Νέα Σελήνη στον Ζυγό – Σασπένς και εντάσεις στην αναζήτηση ισορροπίας

Νέα Σελήνη στον Ζυγό – Σασπένς και εντάσεις στην αναζήτηση ισορροπίας

Το ζώδιο του Ζυγού είναι το ζώδιο της ισορροπίας, της αρμονίας, της δικαιοσύνης, της διπλωματίας και του «εμείς», της συντροφικότητας. Όλα αυτά πρέπει να τα έχουμε διαρκώς στο μυαλό μας, στη διάρκεια αυτής της τόσο απαιτητικής, έντονης και ιδιαίτερα φορτισμένης περιόδου, για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε όσο γίνεται την ψυχική και πνευματική μας ισορροπία, όταν δοκιμάζεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες και να μην διαταράξουμε τις ουσιαστικές σχέσεις και συνεργασίες μας.

Η απαιτητική Νέα Σελήνη στον Ζυγό πραγματοποιείται στις 16/10 στις 23ο 53’ μοίρες του Ζυγού, σε τετράγωνο με Δία, Κρόνο, Πλούτωνα και αντίθεση με τον Άρη από τον Κριό. Και μπορεί το βράδυ το φεγγάρι να μην φαίνεται στον ουρανό στη φάση της Νέας Σελήνης αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν νιώθουμε την ισχυρή ενέργεια που εκλύεται ιδιαίτερα σε ψυχολογικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Οι σχέσεις θα είναι στο επίκεντρο

Μπορεί τις ημέρες αυτές κάποιοι να είναι πολύ αντιδραστικοί, σχεδόν επιθετικοί, χωρίς σπουδαίο λόγο στις καθημερινές τους επαφές. Άλλοι να βιώνουν ένα ψυχικό βάρος προερχόμενο ίσως κι από παρελθοντικές καταστάσεις περιορισμών και αποτυχίας σε σχέσεις ή συνεργασίες. Κάποιοι άλλοι να νιώθουν μπερδεμένοι, σε σύγχυση ή αβεβαιότητα για το τι επιφυλάσσει το μέλλον τους. Σαφώς οι σχέσεις, προσωπικές ή επαγγελματικές, θα είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος με μια Νέα Σελήνη στον Ζυγό κι εκεί μπορεί να βγουν στην επιφάνεια τα μελανά σημεία ή να αποκαλυφθούν πτυχές που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει στο παρελθόν. Αν προκειμένου να έχουμε μια σχέση ή μια επαγγελματική συνεργασία, νιώθουμε ότι καταπιεζόμαστε, ότι δεν είμαστε πραγματικά ο εαυτός μας και δεν παίρνουμε πίσω τίποτε σε σχέση με αυτά που δίνουμε, τότε ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε την τακτική και τα όρια μας.

Μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις

Αν τον τελευταίο καιρό προσπαθείτε να βρείτε άκρη με μια σχέση προσωπική ή επαγγελματική, αυτή η Νέα Σελήνη μπορεί να φέρει μια κορύφωση του προβλήματος ώστε επιτέλους να επιλυθεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βιαστείτε να πάρετε μια απόφαση ή να κόψετε τις γέφυρες απότομα και βίαια. Πάρτε το χρόνο σας κι όταν κατακάτσει η σκόνη τότε αποφασίζετε για τη δράση σας. Η υπομονή, η βαθιά σκέψη και η εσωτερική δουλειά θα κάνουν θαύματα με αυτή τη Νέα Σελήνη. Είναι επίσης η κατάλληλη στιγμή για να λάβετε βοήθεια είτε από κάποιον ειδικό είτε κι από τους φίλους ή τους μέντορες σας.

Έντονη σύγχυση και παρανοήσεις

Μολονότι η Νέα Σελήνη συνδέεται πάντα με μια τυχερή στιγμή για να κάνουμε νέα ξεκινήματα, η συγκεκριμένη -παρότι δεν είναι απαγορευτική- δεν μας επιτρέπει να νιώσουμε σιγουριά για ό,τι νέο επιχειρούμε. Βλέπετε ταυτόχρονα έχουμε Ερμή και Άρη ανάδρομους, που δυσκολεύουν την ευθυκρισία μας και μας μπερδεύουν σε σχέση με το τι πλάνο να ακολουθήσουμε. Προσπαθήστε όμως να μην επηρεάζεστε κι από άλλους που μπορεί να είναι ακόμη πιο συγχυσμένοι από εσάς. Τουλάχιστον μείνετε στο κέντρο σας και σε αυτά που γνωρίζετε καλά εσείς οι ίδιοι. Φυσικά τα μπερδέματα, οι παρανοήσεις και οι παρεξηγήσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονες αυτές τις μέρες.

