υποψηφιότητες κέρδισε Όσκαρ Καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου.

ΤΟΞΟΤΗΣ – “1917”

Η φρίκη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από την τόλμη δύο νεαρών Βρετανών στρατιωτών που αναλαμβάνουν μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή. Πρέπει να περάσουν μέσα από τον εχθρό για να παραδώσουν ένα γράμμα, το οποίο θα σώσει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτών. Η σκηνοθεσία και η επιλογή του μονοπλάνου θα σας συναρπάσει, όπως και το γεγονός ότι ένας ήρωας είναι έτοιμος να θυσιαστεί για κοινό καλό, μαζί με την αισιόδοξη αίσθηση ότι τα εμπόδια ξεπερνούνται και όλα θα πάνε καλά, όπως πάντα πιστεύετε και εσείς. Με 10 υποψηφιότητες κέρδισε 3 Όσκαρ, αυτά της Καλύτερης διεύθυνσης φωτογραφίας, τα Καλύτερα οπτικά εφέ και την Καλύτερη μίξη ήχου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – “Βόμβα (Bombshell)”

Η ταινία αφορά στο σκάνδαλο για σεξουαλική παρενόχληση που ξέσπασε στο δίκτυο FOX κατά του Ρότζερ Έιλς, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News. Δείχνει τη φαλλοκρατική κατάχρηση εξουσίας, τη διστακτικότητα και τα διλήμματα των γυναικών, αλλά και τη δύναμη που κρύβεται στη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Η ηθική παίζει με το κυνήγι της δόξας και θα σας συνεπάρει. Με 3 υποψηφιότητες κέρδισε το Όσκαρ για το καλύτερο μακιγιάζ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ – “Στα μαχαίρια (Knives Out)”

Πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί, πρωτότυπο σενάριο, ανατροπές και έξυπνοι διάλογοι. Έχει σασπένς και ίντριγκα και θα σας αρέσει γιατί πρέπει να ακολουθήσετε τα σημάδια και να βρείτε τα κίνητρα. Τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες και πίσω από τα δάκρυα. Όταν αλλάζουν οι ισορροπίες, αλλάζουν και τα ενδεχόμενα. Άλλοι είναι απόμακροι, άλλοι ψυχροί και άλλοι πονάνε και θέλουν δικαιοσύνη. Είναι γρήγορο και θα μπείτε στη διαδικασία να βρείτε τον αληθινό δολοφόνο πριν τους τίτλους τέλους. Είχε μια υποψηφιότητα δεν πήρε βραβείο, αλλά θα περάσετε καλά.

ΙΧΘΥΕΣ – “Toy Story 4”

Σίγουρα έχετε δει και τα προηγούμενα τρία Toy Story και έχετε κλάψει. Τώρα ετοιμαστείτε για περισσότερο συναίσθημα, καθώς η παρέα των παιχνιδιών υποδέχεται καινούργιους φίλους στο δωμάτιο της μικρής Μπόνι. Ένας από αυτούς είναι ο Φόρκι, ένα παιχνίδι από αναλώσιμα υλικά, το οποίο επιμένει πως δεν είναι παιχνίδι, αλλά σκουπίδι. Θέλει να το σκάσει και το καταφέρνει, αλλά η παρέα δεν θα τον αφήσει. Είναι μια μαγική και συνάμα συγκινητική ταινία που περνά με σπουδαίο τρόπο τα θέματα της υπαρξιακής αναζήτησης, τις αρετές και τα ελαττώματα που έχει ο καθένας μας. Σίγουρα θα ταυτιστείτε, καθώς και εσείς έχετε περάσει πολλές φορές από ανασφάλειες και κρίση ταυτότητας, αλλά και έχετε τρέξει για να στηρίξετε κάποιον φίλο σας. Εξάλλου δεν κέρδισε τυχαία το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Α! Τα χαρτομάντηλα μην ξεχάσετε.

Καλό Σαββατοκύριακο.