Μαθήματα καθημερινής επιβίωσης από έναν Ζυγό

Μαθήματα καθημερινής επιβίωσης από έναν Ζυγό

Με αφορμή τα γενέθλια του Ζυγού και την Νέα Σελήνη στο ίδιο ζώδιο που θα σχηματιστεί στις 16/10 ας πάρουμε κάποια μαθήματα από την φύση του ισορροπιστή του ζωδιακού.

Όποιο κι αν είναι το ζώδιο που εκπροσωπούμε, υπάρχουν κάποια μαθήματα «ζωής» που μπορούμε να πάρουμε, για την καθημερινή μας επιβίωση, από τη φύση του ζωδίου του Ζυγού. Να εμπνευστούμε από την ενέργεια του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα και να αποκτήσουμε λίγη από την αρμονία και την ισορροπία που διέπει την κοσμοθεωρία του. Σύμβολο του είναι η δικαιοσύνη, η ζυγαριά. Ο Ζυγός μάς προτρέπει να κρατάμε αυτή τη ζυγαριά σε μια ισορροπία, διότι όσο μεγαλύτερη είναι η απόκλιση της, τόσο περισσότερος θα είναι ο χώρος για άγχη και μεταμέλειες.

Δικαιοσύνη

Μην κάνεις ποτέ αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν. Το σύμπαν δεν αστειεύεται σ’ αυτά τα θέματα. Αν δεν συμμορφωθείς, το… κάρμα καραδοκεί.

Ισορροπία

Προσπάθησε πάντα να παίρνεις αυτό που δίνεις (ή αντίθετα), σε ό,τι επενδύεις στη ζωή σου. Αν δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα, θα έρθει η απογοήτευση.

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Όταν ο εγκέφαλος υπέρ λειτουργεί κάθε μέρα στο γραφείο, πριν καεί κάθε εγκεφαλικό κύτταρο, πρέπει να βρεθεί χρόνος και για το σώμα να ασκηθεί. Φροντίζουμε πάντα την υγεία μας πάνω απ’ όλα, σωματική, ψυχική και πνευματική.

Η ομορφιά είναι αρμονία

Η ομορφιά είναι αρχέτυπο ένστικτο, γνώση αλλά και έμπνευση. Είναι αυτή η εσωτερική σαγήνη που απλώνεται σαν εκτόπλασμα στον υλικό κόσμο. Αλλά για να διαρκέσει η μαγεία της στον χρόνο, θέλει να καλλιεργήσουμε και ένα εξίσου όμορφο ψυχικό υπόβαθρο.

Υποχωρήσεις και… παραχωρήσεις

Μερικές φορές είναι καλύτερο να χάνεις μια μάχη παρά τον πόλεμο. Όταν οι θερμοκέφαλοι είναι πρόθυμοι να τα τινάξουν όλα στον αέρα για μία διαφωνία, έχει έρθει η στιγμή να επιλέξεις σωστά για το τι έχει αξία στην τελική.

Για πάντα μαζί!

Πραγματική ευτυχία νιώθεις όταν μοιράζεσαι τα πάντα. Όχι εφήμερα και με ημερομηνία λήξης, αλλά με ισχυρούς δεσμούς που αντέχουν στον χρόνο, με φιλίες, συνεργασίες, συντρόφους που είναι εκεί για σένα στα εύκολα και στα δύσκολα, στα όμορφα και στα άσχημα.

Διπλωματία

Όταν πάει να χαθεί η λογική και να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, οδηγώντας τα πράγματα στις ατραπούς του χάους, είναι η ώρα για να αρχίσει ο… διαλογισμός. Ακούμε τα δίκαια αιτήματα όλων των πλευρών και βρίσκουμε τη μέση οδό, με λύσεις που αφήνουν όλα τα στρατόπεδα να νιώσουν ικανοποιημένα.

Ναι σε όλα

Ο τρόπος ζωής μας είναι τέτοιος που δυστυχώς ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Είναι μοιραίο να μην μπορούμε να κάνουμε ότι μας ζητηθεί. Θα πρέπει όσο σκληρό κι αν μας φαίνεται, να αρνηθούμε και κάποιες προσκλήσεις, Θα πρέπει να χαλάσουμε και κάποιου την καρδιά αλλά με τακτ, με γλυκύτητα, με διπλωματία χωρίς να καίμε γέφυρες στις σχέσεις μας! Δεν είναι σωστό για την υγεία και την ψυχολογία μας να αποδεχόμαστε ό,τι μας προταθεί ψυχαναγκαστικά άλλωστε.