Στα θετικά της Νέας Σελήνης η επιρροή ενός απλανή αστέρα, του Αρκτούρου, στη μοίρα που πραγματοποιείται βοηθά να αποσοβηθούν τα χειρότερα. Επηρεάζονται περισσότερο Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι ή όσοι έχετε ωροσκόπο, αλλά και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια και συγκεκριμένα στις 23ο μοίρες με 2 μοίρες απόκλιση. Ό,τι κι αν προκύψει ας προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στην αγάπη, στη χαρά που μας δίνει η επαφή μας με τους άλλους όταν τους αγαπάμε και νιώθουμε θετικά συναισθήματα για εκείνους κι αν η νύχτα της Νέας Σελήνης είναι σκοτεινή και βαριά το επόμενο πρωί μπορεί να είναι λαμπρότερο! Ας μείνουμε σε αυτό.

ΚΡΙΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό αναμοχλεύει τον τομέα του γάμου, των συνεργασιών και του έρωτα. Η συντροφικότητα, η συνύπαρξη, η αλληλοϋποστήριξη και η συνεργασία με τους άλλους για να επιτύχετε σε ένα κοινό σκοπό, είναι σίγουρα τα καυτά θέματα της περιόδου κι αυτά που θα σας δυσκολέψουν. Οι απαιτήσεις των άλλων θα είναι αυξημένες και η επιείκεια τους σε τυχόν καθυστερήσεις ή προβλήματα από τη μεριά σας, αρκετά εξασθενημένη. Επειδή καλώς ή κακώς δεν θα μπορείτε να τους έχετε όλους ευχαριστημένους, φροντίστε τις προτεραιότητες σας και αντιμετωπίστε με χιούμορ τους υπόλοιπους.

ΤΑΥΡΟΣ

Ό,τι σχετίζεται με τη δουλειά, τα οικονομικά σας, αλλά και τη φυσική σας κατάσταση, αγγίζει η Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στον Ζυγό. Μια νέα προσέγγιση του τρόπου που διατρέφεστε, που γυμνάζεστε ή που φροντίζετε την υγεία σας ευνοείται αρκετά. Βέβαια ο ανταγωνισμός στη δουλειά δεν θα λείψει και πιθανώς και τα παρατράγουδα με τους συνεργάτες σας υφισταμένους, αλλά και προϊσταμένους. Στο χέρι σας είναι να μην τραβήξετε τα πράγματα μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Ή αν καταπιέζεστε και θέλετε να πείτε αυτό που αισθάνεστε να το κάνετε, αλλά χωρίς συναισθηματική φόρτιση και σε μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση. Ενδεχομένως και σε ένα μελλοντικό χρόνο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι δυσκολίες στις σχέσεις από τη μια και το άγχος σας από την άλλη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της Νέας Σελήνης. Βλέπετε η ανάδρομη πορεία Άρη και Ερμή σας απορυθμίζει και δεν σας επιτρέπει να χαρείτε χαλαρά τόσο τις διαπροσωπικές σας σχέσεις όσο και τον ελεύθερο χρόνο σας, που δημιουργεί η Νέα Σελήνη στον Ζυγό (όσο διαθέτετε βέβαια, αφού οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις είναι ιδιαίτερα πιεστικές). Ακόμη κάνει τα οικονομικά καυτό θέμα των ημερών, ενώ ιδιαίτερα εύθραυστες φαίνεται να είναι και οι επαγγελματικές σας σχέσεις. Εκεί μάλιστα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, διότι μια παρεξήγηση ή ένας εγωιστικός τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στους συναδέλφους σας, μπορεί να γίνει ντόμινο δυσάρεστων εξελίξεων.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Κρόνου και όλων των άλλων πλανητών που την έχουν βάλει στο μάτι, δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας γύρω σας και μερικές φορές την αίσθηση ότι περπατάτε πάνω σε κινούμενη άμμο ενώ σας πετούν βέλη. Βέβαια, σταθερά στο πλευρό σας είναι η Αφροδίτη από την Παρθένο, που κάνει ό,τι μπορεί για να κινηθούν κάπως αξιοπρεπέστερα οικονομικά και ερωτικά κι αυτό δεν είναι λίγο. Ίσως κοντά στη Νέα Σελήνη να βγαίνει στην επιφάνεια ένα πρόβλημα, μια κατάσταση ανάγκης στο σπίτι και στην οικογένεια ή πρέπει να διοχετεύσετε πολλή από την ενέργεια σας σε καταστάσεις που δεν είναι τόσο ευχάριστες. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να βιαστείτε και να πάρετε αποφάσεις στη δεδομένη στιγμή. Πηγαίνετε με το κύμα… και με όση υπομονή διαθέτετε.

ΛΕΩΝ

Μπορεί τον τελευταίο καιρό να μην πηγαίνουν όλα κατ’ ευχήν ή έστω να μην πηγαίνουν όπως ακριβώς τα σχεδιάζατε, αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι πρέπει να το βάζετε κάτω και να απαισιοδοξείτε. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε κάποιο σεμινάριο, να κάνετε κάτι με τις σπουδές σας, να αγοράσετε καινούριο εξοπλισμό (υπολογιστές κλπ.) για το γραφείο σας, να φτιάξετε κάτι στο μεταφορικό σας μέσο ή να το αλλάξετε, να διαφημίσετε τα προϊόντα της δουλειάς σας και τις ικανότητες σας, να κλείσετε κάποιο ραντεβού για επαγγελματική συνέντευξη, η Νέα Σελήνη μπορεί να είναι βοηθητική, αλλά θα πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι έχουμε ανάδρομο Ερμή και θα ήταν σοφό εκ μέρους σας να αναβάλλετε αγορές και εκκινήσεις για τον επόμενο μήνα! Τώρα συλλέξτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε, οργανωθείτε και μπαίνετε σε δράση μετά τις 13/11.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η αγαπημένη λέξη του Ερμή στον Σκορπιό είναι «ίντριγκα» και φαίνεται ότι αυτή την εβδομάδα δεν θα λείψει ούτε από το δικό σας λεξιλόγιο, καθώς συνδυάζεται και με τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό. Κάτι κινείται παρασκηνιακά, κάτι δεν σας επιτρέπει να είστε εσείς ή οι άλλοι αληθινοί με σας, κάτι δεν σας αρέσει τόσο στις προσωπικές ή επαγγελματικές σας σχέσεις, όσο και στις οικονομικές σας συναλλαγές και καλείστε να το εξιχνιάσετε. Μην αφήνετε όμως λεπτομέρειες ή μικρότητες να αποσπάσουν την προσοχή σας από την ουσία. Τα οικονομικά είναι σίγουρα ο τομέας που θα πρέπει να προσέξετε, ιδιαίτερα αφού η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται ακριβώς σε αυτόν τον τομέα και εφιστά την προσοχή σας στα έξοδα, αλλά και στα έσοδα σας.

ΖΥΓΟΣ

Μια Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας, όπως αυτή που πραγματοποιείται στις 16/10, θα μπορούσε να είναι ένας πολύ θετικός οιωνός, αν δεν δεχόταν τόσες πιέσεις από Δία, Κρόνο, Πλούτωνα και Άρη. Αν μη τι άλλο αυτό σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερη ένταση, κυρίως στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας αυτές τις ημέρες και οι άλλοι θα είναι πολύ πιεστικοί και απαιτητικοί από εσάς. Προσπαθήστε να προστατεύσετε τα κεκτημένα σας, επιλέξτε σοφά τις μάχες που θα δώσετε και μην καταφεύγετε σε βεβιασμένες αποφάσεις με παρόρμηση. Ακόμη προφυλάξτε την υγεία σας, μην αφήνετε κάποια ενόχληση χωρίς να την ελέγξετε και προσπαθήστε να κοιμάστε καλύτερα, να βρίσκετε λίγο χρόνο για χαλάρωση και να διατρέφεστε υγιεινά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχει κάτι το υπόγειο και παρασκηνιακό αυτή η εβδομάδα για τους εκπροσώπους του ζωδίου σας, αφού οι κινήσεις που θα κάνετε θα θελήσετε ή θα πρέπει να μείνουν αθέατες, ώστε να προστατευθούν καλύτερα. Μπορεί όμως να απέχετε κι από τη δουλειά ή τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις για κάποιες ημέρες, εξαιτίας κάποιου προβλήματος. Με τη Νέα Σελήνη στον Ζυγό, οφείλετε να χειριστείτε όλες τις καταστάσεις που θα προκύψουν με την ανάλογη ευγένεια και διπλωματικότητα και να μην κάνετε πουθενά και σε κανέναν κατά μέτωπο επίθεση. Έτσι και περισσότερα θα κερδίσετε και δεν θα χαλάσετε τις σχέσεις σας. Προσοχή στην υγεία τόσο τη δική σας όσο και των δικών σας ανθρώπων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ακόμη και μια Νέα Σελήνη σε ένα φιλικό σας ζώδιο, τον Ζυγό, δεν μπορεί να σας παρέχει αυτή τη στιγμή τις εύνοιες εκείνες που μπορεί να αλλάξουν τη ροή της καθημερινότητας σας, είναι σίγουρα όμως πιο βοηθητική απέναντι σας, σε σχέση με άλλα ζώδια. Βέβαια η πίεση και το άγχος δεν λείπουν και μάλιστα όταν στη μέση υπάρχουν οικονομικοί λόγοι, τότε τα πράγματα οξύνονται ιδιαίτερα. Η ρευστότητα, ή έλλειψη σταθερότητας και μια αρνητική, ίσως, προσέγγιση από τους άλλους προς το πρόσωπο σας -κύρια γνωρίσματα της περιόδου- μπορεί να ενταθούν αυτές τις ημέρες. Όμως στο πλευρό σας θα βρίσκεται ένα πρόσωπο του φιλικού σας περιβάλλοντος, που θα είναι το αποκούμπι σας σε όλη αυτή την ένταση που βιώνετε. Από την άλλη, μπορεί να νιώθετε απογοήτευση αν ένας στόχος σας καθυστερεί ή δεν γίνεται όπως θέλετε. Όμως πρέπει να καταλάβετε ότι είναι παροδικό και να αισιοδοξείτε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το θέμα που καίει είτε γιατί υπάρχουν εξελίξεις είτε γιατί συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο (δεν κουνιέται φύλλο) είναι η καριέρα και η επαγγελματική σας καταξίωση. Μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα η Νέα Σελήνη φαίνεται ότι θα δημιουργήσει κάπως ασφυκτικές πιέσεις σε αυτόν τον τομέα. Οι απαιτήσεις θα είναι πολλές, οι βοήθειες ελάχιστες (κι αυτές θα υπάρχουν παρόλα αυτά χάρη στην Αφροδίτη στην Παρθένο) κι εσείς θα πρέπει να βρείτε τη χρυσή ισορροπία, ανάμεσα στις φιλοδοξίες σας και στην αναγκαστική συμβιβαστική στάση που πρέπει να δείξετε. Αν σκέφτεστε να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα μαζέψτε περισσότερες πληροφορίες, οργανωθείτε καλύτερα και αφήστε την εκκίνηση για αργότερα. Ακόμη, προσέξτε θέματα της οικογένειας και του σπιτιού, αλλά και την υγεία σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό είναι τόσο καταλυτική, που μπορεί να αλλάξει ακόμη και τον τρόπο που σκέφτεστε και την κοσμοθεωρία σας. Όταν κινείστε ανάμεσα σε τόσο άγχος, απογοήτευση και όλοι γύρω σας γκρινιάζουν ή υποφέρουν, δεν είναι δύσκολο να σας παρασύρουν κι εσάς σε μια παρόμοια ψυχολογία. Προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε, να βρείτε περισσότερη ισορροπία μέσα σας και να είστε πιο αντικειμενικοί με ό,τι γίνεται χωρίς επηρεασμούς. Η Νέα Σελήνη δεν θέλει βιασύνες και παρορμητικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον κάποιων δραστηριοτήτων σας. Είναι καλύτερα να αφήσετε το χρόνο να κυλήσει και να κάνετε υπομονή παρά να προσπαθείτε εκ των υστέρων να διορθώσετε άκαιρες κινήσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Τα οικονομικά σας έρχεται να ενεργοποιήσει η Νέα Σελήνη στον Ζυγό, που πραγματοποιείται στις 16/10 και η επιρροή της εκτείνεται όλη την εβδομάδα. Οικονομικές επενδύσεις, σχέσεις με πιστωτικά ιδρύματα, δοσοληψίες με τράπεζες, ό,τι έχει σχέση με ασφάλειες, εφορίες και δανεισμό, μπορεί να είναι στο κύριο μενού της εβδομάδας και να σας απασχολήσει ή να σας πιέσει αρκετά. Στις συνεργασίες σας, ειδικά σε καταστάσεις που νιώθετε μπερδεμένοι, πρέπει να αποφασίζετε περισσότερο με το μυαλό παρά με την καρδιά αυτό το διάστημα, αφού με την Αφροδίτη στην Παρθένο τα συναισθήματα δεν αποτελούν αξιόπιστο οδηγό! Το ίδιο ισχύει και για τις οικονομικές σας επενδύσεις… η έκφραση «ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός» δεν θα μπορούσε να είναι πιο ουσιαστική από αυτή την περίοδο. Ακόμη καλό θα ήταν να προσέχετε και θέματα υγείας με αυτό το φεγγάρι.